הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בנץ בשיפוע חיובי

gegegefef

משתמש מתחיל
144
3
נק' מוניטין:
3
144
3
שאלה: בתרגיל הזה הכתפיים עובדות חזק כמעט כמו בפרס? או בהרבה פחות בגלל שהחזה מעורב

הכתפיים מעורבות יותר בשיפוע חיובי מאשר לחיצה ללא שיפוע אך לא באותו אופן כמו בפרס.
אם אתה לא מרגיש את החזה סימן שאתה לא לוחץ נכון.

הן עובדות פחות מאשר בפרס, גם כי העומס עליהן קטן יותר (החזה לוקח את הרוב) ובעיקר בגלל האחיזה הרחבה יותר, שגורמת לכך שהרוטציה שכתף מבצעת היא פנימית בלבד. בפרס בגלל האחיזה הצרה וההרמה מעל הראש, יש רוטציה פנימית בתחילת התנועה וחיצונית בהמשך, ויש מעורבות של הדלתא הצידית (וכנראה גם של האחורית) בתנועה, ולא רק של הקדמית כמו בלחיצות בשכיבה.

הן עובדות פחות מאשר בפרס, גם כי העומס עליהן קטן יותר (החזה לוקח את הרוב) ובעיקר בגלל האחיזה הרחבה יותר, שגורמת לכך שהרוטציה שכתף מבצעת היא פנימית בלבד. בפרס בגלל האחיזה הצרה וההרמה מעל הראש, יש רוטציה פנימית בתחילת התנועה וחיצונית בהמשך, ויש מעורבות של הדלתא הצידית (וכנראה גם של האחורית) בתנועה, ולא רק של הקדמית כמו בלחיצות בשכיבה.

ובדאמבלים?

אם אתה לא מרגיש את החזה סימן שאתה לא לוחץ נכון
לרוב זאת תהיה טענה נכונה, אבל לא תמיד, מה שמרגישים זאת החוליה החלשה בתנועה, אם מתאמן מבצע לחיצת חזה והוא מרגיש את היד אחורית זה מראה שהיא הגיעה לעייפות לפני השרירים האחרים שמעורבים בתנועה.
וכנראה גם של האחורית
הדלתא האחורית אינה מקבלת פולס חשמלי להתכווץ בפרס כלל, בגלל שהכתף ברוטציה לטרלית אין לה זווית משיכה.
ויש מעורבות של הדלתא הצידית
גם המעורבות של הדלתא התיכונה היא לא גדולה כמו שחושבים למרות שמאוד מרגישים אותה בפרס, ריפטו הסביר את זה מאוד יפה בסרטונים שלו, שהדלתא האמצעית אינה יכול למשוך מעבר לגובה הכתף, מי שממשיך הוא הטרפז העליון והתחתון בסירגיה על ידי ביצוע רוטציה של השכמה, לכן התנועה תתחלק לשלושה אגוניסטים, תחילת התנועה תהיה שייכת בעיקר לדלתא הקדמית לאחר מכן הדלתא האמצעית תקח דומיננטיות עד שמרפק מגיע לגובה הכתף ואז הטרפז יעבוד עם הסרטוס עד סוף הלחיצה.

תרגיל קצת מורכב קניזיולוגית הייתי אומר 😃

אם מתאמן מבצע לחיצת חזה והוא מרגיש את היד אחורית זה מראה שהיא הגיעה לעייפות לפני השרירים האחרים שמעורבים בתנועה.
נכון, רק שהוא לא ציין שהוא מרגיש את היד האחורית כמו שהוא מרגיש את הכתפיים.

נכון, רק שהוא לא ציין שהוא מרגיש את היד האחורית כמו שהוא מרגיש את הכתפיים.
כן הבנתי את הכוונה שלך, לכן אמרתי שלרוב הטענה שציינת תהיה נכונה, הסברתי למה גם יכול להיות שלא

• פותח/ת השרשור
אני שאלתי בכללי אם הכתפיים עובדות חזק בבנץ חיובי או שהרבה פחות מלחיצת כתפיים בישיבה ומיליטרי פרס לא כי עשיתי והרגשתי שהכתפיים עובדות והחזה לא
שאלתי בכללי כי יש לי בעיה עם לחיצת כתפיים

ובדאמבלים?
אם למטה הידיים צמודות, כמו במוט, כנראה שהתוצאה תהיה זהה למוט. אם הידיים רחבות, כלומר אתה מוריד את הדאמבלים לצידי הגוף ולא קדימה, כנראה שמסובבי כתף החוצה יעבדו באופן איזומטרי, פחות יעיל - ובנוסף אתה מסתכן בצביטה בכתפיים. לא מומלץ.
הדלתא האחורית אינה מקבלת פולס חשמלי להתכווץ בפרס כלל, בגלל שהכתף ברוטציה לטרלית אין לה זווית משיכה.
הייתי רוצה לראות רפרנס לזה, כי לפי דעתי בזוית שאתה מגיע אליה בפרס תקין (כשהראש קדימה והטרפזים בשראג) הדלתא האחורית כן עובדת.
גם המעורבות של הדלתא התיכונה היא לא גדולה כמו שחושבים למרות שמאוד מרגישים אותה בפרס, ריפטו הסביר את זה מאוד יפה בסרטונים שלו, שהדלתא האמצעית אינה יכול למשוך מעבר לגובה הכתף, מי שממשיך הוא הטרפז העליון והתחתון בסירגיה על ידי ביצוע רוטציה של השכמה, לכן התנועה תתחלק לשלושה אגוניסטים, תחילת התנועה תהיה שייכת בעיקר לדלתא הקדמית לאחר מכן הדלתא האמצעית תקח דומיננטיות עד שמרפק מגיע לגובה הכתף ואז הטרפז יעבוד עם הסרטוס עד סוף הלחיצה.
כמובן שהטרפזים עובדים, לא הזכרתי את זה כי לא על זה פותח השרשור שאל, אבל זה לא אומר שהדלתא האמצעית לא עובדת. אני לא מכיר את התיאוריה שהיא לא מושכת מעבר לגובה הכתף, אשמח לראות את הסרטון, אבל גם אם זה נכון - זה ברור שהיא נמצאת בכיווץ איזומטרי חזק.
בכל מקרה, אנחנו מסכימים שהקדמית ובעיקר הצידית עובדות יותר בפרס מאשר בבנץ' בשיפועים שונים.
אני שאלתי בכללי אם הכתפיים עובדות חזק בבנץ חיובי או שהרבה פחות מלחיצת כתפיים בישיבה ומיליטרי פרס לא כי עשיתי והרגשתי שהכתפיים עובדות והחזה לא
ענינו לך אם לא שמת לב.

הייתי רוצה לראות רפרנס לזה, כי לפי דעתי בזוית שאתה מגיע אליה בפרס תקין (כשהראש קדימה והטרפזים בשראג) הדלתא האחורית כן עובדת
פה יש ניתוח של התרגיל מבחינת שרירים:
http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidAnterior/BBMilitaryPress.html
ודובר פה על הדלתאות האחוריות בתרגיל
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=152532163

התקשתי למצוא מחקר שנערך בנושא כי זו אנטומיה, אין הרבה מחקרים שנערכים על שרירים שמוערבים בתנועה, בכל אופן אם תגגל את הנושא תוכל למצוא הרבה מידע למה הכתף אחורית אינה יכולה לעבוד בלחיצת כתפיים.

כמובן שהטרפזים עובדים, לא הזכרתי את זה כי לא על זה פותח השרשור שאל, אבל זה לא אומר שהדלתא האמצעית לא עובדת. אני לא מכיר את התיאוריה שהיא לא מושכת מעבר לגובה הכתף, אשמח לראות את הסרטון, אבל גם אם זה נכון - זה ברור שהיא נמצאת בכיווץ איזומטרי חזק.
בכל מקרה, אנחנו מסכימים שהקדמית ובעיקר הצידית עובדות יותר בפרס מאשר בבנץ' בשיפועים שונים
גם כשהכתף כן עוברת את גובה הכתף אז הדלתא האמצעית עדיין בכיווץ איזומטרי חזק כמו שציינת, לכן זה ברור שפרס יערב את הדלתא האמצעית הרבה יותר מלחיצה בשיפוע.
הנה לך סרטון של מארק ריפטו מסביר את עיניין הטרפז כשהכתף עוברת גובה הכתף (בערך בדקה 7):

אגב אתה יכול לנסות בעצמך להרים את הכתף כאשר היא מסובבת פנימה (כמו בהרחקת כתפיים) להרים את המרפק הצידה ותראה בעצמך שאתה נעצר קצת מעל גובה הכתף, וכדי להמשיך אתה תאלץ לסובב את הכתף החוצה.

אני חושב ש @stitch הסביר לך מעולה.

פה יש ניתוח של התרגיל מבחינת שרירים:
http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidAnterior/BBMilitaryPress.html
ודובר פה על הדלתאות האחוריות בתרגיל
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=152532163

התקשתי למצוא מחקר שנערך בנושא כי זו אנטומיה, אין הרבה מחקרים שנערכים על שרירים שמוערבים בתנועה, בכל אופן אם תגגל את הנושא תוכל למצוא הרבה מידע למה הכתף אחורית אינה יכולה לעבוד בלחיצת כתפיים.
EXRX הוא אתר מעולה, אבל זה לא אומר שאין בו טעויות. ועם כל הכבוד ל-BB...
נדמה לי שפעם @coldfire דיבר על פעולת הכתף האחורית בפרס, אולי הוא יעזור לנו.
הנה לך סרטון של מארק ריפטו מסביר את עיניין הטרפז כשהכתף עוברת גובה הכתף (בערך בדקה 7):
אני מכיר את עניין הטרפז, לא על זה דיברנו.
גם כשהכתף כן עוברת את גובה הכתף אז הדלתא האמצעית עדיין בכיווץ איזומטרי חזק כמו שציינת, לכן זה ברור שפרס יערב את הדלתא האמצעית הרבה יותר מלחיצה בשיפוע.
אגב אתה יכול לנסות בעצמך להרים את הכתף כאשר היא מסובבת פנימה (כמו בהרחקת כתפיים) להרים את המרפק הצידה ותראה בעצמך שאתה נעצר קצת מעל גובה הכתף, וכדי להמשיך אתה תאלץ לסובב את הכתף החוצה.
מצוין, אז אתה מסכים איתי שמסובבי כתף החוצה והדלתא האמצעית עובדים באוברהד פרס.
ואגב, אם מסובבי כתף החוצה עובדים - לא נראה לי שיש אפשרות שהדלתא האחורית לא עובדת.

אני מכיר את עניין הטרפז, לא על זה דיברנו
דיברנו על כך הכתף האמצעית אינה מסוגלת למשוך מעל גובה הכתף ומי שממשיך את התנועה הוא הטרפז על ידי סיבוב לטרלי של השכמה זה בדיוק מה שריפטו הסביר
אז אתה מסכים איתי שמסובבי כתף החוצה והדלתא האמצעית עובדים באוברהד פרס
הסכמתי לגבי הדלתא האמצעית, פשוט אמרתי שהיא אינה יכולה למשוך מעל גובה הכתף והיא עובדת בצורה איזומטרית
לגבי מסובבי הכתף החוצה - לא אמרתי שהם עובדים, אמרתי שהכתף צריכה להיות מסובבת החוצה כדי שתוכל להרים אתה הזרוע מעל גובה הכתף, זה לא אומר שמופעל עליהם מומנט גדול

דיברנו על כך הכתף האמצעית אינה מסוגלת למשוך מעל גובה הכתף ומי שממשיך את התנועה הוא הטרפז על ידי סיבוב לטרלי של השכמה זה בדיוק מה שריפטו הסביר
הסכמתי לגבי הדלתא האמצעית, פשוט אמרתי שהיא אינה יכולה למשוך מעל גובה הכתף והיא עובדת בצורה איזומטרית
אנחנו מתחילים לחזור על עצמנו. ברור שהטרפז עובד - אבל ברור גם שהדלתא האמצעית צריכה להיות בכיווץ חזק, גם אם משלב מסוים הוא נעשה איזומטרי.
לגבי מסובבי הכתף החוצה - לא אמרתי שהם עובדים, אמרתי שהכתף צריכה להיות מסובבת החוצה כדי שתוכל להרים אתה הזרוע מעל גובה הכתף, זה לא אומר שמופעל עליהם מומנט גדול
כנ"ל - אם הכתף צריכה להיות מסובבת החוצה ומשקל גדול יושב על הידיים ומנסה להוריד אותם, כולל לסובב אותם פנימה - זה אומר שמסובבי הכתף עומדים מול לחץ לא קטן בכיווץ איזומטרי, מה שאומר כנראה שגם הכתף האחורית עומדת מול לחץ כזה ועובדת איזומטרית.

נסכים להסכים?

אנחנו מתחילים לחזור על עצמנו. ברור שהטרפז עובד - אבל ברור גם שהדלתא האמצעית צריכה להיות בכיווץ חזק, גם אם משלב מסוים הוא נעשה איזומטרי.
מסכים
מה שאומר כנראה שגם הכתף האחורית עומדת מול לחץ כזה ועובדת איזומטרית
לוא דווקא, שריר יכול לייצב בתרגיל אך לא יופעל עליו מומנט התנגדות גדול כך שהעבודה שלו לא תהיה גדולה במיוחד, ובמקרה של פרס אין על מסובבי הכתף החוצה מומנט גדול שמנסה לסובב אותם פנימה לכן גם עבודתם בתרגיל לא גדולה במיוחד.

כך דוגמא להמחשה: בצע פרפר בעמידה עם משקולות - למרות שהחזה יקרב אופקית את הכתפיים אין עליו מומנט התנגדות בכלל כך שהוא לא באמת יעבוד חזק, לכן צריך לשכב כדי לבצע פרפר לחזה

לוא דווקא, שריר יכול לייצב בתרגיל אך לא יופעל עליו מומנט התנגדות גדול כך שהעבודה שלו לא תהיה גדולה במיוחד, ובמקרה של פרס אין על מסובבי הכתף החוצה מומנט גדול שמנסה לסובב אותם פנימה לכן גם עבודתם בתרגיל לא גדולה במיוחד.

כך דוגמא להמחשה: בצע פרפר בעמידה עם משקולות - למרות שהחזה יקרב אופקית את הכתפיים אין עליו מומנט התנגדות בכלל כך שהוא לא באמת יעבוד חזק, לכן צריך לשכב כדי לבצע פרפר לחזה
לא דוגמא מתאימה, כי באמת אין שום לחץ על החזה. הכתף האחורית, לעומת זאת, עומדת מול לחץ של המשקל.
במקרה שלנו, לדעתי, הלחץ של המשקל מנסה להוריד את היד תוך סיבוב פנימה - מה שאומר שמסובבי כתף החוצה צריכים לעבוד.
אני לא בטוח בכל זה, הייתי רוצה לשמוע תגובות ודעות נוספות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית