הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה בפאוורקלין ושילובו בתכנית אימונים

• פותח/ת השרשור Ori.S
  • פורסם בתאריך

Ori.S

משתמש משקיע
2,609
2,646
נק' מוניטין:
11,371
2,609
2,646
פרסמתי לא מזמן סרטון של בדיקת טכניקה לפאוורקלין, התאמנתי שוב היום על אותו המשקל לשלשות, בערך 10 סטים. הכל הרגיש אותו דבר, כשחלק מהחזרות היו טובות יותר וחלק פחות. ניסיתי גם 70 ו80 ק"ג - אבל עלו בצורה מכוערת. מצרף סרטון של אחד הסטים האחרונים היום, עם 60 ק"ג:

ניסיתי לתרגל גם עם מוט ריק ואפילו עם מקל מטאטא, אבל כשהמשקל נמוך מדי אני לא מצליח להתרכז בתרגיל. חושבים שיש מקום לשלב את התרגיל כבר בטכניקה הנוכחית ולהתחיל עליה לינארית שבועית, או שכדאי להמשיך לתרגל את הטכניקה בלבד?
אה, וכשצפיתי בסרטון גיליתי שאני נראה בנזונה עם טייץ:s85:

פרסמתי לא מזמן סרטון של בדיקת טכניקה לפאוורקלין, התאמנתי שוב היום על אותו המשקל לשלשות, בערך 10 סטים. הכל הרגיש אותו דבר, כשחלק מהחזרות היו טובות יותר וחלק פחות. ניסיתי גם 70 ו80 ק"ג - אבל עלו בצורה מכוערת. מצרף סרטון של אחד הסטים האחרונים היום, עם 60 ק"ג:

ניסיתי לתרגל גם עם מוט ריק ואפילו עם מקל מטאטא, אבל כשהמשקל נמוך מדי אני לא מצליח להתרכז בתרגיל. חושבים שיש מקום לשלב את התרגיל כבר בטכניקה הנוכחית ולהתחיל עליה לינארית שבועית, או שכדאי להמשיך לתרגל את הטכניקה בלבד?
אה, וכשצפיתי בסרטון גיליתי שאני נראה בנזונה עם טייץ:s85:

קפיצה מהעקבים בפיצוץ, ידיים יותר משוחררות והפיכה מהירה יותר של המרפקים וזה יראה כמו שצריך

מסכים עם דניאל. מה הטעם להצטלם עם קלין במשקל שאתה יכול להרים בכפיפת מרפק. תצטלם עם משקל שיאתגר אותך

• פותח/ת השרשור
קל מידי!!!!!!!!ממה שראיתי על עצמי, הטכניקה טובה יותר כשהמוט מתנגד לך מספיק.
מסכים עם דניאל. מה הטעם להצטלם עם קלין במשקל שאתה יכול להרים בכפיפת מרפק. תצטלם עם משקל שיאתגר אותך
זו בדיוק הבעיה, שכשאני מעלה משקל אני זונח את הטכניקה ומבלי לשים לב מבצע איזו קומבינציה של upright row עם כפיפת מרפק בפרונציה.

קפיצה מהעקבים בפיצוץ, ידיים יותר משוחררות והפיכה מהירה יותר של המרפקים וזה יראה כמו שצריך
בפעמים האחרונות כן קפצתי, כנראה מבלי לשים לב מדובר בעייפות מכל הסטים. איישם את שאר הטיפים כבר ביום ראשון. לדעתך אפשר להתחיל לטפס במדרגות משקל?
זה נראה כאילו זה עף לך מהידים.

תעשה טובה, תעלה איזו תמונה או סרטון שלך - כדי שאני אדע איך נראה מאחורי המסך הטרול שמבלבל כל היום את המוח.😣

תעשה טובה, תעלה איזו תמונה או סרטון שלך - כדי שאני אדע איך נראה מאחורי המסך הטרול שמבלבל כל היום את המוח.
למה מבלבל תמוח לא טוב שאני מחמיא לך שזה קל?
וישנן עדויות ממתאמני הטכניון שאני חיי ונושם.

זו בדיוק הבעיה, שכשאני מעלה משקל אני זונח את הטכניקה ומבלי לשים לב מבצע איזו קומבינציה של upright row עם כפיפת מרפק בפרונציה.

בפעמים האחרונות כן קפצתי, כנראה מבלי לשים לב מדובר בעייפות מכל הסטים. איישם את שאר הטיפים כבר ביום ראשון. לדעתך אפשר להתחיל לטפס במדרגות משקל?

תעשה טובה, תעלה איזו תמונה או סרטון שלך - כדי שאני אדע איך נראה מאחורי המסך הטרול שמבלבל כל היום את המוח.😣
זה פאוורקלין, אם זה נראה רע ב60 קילו סביר להניח שזה יראה עוד פחות טוב עם יותר משקל.

תקן את הטכניקה קודם.

1. האגן נמוך מידי והמוט לא מתחיל מעל מרכז כף הרגל אלא קדימה מידי. תתחיל עם ברכיים פחות כפופות + מוט אחורה יותר.
2. קפוץ. חזק. גבוה.

נ.ב
@MikeRozner , הוידאו מראה שהוא כן יכול להתחיל מסטאפ "משקולני" עם אגן נמוך ומוט קדימה.

1. האגן נמוך מידי והמוט לא מתחיל מעל מרכז כף הרגל אלא קדימה מידי. תתחיל עם ברכיים פחות כפופות + מוט אחורה יותר.
2. קפוץ. חזק. גבוה.

נ.ב
@MikeRozner , הוידאו מראה שהוא כן יכול להתחיל מסטאפ "משקולני" עם אגן נמוך ומוט קדימה.
בלי להעליב (לשם שינוי)? אלה ההערות שבגללן אין מקום לדיון. "קפוץ גבוה"? אתה בטוח שאתה מבין מספיק את התנועה?

נעזוב את זה שהוא מושך עם ידיים בכלל שזה יותר גרוע מהכל.

בלי להעליב (לשם שינוי)? אלה ההערות שבגללן אין מקום לדיון.
אז הדרך שלך להתחמק מלהגיד "טעיתי, הוא כן יכול למשוך ככה למרות שאמרתי שלא ואחר כך שוב אמרתי אותו דבר", זה להעביר נושא? נחמד.

"קפוץ גבוה"? אתה בטוח שאתה מבין מספיק את התנועה?
אם אתה כבר מעביר נושא, תעביר לנושא רלוונטי. הcue של לקפוץ חזק וגבוה זה cue כדי שיתפוצץ חזק. הקלין זו קפיצה עם מוט בידיים, והעובדה שאתה חושב שמה שאמרתי בא כדי להגיד לו לכופף את הברכיים הרבה באוויר כדי "לקפוץ יותר גבוה", זו בעייה אצלך. לקפוץ גבוה אומר להביא את האגן כמה שיותר גבוה וכן, זה גם יגרום למוט לעלות גבוה ומהר יותר, שזה מה שעושים בקלין. כרגע הוא אפילו לא מתנתק מהקרקע, ולכן הcue צריך להיות הצד הקיצוני השני - בדיוק כמו כל תיקון שנותנים, נותנים אותו יותר בהגזמה אם יש צורך, כדי שמה שיקרה בפועל זה מה שבאמצע שאתה רוצה. אם מישהו בסקוואט מעביר את המשקל קדימה לאצבעות, כן, אני אגיד לו להיות על העקבים - לא כי אני רוצה אותו על העקבים, אני רוצה אותו על מרכז כף הרגל, ולהגיד לו להיות על העקבים יביא אותו למרכז כף הרגל.
ככה עובר המידע בין המאמן למתאמן, אם אתה לא מבין את זה אל תבוא אלי בטענות.

נעזוב את זה שהוא מושך עם ידיים בכלל שזה יותר גרוע מהכל.
בוא נגדיר קודם כל מה זה למשוך עם הידיים. למשוך עם הידיים אומר שאתה מנסה לכפוף את המרפק כדי להרים את המוט. זה אומר שהמרפקים יתכופפו לפני הקפיצה. זה לא אידיאלי כי אז חלק מהכוח של הקפיצה במקום ללכת למוט הולך ליישור המרפק. בסט המצולם הוא לא קופץ לחלוטין ככה שאפשר לטעון שהמרפקים התכופפו בזמן שהוא במגע עם הקרקע, אבל בלי זה גם לא היה מתרחש קלין כי אי אפשר לתפוס עם מרפקים ישרים.
עכשיו בוא נבחן באיזה שלב המרפקים שלו מתכופפים:
http://oi59.tinypic.com/rbmixd.jpg

המסקנה:
המרפקים ישרים בזמן הקפיצה.

אז הדרך שלך להתחמק מלהגיד "טעיתי, הוא כן יכול למשוך ככה למרות שאמרתי שלא ואחר כך שוב אמרתי אותו דבר", זה להעביר נושא? נחמד.

אם אתה כבר מעביר נושא, תעביר לנושא רלוונטי. הcue של לקפוץ חזק וגבוה זה cue כדי שיתפוצץ חזק. הקלין זו קפיצה עם מוט בידיים, והעובדה שאתה חושב שמה שאמרתי בא כדי להגיד לו לכופף את הברכיים הרבה באוויר כדי "לקפוץ יותר גבוה", זו בעייה אצלך. לקפוץ גבוה אומר להביא את האגן כמה שיותר גבוה וכן, זה גם יגרום למוט לעלות גבוה ומהר יותר, שזה מה שעושים בקלין. כרגע הוא אפילו לא מתנתק מהקרקע, ולכן הcue צריך להיות הצד הקיצוני השני - בדיוק כמו כל תיקון שנותנים, נותנים אותו יותר בהגזמה אם יש צורך, כדי שמה שיקרה בפועל זה מה שבאמצע שאתה רוצה. אם מישהו בסקוואט מעביר את המשקל קדימה לאצבעות, כן, אני אגיד לו להיות על העקבים - לא כי אני רוצה אותו על העקבים, אני רוצה אותו על מרכז כף הרגל, ולהגיד לו להיות על העקבים יביא אותו למרכז כף הרגל.
ככה עובר המידע בין המאמן למתאמן, אם אתה לא מבין את זה אל תבוא אלי בטענות.

בוא נגדיר קודם כל מה זה למשוך עם הידיים. למשוך עם הידיים אומר שאתה מנסה לכפוף את המרפק כדי להרים את המוט. זה אומר שהמרפקים יתכופפו לפני הקפיצה. זה לא אידיאלי כי אז חלק מהכוח של הקפיצה במקום ללכת למוט הולך ליישור המרפק. בסט המצולם הוא לא קופץ לחלוטין ככה שאפשר לטעון שהמרפקים התכופפו בזמן שהוא במגע עם הקרקע, אבל בלי זה גם לא היה מתרחש קלין כי אי אפשר לתפוס עם מרפקים ישרים.
עכשיו בוא נבחן באיזה שלב המרפקים שלו מתכופפים:
http://oi59.tinypic.com/rbmixd.jpg

המסקנה:
המרפקים ישרים בזמן הקפיצה.
חמוד אתה כרגיל.
עובדה - הבחור קופץ ועולה גבוה וגם המוט.
עובדה שניה - בחור נוחת והמוט נוחת עליו (ומקפל אותו ונופל)

למה ככה? כי בקלין קופצים מהעקבים כדי לתת תאוצה למוט בלי להתרחק מהקרקע בעצמך אבל למה שתדע את זה?

אתה יכול להמשיך לספר לעצמך סיפורים, נכון לוידאו הזה - הפאוורקלין שלו נראה רע.

עובדה - הבחור קופץ ועולה גבוה וגם המוט.
עובדה שניה - בחור נוחת והמוט נוחת עליו (ומקפל אותו ונופל)
אכן המשקל קל לו. אני לא זוכר שטענתי שזה כבד לו או שהוא לא הרים מספיק גבוה. אבל הוא בהחלט היה יכול להתפוצץ יותר, וזה משהו שצריך גם כשמנקים 30 קילו, בטח ובטח כשמדובר על ההתחלה - שבה רוב התרגול שלך הוא הקפיצה.

למה ככה? כי בקלין קופצים מהעקבים כדי לתת תאוצה למוט בלי להתרחק מהקרקע בעצמך אבל למה שתדע את זה?
נחמד שאתה קובע עובדות אבסולוטיות מבלי להסביר למה הן נכונות, ומצפה שכולם יסכימו איתך. תסביר למה להשאר במגע עם הקרקע אם אתה רוצה שיהיה אפשר להתייחס לטענות שלך מעבר ללהסכים איתך בלי סיבה.

אתה יכול להמשיך לספר לעצמך סיפורים
מתנצל לזרוק אותך למציאות, אבל לא הגבת על כל התגובה שלי, והתחלת לספר סיפורים בעצמך. לא הגבת לא על כך שטעית כשאמרת שהוא לא יכול לעשות את מה שהוא עשה רק הרגע, לא הגבת על העובדה שהוא לא מושך עם הידיים כפי שאמרת, ולא הגבת למה שהסברתי בנוגע לcue שביקרת.
אני מנחש שגם אחרי התגובה הזו, אתה תמשיך לא להגיב לדברים שטעית בהם. אבל בוא נראה.

נכון לוידאו הזה - הפאוורקלין שלו נראה רע.
אני לא זוכר שאמרתי שאין מה לשפר, ולמעשה כפי שאמרתי, הוא נוגד לחלוטין את הצורה הנכונה על פי דעתי למשוך. לא מבין מה אתה רוצה.

• פותח/ת השרשור
נו, @Ori.S, הצלחת לעשות שלום בעולם, כולם מסכימים שהקלין שלך מחורבן 😛
לא נכון, עכשיו הבנתי מה קורה פה - הם סתם אומרים את זה כדי שיוכלו להתווכח שעות.

• פותח/ת השרשור
נו, @Ori.S, הצלחת לעשות שלום בעולם, כולם מסכימים שהקלין שלך מחורבן 😛
עכשיו כשיש לי זמן להגיב, כי בטעות פתחתי את חדר הכושר בשעה 06:00, כשביום שישי הוא נפתח רק ב07:00(lol), אתייחס קצת לנושא ברצינות.

קודם כל, משכתי הפעם עם מוט רחוק ואגן נמוך מתוך ניסיון להרגיש את 2 סוגי הטכניקה - גם האולימפית הקלאסית וגם זו של ריפטו.
אני מנסה שלא למשוך עם הידיים ואפילו מכווץ די חזק את הטרייספס מזמן הניתוק ועד ה"קפיצה"(עליה על קצות האצבעות במקרה הזה) כדי למנוע כפיפה במרפק.
אין לי שום מושג למה הכוונה בזה שהמוט נוחת ו"מקפל" אותי, זו תנועה שהרגישה לי טבעית, אבל אני מניח שצריך להינעל חזק יותר, וללמוד להעיף את המוט לגובה הנכון.
לא הבנתי את נושא הקפיצה מהעקבים או מקצות האצבעות - מה עדיף? אני מזכיר שאני ללא נעליים עם עקב מוגבה כך שזה משנה את מנח כף הרגל בצורה משמעותית בזמן קפיצה.

דבר אחרון - אין טעם להתווכח אם הטכניקה של ריפ או הקלאסית עדיפה אחת על השניה, כי אני לא לוקח את זה לתחרות, ובהמשך פשוט אעדיף את זו שנוחה לי יותר.

*ביסט ומייק, לפעמים אתם סתם רבים במקום לדון, וחבל. לשניכם יש הרבה מה לתת, אבל כל דיון ששניכם מגיבים בו הופך להשוואת פינים.😃
ואני הולך לפמפם בייספס עד 07:00:lol:

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית