ייעוץ לגבי כתף אחורית

• פותח/ת השרשור Kyotic
  • פורסם בתאריך

Kyotic

משתמש מתחיל
24
0
נק' מוניטין:
0
24
0
אני עושה את התוכנית AB למסה מהאתר קילוגרם אבל שמתי לב שאין שם כתף אחורית...
מישהו מכיר תרגיל טוב לכתף אחורית?

הנקודה הייתה שאתה חושב שיש שריר כלשהו שהוא יותר חלש מהאחרים ואיכשהו הוא לא מצליח להתחזק ביחד עם כולם ומצריך תרגילי פיזיוטרפיה מבודדים. אני עדיין לא מבין מה המנגנון שמאפשר לו לא להתחזק בהתאם במידה וכל התנועות נכונות.
לא, הנקודה היא שאתה עדיין לא עושה את ההפרדה בין אדם עם משקלים נמוכים לבין אדם שלא מצליח להתמודד עם תכנית אימונים קבועה ללא כאבים מפאת שרירים חלשים.
אני לא אמרתי ששריר מסוים לא יצליח להתחזק ביחד עם כולם, אני אמרתי שיש שריר שכולו חלש ולא חלק ממנו ולכן יש להתחזק בצד. אתה חושב שיכולתי להתקדם בפרס ללא כאבים? הסימפטום לכאבים הינם שרירים חלשים והפתרון הוא חיזוק השרירים(חיזקתי את כל מעטפת הכתף). זאת הנקודה שלי.
face pulls דוגמא אחת מיני רבים כאופציה לחזק את השרירים.

איפה רשמתי שרשמת?...
בכדי לגדול בקצב גבוה יספיקו למתאמן מתחיל תרגילי הבסיס. תיקונים לא אמורים לעניין אותו כשאין ממה לתקן...

בכך שאתה קורא לזה "תיקונים" אתה מסכים איתי שיווצרו פערים במידה ומתאמן מתחיל יעבוד במשך תקופה ממושכת רק בתרגילי הבסיס.
אני אומר- למה בכלל לקבל את העובדה הזאת שצריך להיות (בשלב כלשהו, לא משנה מתי) מה לתקן? למה לא לעבוד בצורה מאוזנת כבר מההתחלה?
אם התשובה שלך לזה היא מהסגנון של "לעבוד על ידיים/כתף אחורית יפריע להתקדם בתרגילי הבסיס" אז אפשר לחסוך את זה 😃

לא, הנקודה היא שאתה עדיין לא עושה את ההפרדה בין אדם עם משקלים נמוכים לבין אדם שלא מצליח להתמודד עם תכנית אימונים קבועה ללא כאבים מפאת שרירים חלשים.
אני לא אמרתי ששריר מסוים לא יצליח להתחזק ביחד עם כולם, אני אמרתי שיש שריר שכולו חלש ולא חלק ממנו ולכן יש להתחזק בצד. אתה חושב שיכולתי להתקדם בפרס ללא כאבים? הסימפטום לכאבים הינם שרירים חלשים והפתרון הוא חיזוק השרירים(חיזקתי את כל מעטפת הכתף). זאת הנקודה שלי.
face pulls דוגמא אחת מיני רבים כאופציה לחזק את השרירים.

אני מבין את הטענה שלך, אני טוען שאין הפרדה. אדם ממוצע הנכנס לחדר כושר, יוכל להתחיל לבצע את התרגילים הבסיסיים במשקל כלשהו ללא בעיה. כשתהיה התקדמות, כל השרירים יתחזקו בהתאם. אתה טוען שהסימפטום לכאבים הוא שריר חלש, והחיזוק שלו הוא הפתרון. אני טוען שהחיזוק שלו יבוא ללא תרגילים מבודדים, ואם אתה סובל מכאבים אתה עושה משהו לא נכון. face pulls הוא לא פתרון הכרחי לבעיה.

בכך שאתה קורא לזה "תיקונים" אתה מסכים איתי שיווצרו פערים במידה ומתאמן מתחיל יעבוד במשך תקופה ממושכת רק בתרגילי הבסיס.
אני אומר- למה בכלל לקבל את העובדה הזאת שצריך להיות (בשלב כלשהו, לא משנה מתי) מה לתקן? למה לא לעבוד בצורה מאוזנת כבר מההתחלה?
אם התשובה שלך לזה היא מהסגנון של "לעבוד על ידיים/כתף אחורית יפריע להתקדם בתרגילי הבסיס" אז אפשר לחסוך את זה 😃
זאת לא הטענה... הטענה היא שעבור מתאמן מתחיל הרווח בהיבט של גדילה וכח מביצוע תרגיל מבודד הוא מסדר נמוך כמו גם שאין לו ממה לתקן.

אני מבין את הטענה שלך, אני טוען שאין הפרדה.
לא, אתה עדיין לא עושה את ההפרדה בין התחזקות במשקלים לבין מה שאמרתי.
אדם ממוצע הנכנס לחדר כושר, יוכל להתחיל לבצע את התרגילים הבסיסיים במשקל כלשהו ללא בעיה. כשתהיה התקדמות, כל השרירים יתחזקו בהתאם.
אני לא אמרתי אחרת. ברור שהוא יתחזק, השאלה היא האם השרירים שלו יכולים לעמוד בעומס. אני לא אמרתי שאדם ממוצע לא יכול להתחזק, יש הבדל בין אדם שיכול להתחזק בתרגילי הבסיס ויש את המקרים המעטים של אנשים בעלי שרירים חלשים שהם עדיין יכולים להתחזק בתרגילי הבסיס ויכאבו להם השרירים על אף הטכניקה הנכונה. הסיבה למקרה היא חולשת שרירים. אתה כנראה חושב שאני אומר שתרגילים פיזיותרפים יגמרו לעלייה במשקלים. זה לא מה שאני טוען. הם יחזקו את השרירים וזה הכל. זה בדיוק כמו הדוגמא שלי, הטכניקה שלי בפרס הייתה טובה, הכאבים הופיעו מפאת שרירים חלשים שהקשו עליי להתקדם במשקלים, ככה שלטעון שעלייה במשקלים תפתור לי את הבעיה זה לא נכון. אתה למעשה אף מבטל בדעתך במובן מסוים את תחום הפיזיותרפיה.
אתה טוען שהסימפטום לכאבים הוא שריר חלש, והחיזוק שלו הוא הפתרון.
תלוי באיזה מקרים. במקרים של כאב כתוצאה מטכניקה שגויה, יש לתקן את הטכניקה. אבל מתאמן מסוים, כמו דוגמתי, שצריך לחזק את השרירים כתוצאה מחולשה, אז כן.
face pulls הוא לא פתרון הכרחי לבעיה.
אתה שוב חוזר על אותו ניגון. face pulls רק דוגמא לפתרון. יש עוד עשרות תרגילים במקום.

• פותח/ת השרשור
למה זה היה חייב להפוך לספאם עם עוגות C:
לא, אתה עדיין לא עושה את ההפרדה בין התחזקות במשקלים לבין מה שאמרתי.

אני לא אמרתי אחרת. ברור שהוא יתחזק, השאלה היא האם השרירים שלו יכולים לעמוד בעומס. אני לא אמרתי שאדם ממוצע לא יכול להתחזק, יש הבדל בין אדם שיכול להתחזק בתרגילי הבסיס ויש את המקרים המעטים של אנשים בעלי שרירים חלשים שהם עדיין יכולים להתחזק בתרגילי הבסיס ויכאבו להם השרירים על אף הטכניקה הנכונה. הסיבה למקרה היא חולשת שרירים. אתה כנראה חושב שאני אומר שתרגילים פיזיותרפים יגמרו לעלייה במשקלים. זה לא מה שאני טוען. הם יחזקו את השרירים וזה הכל. זה בדיוק כמו הדוגמא שלי, הטכניקה שלי בפרס הייתה טובה, הכאבים הופיעו מפאת שרירים חלשים שהקשו עליי להתקדם במשקלים, ככה שלטעון שעלייה במשקלים תפתור לי את הבעיה זה לא נכון. אתה למעשה אף מבטל בדעתך במובן מסוים את תחום הפיזיותרפיה.

תלוי באיזה מקרים. במקרים של כאב כתוצאה מטכניקה שגויה, יש לתקן את הטכניקה. אבל מתאמן מסוים, כמו דוגמתי, שצריך לחזק את השרירים כתוצאה מחולשה, אז כן.

אתה שוב חוזר על אותו ניגון. face pulls רק דוגמא לפתרון. יש עוד עשרות תרגילים במקום.
אפשר הצעה לתרגיל במקום? אני עושה FACE PULLS ועף קדימה כי המשקל גבוהה מדיי יחסית לגוף שלי אבל הכתפיים שלי מסתדרות איתו ככה שזה קצת בעייתי

למה זה היה חייב להפוך לספאם עם עוגות C:

אפשר הצעה לתרגיל במקום? אני עושה FACE PULLS ועף קדימה כי המשקל גבוהה מדיי יחסית לגוף שלי אבל הכתפיים שלי מסתדרות איתו ככה שזה קצת בעייתי
שים מדרגה (אלה מפלסטיק, שיש בחדרי כושר) בינך לבין המכשיר, שים על הקצה שלה את הרגליים ותנטה טיפה לאחור.

• פותח/ת השרשור
שים מדרגה (אלה מפלסטיק, שיש בחדרי כושר) בינך לבין המכשיר, שים על הקצה שלה את הרגליים ותנטה טיפה לאחור.
יש אולי תרגיל אחר? אני לא רוצה להינעל על הFACE PULLS כי יכול להיות שיש משהו אולי יותר טוב שמתאים לי יותר (?)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית