ייעוץ דיון תכנית להעלאת מסת שריר

Unbeatable

משתמש מתחיל
298
22
נק' מוניטין:
128
298
22
מה לדעתם התכנית הכי טובה להעלאת מסת שריר כלומר פיתוח גוף וגם כוח אבל יותר לפיתוח גוף

אם הייתה תוכנית טובה ביותר כולם היו עושים רק אותה. לכל תוכנית יש את היתרונות והחסרונות שלה וכל תוכנית עובדת על מתאמן אחר בצורה שונה. מתאמן אחד יגדל יותר טוב מתוכנית X ומתאמן שני יגדל יותר מתוכנית Y.
המטרה שלך בתור מתאמן צריכה להיות למצוא את התוכנית האידיאלית שעובדת עבורך ומקדמת אותך.
אם אתה רוצה אני אכוון אותך ספציפית לאופציות שיש לך, ומשם תבדוק לבד

• פותח/ת השרשור
כה אני יודע התכוונתי מה התכנית הכי מומלצת ומה האופציות? ותרשום למתקדמים מתחילים בינוניים תודה

כה אני יודע התכוונתי מה התכנית הכי מומלצת ומה האופציות? ותרשום למתקדמים מתחילים בינוניים תודה
למתחילים הייתי ממליץ ללכת על תוכנית הSS לכוח, או ללכת לאחת מתוכניות הפיצולים הבסיסיות AB או FBW
למתאמן מתקדם יותר הייתי נותן תוכנית מתקדמת יותר של כוח כגון ה5X5 הלינארית או טקסס מת'וד, או להשמיך להתאמן בפיצול הFBW/AB עם הנסיון לבדוק כיצד הגוף שלך מגיב לנפח וכיצד הוא מגיב לעצימות. ניתן בשלב הזה ללכת על תוכניות "נסיוניות" עם יותר נפח כגון הבולגרית/GVT או אפילו ABC אם אתה רואה שהגוף מגיב טוב לנפח גבוה, ואם הגוף מגיב יותר טוב לעצימות אפשר להשאר בתוכניות פיצול נמוך או תוכניות כוח בעלות נפח נמוך יותר כגון לינארית/טקסס/5-3-1 ויש עוד אופציות גם לזה.
מתאמן מתקדם לרוב כבר ידע מה לעשות ולא יצטרך לשאול אחרים.

התוכניות לפיתוח גוף שאני מכיר הם FBW/AB/ABC/ABCD.
במקרה הזה, אף אחת מהתוכניות הללו לא טובה יותר מהשנייה מהסיבה שלכל אחת מהן יש סטנדרטים במספר אימונים לשריר בשבוע, ומספר סטים לכל שריר. ולבסוף התוצאות שוות מבחינת יעילות שבועית. לדוגמא: על הרגליים ב-FBW עובדים 3 פעמים בשבוע (במקרה הזה גם על כל שריר אחר) ועושים לה כ-4 סטים באימון.
לעומת זאת על הרגליים ב-ABCD עובדים פעם בשבוע ועושים לה כ-14 סטים באימון.
פשוט תבחר תוכנית אחת שאתה אוהב מבחינת הסטנדרטים שלה. כלומר אם אתה אוהב לעשות הרבה סטים לשריר באימון ו"לקרוע" את השריר מה שנקרא, תלך על ABCD. אם אתה אוהב לעבוד על שרירים הרבה פעמים בשבוע, תעשה FBW, ואם באמצע אז תעשה AB/ABC.
בהצלחה 😃

התוכניות לפיתוח גוף שאני מכיר הם FBW/AB/ABC/ABCD.
במקרה הזה, אף אחת מהתוכניות הללו לא טובה יותר מהשנייה מהסיבה שלכל אחת מהן יש סטנדרטים בהתאמה למספר אימונים לשריר בשבוע, ומספר סטים לכל שריר. ולבסוף התוצאות שוות מבחינת יעילות שבועית. לדוגמא: על הרגליים ב-FBW עובדים 3 פעמים בשבוע (במקרה הזה גם על כל שריר אחר) ועושים לה כ-4 סטים באימון.
לעומת זאת על הרגליים ב-ABCD עובדים פעם בשבוע ועושים לה כ-14 סטים באימון.
פשוט תבחר תוכנית אחת שאתה אוהב מבחינת הסטנדרטים שלה. כלומר אם אתה אוהב לעשות הרבה סטים לשריר באימון ו"לקרוע" את השריר מה שנקרא, תלך על ABCD. אם אתה אוהב לעבוד על שרירים הרבה פעמים בשבוע, תעשה FBW, ואם באמצע אז תעשה AB/ABC.
בהצלחה 😃
תוכניות ABC וABCD דורשות עבודה ב5-6 פעמים בשבוע על מנת שכל השרירים יקבלו את הגירוי השבועי המומלץ. רוב המתאמנים יראו התקדמות טובה יותר בעבודה של 3-4 פעמים בשבוע, ולכן, אני מעדיף לא להמליץ להם תוכניות פיצולים עם נפח גבוה כדוגמת התוכניות הנ"ל אלה אם הם יודעים בוודאות אחרי מספיק נסיון אימונים שעבודה ב5-6 פעמים בשבוע יותר יעילה להם מעבודה ב3-4 פעמים בשבוע.

תוכניות ABC וABCD דורשות עבודה ב5-6 פעמים בשבוע על מנת שכל השרירים יקבלו את הגירוי השבועי המומלץ. רוב המתאמנים יראו התקדמות טובה יותר בעבודה של 3-4 פעמים בשבוע, ולכן, אני מעדיף לא להמליץ להם תוכניות פיצולים עם נפח גבוה כדוגמת התוכניות הנ"ל אלה אם הם יודעים בוודאות אחרי מספיק נסיון אימונים שעבודה ב5-6 פעמים בשבוע יותר יעילה להם מעבודה ב3-4 פעמים בשבוע.
שוב, התוצאות שוות בכל התוכניות הללו מבחינת יעילות שבועית, התקדמות שבועית, וגם גירוי שבועי.
ב-ABCD אולם אתה עושה 14 סטים לרגליים, אך יש לך מנוחה של שבוע עד האימון הבא על השריר.
ב-FBW אתה עושה 4 סטים לרגליים, אך יש לך מנוחה של 24 שעות עד האימון הבא.

• פותח/ת השרשור
למתחילים הייתי ממליץ ללכת על תוכנית הSS לכוח, או ללכת לאחת מתוכניות הפיצולים הבסיסיות AB או FBW
למתאמן מתקדם יותר הייתי נותן תוכנית מתקדמת יותר של כוח כגון ה5X5 הלינארית או טקסס מת'וד, או להשמיך להתאמן בפיצול הFBW/AB עם הנסיון לבדוק כיצד הגוף שלך מגיב לנפח וכיצד הוא מגיב לעצימות. ניתן בשלב הזה ללכת על תוכניות "נסיוניות" עם יותר נפח כגון הבולגרית/GVT או אפילו ABC אם אתה רואה שהגוף מגיב טוב לנפח גבוה, ואם הגוף מגיב יותר טוב לעצימות אפשר להשאר בתוכניות פיצול נמוך או תוכניות כוח בעלות נפח נמוך יותר כגון לינארית/טקסס/5-3-1 ויש עוד אופציות גם לזה.
מתאמן מתקדם לרוב כבר ידע מה לעשות ולא יצטרך לשאול אחרים.
לגבי מה שאמרת פה שאם אני שם לב שאני מגיב טוב לנפח או לעצימות איך אני אדע למה אני מגיב טוב יותר ?
ונגיד אני שמתי לב ש 3 4 פעמים יותר טוב מה כל הזמן אני יהיה עם ה ab או הfbw
כי שמעתי שלמתקדמים צריך עוד נפח בשביל להתקדם

לגבי מה שאמרת פה שאם אני שם לב שאני מגיב טוב לנפח או לעצימות איך אני אדע למה אני מגיב טוב יותר ?
ונגיד אני שמתי לב ש 3 4 פעמים יותר טוב מה כל הזמן אני יהיה עם ה ab או הfbw
כל עוד אתה מתקדם מAB וFBW אז למה לא? אם שמת לב שאתה מגיב טוב לנפח ועצימות תעשה תוכנית עם יותר נפח ועצימות, הבאתי כמה תוכניות לכאלה ויש עוד הרבה, אני פשוט לא מכיר את כולן.

זה נכון שלמתקדמים צריך יותר נפח בשביל להתקדם, אבל כדי להגיע לשלב שבו אתה נחשב "מספיק מתקדם" כדי שהאופציה היחידה שלך להתקדמות תהיה הוספת נפח אתה צריך וותק של הרבה שנים בתחום ומשקלי עבודה גבוהים מאוד. אחרת רוב הסיכויים שתמצא דרכי התקדמות טובות יותר ללא הוספת נפח.

אני אדע למה אני מגיב טוב יותר ?
תראה אם אתה מתאושש בין האימונים ומתקדם במשקלי העבודה.
אבל בכל מקרה, אנשים שעדיין יכולים להתקדם במשקלים מאימון לאימון צריכים לעשות SS קודם כל.
אחרי שתסיים את זה, תעשה איזה תוכנית שאתה רוצה בהתאם למטרה שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית