הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

• פותח/ת השרשור Matty
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
תרגיש טוב. יש מצב שזה בגלל קריסה של הברך פנימה בעליה? היו לי כאבים דומים (לא באותה חומרה) ומאז שתקנתי את הקריסה הם לא חזרו

תרגיש טוב. יש מצב שזה בגלל קריסה של הברך פנימה בעליה? היו לי כאבים דומים (לא באותה חומרה) ומאז שתקנתי את הקריסה הם לא חזרו
תודה.
אני בספק שזה בגלל הקריסה, אבל בינתיים אני צריך להחלים בישביל אפילו לעבוד עם מקל מטאטא.

שמן יותר=בריא פחות
כן, כשמתעקשים לחשוב שהשומן עצמו הוא הבעייה ולא התהליך שגרם להצטברות שלו.
והמחקרים מוכיחים בדיוק את זה, אבל לא באמת הייתה לי ציפייה שמישהו כאן יקרא אותם כשהחלטתי לצרף. מודה.

לא, לא יכול להיות, כשהברך קורסת פנימה העומס הוא על הצד המדיאלי. מה שכן יכול להיות, במידה וזה התחיל לו בזמן הסקוואט, וזה קרה גם לי, זה שהוא מיקם את כף הרגל לא מספיק החוצה - ואת הברך כן הוציא מספיק החוצה, מה שגרם לרוטציה ופצע את המניסקוס. זה מחלים לאט מאוד, אבל אם זה לא חמור זה רק יציק במשך תקופה, לא מעבר.
לי קרה באותה ברך גם מה שציינתי וגם ההיפך. חוסר תשומת לב. אבל בכל אופן רוטציה פנימה יכולה לפצוע את הצד הפנימי, רוטציה החוצה יכולה לפצוע את הצד החיצוני.
רצועות ברכיים מגבילות את התנועה בברך, לכל כיוון, כלומר גם מבחינת רוטציה - ולכן יכולות לסייע לברכיים כואבות עקב פציעת מניסקוס.

צריך לכרות את הרגל
אמרתי לך לא לעשות סקוואט אמרתי לך!!!!
אתה עכשיו תהיה נכה בכיסא גלגלים
למה מתי למה?!?!!?!

אוקיי, אבל עדיין שמן יותר=בריא פחות.
לא.
בכושר פחות טוב, אוכל יותר פחמימות ופחות חלבון ושומן ויותר מתנוון = פחות בריא.
פשוט הרבה פעמים המראה של אותם אנשים יהיה שמן.
וזה ממש לא מחייב. הם גם יכולים להיות רזים. שזה יותר גרוע אגב, וזה מה שהמחקרים שצירפתי מראים.

אני לא חושב/מרגיש שזה במינסקוס אצלי.
אגב, זה התנפח טיפה.
מה אתה חושב שאתה צריך להרגיש אם זה כן או לא במניסקוס?
יש עוד אפשרויות, אבל זו האופציה הטיפוסית, וכן, התנפחות זה תסמין טיפוסי שלה.
איך ומתי זה התחיל?
מה התנועות הכואבות?

איך ומתי זה התחיל?
כתבתי כבר, ביום שישי בערב זה התחיל.
כואב לי כשאני במקביל (הגיוני, החלק עם הרבה עומס על הברך).
בהייבר פחות כואבת לי הברך. (אני משער כי העומס על הברך יותר קטן)
היום כבר פחות כואב לי, אני יכול לעבוד עם מקל מטאטא (אין לי משקל לבדוק בבית..)
ביום שלישי אני אבדוק עם משקל יותר רציני לראות איך מרגיש.

ביום שישי בערב זה התחיל
אחלה, באיזו סיטואציה? התאמנת בשישי וזה קרה באימון? סתם בארוחת שישי עם המשפחה קמת מהכסא וכאב? תפרט. המתי היותר מעניין הוא בזמן מה זה קרה, ולא ספציפית איפה בלוח השנה.

בהייבר פחות כואבת לי הברך. (אני משער כי העומס על הברך יותר קטן)
בהיי באר העומס על הברך גדול יותר, לכן ווייטליפטרים, בילדרים ושאר האנשים שאף פעם לא חשבו מעבר ל"אני רוצה קוואדס גדולים!" טוענים שHB יותר טוב.

אחלה, באיזו סיטואציה? התאמנת בשישי וזה קרה באימון? סתם בארוחת שישי עם המשפחה קמת מהכסא וכאב? תפרט. המתי היותר מעניין הוא בזמן מה זה קרה, ולא ספציפית איפה בלוח השנה.
טל, כתבתי בעדכון.
ביום חמישי היה האימון, בשישי בערב שישבתי מול הטלוויזיה התחלתי להרגיש כאבים.
בהיי באר העומס על הברך גדול יותר, לכן ווייטליפטרים, בילדרים ושאר האנשים שאף פעם לא חשבו מעבר ל"אני רוצה קוואדס גדולים!" טוענים שHB יותר טוב.
אז למה בעצם בהייבאר זה כואב לי פחות?
אני חושב שאני מרגיש בעיקר כאב כשאני מבצע את הפתיחה של הברכיים שלא צריך ממש לעשות בהייבאר.

Matty עדכן/ה את הלוג ״לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!״:

אני ס1ס

הקדמה:
שעה.
כולי אושר.

האימון:

אימון התאוששות/נפח

Squat- 0X5 20X5 60X5 100X4 130X5X5

מצטער לאכזב, אבל כנראה העובדה שאני בסייקל תמידי (בן 17 בכל זאת) עומדת לצידי.. 🚬🤪🚬
התחלתי את האימון בציפיה שאני לא אצליח לעשות כלום.
עשיתי עם מוט מטאטא ולא הרגשתי כלום.
התקדמתי מעט במשקלים לראות מתי מתחיל לכאוב.
לא כאב כלום.
אז החלטתי במקום הנפח של ראשון אני אעשה משהו קליל היום כפיצוי.

אם למישהו יש רעיונות איך להתקדם מפה אני אשמח.
אני חשבתי על לעשות ביום חמישי את האימון חמישי שעבר ז"א 175 סקוואט וכו'
ושבוע הבא לעשות את מה שהייתי צריך לעשות השבוע. (160 לנפח וכו')

חשבתי שכל ההתקדמות שלי בסקוואט הלכה לפח. 🍦

Bench Press - 20X5 60X5 80X3X5

החלטתי להוסיף קצת משקל וסט, אני מרגיש שהמשקל שכתוב אצלי בהתאוששות לחיצות נמוך מידי.

Chinups- 17.5X2X5

ממש קל. 🏋️😅

ספאם:

התאמנתי בצהריים כי יש לי בערב מסיבת סיום.
י"ב, בוגר וכו'.
מזל"ט שסיימתי 12 שנים של כיף ועכשיו יתחיל הסבל. 🏳️🏳️

קרא את שאר עדכון הלוג...
הסכמה/הצעת חלופה ליום חמישי? Anyone?
גיינז הגיעו.

קבצים מצורפים

• 20160628_181210.jpg
    20160628_181210.jpg
    KB 56.8 · צפיות: 91
אני חושב שאני מרגיש בעיקר כאב כשאני מבצע את הפתיחה של הברכיים שלא צריך ממש לעשות בהייבאר.
כשהוא מבוצע כמו שמשקולנים ובילדרים עושים, לא. כשהוא מבוצע בצורה הכי יעילה שהוא יכול להתבצע תוך כדי שעדיין שמים את המוט במקום השגוי, כן צריך.
אז למה בעצם בהייבאר זה כואב לי פחות?
כי לא הוצאת את הברכיים, כפי שציינת. מה שאומר, שכנראה הניחוש שלי פגע:
לא, לא יכול להיות, כשהברך קורסת פנימה העומס הוא על הצד המדיאלי. מה שכן יכול להיות, במידה וזה התחיל לו בזמן הסקוואט, וזה קרה גם לי, זה שהוא מיקם את כף הרגל לא מספיק החוצה - ואת הברך כן הוציא מספיק החוצה, מה שגרם לרוטציה ופצע את המניסקוס. זה מחלים לאט מאוד, אבל אם זה לא חמור זה רק יציק במשך תקופה, לא מעבר.

מה שמוזר זה שהרגשת את זה רק יום אחרי. זה בדרך כלל כואב פחות כשאתה חם, אבל ברגע בפציעה אתה אמור להרגיש. אולי זה באמת היה ממש בקטנה. ה130X5X5 בהחלט מראה שזה כנראה היה משהו מזערי, אבל זה לא אומר שזה לא יציק לך עכשיו תקופה.

כשהוא מבוצע כמו שמשקולנים ובילדרים עושים, לא. כשהוא מבוצע בצורה הכי יעילה שהוא יכול להתבצע תוך כדי שעדיין שמים את המוט במקום השגוי, כן צריך.

כי לא הוצאת את הברכיים, כפי שציינת. מה שאומר, שכנראה הניחוש שלי פגע:

מה שמוזר זה שהרגשת את זה רק יום אחרי. זה בדרך כלל כואב פחות כשאתה חם, אבל ברגע בפציעה אתה אמור להרגיש. אולי זה באמת היה ממש בקטנה. ה130X5X5 בהחלט מראה שזה כנראה היה משהו מזערי, אבל זה לא אומר שזה לא יציק לך עכשיו תקופה.
תגיד אם אתה כבר פה, מה דעתך על הכנסה של הברכיים פנימה בHB?

תגיד אם אתה כבר פה, מה דעתך על הכנסה של הברכיים פנימה בHB?
זהה לדעה שלי על הכנסה של הברכיים פנימה בLB. פחות בטיחותי לגב, לברכיים ולמפרק הירך, בזמן שבאה לשימוש פחות מסת שריר. וכל זה בתמורה ללא ללמוד להוציא ברכיים החוצה. לא נשמע לי כמו הטרייד אוף הכי משתלם שנתקלתי בו.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית