נק' מוניטין:
5
- 53
- 5
בחודשיים האחרונים נכנסתי לחדר כושר והתחלתי להתאמן במטרה לרדת באחוזי משקל, ירדתי ממשקל של 68 קילו ל-60 קילו.
בשבועיים האחרונים קיבלתי פידבקים ותגובות מאנשים קרובים ומאנשים ולקוחות מהעבודה שאמרו לי שירדתי במשקל ואכן גם אני מרגיש זאת כשאני לובש בגדים. עם זאת, בעיניי השינוי הויזואלי פחות מורגש כי פשוט קטנתי והתכווצתי מבחינת פרופורציות אך השומן העיקש הרב נשאר ועדיין לטעמי יש לי בטן שמנה למדי. להערכתי אני כרגע באזור ה-18% שומן, אני אעלה תמונה בקרוב לאימות.
העדפתי לרדת קצת במשקל לפני תחילת המסה וכעת אני מרגיש שהגיע הזמן לעלות במשקל חזרה את המשקל אך הפעם עם תוספת שריר משמעותית שתתן לי את המראה המוצק יותר וכך גם אזור הבטן התחתונה והעליונה יראה אסטתי, שרירי וחטוב יותר.
בכל אופן, בשבועיים האחרונים די נכנסתי לתפריט ניטראלי ואני מתנועע באזור ה-61-62 קילו. כמה נתונים יבשים:
גובה: 170.5
משקל: 61.5 ק"ג~
RMR:
גירסא א' - לפי נוסחא גובה-גיל-משקל, שלהבנתי פחות מתאימה לאנשים עם אחוז שומן גבוה - 1872 קלוריות
גירסא ב' - לפי המחשבון בקובץ אקסל שפורסם במדריך באתר קילוגרם, לפי נוסחאת אחוז שומן - משקל - חילוף חומרים ממוצע - 1675 קלוריות
לקחתי ממוצע של שניהם כRMR סופי: 1750 קלוריות
בנוסף לכך, אני מתאמן כ-3 פעמים בשבוע וממלצר בערך 4 משמרות בשבוע, ממוצע שבועי של שניהם ייתן תוספת של 165 קלוריות.
מאזן ניטרלי: 1915 קלוריות~
מכיוון שבמהלך השבועים האחרונים אני עדיין רואה תנודות במשקל ויכול להיות שבימים מסוימים הייתי בגירעון קל מאוד, ומפני שאני לא בטוח אם הגוף התאזן הורמונלית, אני מעוניין להתחיל בפלוס קלורי קטן יחסית ומשם להעלות לאט לאט, כדי לנסות לבלום אפקט של העלאה מהירה של שומן בחזרה (סט פוינט וכו').
תפריט
ארוחת בוקר
· 2 פרוסות לחם קל בתוספת שיפון
· 100 גרם קוטג' 3% \ 100 גרם גבינה לבנה 3% \ 35 גרם גבינה צהובה 15%
· 20 גרם אגוזי מלך
· מנת ירק (עגבניה \חצי גמבה \ מלפפון)
ביניים
· תפוח בינוני
· פרוסת לחם קל + 2 כפיות טחינה
ארוחת צהריים
· חזה עוף (120 גרם אחרי בישול)
· אורז לבן או פסטה מלאה (100 גרם לפני בישול)
· מנת ירק (עגבניה\ חצי גמבה \ מלפפון)
ביניים
· 300 גרם אבטיח
ארוחת ערב
· טונה במים \ 200 גרם פורל \ 200 גרם בשר בקר 6% שומן
· בטטה גדולה אפויה (~300 גרם) \ תפו"א גדול אפוי (300 גרם~)
· סלט ירקות (עגבניה, בצל , חצי גזר, מלפפון, חצי גמבה) + 2 כפיות שמן זית
ארוחת לילה
· יוגורט ביו 0% (200 גרם)
· כף זרעי פשתן
· 2 ביצים קשות (XL)
תוספים:
1 X מולטי ויטמין 2000 VM
6x אומגה 3 אלספה 300 מ"ג. (סה"כ 1080EPA + 720 DHA)
קלוריות: 2120
חלבון: 143 גרם (מתוכו 102 גרם חלבון מלא, קצת מעל 70% מסך החלבון)
שומן: 67.6 גרם (19.4 שומן חד בלתי רווי, 22.5 שומן רב בלתי רווי, 11.6 שומן רווי)
סה"כ חומצות שומן אומגה 6 – 15.8 גרם | סה"כ חומצות שומן אומגה 3 - 7.8 גרם
כולסטרול: 570 מיליגרם
פחמימות: 242 גרם (מכילות, בין היתר, 44 גרם סיבים תזונתיים, 21.5 גרם עמילן, 85.5 גרם סוכר)
כמה הערות:
1. התפריט נבנה דרך nutritiondata ככה שהכל כולל הכל מחושב אצלי בתפריט, כולל ירקות והקלוריות שמגיעות מהכדורים של האומגה3, ממלפונים חמוצים או מכף צילי מתוק שאני מתבל את העוף. זה אומר שחישבתי גם חלבונים שמגיעים מהירקות, יוצא איזה 10 גרם. בנוסף, קחו בחשבון שגם אני מחליף לדוגמא בשר בקר במקום טונה אני כבר בדקתי ויודע על מה אני צריך לוותר או לקצץ במעט באותו היום בשביל להישאר באותו מאזן קלורי. כמו כן, בימי אימון אני בדרך כלל לוקח שייק חלבון במקום מנה בשרית\דג.
2. האם כדאי להוריד בכמות החלבון ו\או בכמות השומן ולהוסיף עוד פחמימות? יוצא לי בערך2.3 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף. כמו כן, כמות השומן שאני צורך היא מעט מעל גרם לכל קילו.
3. על איזה פלוס קלורי אתם ממליצים לבן אדם כמוני להיות? קחו בחשבון שבגלל שאני אחוז שומן גבוה אני מעדיף מסה נקייה ככל האפשר.
4. כמה משקל אני אמור לעלות בשבוע? באיזה מצב עליי להעלאות את הצריכה הקלוריות - כאשר אני לא עולה במשקל\ לא עובר את ה-____ גרם לשבוע
5. איך התפריט באופן כללי?
תודה רבה לכל מי שקרא עד הסוף!
בשבועיים האחרונים קיבלתי פידבקים ותגובות מאנשים קרובים ומאנשים ולקוחות מהעבודה שאמרו לי שירדתי במשקל ואכן גם אני מרגיש זאת כשאני לובש בגדים. עם זאת, בעיניי השינוי הויזואלי פחות מורגש כי פשוט קטנתי והתכווצתי מבחינת פרופורציות אך השומן העיקש הרב נשאר ועדיין לטעמי יש לי בטן שמנה למדי. להערכתי אני כרגע באזור ה-18% שומן, אני אעלה תמונה בקרוב לאימות.
העדפתי לרדת קצת במשקל לפני תחילת המסה וכעת אני מרגיש שהגיע הזמן לעלות במשקל חזרה את המשקל אך הפעם עם תוספת שריר משמעותית שתתן לי את המראה המוצק יותר וכך גם אזור הבטן התחתונה והעליונה יראה אסטתי, שרירי וחטוב יותר.
בכל אופן, בשבועיים האחרונים די נכנסתי לתפריט ניטראלי ואני מתנועע באזור ה-61-62 קילו. כמה נתונים יבשים:
גובה: 170.5
משקל: 61.5 ק"ג~
RMR:
גירסא א' - לפי נוסחא גובה-גיל-משקל, שלהבנתי פחות מתאימה לאנשים עם אחוז שומן גבוה - 1872 קלוריות
גירסא ב' - לפי המחשבון בקובץ אקסל שפורסם במדריך באתר קילוגרם, לפי נוסחאת אחוז שומן - משקל - חילוף חומרים ממוצע - 1675 קלוריות
לקחתי ממוצע של שניהם כRMR סופי: 1750 קלוריות
בנוסף לכך, אני מתאמן כ-3 פעמים בשבוע וממלצר בערך 4 משמרות בשבוע, ממוצע שבועי של שניהם ייתן תוספת של 165 קלוריות.
מאזן ניטרלי: 1915 קלוריות~
מכיוון שבמהלך השבועים האחרונים אני עדיין רואה תנודות במשקל ויכול להיות שבימים מסוימים הייתי בגירעון קל מאוד, ומפני שאני לא בטוח אם הגוף התאזן הורמונלית, אני מעוניין להתחיל בפלוס קלורי קטן יחסית ומשם להעלות לאט לאט, כדי לנסות לבלום אפקט של העלאה מהירה של שומן בחזרה (סט פוינט וכו').
תפריט
ארוחת בוקר
· 2 פרוסות לחם קל בתוספת שיפון
· 100 גרם קוטג' 3% \ 100 גרם גבינה לבנה 3% \ 35 גרם גבינה צהובה 15%
· 20 גרם אגוזי מלך
· מנת ירק (עגבניה \חצי גמבה \ מלפפון)
ביניים
· תפוח בינוני
· פרוסת לחם קל + 2 כפיות טחינה
ארוחת צהריים
· חזה עוף (120 גרם אחרי בישול)
· אורז לבן או פסטה מלאה (100 גרם לפני בישול)
· מנת ירק (עגבניה\ חצי גמבה \ מלפפון)
ביניים
· 300 גרם אבטיח
ארוחת ערב
· טונה במים \ 200 גרם פורל \ 200 גרם בשר בקר 6% שומן
· בטטה גדולה אפויה (~300 גרם) \ תפו"א גדול אפוי (300 גרם~)
· סלט ירקות (עגבניה, בצל , חצי גזר, מלפפון, חצי גמבה) + 2 כפיות שמן זית
ארוחת לילה
· יוגורט ביו 0% (200 גרם)
· כף זרעי פשתן
· 2 ביצים קשות (XL)
תוספים:
1 X מולטי ויטמין 2000 VM
6x אומגה 3 אלספה 300 מ"ג. (סה"כ 1080EPA + 720 DHA)
קלוריות: 2120
חלבון: 143 גרם (מתוכו 102 גרם חלבון מלא, קצת מעל 70% מסך החלבון)
שומן: 67.6 גרם (19.4 שומן חד בלתי רווי, 22.5 שומן רב בלתי רווי, 11.6 שומן רווי)
סה"כ חומצות שומן אומגה 6 – 15.8 גרם | סה"כ חומצות שומן אומגה 3 - 7.8 גרם
כולסטרול: 570 מיליגרם
פחמימות: 242 גרם (מכילות, בין היתר, 44 גרם סיבים תזונתיים, 21.5 גרם עמילן, 85.5 גרם סוכר)
כמה הערות:
1. התפריט נבנה דרך nutritiondata ככה שהכל כולל הכל מחושב אצלי בתפריט, כולל ירקות והקלוריות שמגיעות מהכדורים של האומגה3, ממלפונים חמוצים או מכף צילי מתוק שאני מתבל את העוף. זה אומר שחישבתי גם חלבונים שמגיעים מהירקות, יוצא איזה 10 גרם. בנוסף, קחו בחשבון שגם אני מחליף לדוגמא בשר בקר במקום טונה אני כבר בדקתי ויודע על מה אני צריך לוותר או לקצץ במעט באותו היום בשביל להישאר באותו מאזן קלורי. כמו כן, בימי אימון אני בדרך כלל לוקח שייק חלבון במקום מנה בשרית\דג.
2. האם כדאי להוריד בכמות החלבון ו\או בכמות השומן ולהוסיף עוד פחמימות? יוצא לי בערך2.3 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף. כמו כן, כמות השומן שאני צורך היא מעט מעל גרם לכל קילו.
3. על איזה פלוס קלורי אתם ממליצים לבן אדם כמוני להיות? קחו בחשבון שבגלל שאני אחוז שומן גבוה אני מעדיף מסה נקייה ככל האפשר.
4. כמה משקל אני אמור לעלות בשבוע? באיזה מצב עליי להעלאות את הצריכה הקלוריות - כאשר אני לא עולה במשקל\ לא עובר את ה-____ גרם לשבוע
5. איך התפריט באופן כללי?
תודה רבה לכל מי שקרא עד הסוף!
נערך לאחרונה: