לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

• פותח/ת השרשור Matty
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
בהתעלם משאר תרגילי הלוגיקה פה (שדעתי די דומה לדעתך לגביהם) ומהטיעון הנכון לדעתי בנוגע ל (חוסר) היגיון שבלהחלש הרבה מידי בגלל 'תקופת חיטוב' - יש הבדל משמעותי בעבודה על קוואדס דרך פרונט לעומת כמה שהם עובדים בלואו בר ולכן סיכוי טוב שכן ייגדלו (בהינתן מישהו שלא מבצע את זה ברגיל).
הכוונה המרכזית הייתה להורדה במשקלי העבודה כפי שמקס הציע - לא לעבוד כבד. כלומר לשפוף פחות. והעובדה שבנוסף לסקוואט הלא כבד הוא יוסיף גם פרונט סקוואט לא כבד, תוך כדי שהוא בחיטוב, לא משכנעת אותי שהתוצר יהיה קוואדס גדולים יותר. מצטער. זה לא אוכל.

4 ראשי, טרפזים, תאומים, טרייספס (עובד בעיקר רק בבנץ' וזה לא מספיק), אמות, ופלג גוף עליון בכללי לעומת פלג הגוף התחתון שפה אתה רואה את ההבדל המשמעותי בין השפיפות/דדליפטים ללחיצות. בנוסף שרירי בטן וגב תחתון, וחלק משרירי הכתף שדורשים תרגילים בסגנון הנפות.
מאיפה להתחיל בכלל?
מקס, אתה לא ממש יודע איך השרירים עליהם אתה מדבר עובדים. זה לא בקטע של ירידה עליך. אלא בשיא הרצינות. ארבע ראשי? טרפזים? טרייספס? אמות? שרירי בטן וגב תחתון? שרירי הכתף? לא עובדים בתרגילי הבסיס? או לא עובדים חזק? אם היית רציני אז אתה בשיא הרצינות לא מבין בכלל את המכניקה או האנטומיה של תרגילי הבסיס.

אני מציע שהוא יעבוד על הקוואדס כי קוואדס לא עובדים ברמה המירבית בלואו באר סקוואט. הוא יכול להוסיף פרונט סקוואטים, לעשות לג פרס או תרגילי כפיפה/פשיטה למיניהם. אני לא אומר לעשות את זה קבוע, אני אומר שלדעתי קוואדס הוא שריר בפיגור ואם גם ככה אתה לא תשבור שיאים ולא תתחזק אז עבודה על שרירים בפיגור יכולה לעזור בעתיד להתקדמות. אני לא מסכים עם הטענה שאפשר פשוט כל החיים לעשות SS וטקסס והחיים יהיו טוטים. צריך בשלב כלשהו לעבוד על השרירים שלא מקבלים את הגירוי הרצוי בתוכניות הללו.
אז אתה מציע להתחיל לשפוף 140 במקום 190, וחושב שיש משהו בעולם שיגדיל את הקוואדס בזמן התהליך הזה. אז למה אתה לא מציע את זה בזמן מסה? היה ממש כיף לשפוף 140 במקום לקרוע את התחת עם 190, אחר כך לעשות עוד כל מיני דברים קלים והופ! הקוואדס יתחזקו. מה שאומר שהסקוואט יתחזק. ואז יהיה אפשר לעשות 210 במקום 190. נשמע הגיוני. בטח מלא אנשים עשו את זה והצליחו.
ואם אתה לא מסכים עם הטענה שאפשר כל החיים לעשות SS וטקסס והחיים יהיו תותים, אז אתה צריך להגדיר מחדש את המילה תותים. ואם עבודה מבודדת על "השרירים שלא מקבלים את הגירוי הרצוי בתוכניות הללו" הייתה מחזקת יותר מהתוכניות הללו, אז אני אמור לראות המון פושטי ברכיים במכון שיכולים לשפוף יותר ממני, וזה לא קורה. לא רק שאני שופף יותר מהם, אני גם פושט ברכיים יותר מהם מבלי לעשות את זה מעולם. קטע, אה? ממש כאילו יש ספר שמסביר למה תרגילים מורכבים עדיפים על פני בידודים שהייתי יכול להמליץ לך לקרוא...

אני מציע לעשות כפיפות בטן עם משקל, גלגל בטן ובטן סטטית. או כל קומבינציה אחרת של התרגילים הללו/תרגילים אחרים.
אני עדיין רואה המון אנשים שעושים את זה במקום לשפוף כבד, והבטן והגב וכל שאר הגוף שלהם חלש יותר מכל מי שכן שופף כבד. קטע, אה? ממש כאילו יש ספר שמסביר למה תרגילים מורכבים עדיפים על פני בידודים שהייתי יכול להמליץ לך לקרוא...

אני מציע שהוא יעשה פשיטות בקבל, טרייספס עם דאמבל מאחורי הראש, לחיצות צמודות/צרפתית או כל קומבינציה אחרת של התרגילים הללו או אחרים על מנת לחזק את הבייספס. אבל אני לא אומר את זה בטון מחייב. בסופו של דבר מתי מכיר את הגוף שלו ואם הוא יגיד לי שהבייספס שלו לא בפיגור לדעתו אז הוא לא צריך את הדברים האלה.
ממש כאילו יש ספר שמסביר למה תרגילים מורכבים עדיפים על פני בידודים שהייתי יכול להמליץ לך לקרוא...

אני לא אוהב את הגישה הזאת שפחות משקל = פחות תוצאות. למה שאם תלחץ 70 קילו באחיזה צרה זה יהיה בוודאות יותר גרוע מ95 קילו באחיזה רגילה?
אין סיבה. אתה תוקף טענה שמעולם לא נטענה. אני יוצא קודם כל נגד הרעיון שלך לא להרים כבד בחיטוב. לא מעניין אותי באיזה תרגיל.
עכשיו, אם אנחנו כבר מדברים על בחירת תרגילים - אני גם מתנגד לרעיון של לבחור את התרגילים הפחות טובים במקום היותר טובים. קטע, אה? ממש כאילו יש ספר שמסביר למה תרגילים מורכבים עדיפים על פני בידודים שהייתי יכול להמליץ לך לקרוא...

לפני שנתקדם אני אשאל אותך שאלה, מתי לדעתך הקוואדס יעבוד טוב יותר למתי, במשקל מקסימלי של לואו באר סקוואט לחמישיות או במשקל מקסימלי של היי באר/פרונט סקוואט לחמישיות?
אבל אתה הצעת לא לעבוד כבד. אל תהפוך את זה לדיון HB VS LB. הדיון הוא על אופן העבודה בחיטוב. הצעת לא לעבוד כבד, ולא משנה באיזה תרגיל - HB או סקוואט של חכמים, פחות משקל שווה פחות קוואדס.
תזכורת:
לעשות בתקופה הזאת סקוואטים כבדים עלול לפצוע אותך או להוביל אותך מהר למצב של עייפות מתמדת
וככל הנראה תתחלש בתקופה הזאת בכל מקרה, עדיף לך לנצל את הזמן לסגור פערים ולעבוד על שרירים שלא עובדים טוב בתוכניות כוח

כלומר,
אתה לא מציע לעבוד כבד.

עכשיו, אם אתה רוצה להתחיל לדון באיזה סקוואט עדיף - אז בשמחה, אבל אני חושב שיש מספיק ספאם לא מדעי בלוג של מתי.

שימשיך לשפוף 160 קילו לנפח. שימשיך לשפוף עצימות עם 170-180. אבל לא כל שבוע, ושיוסיף לזה תרגילים ל4 ראשי על מנת לקדם אותו בזמן שהוא שומר על הכוח.
ועכשיו אתה משנה את ההמלצה שלך. והפעם זה יותר חמור - לעשות את זה כבד אבל בתדירות נמוכה. מה שאני יודע שלמעשה המלצת למרות שלא כתבת, זה ששבוע אחד הוא ישפוף 140 ושבוע אחר כך 180. שזה מתכון לפציעה, במיוחד בחיטוב. תזכור כלל אצבע שתקף כמעט תמיד לחיטוב: משקל שירד מהמוט לא חוזר אליו. נסה פעם לחטב תוך שמירה על משקלי עבודה כבדים (נניח כמו של מתי, וכבר הגעת למשקלים לא רחוקים מזה בכלל), ותגיד לי מה קורה כשאתה מנסה לשחזר את השיא שלך אחרי שבועיים-שלושה שלא שפפת כבד שבהם כבר הספקת לרדת 2.5 ק"ג.

פשוט אם מתי יתחיל אחרי החיטוב עוד סבב טקסס אז הוא לא יוכל להוסיף בתקופה הזאת עבודת בידוד כי כל הכוח שלו ילך על תרגילי הבסיס וצ'ין אפס/מתח אבל אלו כן שרירים שצריך לחזק על מנת להמנע מפיגורים ופציעות עתידיות.
נכון, בחיטוב צריך להוריד עומס, ומתחילים מכל הזבל: תרגילי עזר. להכנס לחיטוב ואז להתמקד בתרגילי עזר על חשבון תרגילי הבסיס זה מטופש כי יש לך "מכסת התאוששות" נמוכה יותר ולכן אתה צריך לבחור בצורה קפדנית יותר אתה העומס שאתה שם על הגוף. לבזבז את זה על תרגילי עזר זה פשוט לא להבין למה תרגילי כוח עדיפים על בידודים. קטע, אה? ממש כאילו יש ספר שמסביר למה תרגילים מורכבים עדיפים על פני בידודים שהייתי יכול להמליץ לך לקרוא...

אפשר לשלב, לא הכל פה חד משמעי בסגנון של "או סקוואט 180 או 130 קבוע".
כפי שכתבתי - מתכון לאסון. לשלב = לעשות שבוע תרגילי עזר ושבוע כבד. כלומר סקוואט כבד בהפרשים של שבועיים בזמן חיטוב. מטופש, מטופש, מטופש. וזה בהנחה שהתכוונת לשבוע שבוע ולא לשבועיים עזר ושבוע כבד. או ליחס חמור מכך.

מסכים לגמרי. אפשר לשמור על כוח ולקדם שרירים בפיגור וכל זה במסגרת חיטוב 😃
אז פתאום אתה אומר שאפשר גם לשמור על הכוח וגם לקדם שרירים בפיגור? נניח שהסכמנו שיש משמעות למושג "שרירים בפיגור", אתה בעצם אומר שחיטוב לא מגביל אותך בכלום. אתה אוכל את העוגה ומשאיר אותה שלמה (תרתי משמע). גם וגם וגם.
וגם לא הבנתי איך אתה גם תשמור על הכוח וגם תקדם שרירים בפיגור. הרי אם אתה מקדם שרירים בפיגור, הכוח שלך אמור לעלות, כי הם מוסיפים לך (לכאורה) משהו שלא היה לך קודם, ועכשיו בטוטאל אתה אמור להרים יותר.

אוהב אותך גם אח שלי 😍
אז למה אתה מטריל אותי? 😋🍴

בהתעלם משאר תרגילי הלוגיקה פה (שדעתי די דומה לדעתך לגביהם) ומהטיעון הנכון לדעתי בנוגע ל (חוסר) היגיון שבלהחלש הרבה מידי בגלל 'תקופת חיטוב' - יש הבדל משמעותי בעבודה על קוואדס דרך פרונט לעומת כמה שהם עובדים בלואו בר ולכן סיכוי טוב שכן ייגדלו (בהינתן מישהו שלא מבצע את זה ברגיל).

ואתה יודע את זה איך?

3 שנים בחינם בצבא הכיבוש!
על חשבוני!
אני גם אזכה באחוזי שומן נוספים בחינם וגם אזכה להסתובב בפחד בתחנות מרכזיות ששוטרים צבאיים שקיבלו מכות 12 שנים במערכת החינוך הממשלתית לא יוציאו עלי את הכוח הממשלתי שלהם ויזרקו אותי ל28 ימים בהם אהיה שפוט של אדם משופם שהוא דווקא לא היה זה שקיבל מכות בבי"ס, אלא הוא היה זה שהרביץ, ולכן נזרק מבית הספר בכתה ט' ואז הלך לעבוד כשוטף כלים במקום הסודני שנזרק מהפלאפל ביהוד, והיום יש לו דרגות רס"ר ויכולת ממשלתית לשלוט בחיים של אנשים שרק רצו שלא יגידו עליהם שהם לא ציונים.

וואי תכלס משתלם להיות אתה

אני גם אזכה באחוזי שומן נוספים בחינם וגם אזכה להסתובב בפחד בתחנות מרכזיות ששוטרים צבאיים שקיבלו מכות 12 שנים במערכת החינוך הממשלתית לא יוציאו עלי את הכוח הממשלתי שלהם ויזרקו אותי ל28 ימים בהם אהיה שפוט של אדם משופם שהוא דווקא לא היה זה שקיבל מכות בבי"ס, אלא הוא היה זה שהרביץ, ולכן נזרק מבית הספר בכתה ט' ואז הלך לעבוד כשוטף כלים במקום הסודני שנזרק מהפלאפל ביהוד, והיום יש לו דרגות רס"ר ויכולת ממשלתית לשלוט בחיים של אנשים שרק רצו שלא יגידו עליהם שהם לא ציונים.

וואי תכלס משתלם להיות אתה
רואים שאתה אוכל את עצמך מקנאה. 🤯

רואים שאתה אוכל את עצמך מקנאה. 🤯
שמע היה איתי אחד שכדי לא לצאת לתרג"ד בא בכוונה עם זקן לרס"ר, כדי לקבל ריתוק, בקיצור נתנו לו לצאת מקוצרת ואז הוא חזר לריתוק - 28. ברכבת חזרה לבסיס אחרי המקוצרת הוא זיין חיילת אחרת (לא קשורה אלינו) בשירותים. וגם לא יצא לתרג"ד משותף עם עוד יחידות שכל מפקד יחידה רוצה להשוויץ כמה היחידה שלו קשוחה אז הוא מקשה עליהם, הקצינים הוותיקים סיפרו שזה היה אחד התרגילים הכי קשים ונוראיים שהיו ביחידה. גם מזג האוויר היה נאצי.
בקיצור: דפק את המערכת.

שמע היה איתי אחד שכדי לא לצאת לתרג"ד בא בכוונה עם זקן לרס"ר, כדי לקבל ריתוק, בקיצור נתנו לו לצאת מקוצרת ואז הוא חזר לריתוק - 28. ברכבת חזרה לבסיס אחרי המקוצרת הוא זיין חיילת אחרת (לא קשורה אלינו) בשירותים. וגם לא יצא לתרג"ד משותף עם עוד יחידות שכל מפקד יחידה רוצה להשוויץ כמה היחידה שלו קשוחה אז הוא מקשה עליהם, הקצינים הוותיקים סיפרו שזה היה אחד התרגילים הכי קשים ונוראיים שהיו ביחידה. גם מזג האוויר היה נאצי.
בקיצור: דפק את המערכת.
ממש מחכה שהיו לי גם סיפורים כאלו לספר לך.
NOT

ממש מחכה שהיו לי גם סיפורים כאלו לספר לך.
NOT
לא יהיו לך כי אתה עוכר ישראל ולא בן של מלך, אתה הולך להיות אנטי-ציוני ביחידה שלא הולכים בה כל היום ברגל עם תיק כבד על הגב ויורים על קרטונים. זה בדיוק כמו להיות בחיזבאללה תכלס. מודיעין, פחח. אנשים רעים אתם. ועוד הממשלה תשלם לך... ביזיון!!

מקס, אתה לא ממש יודע איך השרירים עליהם אתה מדבר עובדים. זה לא בקטע של ירידה עליך. אלא בשיא הרצינות. ארבע ראשי? טרפזים? טרייספס? אמות? שרירי בטן וגב תחתון? שרירי הכתף? לא עובדים בתרגילי הבסיס? או לא עובדים חזק? אם היית רציני אז אתה בשיא הרצינות לא מבין בכלל את המכניקה או האנטומיה של תרגילי הבסיס.
לא אמרתי שהם לא עובדים. אמרתי שהם לא עובדים מספיק חזק יחסית לשרירים הראשיים שאתה עובד עליהם. אם תעשה רק לואו באר סקוואט תגיע למצב שהגלוטאוס שלך מאוד חזק, אבל למה נראה לך שבמצב הזה אתה יכול להסקוויט 180 לואו באר ורק 130 היי באר? בגלל הקוואדס. יש הרבה שרירים שעבודה מבודדת עליהם עלולה למנוע פציעות ולעזור לתקיעה במשקל. שרירי הבטן לא בהכרח יהיו חזקים מספיק מסקוואטים בלבד. שרירי הגב התחתון מאוד הכרחיים כדי להחזיק את פלג הגוף העליון במהלך סקוואטים ודדליפטים, ושרירים אחרים גם כן.
בסופו של דבר לא אמרתי לו גם להתחיל לעשות כפיפות מרפקים במוט. אמרתי לו עובדה פשוטה. יש לו סבב של חיטוב שהוא יכול לנצל אותו כדי לשמור על הכוח שצבר במסה ולחזק שרירים שנמצאים בפיגור. כדי לשמור על כוח לא צריך לעשות סקוואט RM כל שבוע. אפשר לעשות סקוואט RM גם כל 2-3 שבועות. אבל כשתעבוד בסבב מסה בתוכנית כוח לא יהיה לך לאן לדחוף כפיפות בטן, טרייספס ושרירים רבים אחרים כי תצטרך לשבור שיאים מדי שבוע/שבועיים ולעבוד הרבה מאוד עם משקלי RM, כלומר, פשוט לא תהיה יותר הזדמנות כזאת לסגור את הפערים האלה.
אז אתה מציע להתחיל לשפוף 140 במקום 190, וחושב שיש משהו בעולם שיגדיל את הקוואדס בזמן התהליך הזה.
אני מציע להמשיך לשפוף 190 לעיתים יותר נדירות ולהוסיף להם תרגילי בידוד לקוואדס.
ואם אתה לא מסכים עם הטענה שאפשר כל החיים לעשות SS וטקסס והחיים יהיו תותים, אז אתה צריך להגדיר מחדש את המילה תותים. ואם עבודה מבודדת על "השרירים שלא מקבלים את הגירוי הרצוי בתוכניות הללו" הייתה מחזקת יותר מהתוכניות הללו, אז אני אמור לראות המון פושטי ברכיים במכון שיכולים לשפוף יותר ממני, וזה לא קורה. לא רק שאני שופף יותר מהם, אני גם פושט ברכיים יותר מהם מבלי לעשות את זה מעולם. קטע, אה? ממש כאילו יש ספר שמסביר למה תרגילים מורכבים עדיפים על פני בידודים שהייתי יכול להמליץ לך לקרוא...
אני חושב שאיפשהו בין השורות אתה מפספס את הטענה שלי. אשמח אם תקרא את מה שרשמתי מעל. תמשיך לשפוף כבד, תוסיף תרגילי בידוד, תנצל את תקופת החיטוב. זאת הפואנטה. אתה ממשיך איכשהו להכניס לי מילים לפה ולטעון שאני אומר למתי לעשות סקוואטים של 140 קילו.
אני עדיין רואה המון אנשים שעושים את זה במקום לשפוף כבד, והבטן והגב וכל שאר הגוף שלהם חלש יותר מכל מי שכן שופף כבד. קטע, אה? ממש כאילו יש ספר שמסביר למה תרגילים מורכבים עדיפים על פני בידודים שהייתי יכול להמליץ לך לקרוא...
כמו שאמרתי קודם, שישפוף כבד, לעיתים יותר נדירות, כדי לשמור על הכוח, ויוסיף תרגילי בידוד בתקופת החיטוב על מנת לחזק שרירים בפיגור. אם מתי טוען שהם לא בפיגור אני לא אתווכח, אבל לדעתי חלקם לפחות כן בפיגור.
עכשיו, אם אנחנו כבר מדברים על בחירת תרגילים - אני גם מתנגד לרעיון של לבחור את התרגילים הפחות טובים במקום היותר טובים. קטע, אה? ממש כאילו יש ספר שמסביר למה תרגילים מורכבים עדיפים על פני בידודים שהייתי יכול להמליץ לך לקרוא...
אין תרגילים פחות טובים ויותר טובים. לכל תרגיל יש את המטרה שלו. סקוואט לואו באר טוב יותר כדי להרים כמה שיותר משקל. פשיטות בקאבל קרוס טובות יותר כדי לבודד את הטרייספס. אז לכל מטרה אתה תבחר את התרגיל הטוב ביותר למטרה. הספר לא מסביר למה התרגילים המורכבים עדיפים על פני בידודים. הוא מסביר למה מתאמן מתחיל צריך לעשות אותם ואיך עושים אותם ואיך הם מנותחים מבחינה מכנית. קראתי אותו. לא הסקתי ממנו שלא צריך לעשות בחיים כפיפות בטן. אם אתה הסקת את זה ממנו אשמח אם תראה לי מאיפה.
עכשיו אתה משנה את ההמלצה שלך. והפעם זה יותר חמור - לעשות את זה כבד אבל בתדירות נמוכה. מה שאני יודע שלמעשה המלצת למרות שלא כתבת, זה ששבוע אחד הוא ישפוף 140 ושבוע אחר כך 180. שזה מתכון לפציעה, במיוחד בחיטוב.
כתבתי מה אני חושב לעשות. לא כתבתי איך אני מתכוון לתכנן את זה. אתה מראש קובע שזה יהיה שבוע שפיפה 180 ושבוע 140? זה לא חייב להיות. ולמה שזה יהיה מתכון לפציעה? אם כבר זה נשמע לי יותר בטוח מלשפוף 180 כל שבוע בתקופת חיטוב בגרעון קלורי.
נכון, בחיטוב צריך להוריד עומס, ומתחילים מכל הזבל: תרגילי עזר. להכנס לחיטוב ואז להתמקד בתרגילי עזר על חשבון תרגילי הבסיס זה מטופש כי יש לך "מכסת התאוששות" נמוכה יותר ולכן אתה צריך לבחור בצורה קפדנית יותר אתה העומס שאתה שם על הגוף. לבזבז את זה על תרגילי עזר זה פשוט לא להבין למה תרגילי כוח עדיפים על בידודים. קטע, אה? ממש כאילו יש ספר שמסביר למה תרגילים מורכבים עדיפים על פני בידודים שהייתי יכול להמליץ לך לקרוא...
בסופו של דבר תרגילי בסיס נתקעים בגלל פיגור בשרירים קטנים. אי אפשר להמנע מזה. מתי לא יתקדם בסקוואט לנצח. יבוא יום שבו הוא ישפוף משקל כלשהו, ולמרות שהגלוטאוס יהיה חזק, שרירים אחרים יפריעו לו להתקדם, שרירים שלא עובדים טוב בטקסס, כמו שציינתי לפני. האם אתה בעצם טוען שמה שאמרתי פה לא נכון? ואם מתי ימשיך אחרי החיטוב תוכניות כוח לא יקרה מצב שבו הוא נתקע בסקוואט בגלל פיגור של שרירים אחרים?
כפי שכתבתי - מתכון לאסון. לשלב = לעשות שבוע תרגילי עזר ושבוע כבד. כלומר סקוואט כבד בהפרשים של שבועיים בזמן חיטוב. מטופש, מטופש, מטופש. וזה בהנחה שהתכוונת לשבוע שבוע ולא לשבועיים עזר ושבוע כבד. או ליחס חמור מכך.
אני לא מצליח להבין למה אתה טוען שזה מתכון לפציעות. לדוגמא, תוכנית AB שבה אם לדוגמא באימון A יש רגליים אז באימון A1 תעשה 3X5 לואו באר נפח 1X5 פרונט עצימות ובA2 תעשה 3X5 פרונט נפח ו1X5 לואו באר עצימות (לא בהכרח בסדר הזה). אני לא רואה סיבה למה שאימון בסגנון הזה יפצע אותך.
אז פתאום אתה אומר שאפשר גם לשמור על הכוח וגם לקדם שרירים בפיגור?
טענתי את זה מההתחלה פשוט החלטת לא להבין שאני טוען את זה.
אתה בעצם אומר שחיטוב לא מגביל אותך בכלום.
אני טוען שאפשר בלי להסתכן בפציעה, לעשות סקוואט כבד לא כל שבוע, בנץ' כבד לא כל שבוע, ועדיין לשמור על כוח מירבי תוך ניצול שאר הזמן והמשאבים לכפר על הפיגורים שנוצרו כתוצאה מעבודה בתוכנית הטקסס.
וגם לא הבנתי איך אתה גם תשמור על הכוח וגם תקדם שרירים בפיגור. הרי אם אתה מקדם שרירים בפיגור, הכוח שלך אמור לעלות, כי הם מוסיפים לך (לכאורה) משהו שלא היה לך קודם, ועכשיו בטוטאל אתה אמור להרים יותר.
אז בעצם אתה טוען שאם אני אעבוד בתקופת חיטוב על שרירים שלא עבדתי עליהם בעבר הם לא יתחזקו רק כי אני בחיטוב? או שלא הבנתי אותך?
אז למה אתה מטריל אותי? 😋🍴
מרגיש שהיה בינינו טלפון שבור ופירשת דברים שאמרתי לא כמו שאמרתי אותם 🫤

@Matty , אני ממש מסכים עם @Beast and cheat לגבי החיטוב. וממש לא מסכים עם @Tank.

עשיתי כמה פעמים חיטוב והחיטוב של טקסס היה לי הכי טוב. הבעיה היחידה שזה תקופה של התאונה. וטיסות לחו"ל שפגעו בי.

להוסיף בזמן חיטוב תרגילי עזר שלא עשיתה בזמן מסה לא יתנו כלום. נגיד תאומים. לא עבדתה אליהם במסה אז הם יחסית לא גדלו, עכשיו להתחיל בחיטוב לעבוד אליהם זה בזבוז זמן. כי הם לא יגדלו גם ככה בגלל הגירעון הקלורי. וגם סתם יותר יתישו אותך.

גם להוסיף עכשיו נפח בכל מיני תרגילים שלא עשיתה אין טעם בערך מאותם סיבות. עדיף לנסות לשמור על כל מה שהיה לך במקום לנסות לעשות שטויות.

לגבי העמסות הייתי מציעה לך לשחק אם הימים ולראות מתי נוח לך בניגוד למה שטל אמר ביום לפני עצימות. יכול להיות שדווקא אחרי יום עצימות יהיה לך טוב. או אחרי יום נפח. או אולי לפני יום נפח. תראה מתי זה הכי נחוץ לך.

לעשות תרגילי מבודד לבטן או ידיים בכל אופן אפשר לעשות ביום העצימות או הנפח לקראת סוף האימון. אבל עוד פעם בגלל שלא עבדתה אליהם ספציפית לפני לא רואה טעם לעשות אותם עכשיו.

במסה הבאה הייתי ממליץ להוסיף איזה 2 תרגילים לידיים ותאומים פעם בשבוע. (אבל זה כי אני חולם להיות בילדר)
אה ואתה צריך להוריד לפחות 20 קילו שמן בטטה.

למה לחטב בכלל? טטיאנה קשירינה שמנה, זה מוכיח ששומן = כוח, עחי.

עשיתי כמה פעמים חיטוב והחיטוב של טקסס היה לי הכי טוב. הבעיה היחידה שזה תקופה של התאונה. וטיסות לחו"ל שפגעו בי.

להוסיף בזמן חיטוב תרגילי עזר שלא עשיתה בזמן מסה לא יתנו כלום. נגיד תאומים. לא עבדתה אליהם במסה אז הם יחסית לא גדלו, עכשיו להתחיל בחיטוב לעבוד אליהם זה בזבוז זמן. כי הם לא יגדלו גם ככה בגלל הגירעון הקלורי. וגם סתם יותר יתישו אותך.

גם להוסיף עכשיו נפח בכל מיני תרגילים שלא עשיתה אין טעם בערך מאותם סיבות. עדיף לנסות לשמור על כל מה שהיה לך במקום לנסות לעשות שטויות.

לגבי העמסות הייתי מציעה לך לשחק אם הימים ולראות מתי נוח לך בניגוד למה שטל אמר ביום לפני עצימות. יכול להיות שדווקא אחרי יום עצימות יהיה לך טוב. או אחרי יום נפח. או אולי לפני יום נפח. תראה מתי זה הכי נחוץ לך.

לעשות תרגילי מבודד לבטן או ידיים בכל אופן אפשר לעשות ביום העצימות או הנפח לקראת סוף האימון. אבל עוד פעם בגלל שלא עבדתה אליהם ספציפית לפני לא רואה טעם לעשות אותם עכשיו.

במסה הבאה הייתי ממליץ להוסיף איזה 2 תרגילים לידיים ותאומים פעם בשבוע. (אבל זה כי אני חולם להיות בילדר)
אה ואתה צריך להוריד לפחות 20 קילו שמן בטטה.
אני לא יודע איך אתה יכול להחליט שהחיטוב שלך הלך טוב כשמשקלי העבודה שלך לא זזו בשנה וחצי האחרונה. גם המראה שלך לא כזה השתפר ממה שראיתי. אז על סמך מה אתה קובע שהחיטוב שלך עם טקסס היה טוב אם אין לך תוצאות להראות?
אתה לא מסכים איתי שאפשר להתקע בבנץ' בגלל יד אחורית חלשה? או להתקע בדדליפט בגלל פיגור בהאמסטרינג? או להגיע למצב שהעליה מהבור בסקוואט לא יציבה בגלל שרירי בטן חלשים?
מתי עוד יש לך זמן לעבוד על השרירים האלה אם לא בתקופה שבה אין לך מטרה להתחזק משבוע לשבוע?

כנ"ל.
לא מבין למה ההמלצה להוסיף תרגילי בידוד למיניהם דווקא עכשיו בחיטוב כשגם ככה כמות העבודה שאתה תוכל להתאושש ממנה היא מוגבלת.
בסופו של דבר תרגילי בסיס נתקעים בגלל פיגור בשרירים קטנים. אי אפשר להמנע מזה. מתי לא יתקדם בסקוואט לנצח. יבוא יום שבו הוא ישפוף משקל כלשהו, ולמרות שהגלוטאוס יהיה חזק, שרירים אחרים יפריעו לו להתקדם, שרירים שלא עובדים טוב בטקסס, כמו שציינתי לפני.
מה זה שרירים שלא עובדים טוב בטקסס? אם הוא עושה תמיד LB אז כל השרירים שעובדים ב LB מתחזקים (לא יודע מה איתך, הקוואדס שלי גדלו יופי מהתקופה שאני עושה רק LB). אם יש שרירים שלא מקבלים גירוי ב LB למה שהם יפריעו לעשות LB?
אני לא יודע איך אתה יכול להחליט שהחיטוב שלך הלך טוב כשמשקלי העבודה שלך לא זזו בשנה וחצי האחרונה. גם המראה שלך לא כזה השתפר ממה שראיתי. אז על סמך מה אתה קובע שהחיטוב שלך עם טקסס היה טוב אם אין לך תוצאות להראות?
shots have been fired
אתה לא מסכים איתי שאפשר להתקע בבנץ' בגלל יד אחורית חלשה? או להתקע בדדליפט בגלל פיגור בהאמסטרינג? או להגיע למצב שהעליה מהבור בסקוואט לא יציבה בגלל שרירי בטן חלשים?
אבל בנץ' מחזק את היד האחורית ודדליפט מחזק את ההאמסטרינגס. כלומר אם נתקעת בדדליםט בגלל האמסטרינגס חלשים אז תעשה דדליפט והם יתחזקו ואז לא תהיה תקוע בדדליפט.
לגבי בטן אולי אני יכול להסכים איתך אבל לא בחיטוב להוסיף פתאום.

זה המטרה שהם לא יזוזו אחרי חיטוב. אבל כן במסה האחרונה ניסיתי לעשות קצת שטויות, השכלתי. פעם אחרונה שעשיתי דברים כאלו.

לשימחתי אני מודד בייספס 😃 והוא כן השתפר בסבב טקסס שעשיתי. ובחיטוב כמעט ולא נפגע.

אני מודד הצלחה לפי ההרגשה בחיטוב. מבחינת האימונים עד כמה סבלתי עד כמה היה לי קשה וכו'. והתוצאות שהיו לי בהתחשב בכל מה שהיה לי לדעתי מעולות, חודש לא התאמנתי. עוד חודש לקח לי לחזור לבערך משקלי עבודה שהיו לי. ואז היה טיסה לחו"ל וחברה שהייתה אצלי חודש שלא יצא לי להתאמן נומרלי ולישון טוב (לא שאני מתלונן על זה 😃 ).

נגיד ויש לו פיגור באחד הדברים האלו, איך אתה רוצה שהוא ישפר אותם בזמן חיטוב, כמו שאתה יודע הוא לא מתאמן מתחיל. הוא לא יעלה במסת שריר בחיטוב. לכן איך בדיוק זה שהוא יעשה יד אחורית בדיוק תעזור לו בבנץ ? היא פתאום תתחיל לגדול ולצבור מסת שריר בחיטוב ? בוא תספר לי איך זה בדיוק קורה, אולי אני ו @White Walker שאוהבים לחטב (ולא מצליחים) נשמח לשמוע על הנוחסא שבה אני גם מחטב וגם מוסיף מסת שריר.

מתי עוד יש לך זמן לעבוד על השרירים האלה אם לא בתקופה שבה אין לך מטרה להתחזק משבוע לשבוע?

כמו שכתבתי למעלה בטוח שלא בחיטוב. זה לטחון מים. גם ככה לא יגדל כלום. אז למה לבזבז זמן ואנרגיות על זה ?

אם יש לך מתכון להוספת מסת שריר בזמן חיטוב אשמח לדעת.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית