הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתחיל עם כמה שאלות בסיסיות

• פותח/ת השרשור EryX
  • פורסם בתאריך

EryX

משתמש מתחיל
84
3
נק' מוניטין:
3
84
3
אז ככה, דבר ראשון מטרותי הן
א. להעלות את רמת הכושר האירובי שלי.
ב.לרדת באחוזי שומן
ג.להעלות במסת שריר

אני אוכל בתפריט של 1900 קלוריות שקיבלתי בייעוץ האישי כאן באתר(אבל זו הייתה תקופה אחרת בחיים שלי הרבה דברים השתנו מאז שהייעוץ נגמר) מכיוון שהמטרה הראשית של הורדת אחוזי השומן הייתה גם אז ולשם כוון התפריט בכל מקרה, אני מתחיל חד"כ ככל הנראה ביום ראשון ואני רוצה להתחיל עם תוכנית Starting Strength
קראתי את התוכנית באתר אבל עדיין יש לי כמה שאלות בנושא.
דבר ראשון האם אפשר לשלב שחיה עם התוכנית הזאת? רשום באתר מצד אחד 60-80 דקות אירובי בעצימות של 60% עכשיו אני לא יודע עד כמה עצימה שחיה ביחס לנניח ריצה? יש אפשרות לשלב בין התוכנית לבין שחיה או אפילו ריצה? בכל זאת זו אחת המטרות העיקריות שלי.
בנוסף לכך בערך על אנשים "אנדומורף" או שמנמנים ישנה טיפה סתירה עם נושא האירובי ככה שיצאתי טיפה מבולבל ואשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר בנושא, כמו כן אני מניח שאני מסוג האנדומורפי או משהו שהוא דיי בין אנדומורפי למזומורפי. בכל מקרה אשמח להבהרה של הנושא.

זהו בנתיים אני מניח, אם יעלו לי עוד שאלות אשמח להתיעץ כאן.
תודה לעוזרים.

אנדו שמנדו, כל זה באמת לא משנה.

למה שתרצה לעשות תכנית SS עם גרעון קלורי ?

SS זאת תכנית כוח למתחילים שרוצים לייצר מאסת שריר.

אף אחד, גם משה בין היתר לא יציע לך לעשות אותה עם מאזן קלורי שלילי ועם פעילות אירובית של 60-80 דק' כי אחרי חודש מישהו יצטרך לגרד אותך מהרצפה.

בגלל זה עושים אותה במסה כשאתה נמצא במאזן קלורי חיובי ומשקלי העבודה שלך עולים כל אימון.

מסה - שאתה אוכל סך קלוריות גדול יותר ממה שהגוף מוציא ובחיטוב זה ההיפך - אתה מכניס פחות ממה שהגוף מוציא. בגלל זה זה מחולק לתקופות. עכשיו - או שתחליט שאתה מתחיל מסה או שתחליט על חיטוב.

• פותח/ת השרשור
אנדו שמנדו, כל זה באמת לא משנה.

למה שתרצה לעשות תכנית SS עם גרעון קלורי ?

SS זאת תכנית כוח למתחילים שרוצים לייצר מאסת שריר.

אף אחד, גם משה בין היתר לא יציע לך לעשות אותה עם מאזן קלורי שלילי ועם פעילות אירובית של 60-80 דק' כי אחרי חודש מישהו יצטרך לגרד אותך מהרצפה.

בגלל זה עושים אותה במסה כשאתה נמצא במאזן קלורי חיובי ומשקלי העבודה שלך עולים כל אימון.

מסה - שאתה אוכל סך קלוריות גדול יותר ממה שהגוף מוציא ובחיטוב זה ההיפך - אתה מכניס פחות ממה שהגוף מוציא. בגלל זה זה מחולק לתקופות. עכשיו - או שתחליט שאתה מתחיל מסה או שתחליט על חיטוב.

המטרה היא חיטוב כרגע לא מסה, לקחתי את התוכנית של הSS כי הבנתי שהיא למתחילים כמוני.

הבנת חלקית, תקרא שוב את המאמר ל-SS.

ה-SS היא אכן תכנית למתחילים אבל היא לא מתאימה למי שעושים חיטוב מהסיבה הפשוטה
שבשלבים מתקדמים של החיטוב אתה לא תוכל לעמוד בה.

כמו שכתבתי - כל אימון אתה תצטרך לעלות במשקלי עבודה 2.5KG-5KG ובמאזן קלורי שלילי זה מאוד קשה לעשות את זה ולהתקדם.

• פותח/ת השרשור
הבנת חלקית, תקרא שוב את המאמר ל-SS.

ה-SS היא אכן תכנית למתחילים אבל היא לא מתאימה למי שעושים חיטוב מהסיבה הפשוטה
שבשלבים מתקדמים של החיטוב אתה לא תוכל לעמוד בה.

כמו שכתבתי - כל אימון אתה תצטרך לעלות במשקלי עבודה 2.5KG-5KG ובמאזן קלורי שלילי זה מאוד קשה לעשות את זה ולהתקדם.

אני מבין את העיקרון הזה אבל זה שוב זה סותר את מה שרשום בתוכנית עצמה:
"– שריפת שומן בזמן העלאה בשריר היא נדירה, ואפשרית אולי אצל אנשים עם גנטיקת על, אצל נערים מתבגרים, אצל מתאמנים מתחילים ואצל כאלו שהיו פעם ברמה טובה ואיבדו אותה, ועכשיו מסתמכים על "זכרון שריר" שיעזור להם לחזור למה שהיו.

– לגברים יהיה קל בהרבה להעלות במסת הגוף הרזה בזמן הורדת שומן ביחס לנשים. לגברים צעירים יהיה אפילו קל מדי (מתחת לגיל 25) לגרום לכך לקרות במשך כמה שנים. למתבגרים אף קל עוד יותר.

למידע נוסף, ניתן לקרוא את המאמר: "הורדה בשומן תוך כדי העלאה במסת השריר""

אני אגב נכלל לדעתי בחלק מהקטגוריות האלו
א.אני מתאמן מתחיל
ב.אני גבר
ג.אני מתחת לגיל 25
ד.אני לא יודע אם אפשר להגדיר אותי כנער מתבגר אבל אני בן 19 אני מניח שזה עדיין סוג של נער מתבגר עד גיל 21 לערך~
ויש לי אחלה גנטיקה לעליה במסת שריר אבל גרועה בלהוריד שומן,

בגלל זה אמרתי שאני צריך הבהרה לנושא כי שני הדברים כביכול סותרים אחד את השני.
מעבר לנושא הזה^
האם יש אפשרות לשלב שחייה ביחד עם התוכנית?

אני מבין את העיקרון הזה אבל זה שוב זה סותר את מה שרשום בתוכנית עצמה:
"– שריפת שומן בזמן העלאה בשריר היא נדירה,- הכוונה פה היא לתכנית כשאתה במאזן חיובי

אפשר לשלב אירובי עם התכנית אבל זה לא יהיה קל,במילים מועטות.
בנוגע שחייה ביחד עם SS יש לך בנאדם פה שהתנסה בזה המון @Beast and cheat
אני אישית לא ממליץ על SS בחיטוב אבל אם אתה ממש ממש מתחיל אתה יכול לעשות את זה עד שתתקע ואז תעבור למשהו אחר.

המטרה היא חיטוב כרגע לא מסה, לקחתי את התוכנית של הSS כי הבנתי שהיא למתחילים כמוני.
נכון, אבל לא לגירעון קלורי.
יש תוכניות טובות יותר לחיטוב.

אימון A

שריר

תרגיל

מספר סטים

טווח חזרות

רגליים

סקוואט חופשי כנגד מוט

3

6

חזה

בשכיבה לחיצת חזה כנגד מוט

3

8

גב

חתירה בהטיה כנגד מוט

3

8

כתפיים

בישיבה לחיצת כתפיים לפנים עם משקוליות יד / מוט באחיזה רחבה

2

10

יד קידמית

בישיבה כפיפת מרפקים כנגד משקוליות יד

2

6

יד אחורית

מקבילים באחיזה צרה

2

10

בטן

כפיפות גו במכונה ייעודית

2

12
התכוונתי לכזאתי למשל

אני עדיין לא מבין מאיפה הגיע הרעיון שSS זה רק למסה. באמת.
SS זו התוכנית הכי טובה למתחילים. זה לא קשור אם אתה מתחיל כשאתה שוקל 60 או 160. בשני המצבים אתה מתחיל, ומתחיל יכול וצריך להתקדם מהר. למתאמן מתחיל אין מה לחפש בהתקדמות שבועית, זה חסר טעם ומבזבז זמן לחינם. את התזונה מתאימים בהתאם למבנה הגוף - וכן, מי שמתחיל את התוכנית כשהוא שוקל 120, יוכל להתקדם על גירעון של 750 ביום כל אימון במשך הרבה זמן. הבעייה מתחיל כשמישהו מתחיל את התוכנית כשהוא שוקל 60 וחושב שהוא יוכל להתקדם על גירעון של 750 ביום במשך הרבה זמן.

למתאמן מתחיל אין מה לחפש בהתקדמות שבועית, זה חסר טעם ומבזבז זמן לחינם
לא מסכים.
לא לקחת בחשבון פקטורים כמו גיל\שגרת יום\מטרדים אחרים או מגבלות.
נתקלתי לא מעט ואני עדיין רואה אנשים בגיל 30+ שניסו את תוכנית ה SS ולא הצליחו להתקדם בה לאורך זמן בגלל סיבות שונות, לעומת הלינארית למשל.
ה SS תוכנית מצויינת, על זה אין עוררין.. אבל היא לא מתאימה לכל אחד לדעתי.
ובלי קשר, מה שאתה מגדיר כחסר טעם ובזבוז זמן אחר יגדיר כפעילות שתורמת לו במגוון תחומים. (ביטחון עצמי, התחזקות, בריאות וכו')

מי שמתחיל את התוכנית כשהוא שוקל 120, יוכל להתקדם על -750 ביום כל אימון במשך הרבה זמן.
מהיכן הטענה הזאת?
ולמה קפצת לגירעון כל כך "קיצוני" ? ואם אותו בחור הוא 1.95 ?
אני לא מסכים עם זה.. אבל אם יש לך מחקר שנעשה בנושא, יותר מאשמח לראות.
במיוחד כשמדובר בטענה שהיא קצת שונה.

• פותח/ת השרשור
מצטער שאני אומר את זה אבל אתם טיפה לא עוזרים לי פרקטית.... אני מתחיל להתאמן ממחר בצהריים ואני עדיין לא ממש יודע מה לעשות למרות כל התגובות כאן.

Back
למעלה תחתית