הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ המלצה לתרגיל גב

YOHAI SHLOMI

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
שלום, אני צריך המלצה לתרגיל גב עם משקולות חופשיות או מוט אולימפי, אני מתאמן לבד בבית, יש לי מיטה, מוט אולימפי סטנד למוט כמובן, מוט w, משקולות חופשיות עם מספיק משקל להעמיס עליהם, ומתח שקדחתי בקיר,
עושה חתירה עם משקולות חופשיות, מתח רחב עם משקל, שוכב על המיטה ומרים ומוריד משקולת מאחורי הראש עד לגובה הפנים, אשמח לעוד תרגיל או שניים.
גובה: 1.82
משקל: 74
עובד על מסה כמובן.

יש לך כמובן בנט אובר רואו,תרגיל נוסף עם מוט יכול להיות בטיבאר..אני באופן אישי מעדיף בטיבאר

כמו כן,
מתח רחב עם משקל
למה?

טווח התנועה קצר יותר, ותרוויח יותר תועלת מאחיזה רגילה.
ולמען האמת אם כבר מתח אז Chinups, כשהבייספס מעורבים בצורה משמעותית יותר ניתן להרים יותר משקל.

• פותח/ת השרשור
כמו כן,

למה?

ולמען האמת אם כבר מתח אז Chinups, כשהבייספס מעורבים בצורה משמעותית יותר ניתן להרים יותר משקל.

השאלה להוסיף גם מתח רגיל?

כמו כן,

למה?

מידע מעניין לא חשבתי על זה בצורה כזאת. בצ׳ינפס הגב עובד פחות לא?

מידע מעניין לא ישבתי על זה בצורה כזאת. בצ׳ינפס הגב עובד פחות לא?
אם אני לא טועה במתח רגיל יש עבודה של מקרבי השכמות כמייצב כשבצ'ין אפס העבודה של מקרבי השכמות עוברת למייצבים/מסייעים האחרים בגלל אחיזה צרה בפרונציה, שזה אומר יותר עומס על היד הקדמית גם בגלל קיצור האחיזה וגם בגלל שינוי מיקום האמה היחסי מסופינציה לפרונציה.

אם אני לא טועה במתח רגיל יש עבודה של מקרבי השכמות כמייצב כשבצ'ין אפס העבודה של מקרבי השכמות עוברת למייצבים/מסייעים האחרים בגלל אחיזה צרה בפרונציה, שזה אומר יותר עומס על היד הקדמית גם בגלל קיצור האחיזה וגם בגלל שינוי מיקום האמה היחסי מסופינציה לפרונציה.
אז הגב עובד הרבה פחות?

אז הגב עובד הרבה פחות?
אני לא חושב שהרבה פחות, אבל הצרת האחיזה גורמת לכך שחלק גדול יותר מהמאמץ יפול על הבייספס, וחוץ מזה לא רואה טעם להחליף מתח רחב בצ'ין אפס קבוע כי בסופו של דבר כן צריך לעבוד על מקרבי השכמות.

אני לא חושב שהרבה פחות, אבל הצרת האחיזה גורמת לכך שחלק גדול יותר מהמאמץ יפול על הבייספס, וחוץ מזה לא רואה טעם להחליף מתח רחב בצ'ין אפס קבוע כי בסופו של דבר כן צריך לעבוד על מקרבי השכמות.
ההבדל היחידי שצריך להתייחס אליו הוא מעורבות הבייספס.
במתח רגיל מכיוון שהאחיזה רחבה יותר יש מעורבות קטנה יותר של הבייספס ויותר של הלטיסימוס, אבל עדיין יש מעורבות של הבייספס.
אני לא חושב שעבור הבדל זניח יחסית, עדיף לוותר על תרגיל שמאפשר לך להרים יותר באופן משמעותי.
ותיהיה בטוח שהבייספס לא מקבלים את הפרש המשקל הזה במשיכה.. אלא אם אתה עושה כפיפות מרפקים עם 80-90 קג 😆

ההבדל היחידי שצריך להתייחס אליו הוא מעורבות הבייספס.
במתח רגיל מכיוון שהאחיזה רחבה יותר יש מעורבות קטנה יותר של הבייספס ויותר של הלטיסימוס, אבל עדיין יש מעורבות של הבייספס.
אני לא חושב שעבור הבדל זניח יחסית, עדיף לוותר על תרגיל שמאפשר לך להרים יותר באופן משמעותי.
ותיהיה בטוח שהבייספס לא מקבלים את הפרש המשקל הזה במשיכה.. אלא אם אתה עושה כפיפות מרפקים עם 80-90 קג 😆
בתור אחד שצריך נפח נמוך כדי להתקדם אני מעדיף בצורה כזאת שבה אני אדאג להרים כמה שיותר משקל בתרגילי בסיס וכל שאר התרגילים יהיו מבוצעים לטווח חזרות גבוה יותר בעצימות בינונית. מתאמן עם צרכים כמו שלי יעדיף לעבוד כמוני, ומתאמן שצריך יותר להתקדמות יוכל לחשוב על אופציה של שילוב תרגילים נוספים בעצימות גבוה בנוסף לתרגילי הבסיס. עכשיו כשאני מבצע בנץ' כבד ל5 סטים באימון הדבר האחרון שאני רוצה הוא לקשור לעצמי 20 קילו בזמן שאני מבצע מתח 😆

• פותח/ת השרשור
יש לך תוכנית אימונים מסודרת? כמה משקל יש לך כתוספת למוט האולימפי והאם יש לך אפשרות לבצע סקוואטים ודד ליפטים?
כמובן שיש תכנית אימון מסודרת abc.
עושה דדליפט וסקוואט מרים משקלים מכובדים ביחס למשקל שלי, יש לי מספיק משקלים להעמיס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית