ייעוץ תיסוף קריאטין ויצור טבעי של הגוף

• פותח/ת השרשור cyril
  • פורסם בתאריך

cyril

משתמש פעיל
315
4
נק' מוניטין:
4
315
4
שלום לכולם.
אני יודע שנושא הקריאטין דובר רבות בפורום וקראתי מלא מהפוסטים עליו בחיפוש אבל לא מצאתי שום דבר בקשר למה שמטריד אותי.
אני רוצה להתחיל בתקופת המסה להוסיף קריאטין.
לפי מה שראיתי בפורום 5 גרם ביום בלי הפסקות.
עכשיו השאלה שלי זה אם בגלל שאני מוסיף 5 גרם ביום במשך תקופה ארוכה הגוף לא יפסיק בעקבות זה ליצר קריאטין בעצמו?
אם יהיה אפשר הוכחה לתשובה אני אשמח.

תודה מראש.

אל תשבור את הראש
5גרם ביום וזהו
יש מאות "הוכחות" וניסויים, זה התוסף הכי נחקר בתחום תרשום בגוגל ותתחיל לקרוא אם יש לך באמת זמן לזה
זה כזה זול שאני לא מבין למה אתה מפחד לקחת את זה

לא תהיה שום הפסקה כי אם אני לא טועה זה לא חומר שהגוף שלך מייצר בעצמו אלה הוא בונה/מקבל אותו ממזון.

בשביל לקבל רמה מספקת של קריאטין מאוכל אתה צריך לאכול בשר ודגים טריים, ממש לנגוס בחזה עוף או בקר או דג טרי-חיי
אגב זה אחת הסיבות שאנשים מSAMOA כמו THE ROCK גדולים, מגיל קטן הם רק אוכלים דברים טריים כמו דג שהרגע דגו אותו ישר לתת בו ביס
אני בטוח שיש פה בפורום הסברים על קריאטין, אבל שוב אל תשבור את הראש אנשים לוקחים את זה כבר שנים אין שום בעיות בגוף עם זה

לא תהיה שום הפסקה כי אם אני לא טועה זה לא חומר שהגוף שלך מייצר בעצמו אלה הוא בונה/מקבל אותו ממזון.
הגוף מייצר 3 גרם קריאטין ביום
הכבד שלנו הופך 3 חומצות אמינו, גליצין, ארגינין וMETHIONINE לקריאטין בכמות קטנה שכ95% ממנה נמצא בשריר

אז מה אתה אומר נראה לך שזה יכול לפגוע? ראית פעם מחקר על זה?
Extensive research has shown that oral creatine supplementation at a rate of five to 20 grams per day appears to be very safe and largely devoid of adverse side-effects,[22] while at the same time effectively improving the physiological response to resistance exercise, increasing the maximal force production of muscles in both men and women.[23][24]

https://en.wikipedia.org/wiki/Creatine

• פותח/ת השרשור
זה מקור שאפשר לסמוך עליו?

לא, ויקיפדיה זה מקום פתוח ככה שגם אתה יכול להכנס ולערוך או להוסיף דברים בעצמך

אבל זה לא אומר שזה לא נכון
שוב, הגוף כן מייצר 2 גרם לבן אדם רגיל ו3 גרם לבודיבילדר של 90קילו+
לקחת 5 גרם ביום לא מפסיק לגמרי את הייצור אבל כן מאט אותו כי הגוף אומר לעצמו "רגע אני בכל מקרה מקבל את זה אז למה שאני יעבוד קשה וייצר פחות" אבל האם זה דבר רע? ממש לא
וברגע שאתה מפסיק לקחת הוא מתעורר וחוזר לייצר את ה3 שלו
שוב, זה אחד התוספים היחידים שאתה צריך הכי פחות לפחד מהם. הייתי במקומך מפחד יותר מאבקת חלבון מאשר מקריאטין

הגוף מייצר 3 גרם קריאטין ביום
הכבד שלנו הופך 3 חומצות אמינו, גליצין, ארגינין וMETHIONINE לקריאטין בכמות קטנה שכ95% ממנה נמצא בשריר
נו טוב לפחות לא טעיתי בהקשר שזה לא פוגע בייצור. 🙄

נו טוב לפחות לא טעיתי בהקשר שזה לא פוגע בייצור. 🙄

לקחת 5 גרם ביום לא מפסיק לגמרי את הייצור אבל כן מאט אותו כי הגוף אומר לעצמו "רגע אני בכל מקרה מקבל את זה אז למה שאני יעבוד קשה וייצר פחות" אבל האם זה דבר רע? ממש לא
שוב, זה אחד התוספים היחידים שאתה צריך הכי פחות לפחד מהם. הייתי במקומך מפחד יותר מאבקת חלבון מאשר מקריאטין
טעית. תקרא את התגובה של @vital
הוא הסביר את זה מצוין

• פותח/ת השרשור

מצטער שזה מרגיש כאילו אני מפקפק במה שאתה אומר.
אבל יש לך רפרנס לזה?

שוב כמו שאמרתי לפני זה
GOOGLE
מה שהבאתי לך פה זה תמצית של מעל ל20 מחקרים ביחד לאורך ה10 שנים האחרונות
בהצלחה לקרוא כל אחד באורך 7 עמודים בממוצע באנגלית
אין לי שום סיבה לעבוד עליך, אני בעצמי משתמש בזה

השאלה הגדולה יותר, האם אתה מתכוון לקחת את האימונים ברמה רצינית או סתם בתור תחביב פעמיים בשבוע לעשות קצת מתח מקבילים ויד קדמית?

• פותח/ת השרשור
שוב כמו שאמרתי לפני זה
GOOGLE
מה שהבאתי לך פה זה תמצית של מעל ל20 מחקרים ביחד לאורך ה10 שנים האחרונות
בהצלחה לקרוא כל אחד באורך 7 עמודים בממוצע באנגלית
אין לי שום סיבה לעבוד עליך, אני בעצמי משתמש בזה

השאלה הגדולה יותר, האם אתה מתכוון לקחת את האימונים ברמה רצינית או סתם בתור תחביב פעמיים בשבוע לעשות קצת מתח מקבילים ויד קדמית?

אני כרגע בסוף חיטוב.
מתכנן עליה במסה עם תפריט של 2800 קלוריות.
אימוני AB לפי תוכנית שבניתי בעזרת יעוץ בפורום אימונים.
אתה אומר כדי ישר להתחיל עם הקריאטין או לתת כמה חודשים בלי?
יש לציין שלפני שהתחלתי את החיטוב הייתי בהפסקה מאימונים של כמה שנים.

אני לא מדריך או משהו כזה
מנסיון אישי, קריאטין לא קשור לחיטוב או מסה אבל למי שאין כסף ויכול להשתמש רק בתקופה אחת הייתי אומר חיטוב בשביל לשמור על משקלים
שוב, אין שום סיבה לפחד או לחכות, פשוט תתחיל לקחת, זה לא ישפיע לך בכלל ב3 שבועות הראשונים, רק אחרי שהגוף יהיה SATURATED תרגיש את ההבדל. ובגלל שאתה תהיה במסה ותאכל הרבה פחמימה אז יהיה לך גם יותר כח מהתזונה וגם מהקראטין בזמן שבחיטוב זה הדבר היחיד שבאמת עוזר לשמר את משקלי העבודה.

• פותח/ת השרשור
לא כל כך היה לי משקלי עבודה לשמר במהלך החיטוב (כי רק חזרתי לאימונים אחרי כמה שנים של הפסקה) אז ככה שעליתי בהם לאורך התקופה למרות החוסר בפחמימה כי הגוף התחזק בכל זאת.

מה שעשית לא באמת נקרא "חיטוב"
האם אתה נראה חטוב עכשיו?
אחרי חיטוב אף אחד לא קופץ ישר למסה.... עושים קצת MAINTENANCE לכמה חודשים בשביל להנות מהחיטוב ולא ישר קופצים למסה
מה שעשית היה פשוט הורדה במשקל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית