הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תיסוף קריאטין ויצור טבעי של הגוף

• פותח/ת השרשור cyril
  • פורסם בתאריך

cyril

משתמש פעיל
315
4
נק' מוניטין:
4
315
4
שלום לכולם.
אני יודע שנושא הקריאטין דובר רבות בפורום וקראתי מלא מהפוסטים עליו בחיפוש אבל לא מצאתי שום דבר בקשר למה שמטריד אותי.
אני רוצה להתחיל בתקופת המסה להוסיף קריאטין.
לפי מה שראיתי בפורום 5 גרם ביום בלי הפסקות.
עכשיו השאלה שלי זה אם בגלל שאני מוסיף 5 גרם ביום במשך תקופה ארוכה הגוף לא יפסיק בעקבות זה ליצר קריאטין בעצמו?
אם יהיה אפשר הוכחה לתשובה אני אשמח.

תודה מראש.

המחקר בעל הטווח הגדול ביותר שאני ראיתי הוא שנתיים
יש גם מחקר קטן (9 נבדקים) שנמשך 5 שנים ולא מצא בעיות בכליות. אני לא חושב שהמחקר זמין ברשת, אבל הנה הפרטים:
Poortmans, Jacques R. and Marc Francaux. Long-term Oral Creatine Supplementation Does not Impair Renal Function in Healthy Athletes. Medicine and Science in Sports and Exercise 31 (1999): 1108-1111.

יש גם מחקר קטן (9 נבדקים) שנמשך 5 שנים ולא מצא בעיות בכליות. אני לא חושב שהמחקר זמין ברשת, אבל הנה הפרטים:
Poortmans, Jacques R. and Marc Francaux. Long-term Oral Creatine Supplementation Does not Impair Renal Function in Healthy Athletes. Medicine and Science in Sports and Exercise 31 (1999): 1108-1111.
מתייחס לייצור של הגוף או רק לכליות?

• פותח/ת השרשור
עוזר לך לשמור על כוח ומשקלי עבודה אבל אתה תראה את התוצאות הסופיות רק אחרי שהנוזלים ירדו מהשרירים לאחר ההפסקה של השימוש.

איך הקריאטין מסתדר עם החיטוב אם הוא סופח נוזלים?
קריאטין סופח את רוב הנוזלים אל השריר, לא משהו שמפריע במיוחד לראות חיטוב. וגם טם כן, היתרונות שלו שווים את זה.
באותה מידה אתה יכול גם להוריד את כל הנתרן לאפס ואת הפחמימה לאפס לכל החיטוב רק כדי להיות טיפה יותר יבש.
נוזלים באים והולכים, כל עוד אין לך תחרות בקרוב זה לא אמור לעניין אותך כל כך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית