הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מולטי ויטמין \ קנייה נפרדת של ויטמינים ומינרלים בודדים?

• פותח/ת השרשור Ori.S
  • פורסם בתאריך

Ori.S

משתמש משקיע
2,609
2,646
נק' מוניטין:
11,371
2,609
2,646
לאחרונה אני מרגיש שאני רחוק מתזונה בריאה והגוף לא מקבל את כל מה שהוא זקוק לו מבחינת ויטמינים ומינרלים. כרגע אני משתמש רק באבקת חלבון ובקריאטין, ומעוניין להשקיע בעוד 2-3 תוספי תזונה. מה הכי מומלץ? לקנות מולטי-ויטמין ואומגה 3, או לקנות דברים ספציפיים יותר ולא להסתמך על המינונים של המולטי?

בהחלט שני תוספים מאוד זולים וטובים אפילו יותר טובים מאבקת חלבון שהיא כולה תחליף לעוד כמה גרמים של חזה עוף
אני אישית לוקח פחות מהמינון שמבקשים על הבקבוק כי התזונה שלי יחסית טובה אז זה רק להשלים את מה שחסר
ממליץ על Anavite או Orange Triad
אופטימן הוא סביר אבל הוא לא באמת טוב, המינרלים והויטמינים שם ממקורות מאוד זולים יחסית לאחרים בגלל זה הוא גם כזה זול

תקנה אומגה 3 בישביל להוריד בכאב ראש תנסה למצוא קפסולות כמה שיותר גדולות.
מולטי Twinlab Daily one caps without Iron כדור אחד ביום ובלי הרבה כאב ראש
אופטימן יקר יותר והוא שלושה כדורים לעומת אחד אבל הערכים שלו גם טובים אם אתה מתעקש.
הייתי קונה גם מגנזיום ואבץ אם אתה רוצה זה לא תוספים יקרים מידי.

נערך לאחרונה:
Matty
על מה אתה מדבר אחי
אופטימן הוא אחד הכי זולים שיש, ושוב אל תסתכל סתם על ערכים תקרא קצת באינטרנט תראה שהמקורות של הויטמינים והמינרלים שם לא הכי איכותיים שיש

לפני שאתה כותב עוד שטויות.
https://www.lbs.co.il/threads/64281/

תן לי לנחש, הוא עשה השוואה בין כמויות? 100mg Vs 105mg? הוא לא לקח בחשבון שאולי ה 100mg הם הרבה יותר איכותיים מה105?
אסור לתת לינקים לאתרי פורום אחרים אז פשוט תרשום בגוגל
multivitamin info thread
וגם תכנס ותקרא כמה באמת צריך מכל דבר
http://lpi.oregonstate.edu/mic/vitamins
זה ששמו משהו עם 999999mg לא אומר שבאמת אתה צריך את זה

לאחרונה אני מרגיש שאני רחוק מתזונה בריאה והגוף לא מקבל את כל מה שהוא זקוק לו מבחינת ויטמינים ומינרלים. כרגע אני משתמש רק באבקת חלבון ובקריאטין, ומעוניין להשקיע בעוד 2-3 תוספי תזונה. מה הכי מומלץ? לקנות מולטי-ויטמין ואומגה 3, או לקנות דברים ספציפיים יותר ולא להסתמך על המינונים של המולטי?
בעיני אין תחליף לירקות, והרבה.
אם אתה רוצה לקנות רק שלושה דברים - מולטי (בהנחה שאין הרבה ירקות), אומגה ו-D הם הראשונים.
אם אתה רוצה להשקיע עוד - הדברים הבאים בתור הם מגנזיום, אבץ ו-C.
אבל שום דבר מבחינת לא יחליף ירקות בכמות גדולה.

מצטער אני לא מבין הרבה בויטמינים ומולטיויטמינים. כרגע צורך בנפרד ויטמין C, אומגה 3 וויטמין D3 בגלל מחסורים למיניהם ובנוסף לוקח כמינרלים מגנזיום ציטראט ואבץ. אני לא רואה צורך במולטיויטמין במיוחד שגם המולטי הזול ביותר בד"כ יקר מאוד והאחרון עלה לי כ100 שקל ל90 קפסולות שהספיקו בדיוק לחודש לפי מינון מומלץ של 3 ליום. הרבה יותר זול מבחינתי לפרק את הויטמינים ולצרוך כל אחד לפי הצורך האישי שלך כי הרבה יותר זול לקנות אותם בנפרד לדעתי במיוחד כשתדע בדיוק מה אתה צריך.

• פותח/ת השרשור
בעיני אין תחליף לירקות, והרבה.
אם אתה רוצה לקנות רק שלושה דברים - מולטי (בהנחה שאין הרבה ירקות), אומגה ו-D הם הראשונים.
אם אתה רוצה להשקיע עוד - הדברים הבאים בתור הם מגנזיום, אבץ ו-C.
אבל שום דבר מבחינת לא יחליף ירקות בכמות גדולה.

כמה זה כמות גדולה? עגניות ומלפפונים מספיק? או שצריך לקנות ערימות של ברוקולי ועשבים שונים? (יש עשב אחד שאני צורך בכמויות גבוהות, אבל אני לא יודע אם יש בו ויטמינים)
אני גם די בטוח שההוצאה הכלכלית על ירקות בלבד תהיה גדולה יותר מאשר לקנות 3 תוספים, הרי גמבה בודדת עולה כמעט 2 ש"ח.

@vital אתה צודק לגמרי שהצורות הביכימיות משפיעות על הספיגה ולכן עדיף ללכת על OT, אנאבייט או מוצרים ברמה הזו (Orthocare, Adam, Life source וכולי), אך אחרי שיקולים רבים הגעתי למסקנה שזה פשוט יקר מידי, גם אם מקצצים במינון, ואז גם לא מקבלים באמת הכל.
אני מעכשיו קונה את המולטי הכי זול שיכיל כמות מספקת של ויטמינים ומינרלים ולא ישתמש בצורות זבל לגמרי (מגנזיום אוקסייד, למשל). לא חושב שלמתאמנים ברמה שלנו יש מה להוציא מאות שקלים בחודש על מולטי.

לנושא:
מולטי, אומגה 3 די וסי זה הבסיס לגוף בריא לדעתי.

כמה זה כמות גדולה? עגניות ומלפפונים מספיק? או שצריך לקנות ערימות של ברוקולי ועשבים שונים? (יש עשב אחד שאני צורך בכמויות גבוהות, אבל אני לא יודע אם יש בו ויטמינים)
אני גם די בטוח שההוצאה הכלכלית על ירקות בלבד תהיה גדולה יותר מאשר לקנות 3 תוספים, הרי גמבה בודדת עולה כמעט 2 ש"ח.
תקשיב! כי זה משהו שכולם צריכים לקלוט! בירקות יש מינרלים וויטמינים זמינים לגוף (לא כמו במולטי שצריך לשים מאות אלפי אחוזים), יש סיבים תזונתיים, יש נוגדי חמצון והם עוזרים לאלף ואחד מחלות ובעיות בגוף. עגבניות ומלפפונים זה לא מספיק, אבל לא צריך גם עשבים. תגוון. גזרים, תפוחים, פלפלים, גמבות, עלי בייבי. אחר כך תתסף בדברים אחרים.

האמת קיצוץ במנה עושה פלאים
ANAVITE 180 כדור
הם רוצים 3 כדור ועוד פעמיים ביום! זה יספיק לחודש
אני לוקח 2 כדורים ביום, 90 יום אחי!
כרגע אני על Multi Elite של CTD
2 כדורים ביום, 120 כדור , יספיק לי לחודשיים
אתה לא צריך כל מיליגרם של ויטמינים, הרוב יצאו בשתן בכל מקרה, במיוחד אם אתה אוכל טוב

אני מסכים עם סטיץ' שאין תחליף לירקות, אבל אני אישית בפועל לא אוכל כזה הרבה ירקות (וגם המושג "הרבה" הוא בעייתי בעצמו), בכל אופן אני לוקח מולטי של טווינלאב. לדעתי אם אין לך חוסר בויטמין מסוים (שהתגלה בבדיקות דם למשל) אז אין צורך לתסף באופן פרטני. למשל סטיץ' כתב על ויטמין D, אצלי נגיד הוא יצא תקין בבדיקות דם אז לא רואה סיבה לתסף בו בנפרד. נגיד כשיצא לי רמה נמוכה של חומצה פולית אז תיספתי בזה בנוסף למולטי, עכשיו כבר לא. אני אישית לוקח גם ויטמין C כי חשבתי שאם אני לא מקבל מספיק (וכנראה שאני לא) אז זה ישלים לי ואם אני כן אז זה לא ויטמין שמסוכן לצרוך עודפים ממנו, הוא יוצא בשתן.
(יש עשב אחד שאני צורך בכמויות גבוהות, אבל אני לא יודע אם יש בו ויטמינים)
אם זה בא מהאדמה זה בריא 😉

אני לוקח 2 כדורים ביום, 90 יום אחי!
זה אומר שאתה מקבל פחות מ:
- 5,000 יחב"ל ויטמין A
- 200 מ"ג ויטמין C
- 700 יחב"ל ויטמין D
- כ-10 מ"ג אבץ
- 1,200 מ"ג בטא אלנין
וכולי וכולי. אלו מינונים נמוכים מאוד, גם עם הצורות הזמינות של גספרי. עדיף בעיניי כבר ללכת על מולטי זול.
ואתה לא משתין את רוב הוויטמינים, אתה משתין את רוב הוויטמינים שמסיסים במים.

הם לא נמוכים אחי, אני אוכל מעולה, קילו סלט ביום, מלא בשר, דגים, בטטות לחם מלא אפילו חלב
יש לי הכל מהכל, אל תשכח שזה SUPPLEMENT , TO SUP YOUR DIET
ברור מי ששותה טרופית כל היום צריך רמה מלאה של ויטמינים, אבל אתה יודע שחצי מהויטמינים והמינרלים בכל מקרה עם מינון של 200% אז גם לקבל 70% מזה יתאים לי

BA לדוגמא אני מקבל גם מה PREWORKOUT
ZINC גם יש בPREWORKOUT
לא חסר שום דבר 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית