הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע כולסטרול לאחר חמאה, שמנת והמון בשר

חמוץ

משתמש פעיל
568
59
נק' מוניטין:
81
568
59
היי חבר'ה.

עשיתי ניסוי קטן על עצמי.
המטרה שלי הייתה לעלות במסת שריר.
בחודשיים בערך עליתי כ6 קג, תוך שאני אוכל מלא חמאה, קרטון 250 מ"ל של שמנת 38 אחוז ביום, והמון בשר אדום שמן.

hdl עלה, ldl הוכפל(!), טריגליצרידים ירדו. ALT לא ככ מעניין כי זה היה כשבוע אחרי אימון משקולות.
בכל אופן, להלן בדיקות הדם (לעומת בדיקות דם לפני שנה):
בדיקות דם.jpg

א) חודשיים זה לא מספיק בשביל תוצאות חד משמעיות
ב) בן אדם אחד זה טוב לך לא לכלל האוכלוסיה
ג) מה מטרת ההוכחה?

ה-LDL שלך הוא לא 200. הוא מחושב לפי נוסחה שלא עובדת כשהטרגיליצרידים נמוכים כמו בבדיקה הזאת.

• פותח/ת השרשור
א) חודשיים זה לא מספיק בשביל תוצאות חד משמעיות
ב) בן אדם אחד זה טוב לך לא לכלל האוכלוסיה
ג) מה מטרת ההוכחה?

שום מטרת הוכחה. אני לא בא להוכיח אף אחד... עשיתי "ניסוי" קטן, ואני משתף את התוצאות לטובת הכלל.

ה-LDL שלך הוא לא 200. הוא מחושב לפי נוסחה שלא עובדת כשהטרגיליצרידים נמוכים כמו בבדיקה הזאת.

אז איך בודקים?

• פותח/ת השרשור
נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הרעתי לאיראנים לפני הדיון, הוספת הדיון - עריכה.

מה אתה חושב אגב על הבדיקות עצמן? בקבוצת ה"פליאו" טוענים שהן עדיפות על הבדיקות של לפני שנה...

מה אתה חושב אגב על הבדיקות עצמן?
אין לי דיעה מבוססת, וקצת קשה לי להבין למה עוד אין נוסחה שמקובלת על כולם עבור הסיכון למחלות כלי דם ולב וכוללת את הפרמטרים שנבדקים באופן שגרתי (כולסטרול כללי, HDL, טריגליצרידים). יש המון מחקרים ויש מס' לא גדול מדי של משתנים כך שלא ברור לי למה רגרסיה מרובת משתנים לא נותנת משהו חד משמעי שאפשר להסכים עליו. אולי זה מצביע על קיום גורמים לא ידועים, או באמת על כך שמה שקובע הוא מס' החלקיקים ולא ה LDL הכללי - טענה נפוצה למדי בחוגי הפליאו (ובעקבות כך גם כאן) אבל לא בקרב הממסד הרפואי הכללי.

הכי משונה בעיני הוא שבכלל מסתכלים על סה"כ הכולסטרול כמדד למשהו. מאחר והסה"כ כולל את ה HDL שמוסכם על כולם שאינו מזיק, מה ההגיון להתייחס לסה"כ כאל גורם סיכון? עם LDL 50 ו HDL 151 אני עדיין אקבל הערת אזהרה לפיה הכולסטרול שלי גבוה מדי? ממש לא מובן. גם התשובות שקיבלתי מרופאים בשאלה זאת אף פעם לא סיפקו אותי.

אין לי כח להביא סימוכין, למרות שאני יכול למצוא אותם אבל שוב, אין לי כח.
אבל מחקר שנעשה הראה שלאנשים עם ldl גבוה קיבלו פחות מחלות לב מכאלה עם ldl נמוך.
Ldl גבוה זה לא כזה רע, הכל משנה איזה סוג של ldl וכמה הוא דחוס

אין לי כח להביא סימוכין, למרות שאני יכול למצוא אותם אבל שוב, אין לי כח.
אבל מחקר שנעשה הראה שלאנשים עם ldl גבוה קיבלו פחות מחלות לב מכאלה עם ldl נמוך.
Ldl גבוה זה לא כזה רע, הכל משנה איזה סוג של ldl וכמה הוא דחוס

די, פשוט תפסיק.

אני יודע... אני מנסה להבין אבל למה התכוונת.. האם "די" כי אתה לא מסכים איתו? או "די" מסיבה אחרת...

כי להגיד "אני יכול לספק מחקר, אבל אין לי כוח" זה שקול ללא להגיד כלום. לא תורם לאף אחד.

נראה לי שיש מחקרים ל2 הכיוונים...
יש ויש.

הנה אחד

לפי המחקר הזה (4000 משתתפים, מעקב של 5 שנים, מחקר מבוקר):

* המנבא הטוב ביותר (כמנבא יחיד) של ארועים לבביים הוא היחס LDL/HDL (נקרא לו בהמשך R כדי לקצר).
* כאשר מתחשבים גם בטריגליצרידים (שייקראו T):
אם R>5 ו T>200 סיכון גבוה.
אם R<5 ו T>200 כמעט אין סיכון
אם R>5 ו T<200 סיכון קל.
(יחסית למצב בן גם R וגם T נמוכים).
כלומר, אם מאמינים למחקר הזה רק שילוב של יחס LDL/HDL גבוה וגם טריגליצרידים גבוהים מהווה סיכון משמעותי לארועים לבביים.

יש ויש.

הנה אחד

לפי המחקר הזה (4000 משתתפים, מעקב של 5 שנים, מחקר מבוקר):

* המנבא הטוב ביותר (כמנבא יחיד) של ארועים לבביים הוא היחס LDL/HDL (נקרא לו בהמשך R כדי לקצר).
* כאשר מתחשבים גם בטריגליצרידים (שייקראו T):
אם R>5 ו T>200 סיכון גבוה.
אם R<5 ו T>200 כמעט אין סיכון
אם R>5 ו T<200 סיכון קל.
(יחסית למצב בן גם R וגם T נמוכים).
כלומר, אם מאמינים למחקר הזה רק שילוב של יחס LDL/HDL גבוה וגם טריגליצרידים גבוהים מהווה סיכון משמעותי לארועים לבביים.

בקיצור,כדאי להפסיק עם זה נכון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית