עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני לא חושב שיש סכנה כזו, כי הטרפזים עולים ופותחים את מפרק הכתף, כמו באוברהד פרס. תסביר בפירוט אם אתה חושב אחרת.אתה שם את הכתף במצב די דומה למצב בוא אתה מוציא את המרפקים בבנץ' פרס.
תמיד יש חפיפה ואף תרגיל הוא לא must. זאת לא סיבה לזרוק תרגיל. במקרה הספציפי הזה, זה עוזר לאנשים שיש להם חולשה ספציפית באיזור.ברור שהתרגיל מפעיל את הכתף, אבל מה התרומה שלו מעבר לתרגילי הבסיס?
מה שעושה לך טוב... גם אני מושך חבל לטרייספס במכונה ומרגיש שאני נראה אידיוטי. כל עוד יש מודעות ממשיכים... 😆באמת? 🙁 אז להפסיק בגלל שאמרתם שהוא טיפשי וגורם לי להראות אידיוט? 🙁
אני לא חושב שיש סכנה כזו, כי הטרפזים עולים ופותחים את מפרק הכתף, כמו באוברהד פרס. תסביר בפירוט אם אתה חושב אחרת.
תמיד יש חפיפה ואף תרגיל הוא לא must. זאת לא סיבה לזרוק תרגיל. במקרה הספציפי הזה, זה עוזר לאנשים שיש להם חולשה ספציפית באיזור.
כי זה התרגיל. תסתכל בסרטון שצירפתי.לא רואה את זה. למה הטרפזים עולים?
תלוי אצל מי. יש אנשים שרואים את הכתף שלהם שמוטה קדימה, ובערך 90 אחוז מאוכלוסית המתאמנים בארץ עונה על הקריטריון הזה (המון בנץ', בלי משיכות). יש אחרים, כמוני, שהתפתחה להם דלקת במסובבי כתף בגלל חולשה מזערית באחד הצדדים לעומת הפקטורליס.איך אתה מזהה חולשה ספציפית באיזור
זה לא משקל נמוך. יש כאן שרירים קטנים יחסית (טרפז אמצעי, ועוד כמה מסובבי כתף) שעובד, ובשבילו זה משקל גדול. לא כל דבר צריך להמדד מול דדליפט שמפעיל 70 אחוז מהשרירים בגוף, כשמודדים משקל צריכה להיות פרופורציה בין המשקל לבין מסת השריר שעובדת.ולמה אתה חושב שתרגיל עם משקל נמוך פותר את זה?
כי זה התרגיל. תסתכל בסרטון שצירפתי.
תלוי אצל מי. יש אנשים שרואים את הכתף שלהם שמוטה קדימה, ובערך 90 אחוז מאוכלוסית המתאמנים בארץ עונה על הקריטריון הזה (המון בנץ', בלי משיכות). יש אחרים, כמוני, שהתפתחה להם דלקת במסובבי כתף בגלל חולשה מזערית באחד הצדדים לעומת הפקטורליס.
זה לא משקל נמוך. יש כאן שרירים קטנים יחסית (טרפז אמצעי, ועוד כמה מסובבי כתף) שעובד, ובשבילו זה משקל גדול. לא כל דבר צריך להמדד מול דדליפט שמפעיל 70 אחוז מהשרירים בגוף, כשמודדים משקל צריכה להיות פרופורציה בין המשקל לבין מסת השריר שעובדת.
אתה ממש אוהב להיות קוץ בתחת אה?😆זה לא בגלל שחסר להם תרגיל כמו face pulls, זה בגלל שחסר להם הרבה משיכות, כמו שאתה אמרת. איך אתה יודע ממה פיתחת דלקת?
אז הסכמת שדדליפט מפעיל את אותם השרירים, ובדדליפט יש התקדמות בעומס...
חולשה כללית מכוון למתאמן מתחיל עם מסת שריר נמוכה שמחליט שהכתף האחורית בעייתית ולא שם לב שהוא פשוט עדיין לא שם וכל עוד אתה לא שם תרגילים מהסוג הזה פשוט לא עושים את העבודה. אין בסיס.חולשה כללית איפה? בכל הגוף/שריר מסוים?
אז אתה בעצם טוען שהחולשה המקומית תחלוף אחרי עבודה ממושכת עם תרגילי הבסיס? כלומר להתחזק עם תרגילי הבסיס?חולשה כללית מכוון למתאמן מתחיל עם מסת שריר נמוכה שמחליט שהכתף האחורית בעייתית ולא שם לב שהוא פשוט עדיין לא שם וכל עוד אתה לא שם תרגילים מהסוג הזה פשוט לא עושים את העבודה. אין בסיס.
המעניין הוא שבסיס מושג באמצעות תרגילי הבסיס ואחת הוא קיים אין כמעט אף פעם "בעיית כתף אחורית".
אני טוען שמתאמן מתחיל עם מסת שריר נמוכה צריך לשאוף להתקדם. הוא יכול למשוך לפנים או לפמפם בייספס, כנראה שגם הכתף האחורית והבייספס יהיו מאומנים יותר. עדיף לאותו מתאמן להכיר בכך שתרגילי הבסיס הם אלה שיבנו את הבסיס ויקדמו אותו בפרופורציה טובה גם אם לא יבחר לפמפם בייספס ולמשוך לפנים.אז אתה בעצם טוען שהחולשה המקומית תחלוף אחרי עבודה ממושכת עם תרגילי הבסיס? כלומר להתחזק עם תרגילי הבסיס?
אף אחד לא אמר אחרת. אני גם דוגל באותה שיטה לגדול ולהתחזק בתרגילי הבסיס. החולשה המקומית דוברה על שרירים חלשים פיזית ולא על בחור חלש עם משקלים נמוכים שמתחיל להתאמן שיכול לשאוף להתקדם לינארית במשקלים.אני טוען שמתאמן מתחיל עם מסת שריר נמוכה צריך לשאוף להתקדם. הוא יכול למשוך לפנים או לפמפם בייספס, כנראה שגם הכתף האחורית והבייספס יהיו מאומנים יותר. עדיף לאותו מתאמן להכיר בכך שתרגילי הבסיס הם אלה שיבנו את הבסיס ויקדמו אותו בפרופורציה טובה גם אם לא יבחר לפמפם בייספס ולמשוך לפנים.
אין דבר כזה "חולשה מקומית"... זאת "חולשה כללית" בגלל שהמתאמן מתחיל. אם יתמיד בתרגילי הבסיס בתוספת נניח מתח, הוא יפתח מסת שריר טובה ובפרופורציה וכל ה-"חולשות המקומיות" יעלמו... 😃אף אחד לא אמר אחרת. אני גם דוגל באותה שיטה לגדול ולהתחזק בתרגילי הבסיס. החולשה המקומית דוברה על שרירים חלשים פיזית ולא על בחור חלש עם משקלים נמוכים שמתחיל להתאמן שיכול לשאוף להתקדם לינארית במשקלים.
אני לא מבין למה מלכתחילה השוותם את הface pulls לתרגילי הבסיס. אין מקום להשוואה. הface pulls משמש לחיזוק מקומי של השרירים למניעת חולשה מקומית בכתפיים(דבר נפוץ) ולא כתחליף בשום מצב לתרגילי הבסיס.
זה לא נכון ואני מדבר מניסיון. כל מתאמן מגיע עם חולשה כללית, הרי אף אחד לא ילחץ 2 פלטות בנץ' האימון הראשון. רק שמעבר לחולשה כללית אצל מתאמנים מתחילים, במקרים מסוימים השרירים של מתאמן מתחיל לא חזקים מספיק להתמודד עם נפח העבודה והעצימות בתכנית ולכן צצים כאבים. תרגילים דוגמת הface pulls(יש עוד רבים) יכולים לשמש כתרגליים לחיזוק מקומי של השרירים ובכך ניתן להתמודד עם האימונים ללא בעיות.אין דבר כזה "חולשה מקומית"... זאת "חולשה כללית" בגלל שהמתאמן מתחיל. אם יתמיד בתרגילי הבסיס בתוספת נניח מתח, הוא יפתח מסת שריר טובה ובפרופורציה וכל ה-"חולשות המקומיות" יעלמו... 😃
אם לוקחים אותי אישית כדוגמא, אני פיתחתי דלקת בזמן היעדרות ארוכה מהמכון, ופיזיותרפיסטית איבחנה לי את זה בשניה. כמו שאמרתי, בעיה (מולדת) בטרפז השמאלי שלא תפס את הכתף נכון. לא משהו שרואים בעין.זה לא בגלל שחסר להם תרגיל כמו face pulls, זה בגלל שחסר להם הרבה משיכות, כמו שאתה אמרת. איך אתה יודע ממה פיתחת דלקת?
לא.... הדדליפט היה דוגמא לתרגיל עם מלא מסת שריר ולכן עם מלא משקל. באותה מידה יכולתי לומר בנץ'.אז הסכמת שדדליפט מפעיל את אותם השרירים, ובדדליפט יש התקדמות בעומס...
אין חולשה מקומית? :drOfzb0GcH:אז אתה מפסיק לפמפם בייספס מהיום? תרגילי הבסיס ידאגו לזה?אין דבר כזה "חולשה מקומית"... זאת "חולשה כללית" בגלל שהמתאמן מתחיל. אם יתמיד בתרגילי הבסיס בתוספת נניח מתח, הוא יפתח מסת שריר טובה ובפרופורציה וכל ה-"חולשות המקומיות" יעלמו... 😃
לא. ככלל אין חולשה מקומית למתאמן מתחיל והוא לא צריך לפמפם בייספס כל עוד הוא כזה.אין חולשה מקומית? :drOfzb0GcH:אז אתה מפסיק לפמפם בייספס מהיום? תרגילי הבסיס ידאגו לזה?
זה לא נכון ואני מדבר מניסיון. כל מתאמן מגיע עם חולשה כללית, הרי אף אחד לא ילחץ 2 פלטות בנץ' האימון הראשון. רק שמעבר לחולשה כללית אצל מתאמנים מתחילים, במקרים מסוימים השרירים של מתאמן מתחיל לא חזקים מספיק להתמודד עם נפח העבודה והעצימות בתכנית ולכן צצים כאבים. תרגילים דוגמת הface pulls(יש עוד רבים) יכולים לשמש כתרגליים לחיזוק מקומי של השרירים ובכך ניתן להתמודד עם האימונים ללא בעיות.
אתן לך דוגמא אישית שלי - בתחילת דרכי בחדר כושר התאמנתי תקופה מבלי שידעתי שחלק מהשרירים שלי חלשים(כתפיים, בטן וכו'). במשך זמן האימונים עם הנפח והאינטנסיביות של הFBW הכתפיים שלי פשוט החלו לכאוב. לא יכולתי לסיים סט עבודה במילטרי פרס ללא כאבים. לא הייתה לי דלקת/צביטה/מתיחה בכתף או כל פציעה אחרת, פשוט חולשה מקומית וגמישות יתר(הגמישות באה על חשבון חוזק הכתפיים). מה שהייתי צריך לעשות במשך תקופה היא לחזק את השרירים על ידי תרגילים פיזיותרפים. היום כבר לא תהיה לי בעיה מהסיבה הפשוטה ששרירי הכתפיים שלי יכולים להתמודד עם אימונים רצופים ללא בעיות. המקרה הספציפי שלי לא נפוץ כי נולדתי חלש פיזית(אם זה מעניין אותך אני יכול להרחיב בפרטי).
ואגב, הייתי מטופל של איתן קנפו, המנהל לשעבר של פורום פציעות ספורט. במידה ותטען שהייתה לי פציעה שהגבילה אותי/משהו בסגנון, אז אין טעם. נבדקתי גם דרך איתן וגם דרך אולטרה סאונד ושום ממצאים לא נמצאו. סה"כ חולשת כתפיים.
אז אני לא מבין, התחלת כמתאמן מתחיל בלי שום חולשות מקומיות, עבדת נכון בתרגילי הבסיס - וחלילה לא בתרגיל ליצני כמו פייספולס - וכל ה"חולשות המקומיות" נעלמו (ציטוט שלך) - אז למה עכשיו אתה צריך לפמפם בייספס? איך נוצר פיגור שם?לא. ככלל אין חולשה מקומית למתאמן מתחיל והוא לא צריך לפמפם בייספס כל עוד הוא כזה.