הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנית אימונים

• פותח/ת השרשור Abyss
  • פורסם בתאריך

Abyss

משתמש מתחיל
17
2
נק' מוניטין:
2
17
2
היי, התחלתי להתאמן השבוע.. התאמנתי בראשון ושני FBW שלישי מנוחה וברביעי עברתי ל AB.
מכמה סיבות.. קודם כל לא הרגשתי מיצוי הרגיש לי קצת מדי תרגילים.. נגיד זה תרגיל אחד לכל שריר
ולא יודע פשוט לא נראה לי טוב.. לעומת אנשים במכון שעושים 2-3 תרגילים לכל שריר.
בנוסף אף אחד לא עושה במכון FBW וכולם המליצו לי לעשות AB.
אני בצבא ויש לי אפשרות להתאמן מ ראשון עד רביעי אז יום מנוחה בין אימון לאימון לא אפשרי..
ועם AB לפחות אני עובד על שרירים שונים בכל אימון אפילו אם זה יום אחרי יום.

אז מה דעתכם? להשאר ב AB או שיש סיבה ש FBW כזה מומלץ למתחילים?
השתמשתי בתכנית מפה https://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/

מה דעתכם ?

Fbw זה תוכנית מעולה.. ברגע שאתב תתחיל לעלות במשקלים אתה תבין למה האימון קולע מה שנקרה ..

ו ab תחייב ימי מנוחה כמו שצריך ובכללי בכל אימון שתעשה.. המנוחה זה מה שעוזר לשריר להיבנות .

אני לא הולך להתייחס לכל מה שנאמר פה כי סה"כ אם יש לך אפשרות רק להתאמן מראשון עד רביעי זה קצת משנה את המצב, למרות שלעשות 4 אימונים 4 ימים רצוף זה רעיון מאוד רע כמעט בכל תוכנית אימונים.
אין דבר כזה להרגיש מיצוי מFBW כי זה "מרגיש קצת מדי תרגילים". אם אתה עובד מספיק רציני ומספיק כבד אפילו 3 סטים של 5 חזרות יכולים להיות שואתיים בצורה מפחידה. כשאתה מבצע סט ל8 חזרות לדוגמא, אם היית ממשיך כמה חזרות היית מצליח לעשות? אני מניח שאם אתה באמת "ממצא" את התוכנית העצימות שאתה עובד בה היא נמוכה-בינונית וכל תרגיל שאתה מבצע היית פוטנציאלית מסוגל לסגור איתו עוד 3-5 חזרות. אז מה עושים? מוסיפים משקל עבודה! אתה עושה לחיצת חזה? שים משקל כזה שבו אתה צריך לבצע 6 חזרות וכשתסיים את ה6 גם אם יתהפך העולם החזרה השביעית לא תעלה. אחרי זה תבוא ותגיד עוד פעם שהתוכנית לא ממצה אותך, למרות שאני בטוח ב100% שאני לא אשמע את זה.
בקיצור, לדעתי אין טעם לבוא 4 פעמים בשבוע. תעשה אימונים בראשון שלישי רביעי או ראשון שני רביעי. במקומך הייתי נרשם גם לחדר כושר אזרחי אם יש לך עוד 3 ימים בבית. יש אחלה של הנחות לחיילים בחלק מהמקומות ויצא לי להרשם בזמני בצבא לאחד שלקח ממני 80 שקל לחודש.

• פותח/ת השרשור
אני לא הולך להתייחס לכל מה שנאמר פה כי סה"כ אם יש לך אפשרות רק להתאמן מראשון עד רביעי זה קצת משנה את המצב, למרות שלעשות 4 אימונים 4 ימים רצוף זה רעיון מאוד רע כמעט בכל תוכנית אימונים.
אין דבר כזה להרגיש מיצוי מFBW כי זה "מרגיש קצת מדי תרגילים". אם אתה עובד מספיק רציני ומספיק כבד אפילו 3 סטים של 5 חזרות יכולים להיות שואתיים בצורה מפחידה. כשאתה מבצע סט ל8 חזרות לדוגמא, אם היית ממשיך כמה חזרות היית מצליח לעשות? אני מניח שאם אתה באמת "ממצא" את התוכנית העצימות שאתה עובד בה היא נמוכה-בינונית וכל תרגיל שאתה מבצע היית פוטנציאלית מסוגל לסגור איתו עוד 3-5 חזרות. אז מה עושים? מוסיפים משקל עבודה! אתה עושה לחיצת חזה? שים משקל כזה שבו אתה צריך לבצע 6 חזרות וכשתסיים את ה6 גם אם יתהפך העולם החזרה השביעית לא תעלה. אחרי זה תבוא ותגיד עוד פעם שהתוכנית לא ממצה אותך, למרות שאני בטוח ב100% שאני לא אשמע את זה.
בקיצור, לדעתי אין טעם לבוא 4 פעמים בשבוע. תעשה אימונים בראשון שלישי רביעי או ראשון שני רביעי. במקומך הייתי נרשם גם לחדר כושר אזרחי אם יש לך עוד 3 ימים בבית. יש אחלה של הנחות לחיילים בחלק מהמקומות ויצא לי להרשם בזמני בצבא לאחד שלקח ממני 80 שקל לחודש.
תודה רבה על העזרה, יש לך אולי תכנית FBW מומלצת או שפשוט לקחת סתם אחת ?
ועוד שאלה מה בנוגע לריצה לפני כל אימון יש עם זה בעיה ?

תודה רבה על העזרה, יש לך אולי תכנית FBW מומלצת או שפשוט לקחת סתם אחת ?
ועוד שאלה מה בנוגע לריצה לפני כל אימון יש עם זה בעיה ?
יש fbw בפורטל בחלוקת a1 a2 שאתה יכול לנסות. לרוץ עדיף בסוף אימון כדי לא לבזבז אנרגיה ולשחרר חומצות חלב עוד לפני שהאימון התחיל

אני רוצה להתייחס לזה:
בנוסף אף אחד לא עושה במכון FBW וכולם המליצו לי לעשות AB.
באופן כללי אל תסתכל על זה שכולם במכון עושים משהו או אף אחד לא עושה משהו. תראה את רוב האנשים בחדרי כושר, רובם אחרי חודשים של עבודה נראים אותו דבר ומרימים אותו דבר ועדיין ממשיכים לעשות אותו דבר כי "זאת הדרך". יש כאלה שמוזרקים ואתה לא יודע את זה ורואה אותם מתקדמים. יש כמובן כאלה שלא שייכים לשתי הקטגוריות שאמרתי, אבל אם בנאדם עושה למשל ABC ורואה תוצאות זה לא אומר שהוא לא היה רואה תוצאות טובות יותר ב FBW (לא אומר שכולם צריכים לעשות FBW אבל מתאמן מתחיל בהחלט כן)

• פותח/ת השרשור
יש fbw בפורטל בחלוקת a1 a2 שאתה יכול לנסות. לרוץ עדיף בסוף אימון כדי לא לבזבז אנרגיה ולשחרר חומצות חלב עוד לפני שהאימון התחיל
אפשר קישור ? אני לא מוצא.
והמטרה העיקרית שלי היא לרדת באחוזי שומן אז כמה זה רלוונטי בעצם הריצות?
כי איך שאני מבין את זה כל יום אני שורף 2000+ קלוריות בלי לעשות כלום
אז נניח שאני אשלב תזונה נכונה אני בכל יום מוציא 2000 קלוריות עם אחוז שומן מסויים
ומכניס 2000 קלוריות באחוז שומן מסויים עד שאני אגיע למצב שכבר עשיתי את זה על כל המשקל
שלי אז איפה הריצה פה תורמת ?(אני לא מעוניין בסיבולת לב ריאה).

אפשר קישור ? אני לא מוצא.
והמטרה העיקרית שלי היא לרדת באחוזי שומן אז כמה זה רלוונטי בעצם הריצות?
כי איך שאני מבין את זה כל יום אני שורף 2000+ קלוריות בלי לעשות כלום
אז נניח שאני אשלב תזונה נכונה אני בכל יום מוציא 2000 קלוריות עם אחוז שומן מסויים
ומכניס 2000 קלוריות באחוז שומן מסויים עד שאני אגיע למצב שכבר עשיתי את זה על כל המשקל
שלי אז איפה הריצה פה תורמת ?(אני לא מעוניין בסיבולת לב ריאה).
https://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/
התוכנית השלישית. הרציה תורמת רק בהגדלת הגרעון הקלורי

• פותח/ת השרשור
https://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/
התוכנית השלישית. הרציה תורמת רק בהגדלת הגרעון הקלורי
תודה, אפשר רק כמה עצות בקשר לתרגילים ?
מתח אני לא מצליח.. אפילו לא אחד אז אתה יודע איזה תרגיל אני יכול לעשות במקום ?
כנ''ל מקבילים.

ודד ליפט אני מעדיף שלא לעשות אז גם אם יש לך משהו במקום זה מעולה.

תודה, אפשר רק כמה עצות בקשר לתרגילים ?
מתח אני לא מצליח.. אפילו לא אחד אז אתה יודע איזה תרגיל אני יכול לעשות במקום ?
כנ''ל מקבילים.

ודד ליפט אני מעדיף שלא לעשות אז גם אם יש לך משהו במקום זה מעולה.
תתחיל לעשות מתח ומקבילים בגרביטון עד שתצליח ללמוד לעשות אותם חופשי.
דד ליפט אתה יכול להחליף בסוג כלשהו של חתירה למרות שאני מעדיף שתמצא מאמן שילמד אותך לעשות דד ליפט.

• פותח/ת השרשור
תתחיל לעשות מתח ומקבילים בגרביטון עד שתצליח ללמוד לעשות אותם חופשי.
דד ליפט אתה יכול להחליף בסוג כלשהו של חתירה למרות שאני מעדיף שתמצא מאמן שילמד אותך לעשות דד ליפט.
אין גרביטון במכון, יש אופציה אחרת ?
לגבי הדד ליפט זה מכון צבאי אין מאמנים.. והאמת אין מישהו שנראה לי עושה דד ליפט.

אין גרביטון במכון, יש אופציה אחרת ?
לגבי הדד ליפט זה מכון צבאי אין מאמנים.. והאמת אין מישהו שנראה לי עושה דד ליפט.
פולי עליון ותרגילי חתירה למיניהם. לגבי דד ליפט אם אתה לא רוצה ללמוד דרך האינטרנט פשוט אל תעשה אותו זה לא סוף העולם. רק תשלב סקוואטים בכל מקרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית