נק' מוניטין:
128
- 298
- 22
מה לדעתם התכנית הכי טובה להעלאת מסת שריר כלומר פיתוח גוף וגם כוח אבל יותר לפיתוח גוף
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
למתחילים הייתי ממליץ ללכת על תוכנית הSS לכוח, או ללכת לאחת מתוכניות הפיצולים הבסיסיות AB או FBWכה אני יודע התכוונתי מה התכנית הכי מומלצת ומה האופציות? ותרשום למתקדמים מתחילים בינוניים תודה
תוכניות ABC וABCD דורשות עבודה ב5-6 פעמים בשבוע על מנת שכל השרירים יקבלו את הגירוי השבועי המומלץ. רוב המתאמנים יראו התקדמות טובה יותר בעבודה של 3-4 פעמים בשבוע, ולכן, אני מעדיף לא להמליץ להם תוכניות פיצולים עם נפח גבוה כדוגמת התוכניות הנ"ל אלה אם הם יודעים בוודאות אחרי מספיק נסיון אימונים שעבודה ב5-6 פעמים בשבוע יותר יעילה להם מעבודה ב3-4 פעמים בשבוע.התוכניות לפיתוח גוף שאני מכיר הם FBW/AB/ABC/ABCD.
במקרה הזה, אף אחת מהתוכניות הללו לא טובה יותר מהשנייה מהסיבה שלכל אחת מהן יש סטנדרטים בהתאמה למספר אימונים לשריר בשבוע, ומספר סטים לכל שריר. ולבסוף התוצאות שוות מבחינת יעילות שבועית. לדוגמא: על הרגליים ב-FBW עובדים 3 פעמים בשבוע (במקרה הזה גם על כל שריר אחר) ועושים לה כ-4 סטים באימון.
לעומת זאת על הרגליים ב-ABCD עובדים פעם בשבוע ועושים לה כ-14 סטים באימון.
פשוט תבחר תוכנית אחת שאתה אוהב מבחינת הסטנדרטים שלה. כלומר אם אתה אוהב לעשות הרבה סטים לשריר באימון ו"לקרוע" את השריר מה שנקרא, תלך על ABCD. אם אתה אוהב לעבוד על שרירים הרבה פעמים בשבוע, תעשה FBW, ואם באמצע אז תעשה AB/ABC.
בהצלחה 😃
שוב, התוצאות שוות בכל התוכניות הללו מבחינת יעילות שבועית, התקדמות שבועית, וגם גירוי שבועי.תוכניות ABC וABCD דורשות עבודה ב5-6 פעמים בשבוע על מנת שכל השרירים יקבלו את הגירוי השבועי המומלץ. רוב המתאמנים יראו התקדמות טובה יותר בעבודה של 3-4 פעמים בשבוע, ולכן, אני מעדיף לא להמליץ להם תוכניות פיצולים עם נפח גבוה כדוגמת התוכניות הנ"ל אלה אם הם יודעים בוודאות אחרי מספיק נסיון אימונים שעבודה ב5-6 פעמים בשבוע יותר יעילה להם מעבודה ב3-4 פעמים בשבוע.
לא.שוב, התוצאות שוות בכל התוכניות הללו מבחינת יעילות שבועית, התקדמות שבועית, וגם גירוי שבועי..
כן, זה יוצא כמעט אותו כמות סטים בשבוע לשריר.
כן, זה יוצא כמעט אותו כמות סטים בשבוע לשריר.
מה זאת אומרת?אבל אתה מגרה את השריר פחות פעמים
אז זה לדעתך הפקטור היחיד שמשפיע על התקדמות שבועית?כן, זה יוצא כמעט אותו כמות סטים בשבוע לשריר.
לא, סליחה על הבלבול, זה הרבה יותר מורכב ממה שחשבתי... 😕אז זה לדעתך הפקטור היחיד שמשפיע על התקדמות שבועית?
אין בעיה כל יום לומדים דברים חדשים 😃לא, סליחה על הבלבול, זה הרבה יותר מורכב ממה שחשבתי... 😕
בגלל זה אני פה 😃 מה הייתי עושה בלי הפורום הזה...😆אין בעיה כל יום לומדים דברים חדשים 😃
תוכניות ABC וABCD דורשות עבודה ב5-6 פעמים בשבוע על מנת שכל השרירים יקבלו את הגירוי השבועי המומלץ. רוב המתאמנים יראו התקדמות טובה יותר בעבודה של 3-4 פעמים בשבוע, ולכן, אני מעדיף לא להמליץ להם תוכניות פיצולים עם נפח גבוה כדוגמת התוכניות הנ"ל אלה אם הם יודעים בוודאות אחרי מספיק נסיון אימונים שעבודה ב5-6 פעמים בשבוע יותר יעילה להם מעבודה ב3-4 פעמים בשבוע.
לגבי מה שאמרת פה שאם אני שם לב שאני מגיב טוב לנפח או לעצימות איך אני אדע למה אני מגיב טוב יותר ?למתחילים הייתי ממליץ ללכת על תוכנית הSS לכוח, או ללכת לאחת מתוכניות הפיצולים הבסיסיות AB או FBW
למתאמן מתקדם יותר הייתי נותן תוכנית מתקדמת יותר של כוח כגון ה5X5 הלינארית או טקסס מת'וד, או להשמיך להתאמן בפיצול הFBW/AB עם הנסיון לבדוק כיצד הגוף שלך מגיב לנפח וכיצד הוא מגיב לעצימות. ניתן בשלב הזה ללכת על תוכניות "נסיוניות" עם יותר נפח כגון הבולגרית/GVT או אפילו ABC אם אתה רואה שהגוף מגיב טוב לנפח גבוה, ואם הגוף מגיב יותר טוב לעצימות אפשר להשאר בתוכניות פיצול נמוך או תוכניות כוח בעלות נפח נמוך יותר כגון לינארית/טקסס/5-3-1 ויש עוד אופציות גם לזה.
מתאמן מתקדם לרוב כבר ידע מה לעשות ולא יצטרך לשאול אחרים.
כל עוד אתה מתקדם מAB וFBW אז למה לא? אם שמת לב שאתה מגיב טוב לנפח ועצימות תעשה תוכנית עם יותר נפח ועצימות, הבאתי כמה תוכניות לכאלה ויש עוד הרבה, אני פשוט לא מכיר את כולן.לגבי מה שאמרת פה שאם אני שם לב שאני מגיב טוב לנפח או לעצימות איך אני אדע למה אני מגיב טוב יותר ?
ונגיד אני שמתי לב ש 3 4 פעמים יותר טוב מה כל הזמן אני יהיה עם ה ab או הfbw
תראה אם אתה מתאושש בין האימונים ומתקדם במשקלי העבודה.אני אדע למה אני מגיב טוב יותר ?
אני יכול אבל אני עצלן. אז נראה לי שאני לא אעשה את זה.Tank אתה יכול לעזור לי בבניית תכנית AB טובה?