פריצת דיסק צווארי

• פותח/ת השרשור Red
  • פורסם בתאריך

Red

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
שלום... לצערי הרב לאחרונה גילו אצלי פריצת דיסק בצוואר (בן 22) . אני מתאמן כמעט שנה ואני לא יודע אם זה קרה באימון או לא ..

הרופאים אומרים שיכול להיות שכן אבל גם אומרים שזה הרבה פעמים פשוט צורה של שלד של בן אדם ללא קשר לטראומה או עומס משקל.

בחדר כושר לקחתי הכל בהדרגה מטורפת העלתי משקלים פעם בחודש ב קילוים בודדים.
מידע על עצמי מטר 75 שוקל 62 קילו משקל מקסימום שהגעתי בחודש האחרון לאימונים - 40 קילו בסקוואט (כולל מוט 3 סטים של 10)
60 קילו בבנץ' (כולל מוט 3 סטים של 5-7)

יש לי 2 שאלות
1.איזה תרגילים \ מכשירים מאמצים את הצוואר \ גב עליון בהגזמה ?
2. האם לאחר פריצת דיסק אפשר לחזור להתאמן ?

אני לא מבין בזה כלום ואשמח לקבל פרטים מאנשים שחוו את זה בעצם או שמכירים מישהו שחווה את זה . תודה רבה ושבת שלום

שלום... לצערי הרב לאחרונה גילו אצלי פריצת דיסק בצוואר (בן 22) . אני מתאמן כמעט שנה ואני לא יודע אם זה קרה באימון או לא ..

הרופאים אומרים שיכול להיות שכן אבל גם אומרים שזה הרבה פעמים פשוט צורה של שלד של בן אדם ללא קשר לטראומה או עומס משקל.

בחדר כושר לקחתי הכל בהדרגה מטורפת העלתי משקלים פעם בחודש ב קילוים בודדים.
מידע על עצמי מטר 75 שוקל 62 קילו משקל מקסימום שהגעתי בחודש האחרון לאימונים - 40 קילו בסקוואט (כולל מוט 3 סטים של 10)
60 קילו בבנץ' (כולל מוט 3 סטים של 5-7)

יש לי 2 שאלות
1.איזה תרגילים \ מכשירים מאמצים את הצוואר \ גב עליון בהגזמה ?
2. האם לאחר פריצת דיסק אפשר לחזור להתאמן ?

אני לא מבין בזה כלום ואשמח לקבל פרטים מאנשים שחוו את זה בעצם או שמכירים מישהו שחווה את זה . תודה רבה ושבת שלום

פריצת דיסק הוא ממצא רדיולוגי ( ממצא שמוצאים כשעושים הדמייה כלשהי כגון CT/MRI ) , ולא מעיד בהכרח על בעיה כלשהי.
כלומר , יתכן וזה , כמו שכבר אמרו לך , מבנה רגיל של עמוד השדרה הצווארי שלך.
השאלה היא מה הבעיה? מה הסימפטומים ( כאב/נימול/תחושת "זרמים" וכו')?

לגבי השאלות שלך :
1. זה לאו דווקא התרגילים כמו הצורה/טכניקה בה אתה מבצע אותם והעומס/עצימות/התנגדות בהם.
2. כן

• פותח/ת השרשור
פריצת דיסק הוא ממצא רדיולוגי ( ממצא שמוצאים כשעושים הדמייה כלשהי כגון CT/MRI ) , ולא מעיד בהכרח על בעיה כלשהי.
כלומר , יתכן וזה , כמו שכבר אמרו לך , מבנה רגיל של עמוד השדרה הצווארי שלך.
השאלה היא מה הבעיה? מה הסימפטומים ( כאב/נימול/תחושת "זרמים" וכו')?

לגבי השאלות שלך :
1. זה לאו דווקא התרגילים כמו הצורה/טכניקה בה אתה מבצע אותם והעומס/עצימות/התנגדות בהם.
2. כן

כאבים ומגבלה באיזור הצוואר שכמות כתף. מדי פעם הקרנות ליד ימין ונימול באצבעות .

אני יגיד לך את האמת , דיברתי עם כמה אנשים שעברו פריצות דיסק בצוואר וכולם מספרים על כאבים מטורפים .

אני אישית גם סובל מכאבים אבל לא כאבים חזקים כמו שתיארו לי אנשים שעברו את זה בעצמם .

אז איך אני אדע מתי אוכל לחזור לחדר כושר ? ברגע שייפסק הכאב לחלוטין ?

ומאילו תרגילים \ מכשירים כדי לי להימנע לאחר חזרה לחדר כושר ? (מן הסתם תרגילים שמכבידים על הצוואר, רק שאני לא יודע איזה תרגילים מכבידים עליו)

תודה רבה על התגובה המהירה , הרגעת אותי מאוד בנוגע לחזרה לחדר כושר

כאבים ומגבלה באיזור הצוואר שכמות כתף. מדי פעם הקרנות ליד ימין ונימול באצבעות .

אני יגיד לך את האמת , דיברתי עם כמה אנשים שעברו פריצות דיסק בצוואר וכולם מספרים על כאבים מטורפים .

אני אישית גם סובל מכאבים אבל לא כאבים חזקים כמו שתיארו לי אנשים שעברו את זה בעצמם .

אז איך אני אדע מתי אוכל לחזור לחדר כושר ? ברגע שייפסק הכאב לחלוטין ?

ומאילו תרגילים \ מכשירים כדי לי להימנע לאחר חזרה לחדר כושר ? (מן הסתם תרגילים שמכבידים על הצוואר, רק שאני לא יודע איזה תרגילים מכבידים עליו)

תודה רבה על התגובה המהירה , הרגעת אותי מאוד בנוגע לחזרה לחדר כושר

א. אם יש כאב והקרנות - גש לטיפול אצל פיזיותרפיסט
ב. כל פציעה / פגיעה היא שונה מאדם לאדם , וכך גם ההחלמה.
ג. אתה יכול לחזור לחדר כושר גם היום , השאלה היא מה תעשה שם? רצוי שתהיה לך תוכנית מותאמת עד שהכאבים/הקרנות יחלשו.

• פותח/ת השרשור
א. אם יש כאב והקרנות - גש לטיפול אצל פיזיותרפיסט
ב. כל פציעה / פגיעה היא שונה מאדם לאדם , וכך גם ההחלמה.
ג. אתה יכול לחזור לחדר כושר גם היום , השאלה היא מה תעשה שם? רצוי שתהיה לך תוכנית מותאמת עד שהכאבים/הקרנות יחלשו.

אוקיי תודה, מי יכול לבנות לי תכנית כזאת ? פיזיותרפיסט ? כירופרקט ? אורטופד ? למי מהם אמור להיות תשובות בנוגע לחזרה לאימונים ולגבי איזה תנועות להימנע .?

אוקיי תודה, מי יכול לבנות לי תכנית כזאת ? פיזיותרפיסט ? כירופרקט ? אורטופד ? למי מהם אמור להיות תשובות בנוגע לחזרה לאימונים ולגבי איזה תנועות להימנע .?

פיזיותרפיסט. רצוי אחד שמבין בפעילות בחדר כושר.
אם אתה מעוניין , אתה יכול לפנות אליי. למעלה בהודעות הנעוצות בפורום יש את כל הפרטים.

• פותח/ת השרשור
פיזיותרפיסט. רצוי אחד שמבין בפעילות בחדר כושר.
אם אתה מעוניין , אתה יכול לפנות אליי. למעלה בהודעות הנעוצות בפורום יש את כל הפרטים.

אוקיי, תודה רבה על העזרה !

רק לא ענית על משהו חשוב אחד , אילו תרגילים מאמצים הכי הרבה את שרירי הצוואר או גב עליון \ שכמות ? בעיקר צוואר אבל.

אוקיי, תודה רבה על העזרה !

רק לא ענית על משהו חשוב אחד , אילו תרגילים מאמצים הכי הרבה את שרירי הצוואר או גב עליון \ שכמות ? בעיקר צוואר אבל.

בעיקר כאלו :

וברצינות , תרגילי לחיצה מעל הראש הרבה פעמים יכולים להיות טריגר , מתח , חתירות למיניהן , גם להניח מוט באזור ( high bar squat ) זה לא רעיון מוצלח במיוחד. אבל כאמור , זה פחות התרגיל עצמו , אלא הטכניקה והעצימות. כלומר , יש סיכוי לא רע לבצע חלק מהתרגילים הללו ללא כאב כל עוד שומרים על מספר עקרונות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית