הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התשת השריר והגעה לפאמפ מירבי

גיל וינר

משתמש מתחיל
75
3
נק' מוניטין:
3
75
3
היי, אני עובד עם תכנית ABC שביקשתי לעשות אותה כמה שיותר אינטנסיבית כי אני אחד שאוהב לעבוד קשה

ואני נותן כל מה שאני יכול אבל עדיין אני מרגיש שאני יכול לתת יותר !!! אני לא מרגיש שהשריר שלי נשרף אני לא מרגיש בחלק מהשרירים שאני מגיע לפאמפ אני רוצה ממש להרגיש אותם וזה קורה לי רק בכתפיים ואולי קצת ביד אחורית,

בזמן האחרון התחלתי טיפה לגוון עם דרופ סטים אחרי שאני מסיים למשל 3 סטים באיזה תרגיל אני נותן עוד איזה 2 סטים של דרופ כדי ממש לשרוף את השריר, יש עוד טכניקות כאלה להשתמש ?

כל המחקרים? בטח הם כולם איכותיים מאוד.
בגלל זה גם ליפטרים מסיביים יותר מבילדרים כי ליפטרים יודעים ועובדים היפרטרופיה טוב יותר, הרי עבודה על מערכת העצבים והתקדמות במשקלי עבודה זו הדרך להיפרטרופיה מרבית עחי!!!

חלאס להתווכח עם כל אחד אביב מבין קצת יותר ממך בתחום

נערך לאחרונה:
@DarkMatter הנושאים האלה מאוד לא ברי מחקר.
ממה שאני מתרשם שייפ של מתאמן מושפע הרבה יותר ממאזן הנוזלים והפאמפ לעומת אופן האימון.

@DarkMatter הנושאים האלה מאוד לא ברי מחקר.
ממה שאני מתרשם שייפ של מתאמן מושפע הרבה יותר ממאזן הנוזלים והפאמפ לעומת אופן האימון.
אם תיקח מישהו שמתאמן נטו בילדינג ומישהו שמתאמן נטו ליפטינג, מי בסופו של דבר יראה טוב יותר?

אז מה כן עוזר להיפרטרופיה?
לפי דעתי, צריך להבין מה גורם להיפרטרופיה כדי להבין איך לפתח מסת שריר.
הרי היפרטרופיה שרירית זהי תגובה של הגוף לעומס שמופעל עליו, משמע שכל עליה בעומס תגרור לעליה במסת שריר. (עם מאזן קלורי חיובי כמובן)
עכשיו אני ילך לעקרונות האימון שמכילים, העמסה, התאוששות, הדרגתיות, התקדמות וגיוון והשתמש בהם כדי לבנות מסת שריר

אז צריך להעמיס יותר מאימון לאימון זאת אפשר לעשות בהמון דרכים, יותר משקל/חזרות/זמן מתח/סטים/תרגילים
מה עדיף? - עליה במשקלי עבודה או בכמות חזרות הרבה יותר פרקטית מעליה בזמן מתח/סטים/תרגילים כי הם יגרמו לעומס גדול מידי ביחס לאימון הקודם = פגיעה בעקרון הדרגתיות - לכן נעדיף להשתמש בהם לאחר תקופת אימונים ולא מאימון לאימון להוסיף סטים ותרגילים

כמה להעמיס?
כמות סטים הדרושה להעלאה במסת שריר - מתאמן מתחיל יאלץ 1-3 סטים לגרום להיפרטרופיה, מתאמן מתקדם יותר יצטרך יותר

התאוששות:
בהתאם לעומס כך ההתאוששות - לנוח מספיק כך האימון הבא יהיה חזק יותר מהאימון הקודם
לכן ביצוע גדול מידי של סטים ותרגילים יגרום לעומס גדול מידי שלא הכרחי למרבית המתאמנים ויפגע בהתאוששות ותדירות האימונים וכך גם פגיעה בתוצאות או הגעה לעומס יתר ומקרים גרועים יותר לאימון יתר

הדרגתיות:
אמרתי שעדיף להעלות משקלי עבודה וכמות חזרות בתכנית כי זה יותר הדרגתי, סטים ותרגילים יעלו מתכנית לתכנית ולא מאימון לאימון

התקדמות:
אז לאחר שנקבע כמות סטים לכל שריר צריך להתקדם בכוח/סבולת כדי להמשיך להעמיס יותר מאימון לאימון לכן כן יש צורך בשיפור בכוח(=עליה במשקלי עבודה) כדי להתקדם והעומס צריך להתאים את ההתאוששות - כך נמדדת תכנית אימונים טובה.

זה מאוד בכללי, אבל אלו העקרונות וצריך לדבוק בהם, פימפום משקלים קלים יכול לתרום לפיתוח סבולת וצריך לקחת את התרגילים הלו ביחד עם העקרונות של העמסה והתאוששות.

וכמובן שאתה רואה שיש הבדלים בין פיתוח כוח למסה בעקרונות שהצגתי - מדובר בעליה בעומס כללי ולא רק במשקלי עבודה.
מעניין איך כל המחקרים שתומכים בהיפרטרופיה ועליה במסת שריר קשורים לכיווץ ומתח של השריר, ולא עבודת כוח ועליה ליניארית במשקלי עבודה.
רוב המחקרים מראים שעליה בכוח קשורה לעליה במסת שריר, לרוב עולים במסת שריר וכוח לא מכיר מחקר שהראה עליה במסת שריר ללא עליה בכוחעליה ליניארית שמשקלי עבודה תגרור עליה בעומסים שתגרור עליה במסת שריר.

אם תיקח מישהו שמתאמן נטו בילדינג ומישהו שמתאמן נטו ליפטינג, מי בסופו של דבר יראה טוב יותר?
זאת שאלה חסרת משמעות.
הטענה שלי ששני מתאמנים לדוגמא במשקל 80 קילו עם 15% שומן ייראו כמעט אותו דבר בין אם הם הגיעו לשם ב ss או ב abcde
אני מסכים שיהיה יתרון קל לזה שנמצא בדל פחמימה ויש לו פאמפ ביד קדמית, אבל גם זה די זניח.
להשוואה האם 75 קילו על 10% שומן סטייל ג'סטין ביבר נראה יותר טוב ממישהו במשקל 90 קילו עם 18% שומן זה כבר עניין של אסטטיקה והעדפה אישית.

זאת שאלה חסרת משמעות.
הטענה שלי ששני מתאמנים לדוגמא במשקל 80 קילו עם 15% שומן ייראו כמעט אותו דבר בין אם הם הגיעו לשם ב ss או ב abcde
אני מסכים שיהיה יתרון קל לזה שנמצא בדל פחמימה ויש לו פאמפ ביד קדמית, אבל גם זה די זניח.
להשוואה האם 75 קילו על 10% שומן סטייל ג'סטין ביבר נראה יותר טוב ממישהו במשקל 90 קילו עם 18% שומן זה כבר עניין של אסטטיקה והעדפה אישית.
הם לא יראו אותו דבר מהסיבה הפשוטה שבSS אין לך באמת עבודה על שרירים מסוימים (אם נכנס לקטנות).
בפיצולים אתה מבודד שרירים מסוימים (ואם מדברים על ABCDE אז בכלל יש לך אפשרות לבודד כמעט כל שריר שאתה חושב עליו), ככה שלא יווצרו אי פרופורציות.
אם באמת ננסה לדמיין את המצב שתיראת, זה שעשה ABCDE היה ניראה פרופורציונלי, וזה שעשה SS היה ניראה מגושם.

הם לא יראו אותו דבר מהסיבה הפשוטה שבSS אין לך באמת עבודה על שרירים מסוימים (אם נכנס לקטנות).
בפיצולים אתה מבודד שרירים מסוימים (ואם מדברים על ABCDE אז בכלל יש לך אפשרות לבודד כמעט כל שריר שאתה חושב עליו), ככה שלא יווצרו אי פרופורציות.
אם באמת ננסה לדמיין את המצב שתיראת, זה שעשה ABCDE היה ניראה פרופורציונלי, וזה שעשה SS היה ניראה מגושם.
תיאורטית אתה צודק, פרקטית תראה לאנשים תמונות ולא יזהו הבדל משמעותי.

תיאורטית אתה צודק, פרקטית תראה לאנשים תמונות ולא יזהו הבדל משמעותי.
אתה גם שוכח שמי שיתאמן נטו ליפטינג לא באמת יגיע למצב שהוא 80 קילו על אחוז שומן נמוך כי זה לא באמת יעניין אותו..
בסופו של דבר בשביל לקבל תוצאות של בילדינג צריך להתאמן כבילדר.

אישית אגיד על עצמי, אני משלב בין ליפטינג לבילדינג פשוט. עושה פיצול בילדרי ומשלב פה איך שהוא נפח דד וסקוואט. לדעתי זה האופציה הכי כיפית ככה שאפשר להנות משני העולמות.

יש גם פקטורים של גנטיקה אל תשכחו.
קחו את @Snorlax למשל, או את @alalalal .. נראים כמו בילדרים, אבל הם לא 🤣

וצריך לשים דגש על מה אתם מדברים בדיוק כשאתם מתכוונים לבילדינג\ליפטינג..
כי אני באופן אישי תרגמתי מאמר (@^pala אם אתה זוכר על ההיפרטרופיה הפונקציונלית) שדיבר על כך כי ההיפרטרופיה היא זהה בין אם מדובר בנפח גבוה או עצימות גבוהה.. וכי אין היפרטרופיה מיופיברילית ללא סרקופלזמית (וההיפך).
אז על מה הדיבור בעצם?
דרופסטים\ rest pauses\ זמני מנוחה קצרים וכו' ?

אשמח לראות מחקרים בנושא.

קחו את @Snorlax למשל, או את @alalalal .. נראים כמו בילדרים, אבל הם לא 🤣
לא יודע לגבי אלברו אבל רחבי זה תופעת טבע משונה 😁
אז על מה הדיבור בעצם?
דרופסטים\ rest pauses\ זמני מנוחה קצרים וכו' ?

אשמח לראות מחקרים בנושא
אני לא ממש מתייחס למה שרשמתי עם מחקרים, אני מדבר איתך מניסיון ומידע אישי.
להכנס לשאלה כזאת פשוטה ולעשות ממנה מדע טילים זה מיותר.
תסכים איתי שבילדר שיעשה פיצולים יגדל הרבה יותר מליפטר שיעשה SS. (זה מה שאני מנסה להגיד)

להכנס לשאלה כזאת פשוטה ולעשות ממנה מדע טילים זה מיותר
האמתי שביקשתי לראות את המחקרים מאביב

תסכים איתי שבילדר שיעשה פיצולים יגדל הרבה יותר מליפטר שיעשה SS. (זה מה שאני מנסה להגיד)
תלוי באיזה שלב.. כמתאמן מתחיל אני מאמין שקצב הגדילה יהיה זהה בהנחה ותוסיף תרגילי עזר לפלג הגוף העליון.
עבור מתאמנים מתקדמים יותר, אתה לא חושב שתוכנית כמו טקסס או 5/3/1 יכולה לבנות מסת שריר יפה?
לדעתי כן, הטקסס בכל אופן מעולה.

האמתי שביקשתי לראות את המחקרים מאביב

תלוי באיזה שלב.. כמתאמן מתחיל אני מאמין שקצב הגדילה יהיה זהה בהנחה ותוסיף תרגילי עזר לפלג הגוף העליון.
עבור מתאמנים מתקדמים יותר, אתה לא חושב שתוכנית כמו טקסס או 5/3/1 יכולה לבנות מסת שריר יפה?
לדעתי כן, הטקסס בכל אופן מעולה.
זה יכול לבנות מסת שריר יפה, אבל לא כמו בילדינג. לא קרוב לבילדינג.
כמובן אבל שאם תשווה בין ילד שעושה AB חודשיים לבין מישהו עם משקלים גבוהים בתכנית מתקדמת כמו סמולוב\קורטה וכו' וכו' אז היתרון יהיה לליפטר, אבל זה כמובן מצב אחר.

אתה גם שוכח שמי שיתאמן נטו ליפטינג לא באמת יגיע למצב שהוא 80 קילו על אחוז שומן נמוך כי זה לא באמת יעניין אותו..

אישית אגיד על עצמי, אני משלב בין ליפטינג לבילדינג פשוט. עושה פיצול בילדרי ומשלב פה איך שהוא נפח דד וסקוואט. לדעתי זה האופציה הכי כיפית ככה שאפשר להנות משני העולמות.

אני עונה על המספרים שהצגת ואני לא זוכר את הפעם האחרונה שבודדתי משהו, כל מה שצריך זה פשוט לאכול מבוקר ברמה הקלורית והכל יהיה בסדר.

לא כמו לפצל ולתת נפח כמו מתאמן היפרטרופיה נורמלי, אפילו לא קרוב..

כמו שלא תתחזק בפיצולים כמו בעבודת כוח.

איזו מין לוגיקה זאת? לא מעניין אותו ולכן הוא לא יגיע, לכן ליפטינג לא מוביל לבילדינג וצריך להתאמן כבילדר?
ונניח שאני ליפטר שכן מעניין אותו המראה שלו לא פחות מהמשקלים שאני מרים. אני עדיין חייב לעשות דרופסטים או שאני פטור?

זה יכול לבנות מסת שריר יפה, אבל לא כמו בילדינג. לא קרוב לבילדינג.
כמובן אבל שאם תשווה בין ילד שעושה AB חודשיים לבין מישהו עם משקלים גבוהים בתכנית מתקדמת כמו סמולוב\קורטה וכו' וכו' אז היתרון יהיה לליפטר, אבל זה כמובן מצב אחר.

אתה לא יכול לעשות השוואה טיפשית כזאת כי זה תלוי גנטיקה.
אני רואה שאנשים בפורום שכחו שהתוכנית אימונים היא הכי פחות חשובה בכל התהליך (AKA גנטיקה, תזונה, אימונים).

אני עונה על המספרים שהצגת ואני לא זוכר את הפעם האחרונה שבודדתי משהו, כל מה שצריך זה פשוט לאכול מבוקר ברמה הקלורית והכל יהיה בסדר.
אה אוקיי, אז אני אעשה SS ללא עזר בילדרי, אוכל טוב, וככה אגיע לתחרות בילדינג.
איזו מין לוגיקה זאת? לא מעניין אותו ולכן הוא לא יגיע, לכן ליפטינג לא מוביל לבילדינג וצריך להתאמן כבילדר?
ונניח שאני ליפטר שכן מעניין אותו המראה שלו לא פחות מהמשקלים שאני מרים. אני עדיין חייב לעשות דרופסטים או שאני פטור?
לא, אתה צריך להוסיף עזר כי לעשות בנץ סקוואט ודדליפט זה לא מספיק בשום מצב.

אה אוקיי, אז אני אעשה SS ללא עזר בילדרי, אוכל טוב, וככה אגיע לתחרות בילדינג.

לא, אתה צריך להוסיף עזר כי לעשות בנץ סקוואט ודדליפט זה לא מספיק בשום מצב.

SS זאת תוכנית למתחילים, אני לא מכיר אף בילדר שהתחרה אחרי תוכנית מתחילים כלשהי...

SS זאת תוכנית למתחילים, אני לא מכיר אף בילדר שהתחרה אחרי תוכנית מתחילים כלשהי...
זה לא קשור, אני מדבר על זה שאם אתה רוצה לראות תוצאות בילדריות אתה תצטרך להתאמן כמו בילדר.
אתה לא תראה בילדר תחרותי שעושה טקסס (אם כבר לא מדברים על מתחילים).

זה לא קשור, אני מדבר על זה שאם אתה רוצה לראות תוצאות בילדריות אתה תצטרך להתאמן כמו בילדר.
אתה לא תראה בילדר תחרותי שעושה טקסס (אם כבר לא מדברים על מתחילים).

טקסס תוכנית למתאמן בינוני, אף אחד לא עולה על הבמה כשהוא "בינוני".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית