הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ויטמין c

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
אני מאוד מקווה שזה קשור לפורום, אם לא- אני מתנצל מראש 😃

אני עכשיו במסה, בן 18, שוקל 65 קילו(+-) על 173.
יוצא לי להיות חולה די הרבה- הרבה בסביבה של אנשים חולים(אמי עברה הרבה כימותרפיה, והמערכת החיסונים שלה מאוד חלשה), וכנראה בנוסף לכל זה המערכת החיסונית שלי חלשה. התחלתי לעשות ספורט(להתאמן, גם אירובי בתקופות מסוימות וגם כוח) וזה עזר. בנוסף לזה, כל התזונה שלי השתפרה-וכיום אני אוכל הרבה(הרבה) ירקות.
קיבלתי המלצה מקרובת משפחה לתסף בויטמין c(המלצה שהיא קיבלה מרופאת המשפחה שלה). אני מתסף 500 מ"ג ביום(גם זה לא תמיד)- הכי רגילים ופשוטים שיש.
הבנתי שמומלץ לצרוך 1-2 גרם, בקליטה "איטית". מאיפה אפשר להשיג וכמה זה עולה?
האם רופאי המשפחה מתנגדים לכך? לא להקשיב למאמן כושר זה דבר אחד, אבל עם הכמות לימודים של רופאים אני עדין מודאג מלא להקשיב להם.
רופאת המשפחה היא מקום טוב להתייעץ איתו על זה?
והאם יש חשיבות של הויטמין c לאימונים?

א. ישנו מאמר בפורטל בנושא.
ב. אני משער שהמינון שהרופא המליצה הוא בהסתמך על זה שאתה אוכל ומקבל ממקורות אחרים ויטמין זה ואתה לא מתאמן.

Vitamin c 300 capsules 1000 mg sustained release nsi
גגל
אם אתה כבר בקטע, זה פשע גם לא לקחת מולטי ואומגה 3
Multi vitamin for men nsi
Omega 3+vitamin d complex nsi (עולה אותו דבר כמו בלי הויטמין די(

כן לך על ה1000 מ"ג ועל מופחת חומציות
כל בוקר קפסולה + אורח חיים ספורטיבי ואתה תרגיש מלך ששום ווירוס לא נוגע בו (ככה אני הרגשתי בחורף לפחות)

• פותח/ת השרשור
א. ישנו מאמר בפורטל בנושא.
ב. אני משער שהמינון שהרופא המליצה הוא בהסתמך על זה שאתה אוכל ומקבל ממקורות אחרים ויטמין זה ואתה לא מתאמן.
תוכל לשלוח קישור למאמר? מצאתי רק אשכולות שדיברו על זה.
Vitamin c 300 capsules 1000 mg sustained release nsi
גגל
אם אתה כבר בקטע, זה פשע גם לא לקחת מולטי ואומגה 3
Multi vitamin for men nsi
Omega 3+vitamin d complex nsi (עולה אותו דבר כמו בלי הויטמין די(
הבנתי שיש סכנה של צריכת יתר של ויטמינים. מה גם שאני מעדיף לקבל הכל מאוכל-משהו "בכדורים ואבקות" למיניהן לא עושה אותי רגוע.
המולטי ויטמין והאומגה 3, במה הם עוזרים? אומגה 3 שמעתי שמדברים עליה כמו על תרופת פלא להכל, אז התחלתי לאכול סלומון 3 פעמים בשבוע-אבל גם המחיר, וגם הטעם גרמו לי להפסיק.
בנוגע למולטי ויטמין, הבנתי שאפשר להחליף את זה בהרבה מאוד ירקות, זה מה שאני מנסה לעשות.

כן לך על ה1000 מ"ג ועל מופחת חומציות
כל בוקר קפסולה + אורח חיים ספורטיבי ואתה תרגיש מלך ששום ווירוס לא נוגע בו (ככה אני הרגשתי בחורף לפחות)

תודה על ההמלצה 😃 משהו נוסף שכדי, או לא?

האם רופאי המשפחה מתנגדים לכך?
ויטמין C בכמות של גרם ליום כנראה לא יעשה לך שום נזק. "רופאי משפחה" היא קבוצה שכוללת כל מיני רופאים עם כל מיני דעות, סביר שעם מזל רע תיתקל בדיוק באותו אחד שיגיד לך "נו נו נו, אסור". כדברי החידה-בדיחה "איך קוראים לזה שסיים בית ספר לרפואה במקום האחרון בכיתה שלו?"

והעיקר: איחולי החלמה לאמא שלך.

• פותח/ת השרשור
ויטמין C בכמות של גרם ליום כנראה לא יעשה לך שום נזק. "רופאי משפחה" היא קבוצה שכוללת כל מיני רופאים עם כל מיני דעות, סביר שעם מזל רע תיתקל בדיוק באותו אחד שיגיד לך "נו נו נו, אסור". כדברי החידה-בדיחה "איך קוראים לזה שסיים בית ספר לרפואה במקום האחרון בכיתה שלו?"

והעיקר: איחולי החלמה לאמא שלך.
ראיתי כמויות במולטי(Twinlab Daily One Caps™ Without Iron הכי משך אותי כמובן, מחיר מפתה)- אבל הכמויות ויטמין c אפסיות. 300 מג, 200-סדר גודל כזה. מה זה שווה אם אין כמויות מספקות בויטמינים הללו?
גם מולטי ויטמין, גם אומגה 3 וגם ויטמין c נשמע לי הרבה מבחינה כספית, ובמיוחד מדאיג מאוד. ההורים שלי לא יקחו את זה בקלות, אבל ישאירו את הבחירה בידי.
במולטי ויטמין אין סכנה לקחת יותר מידי? באומגה 3?
ומה התועלת של כל הויטמינים\שומנים הללו לעלייה במסת השריר? או שהכל זה בשביל בריאות כללית?

במולטי ויטמין אין סכנה לקחת יותר מידי? באומגה 3?
לגבי מולטי ויטמין הסיפור עלול להיות קצת שונה, יש דעות שונות בקשר לנחיצות ואפילו לנזק אפשרי. אומגה 3 נחשב לתוסף בטוח (אם כי לפני כמה שני היתה סערה זוטא בגלל מחקר שטען אחרת) ומועיל, אבל גם כאן אין הסכמה לגבי מינון. אל תקנה מחברה שאתה לא יודע עליה כלום כי יש סכנה של זיהום במתכות כבדות ורעלנים שונים.

כל התועלות שאנחנו מדברים עליהן הן תועלות כלליות, אני לא מכיר שום מחקר שהראה תועלת ספציפית לגבי עליה במסת השריר. שים לב שהעיסוק בספורט דווקא מחילש את מערכת החיסון לפחות נקודתית בזמן שאתה תשוש, כך שאתה לא רוצה להיכנס לחוסר של איזה ויטמין שיכול לעזור לה. לדעתי האישית אם אתה אוכל באופן מאוזן והמזון שלך כולל הרבה ירקות ופירות, אתה לא צריך מולטיויטמין, אבל אני מסתמך על חוו"ד שניתנה לגבי האוכלוסיה הכללית, לא למרימי משקולות, כך שהנושא פתוח.

לגבי השאלה מאיפה להזמין חוקי הפורום אוסרים לענות לך.

• פותח/ת השרשור
לגבי מולטי ויטמין הסיפור עלול להיות קצת שונה, יש דעות שונות בקשר לנחיצות ואפילו לנזק אפשרי. אומגה 3 נחשב לתוסף בטוח (אם כי לפני כמה שני היתה סערה זוטא בגלל מחקר שטען אחרת) ומועיל, אבל גם כאן אין הסכמה לגבי מינון. אל תקנה מחברה שאתה לא יודע עליה כלום כי יש סכנה של זיהום במתכות כבדות ורעלנים שונים.

כל התועלות שאנחנו מדברים עליהן הן תועלות כלליות, אני לא מכיר שום מחקר שהראה תועלת ספציפית לגבי עליה במסת השריר. שים לב שהעיסוק בספורט דווקא מחילש את מערכת החיסון לפחות נקודתית בזמן שאתה תשוש, כך שאתה לא רוצה להיכנס לחוסר של איזה ויטמין שיכול לעזור לה. לדעתי האישית אם אתה אוכל באופן מאוזן והמזון שלך כולל הרבה ירקות ופירות, אתה לא צריך מולטיויטמין, אבל אני מסתמך על חוו"ד שניתנה לגבי האוכלוסיה הכללית, לא למרימי משקולות, כך שהנושא פתוח.

לגבי השאלה מאיפה להזמין חוקי הפורום אוסרים לענות לך.

הבנתי, אז בינתיים אתחיל מאומגה 3 וויטמין c.
מההשוואות של האומגה 3 באתר(ומה שאמרת על חברה מוכרת) נשמע שהכי יתאים לי זה Carlson Super Omega-3 Fish Oils -- 130 Softgels.
מבחינת ויטמין c יש לי רק תהמלצה על nsi.
מה דעתך על שתי החברות\ התוספים הללו? אם לא מקום לקנייה, יש המלצה לחברה\תוסף מסוים?

מה דעתך על שתי החברות\ התוספים הללו?
אין לי דיעה. כשאתה קונה אומגה 3 חשב כמה אתה משלם לכל מ"ג של dha+epa - זה החלק שמעניין אותך מבחינה כלכלית. יש חברות שכותבות תוויות מטעות קצת כמו "1000 מ"ג שמן דגים לקפסולה" ורק בפרטים הקטנים אתה רואה שהמינון של החומצות החשובות DHA ו EPA נמוך הרבה יותר.

תוכל לשלוח קישור למאמר? מצאתי רק אשכולות שדיברו על זה.

הבנתי שיש סכנה של צריכת יתר של ויטמינים. מה גם שאני מעדיף לקבל הכל מאוכל-משהו "בכדורים ואבקות" למיניהן לא עושה אותי רגוע.
המולטי ויטמין והאומגה 3, במה הם עוזרים? אומגה 3 שמעתי שמדברים עליה כמו על תרופת פלא להכל, אז התחלתי לאכול סלומון 3 פעמים בשבוע-אבל גם המחיר, וגם הטעם גרמו לי להפסיק.
בנוגע למולטי ויטמין, הבנתי שאפשר להחליף את זה בהרבה מאוד ירקות, זה מה שאני מנסה לעשות.

תודה על ההמלצה 😃 משהו נוסף שכדי, או לא?
אי אפשר להחליף מולטי בירקות צא מהסרט
מה גם שזה יעלה יותר ממולטי
אין סכנה בצריכת יתר של ויטמינים, אלא אם אתה על 200 ג' ויטמין סי ליום וגם אז אני לא בטוח שיקרה משהו

• פותח/ת השרשור
ראיתי דעות חלוקות(לפי מה שהבנתי) בנוגע ליחס בין הEPA והDHA.
הכדורים שראיתי הם עם יחס 2:1 לטובת הEPA - די הרבה לשתי קפסולות- 800:400(הכמות שהם ממליצים, מה שכנראה אקח ביום )
האם היחס בסדר?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית