הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון כפיפות מרפק בדאמבלים VS כפיפות מרפק במוט W

לפי מה שאתה אומר לא כדאי לי לעבוד ידיים בכלל כרגע?
אם הם מפריעים לך להתקדם במורכבים אז כן, אם לא אז אפשר בסוף שבוע להוסיף עבודה על ידיים וכמובן להתקדם בהם כמו במורכבים.
סקרנת אותי, איזו תכנית היית נותן למתאמן מתחיל שרוצה לעלות במסת שריר?
שאלה מאוד כללית, השאלה כמה מתחיל, אם הוא הרגע דרך בחדר כושר בפעם הראשונה אז זה מורכב כי הוא כנראה לא ידע מה זה סטים וחזרות אפילו, אני יתחיל בללמד אותו טכניקה בתרגילים המורכבים, אני ילמד אותו לשלוט במשקל ולא להילחץ, לעבוד לאט ונכון, ורק אז אני ילמד אותו איך להעמיס פרוגרסיבית.
אם הוא מתחיל אבל הוא התאמן לפני והוא מכיר את התרגילים והטכניקה שלו טובה, אני ילמד אותו עקרונות התקדמות כי הרוב המוחלט המתאמנים לא יודע איך להתקדם וסתם מעלים משקלים כשמתחשק להם.
ויעבוד איתו רק במורכבים - בנצ', חתירה, סקוואט, דדליפט, מתח, פרס, לא מכניס פאוורקלין כמו שהייתי מכניס לליפטר
ברוב התכניות הייתי מכניס ידיים בסוף שבוע עם עקרון התקדמות שונה מהמורכבים.

אחרי כמה חודשים הם חוזרים אלי מודים לי ואומרים לי שעד התכנית הזו הם סתם התאמנו וביצעו רשימת תרגילים, ואז אני נותן להם תכנית מתקדמת יותר שמשלבת נפח עם עצימות, ויום כתפיים וידיים נפרד באמצע שבוע, או תכנית בסגנון לייל מקדונלדס, ואז כשהם מתקדמים יותר אפשר לבנות תכניות מורכבות יותר עם התקדמות דו-שבועית ואפילו תלת-שבועית, בתכניות כאלו אני מרשה לעצמי להעמיס על הידיים הרבה יותר, ברמה של 3-4 תרגילים ליד קדמית, אבל זה לא מתבצע במהלך כל השלושה שבועות, זה מורכב קצת מבחינת המבנה.
סתם בשביל ההמחשה זה נראה כך:
שבוע עצימות - נפח נמוך ועבודה בעיקר במורכבים במשקלים כבדים
שבועיים נפח - הרבה תרגילים הרבה סטים והרבה חזרות לכל שריר - משהו שנראה יותר כמו תכנית של בילדר מקצועי
ואז אפשר להכניס שבוע התאוששות - תלוי אם בסייקל/טבעי ואם כן אז באיזו תקופה בסייקל.

מה שחשוב מבחינתי הוא לדבוק בעקרונות האימון, של העמסה, התאוששות, התקדמות, הדרגתיות וגיוון.

שום יתרון? אני יתן לך כמה:
1. מנח שורש כף היד נמצא בין מיד פוזישן לבין סופינציה, במנח זה כלל כופפי המרפק יכולים לפתח הכי הרבה כוח, לכן משקלי העבודה יהיו הגבוהים ביותר.
2. בגלל מבנה המוט, לשורש כף היד יותר קשה להשבר להיפראקסטנשיין כמו שעלול לקרות במוט ישר, לכן יכול למנוע פציעות אמה.
3. אופציה להעלות משקלי עבודה בצורה הדרגתית יותר 2.5 קילו לשני הידיים, מאשר משקולות שקופצות לרוב ב2-2.5 קילו ולכל יד.

כמובן שיש למשקולות יד את היתרונות שלהם, כמו בניית פרופורציות, ואפשרות לעבודה באורכי מתח שונים ממוט וכו'.. לא אכנס לזה.

99% מהסיבות לביצוע כפיפות מרפקים זה לפיתוח מסת שריר בבייספס, בסופינציה הבייספס מעורב יותר מאשר במיד פוזישן וכל מה שבדרך, לכן אלא אם כן המטרה היא לא רק הבייספס לא רואה סיבה לעבוד עם W ולא עם מוט ישר

99% מהסיבות לביצוע כפיפות מרפקים זה לפיתוח מסת שריר בבייספס
הטענה הזו היא לא נכונה, חסר לך אנשים בחדר כושר שעושים פטישים או כפיפת מרפקים בפרונציה? כי הם רוצים הפרדות בין הבייספס לברכיאליס או אמה גדולה יותר??
אני מוכן להראות לך המון אנשים כאלו, כאלו שהיד שלהם בקושי עוברת את ההיקף 35 והם מדברים איתי כבר על הפרדות ודגשים.
אלא אם כן המטרה היא לא רק הבייספס לא רואה סיבה לעבוד עם W
אם כתבת את זה וציטטת אותי אז אני מניח שלא קראת את סעיף 2 וחבל.
2. בגלל מבנה המוט, לשורש כף היד יותר קשה להשבר להיפראקסטנשיין כמו שעלול לקרות במוט ישר, לכן יכול למנוע פציעות אמה

כמו שכתבתי כבר פעם רביעית, לכל תרגיל יתרונות משלו, אין וריאציה הכי טובה לכל אחד יש מטרות שונות.

לא יודע מה עבר פה בעמודים האלה אבל אני אתן תשובה שלי לשאלה.
כפיפות מרפקים בדאמבלים מאפשרות לעשות את התנועה תוך ביצוע תנועה סיבובית, העבודה שונה בצורתה על הבייספס, הברכיורדיאליס והאמות ויכול להיות יעיל יותר לבילדר שמחפש "לעצב את השריר" בגלל שיטת העבודה, אומנם לא יהיה רלוונטי למתאמן מתחיל שעוד לא צבר מספיק מסה כדי לחשוב על דברים כמו "עיצוב".
מבחינת כוח ומשקלי עבודה עבודה עם מוט מנצחת ומומלצת יותר למתאמן מתחיל שמחפש להתקדם, לגדול ולהוסיף כמה שיותר משקלי עבודה בזמן קצר.

מה מומלץ לך? תלוי במצב העכשווי שלך ובמטרה הסופית.

לא נראה לי שסטיץ' נכנס לפוסטים שהכותרת שלהם מכילה "כפיפת מרפק"
הוא מנהל. עכשיו הוא חייב.
👹
יש לי פטור ממשה. זה היה סעיף ראשון בתנאי ההעסקה שלי.
חוץ מזה, כש- @לוטם ו- @Tank מגיבים, השרשור מטופל הכי טוב שאפשר.

הטענה הזו היא לא נכונה, חסר לך אנשים בחדר כושר שעושים פטישים או כפיפת מרפקים בפרונציה? כי הם רוצים הפרדות בין הבייספס לברכיאליס או אמה גדולה יותר??
אני מוכן להראות לך המון אנשים כאלו, כאלו שהיד שלהם בקושי עוברת את ההיקף 35 והם מדברים איתי כבר על הפרדות ודגשים.
אז אתה בתור מאמן צריך להפנות אותם ליעדים ומטרות אחרות ושהדברים האלה יעסיקו אותם בשלב יותר מאוחר - להם אין תועלת גדולה מדי לא בפטישים ולא בשום תרגיל מבודד של כפיפת מרפקים

אם כתבת את זה וציטטת אותי אז אני מניח שלא קראת את סעיף 2 וחבל.

קראתי את זה ומותר לי לא להסכים, אם אתה מבצע נכון ושומר על מנח ניטרלי של שורש כף היד אין סיבה שתפצע, ואם פציעה בתרגיל הזה מדאיגה אותך אפילו טיפה אז ממש לא שווה "להילחם" עליו
כמו שכתבתי כבר פעם רביעית, לכל תרגיל יתרונות משלו, אין וריאציה הכי טובה לכל אחד יש מטרות שונות.

אתה יכול לכתוב גם עוד 4 פעמים מה הקשר? ברור שאין תרגיל "יותר טוב" או "יותר מאמן" (הסלנג הכי מגעיל בחדר הכושר) אבל למטרה הספציפית של מתן דגש על הבייספס אני עדיין חושב שעבודה עם מוט ישר יעילה יותר מW

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית