הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי כתף אחורית

• פותח/ת השרשור Kyotic
  • פורסם בתאריך

Kyotic

משתמש מתחיל
24
0
נק' מוניטין:
0
24
0
אני עושה את התוכנית AB למסה מהאתר קילוגרם אבל שמתי לב שאין שם כתף אחורית...
מישהו מכיר תרגיל טוב לכתף אחורית?

אני לא מבין מה הויכוח פה..

אם לא תתנו לכתף אחורית עבודה ברוב המקרים היא תישאר בפיגור, פיגור לא רק נראה אסתטית לא טוב אם אתה בא מהכיוון של בילדינג.. אלא גם גורם ל muscle imbalance שיכול להוביל לפציעות עתידיות.

חוץ מזה לתת עבודה לכתף אחורית אין cons

אז אני לא מבין, התחלת כמתאמן מתחיל בלי שום חולשות מקומיות, עבדת נכון בתרגילי הבסיס - וחלילה לא בתרגיל ליצני כמו פייספולס - וכל ה"חולשות המקומיות" נעלמו (ציטוט שלך) - אז למה עכשיו אתה צריך לפמפם בייספס? איך נוצר פיגור שם?
פיגור יכול להיווצר כשלאורך תקופה עובדים באופן לא מאוזן. SS שאינה מבוצעת כראוי תשאיר אותך עם כזה. עדיין, אין בכך שום חיזוק והצדקה לפמפומי בייספס עבור מתאמן מתחיל כי זה פשוט לא אפקטיבי. אין שום סיבה שתחזיק במסת שריר נמוכה והבייספס יגדלו לממדי ארנולד מפמפומי בייספס. זה פשוט לא קורה.
ככל שתתחזק בצורה מאוזנת כך מסת השריר תעלה. התרומה של פמפומי בייספס בשלבים האלה נמוכה ועוקבת אחרי הגדילה של מסת השריר הכוללת.

כל זה נשמע נחמד, אבל שרירים לא נשארים חלשים אחרי התקדמות במשקלי עבודה, במידה והטכניקה נשארת טובה. ואין צביטה בכתף בלחיצה נכונה מעל הראש.
נכון, אבל אתה מפספס את הנקודה במה שרשמתי.

אין לי כוח לקרוא את כל הדיון המיותר הזה כי אני יודע שאלכס פתח אותו משמע זה דיון חסר טעם.
פייספולס\פרפר הפוך אחלה תרגילים.

פיגור יכול להיווצר כשלאורך תקופה עובדים באופן לא מאוזן. SS שאינה מבוצעת כראוי תשאיר אותך עם כזה. עדיין, אין בכך שום חיזוק והצדקה לפמפומי בייספס עבור מתאמן מתחיל כי זה פשוט לא אפקטיבי. אין שום סיבה שתחזיק במסת שריר נמוכה והבייספס יגדלו לממדי ארנולד מפמפומי בייספס. זה פשוט לא קורה.
ככל שתתחזק בצורה מאוזנת כך מסת השריר תעלה. התרומה של פמפומי בייספס בשלבים האלה נמוכה ועוקבת אחרי הגדילה של מסת השריר הכוללת.
לא משכנע בכלל.
התחלנו בלי חולשה מקומית. עבדנו מאוזן בתרגילי בסיס בלי תרגילים מטומטמים שגורמים למתאמן להיראות אידיוט. אז איך פיתחנו חולשות או פיגורים במצב של מתאמן מתקדם?

אני לא מבין מה הויכוח פה..

אם לא תתנו לכתף אחורית עבודה ברוב המקרים היא תישאר בפיגור, פיגור לא רק נראה אסתטית לא טוב אם אתה בא מהכיוון של בילדינג.. אלא גם גורם ל muscle imbalance שיכול להוביל לפציעות עתידיות.

חוץ מזה לתת עבודה לכתף אחורית אין cons
אתה יכול לבוא מאיזה כיוון שבא לך (בילדינג/ליפטינג/סריגה) אבל אצל מתאמן מתחיל הכל בפיגור ומתקדם בקצב אחיד כל עוד מבוצעים תרגילי הבסיס באופן מאוזן. אימון באמצעות תרגיל מבודד למשקל נמוך לא שקול להתקדמות באותה כתף אחורית כתוצאה מהתקדמות בתרגילי הבסיס וגדילה.
לא משכנע בכלל.
התחלנו בלי חולשה מקומית. עבדנו מאוזן בתרגילי בסיס בלי תרגילים מטומטמים שגורמים למתאמן להיראות אידיוט. אז איך פיתחנו חולשות או פיגורים במצב של מתאמן מתקדם?
ראשית, מרבית המתאמנים לא עובדים מאוזן. בנוסף, אתה מתקשה לאשר קונספט שאין עליו ויכוח. מתאמן מתחיל מעלה משקל ומסת שריר כוללת בקצב הגבוה במעבר לסדר גודל מהדלתא מתרגיל מבודד משום שכך זה עובד.
אחת קצב ההתקדמות איטי ובהינתן פרמטרים נוספים המשנים את המשוואה (כמו שימוש באנבוליים למשל) התרומה האיכותית/כמותית פשוט אחרת.

אתה יכול לבוא מאיזה כיוון שבא לך (בילדינג/ליפטינג/סריגה) אבל אצל מתאמן מתחיל הכל בפיגור ומתקדם בקצב אחיד כל עוד מבוצעים תרגילי הבסיס באופן מאוזן. אימון באמצעות תרגיל מבודד למשקל נמוך לא שקול להתקדמות באותה כתף אחורית כתוצאה מהתקדמות בתרגילי הבסיס וגדילה.
אני בא מהנחה שמי שמתחיל AB אינו מתאמן מתחיל לפי ההגדרה הריפטוסטטית

נכון, אבל אתה מפספס את הנקודה במה שרשמתי.

הנקודה הייתה שאתה חושב שיש שריר כלשהו שהוא יותר חלש מהאחרים ואיכשהו הוא לא מצליח להתחזק ביחד עם כולם ומצריך תרגילי פיזיוטרפיה מבודדים. אני עדיין לא מבין מה המנגנון שמאפשר לו לא להתחזק בהתאם במידה וכל התנועות נכונות.
אין לי כוח לקרוא את כל הדיון המיותר הזה כי אני יודע שאלכס פתח אותו משמע זה דיון חסר טעם.
פייספולס\פרפר הפוך אחלה תרגילים.

וואו אחי, איזה טיעון מנצח. אמרת "אין לי באמת משהו לעניין להגיד אבל ניצחתי". בדקת לפני זה אם כל הסינים בעולם עושים פרפר?

אשמח לשמוע תרגיל נוסף שאפשר לעשות
וזה בגלל שאין לי כבל באזור האמצע, יש רק לי למעלה ולמטה ניסיתי איתם זה פחות נח , אם כבל עליון גם יעבוד אותו דבר? אם כן אין לי בעיה לעשות
כרגע מה שאני עושה זה BEND OVER עם 2 משקולות ופשוט חתירה גבוהה מאוד עם משקולות שזה דיי דומה לאיך שהגב שלו היה נראה מאחורה
הכתף הקדמית שלי ממש גדולה יחסית לאחורית[וורידים והכל]
אתה יכול לעבוד פרפר בדמבלים בישיבה כפופה על ספסל, עם הפנים מופנות למטה, או פשוט להוסיף משיכות כמו מתח, פנדליי, פולי תחתון.

ראשית, מרבית המתאמנים לא עובדים מאוזן.
וכך נוצר פיגור בשריר מסוים? אז הנה אלכס ענה לך: 😆😆
אני עדיין לא מבין מה המנגנון שמאפשר לו לא להתחזק בהתאם במידה וכל התנועות נכונות.

לא משכנע בכלל.

לדעתי ומנסיוני, אין דבר כזה "לעבוד מאוזן בתרגילי בסיס" כיוון ש"תרגילי הבסיס" לא מפעילים שרירים מסוימים בצורה מספקת ביחס לשרירים אחרים.

אנשים לא עושים בייספס או תרגילים מבודדים כדי לאזן דברים אלא כדי להוסיף עוד נפח.

אני עושה פולי עליון
עושה חתירה בעמידה בשיפוע עם משקל כבד ואז פנדליי עם משקל קל
ועושה מתח עם משקל

עדיין חסר לי בכתף אחורית

אני בא מהנחה שמי שמתחיל AB אינו מתאמן מתחיל לפי ההגדרה הריפטוסטטית
אם הוא מעלה משקל על המוט ומוסיף מסת שריר כוללת בקצב גבוה הוא מתחיל. תרגיל מבודד תורם לכך מסדר נמוך בלבד שהרי הגדילה ותיקון החולשה שיושגו במורד הדרך מביצוע תרגילי הבסיס הם אלה שיתנו את הטון.
מתאמן מתחיל רוצה להרגיש בייספס כואב, שיפמפם... חשוב רק שלא ידמיין שיוסיף מכך מסת שריר משמעותית.

לדעתי ומנסיוני, אין דבר כזה "לעבוד מאוזן בתרגילי בסיס" כיוון ש"תרגילי הבסיס" לא מפעילים שרירים מסוימים בצורה מספקת ביחס לשרירים אחרים.
קראת את הדיון? אני אמרתי שכדאי לעשות פייספולס, אנשים אמרו שאני נראה אידיוטי עם התרגיל הזה.
אנשים לא עושים בייספס או תרגילים מבודדים כדי לאזן דברים אלא כדי להוסיף עוד נפח.
אז אני רוצה להוסיף נפח למסובבי כתף! אני אוהב שמסובבי כתף שלי מנופחים כמו של רוני קולמן! עכשיו מותר לי לעשות פייספולס או שעדיין הקונגרס הבולשביקי אוסר עלי?

היא מספקת תחת ההגדרה שמה שקובע הוא גדילה כוללת. אין אנשים שגודלים רק בבייספס כך שהם עצומים ופלג הגוף העליון קטן. עבור מתאמן מתחיל הרווחים יושגו תוך מביצוע תרגילי הבסיס או שהוא פשוט ישאר קטן וחלש.

היא מספקת תחת ההגדרה שמה שקובע הוא גדילה כוללת. אין אנשים שגודלים רק בבייספס כך שהם עצומים ופלג הגוף העליון קטן. עבור מתאמן מתחיל הרווחים יושגו תוך מביצוע תרגילי הבסיס או שהוא פשוט ישאר קטן וחלש.

איפה אמרתי שמתאמן מתחיל לא צריך לבצע תרגילי בסיס ולעבוד רק על הבייספס?

איפה אמרתי שמתאמן מתחיל לא צריך לבצע תרגילי בסיס ולעבוד רק על הבייספס?
איפה רשמתי שרשמת?...
בכדי לגדול בקצב גבוה יספיקו למתאמן מתחיל תרגילי הבסיס. תיקונים לא אמורים לעניין אותו כשאין ממה לתקן...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית