הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תיסוף קריאטין ויצור טבעי של הגוף

• פותח/ת השרשור cyril
  • פורסם בתאריך

cyril

משתמש פעיל
315
4
נק' מוניטין:
4
315
4
שלום לכולם.
אני יודע שנושא הקריאטין דובר רבות בפורום וקראתי מלא מהפוסטים עליו בחיפוש אבל לא מצאתי שום דבר בקשר למה שמטריד אותי.
אני רוצה להתחיל בתקופת המסה להוסיף קריאטין.
לפי מה שראיתי בפורום 5 גרם ביום בלי הפסקות.
עכשיו השאלה שלי זה אם בגלל שאני מוסיף 5 גרם ביום במשך תקופה ארוכה הגוף לא יפסיק בעקבות זה ליצר קריאטין בעצמו?
אם יהיה אפשר הוכחה לתשובה אני אשמח.

תודה מראש.

• פותח/ת השרשור
נראה חטוב יחסית. יש תמונות בפורום תמונות. מה הכוונה MAINTENANCE? ועשיתי חיטוב בשביל להתחיל מסה מנקודה כמה שיותר חטובה והתכנון לעשות מסה כמה שיותר נקייה.

הכוונה היא בשמירה על משקל בשביל להנות מהמראה
אין שום סיבה אחרת לעשות חיטוב, במיוחד שעכשיו קיץ למה לא להשאר חטוב עד אוקטובר ככה ואז להתחיל מסה?

אגב כמה אתה שוקל בתמונות?
וזה אחת לפני אימון ואחת בסוף אימון?
או אחת בתחילת חיטוב אחת בסוף חיטוב?

לפי התמונות הייתי אומר תמשיך חיטוב עוד חודש ככה ותהנה מהמראה קצת לפני שאתה מתחיל "להשמין" למסה

• פותח/ת השרשור
שתי התמונות מאותו זמן. אין לי תמונות של לפני אחת רפוי ואחת לא.
אני כרגע בשבועיים אחרונים וחשבתי להתחיל כמה שיותר נקי להעלות.
אני שוקל בתמונה 75 קילו גובה 180+-. היום אני שוקל 74

אנלא יודע ספציפית לגבי הקריאטין אבל שמתי לב שכל מה שהגוף מפסיק ליצר או לישרוף מסיבות כאלה ואחרות תמיד אחרי שהסיבה "מתבטלת" הוא חוזר ליצור הדברים האלה

אנלא יודע ספציפית לגבי הקריאטין אבל שמתי לב שכל מה שהגוף מפסיק ליצר או לישרוף מסיבות כאלה ואחרות תמיד אחרי שהסיבה "מתבטלת" הוא חוזר ליצור הדברים האלה
תמיד? אני חושב שמפתחי גוף שנעשו עקרים או חסרי ייצור טסט בגוף יחלקו עליך.

שלום לכולם.
אני יודע שנושא הקריאטין דובר רבות בפורום וקראתי מלא מהפוסטים עליו בחיפוש אבל לא מצאתי שום דבר בקשר למה שמטריד אותי.
אני רוצה להתחיל בתקופת המסה להוסיף קריאטין.
לפי מה שראיתי בפורום 5 גרם ביום בלי הפסקות.
עכשיו השאלה שלי זה אם בגלל שאני מוסיף 5 גרם ביום במשך תקופה ארוכה הגוף לא יפסיק בעקבות זה ליצר קריאטין בעצמו?
אם יהיה אפשר הוכחה לתשובה אני אשמח.

תודה מראש.
אתה יכול להיות רגוע, קריאטין זה אחד התוספים היחידים שאין עליו בכלל ספקות.

אתה יכול להיות רגוע, קריאטין זה אחד התוספים היחידים שאין עליו בכלל ספקות.
תקן אותי אם אני טועה אבל לא נעשו מחקרים ארוכי טווח של עשרות שנים. מעניין אותי מה ההשלכות של צריכת קריאטין במשך 10-15 שנים אם לא יותר ברצף. קשה לי להאמין שהגוף אחרי תקופה כל כך ארוכה של צריכת קריאטין ממקורות חיצוניים בכמות גדולה ייצר מחדש קריאטין באופן עצמאי בלי שום בעיות.

(לוקח קריאטין בעצמי)

תקן אותי אם אני טועה אבל לא נעשו מחקרים ארוכי טווח של עשרות שנים. מעניין אותי מה ההשלכות של צריכת קריאטין במשך 10-15 שנים אם לא יותר ברצף. קשה לי להאמין שהגוף אחרי תקופה כל כך ארוכה של צריכת קריאטין ממקורות חיצוניים בכמות גדולה ייצר מחדש קריאטין באופן עצמאי בלי שום בעיות.

(לוקח קריאטין בעצמי)
אז ניקח קריאטין עד המוות. ☠️

(לוקח קריאטין בעצמי)

אם אתה מחפש מחקרים על עשרות מתאמנים שלקחו בצורה מבוקרת וסדירה קריאטין כל יום במשך 20 שנה אתה לא ממש תמצא, כמה אתה מכיר בישראל שלוקחים קריאטין כל יום בלי הפסקות 20 שנה? אני אתפלא אם יש אפילו אחד.

המחקר בעל הטווח הגדול ביותר שאני ראיתי הוא שנתיים ומשהו של שחקני פוטבול, ייצור הקריאטין חזר ולא נרשמה פגיעה - שמתי לינק למחקר הזה בעבר.

הכוונה היא בשמירה על משקל בשביל להנות מהמראה
אין שום סיבה אחרת לעשות חיטוב
רוב האנשים מחטבים בשביל להמשיך מסה טובה יותר.
פיטנסים שצריכים להיראות טוב כל השנה אוכלים ניטרלי, למתאמן ממוצע אין ממש סיבה..

אם אתה מחפש מחקרים על עשרות מתאמנים שלקחו בצורה מבוקרת וסדירה קריאטין כל יום במשך 20 שנה אתה לא ממש תמצא, כמה אתה מכיר בישראל שלוקחים קריאטין כל יום בלי הפסקות 20 שנה? אני אתפלא אם יש אפילו אחד.

המחקר בעל הטווח הגדול ביותר שאני ראיתי הוא שנתיים ומשהו של שחקני פוטבול, ייצור הקריאטין חזר ולא נרשמה פגיעה - שמתי לינק למחקר הזה בעבר.
אני כרגע בן 19, אין סיבה שאני לא אצרוך קריאטין ליותר מ10 שנים(חוץ מההשלכות). אני בטוח שיש הרבה אנשים עם דילמה כמו שלי.

אני כרגע בן 19, אין סיבה שאני לא אצרוך קריאטין ליותר מ10 שנים(חוץ מההשלכות). אני בטוח שיש הרבה אנשים עם דילמה כמו שלי.

הסבירות שתצרוך קריאטין בלי הפסקה בעשר השנים הקרובות היא די נמוכה, למרות מה שאתה חושב עכשיו - אפילו אני הפסקתי לתקופה קצרה כי נגמר לי ולא טרחתי להזמין.

אין שום מחקרים שמצאתי שטוענים שיש פגיעה ביצור קריאטין בגוף לאחר הפסקת התיסוף, זה המחקר שהתייחסתי אליו בהודעה הקודמת:

Long-term creatine supplementation does not significantly affect clinical markers of health in athletes

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית