ייעוץ טכניקה בפאוורקלין ושילובו בתכנית אימונים

• פותח/ת השרשור Ori.S
  • פורסם בתאריך

Ori.S

משתמש משקיע
2,609
2,646
נק' מוניטין:
11,371
2,609
2,646
פרסמתי לא מזמן סרטון של בדיקת טכניקה לפאוורקלין, התאמנתי שוב היום על אותו המשקל לשלשות, בערך 10 סטים. הכל הרגיש אותו דבר, כשחלק מהחזרות היו טובות יותר וחלק פחות. ניסיתי גם 70 ו80 ק"ג - אבל עלו בצורה מכוערת. מצרף סרטון של אחד הסטים האחרונים היום, עם 60 ק"ג:

ניסיתי לתרגל גם עם מוט ריק ואפילו עם מקל מטאטא, אבל כשהמשקל נמוך מדי אני לא מצליח להתרכז בתרגיל. חושבים שיש מקום לשלב את התרגיל כבר בטכניקה הנוכחית ולהתחיל עליה לינארית שבועית, או שכדאי להמשיך לתרגל את הטכניקה בלבד?
אה, וכשצפיתי בסרטון גיליתי שאני נראה בנזונה עם טייץ:s85:

עכשיו כשיש לי זמן להגיב, כי בטעות פתחתי את חדר הכושר בשעה 06:00, כשביום שישי הוא נפתח רק ב07:00(lol), אתייחס קצת לנושא ברצינות.

אני מנסה שלא למשוך עם הידיים ואפילו מכווץ די חזק את הטרייספס מזמן הניתוק ועד ה"קפיצה"(עליה על קצות האצבעות במקרה הזה) כדי למנוע כפיפה במרפק.
אין לי שום מושג למה הכוונה בזה שהמוט נוחת ו"מקפל" אותי, זו תנועה שהרגישה לי טבעית, אבל אני מניח שצריך להינעל חזק יותר, וללמוד להעיף את המוט לגובה הנכון.
לא הבנתי את נושא הקפיצה מהעקבים או מקצות האצבעות - מה עדיף? אני מזכיר שאני ללא נעליים עם עקב מוגבה כך שזה משנה את מנח כף הרגל בצורה משמעותית בזמן קפיצה.

דבר אחרון - אין טעם להתווכח אם הטכניקה של ריפ או הקלאסית עדיפה אחת על השניה, כי אני לא לוקח את זה לתחרות, ובהמשך פשוט אעדיף את זו שנוחה לי יותר.

ואני הולך לפמפם בייספס עד 07:00:lol:

טעות - הזרועות צריכות להיות כמה שיותר משוחררות, אחרת כוח "נבלע" בתוכן.
עדיף לקפוץ מהעקב.
המשפט האחרון זה ההמלצה הכי טובה שמישהו יכול ליישם - לנסות את כל הגישות ולראות מה עובד הכי טוב.

אכן המשקל קל לו. אני לא זוכר שטענתי שזה כבד לו או שהוא לא הרים מספיק גבוה. אבל הוא בהחלט היה יכול להתפוצץ יותר, וזה משהו שצריך גם כשמנקים 30 קילו, בטח ובטח כשמדובר על ההתחלה - שבה רוב התרגול שלך הוא הקפיצה.

נחמד שאתה קובע עובדות אבסולוטיות מבלי להסביר למה הן נכונות, ומצפה שכולם יסכימו איתך. תסביר למה להשאר במגע עם הקרקע אם אתה רוצה שיהיה אפשר להתייחס לטענות שלך מעבר ללהסכים איתך בלי סיבה.

מתנצל לזרוק אותך למציאות, אבל לא הגבת על כל התגובה שלי, והתחלת לספר סיפורים בעצמך. לא הגבת לא על כך שטעית כשאמרת שהוא לא יכול לעשות את מה שהוא עשה רק הרגע, לא הגבת על העובדה שהוא לא מושך עם הידיים כפי שאמרת, ולא הגבת למה שהסברתי בנוגע לcue שביקרת.
אני מנחש שגם אחרי התגובה הזו, אתה תמשיך לא להגיב לדברים שטעית בהם. אבל בוא נראה.

אני לא זוכר שאמרתי שאין מה לשפר, ולמעשה כפי שאמרתי, הוא נוגד לחלוטין את הצורה הנכונה על פי דעתי למשוך. לא מבין מה אתה רוצה.
על מה תרצה שאגיב? על קיוז לא נכונים? אתה לא יודע לעשות קלין נכון ולכן גם לא יודע ללמד את זה וזה בסדר אבל תכיר בעובדות ואל תנסה לתקן דברים שאתה לא יודע לעשות. בעצמך כמו שצריך.
אתה מסתכל על הטכניקה שלך בפאוורקלין ואומר בכנות שלדעתך היא טובה מספיק? ועוד מספיק כדי ללמד?

מושך עם ידיים - אולי היה נכון יותר לומר ידיים לא משוחררות. מרגיש עם זה יותר בנוח?

• פותח/ת השרשור
טעות - הזרועות צריכות להיות כמה שיותר משוחררות, אחרת כוח "נבלע" בתוכן.
עדיף לקפוץ מהעקב.
המשפט האחרון זה ההמלצה הכי טובה שמישהו יכול ליישם - לנסות את כל הגישות ולראות מה עובד הכי טוב.
תודה רבה.

על מה תרצה שאגיב? על קיוז לא נכונים? אתה לא יודע לעשות קלין נכון ולכן גם לא יודע ללמד את זה וזה בסדר אבל תכיר בעובדות ואל תנסה לתקן דברים שאתה לא יודע לעשות. בעצמך כמו שצריך.
אתה מסתכל על הטכניקה שלך בפאוורקלין ואומר בכנות שלדעתך היא טובה מספיק? ועוד מספיק כדי ללמד?

מושך עם ידיים - אולי היה נכון יותר לומר ידיים לא משוחררות. מרגיש עם זה יותר בנוח?
כרגיל קובע דברים מבלי לתת שום רציונל מאחוריהם ומצפה שזה יתקבל כי אתה אמרת את זה.
ואתה ברצינות חושב שאתה יודע איך נראה הקלין שלי, ועוד על סמך וידאו מהפעמים הראשונות שביצעתי?
ולמה אתה חושב שאיך אתה מבצע קשור לאם אתה יכול להבין את התנועה? סטיבן הוקינג אם ככה לא מספיק חכם כדי ללמוד את זה, כי הוא לעולם לא יבצע את זה? טיעון מעניין.
דרך אגב, התחמקות יפה מהדברים שטעית בהם ועד עכשיו לא הגבת עליהם.

כדאי שנפסיק כאן. לא ניתן לדון איתך על כלום בלי שתביא את זה למקום אישי. חבל.

דרך אגב, אורי, אני חושב שמה יותר נוח זו השאלה הלא נכונה. זה יותר נוח כשהמוט רחוק והאגן נמוך, אבל פחות יעיל. היעילות, לדעתי, צריכה לבוא על חשבון הנוחות. כמובן שזה לא עניין של חיים או מוות אבל ככל שתהיה יותר יעיל אתה גם תרים יותר. גם סקוואט לואו באר פחות נוח מהיי באר ועדיין הוא עדיף. גם דדליפט עם גב ישר פחות נוח מגב עגול. וכו' וכו'.

• פותח/ת השרשור
דרך אגב, אורי, אני חושב שמה יותר נוח זו השאלה הלא נכונה. זה יותר נוח כשהמוט רחוק והאגן נמוך, אבל פחות יעיל. היעילות, לדעתי, צריכה לבוא על חשבון הנוחות. כמובן שזה לא עניין של חיים או מוות אבל ככל שתהיה יותר יעיל אתה גם תרים יותר. גם סקוואט לואו באר פחות נוח מהיי באר ועדיין הוא עדיף. גם דדליפט עם גב ישר פחות נוח מגב עגול. וכו' וכו'.

צודק, זו לא בדיוק הייתה הכוונה שלי. אני עוד חסר ניסיון וידע בנושא, אבל גם הלוגיקה של ניתוק פחות יעיל ופיצוי בעזרת פיצוץ חזק יותר(כך לפחות הטענה) נשמעת הגיונית.

כרגיל קובע דברים מבלי לתת שום רציונל מאחוריהם ומצפה שזה יתקבל כי אתה אמרת את זה.
ואתה ברצינות חושב שאתה יודע איך נראה הקלין שלי, ועוד על סמך וידאו מהפעמים הראשונות שביצעתי?
ולמה אתה חושב שאיך אתה מבצע קשור לאם אתה יכול להבין את התנועה? סטיבן הוקינג אם ככה לא מספיק חכם כדי ללמוד את זה, כי הוא לעולם לא יבצע את זה? טיעון מעניין.
דרך אגב, התחמקות יפה מהדברים שטעית בהם ועד עכשיו לא הגבת עליהם.

כדאי שנפסיק כאן. לא ניתן לדון איתך על כלום בלי שתביא את זה למקום אישי. חבל.
צודק. לא יודע לדון, כן יודע לעשות וללמד קלין.

צודק, זו לא בדיוק הייתה הכוונה שלי. אני עוד חסר ניסיון וידע בנושא, אבל גם הלוגיקה של ניתוק פחות יעיל ופיצוי בעזרת פיצוץ חזק יותר(כך לפחות הטענה) נשמעת הגיונית.
ממליץ לך לבחון את הטענה הזו בעצמך, תוך התחשבות בכך שעוד לפני הברכיים אתה חוזר לאותה פוזיציה בין אם אתה רוצה או לא.

צודק. לא יודע לדון, כן יודע לעשות וללמד קלין.
חחח טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית