הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרע בסיבי שריר

stephcurry

משתמש פעיל
340
22
נק' מוניטין:
42
340
22
שלום,
יש לי קרע בסיבי שריר בגב העליון, ליד עצם השכם (scapula).
הקרע נגרם כתוצאה מעומס יתר מהתרגיל מתח.
כעת אני לוקח הפסקה ממתח כדי לתת לסיבי השריר להחלים, ורציתי לשאול אם לדעתכם אני יכול להתאמן רגיל חוץ מזה?
זאת אומרת לעשות סקוואט, דדליפט, בנץ' וכו'.
תודה
מישהו?
@stitch @White Walker @yonizarkh @Tank

אני לא פיזיותרפיסט, ויוני יתן את התשובה הכי טובה. אבל לדעתי, לא הייתי עושה תרגילי גב ובטח שלא דדליפט, ובשאר - אם אין כאב, סבבה, אחרת לא.
אבל שוב, חכה לתשובה של יוני.

דדליפט וסקווט עובדים על הגב. אז אם אתה נמנע ממתח בגלל קרע בסיבי שריר, מה הטעם לעשות דדליפט וסקווט? הרי גם הם עובדים על הגב.
לא רואה טעם. תן למקום לנוח עד החלמה אופטימלית. אולי יוני יגיד אחרת, אבל אני לא רואה טעם בזה.

• פותח/ת השרשור
אני לא פיזיותרפיסט, ויוני יתן את התשובה הכי טובה. אבל לדעתי, לא הייתי עושה תרגילי גב ובטח שלא דדליפט, ובשאר - אם אין כאב, סבבה, אחרת לא.
אבל שוב, חכה לתשובה של יוני.

דדליפט וסקווט עובדים על הגב. אז אם אתה נמנע ממתח בגלל קרע בסיבי שריר, מה הטעם לעשות דדליפט וסקווט? הרי גם הם עובדים על הגב.
לא רואה טעם. תן למקום לנוח עד החלמה אופטימלית. אולי יוני יגיד אחרת, אבל אני לא רואה טעם בזה.

הקרע הוא בגב העליון ודדליפט עובד על גב תחתון לא?
וגם כבר הרבה זמן יש לי כאבים במקום ולאחרונה הם התחזקו אז הלכתי לבדוק וזה התברר כקרע בסיבי השריר, אבל תמיד הכאב הופיע אך ורק כשביצעתי מתח ולא בשום תרגיל אחר.. אפילו כשעשיתי חתירה לא הרגשתי..
*אני מצטער אם זה לא אותו דבר, אבל אני חושב שהתבלבלתי ונזכרתי שהרופא אמר קרע בסיבי הגיד, לא בטוח בזה
UP

הקרע הוא בגב העליון ודדליפט עובד על גב תחתון לא?
וגם כבר הרבה זמן יש לי כאבים במקום ולאחרונה הם התחזקו אז הלכתי לבדוק וזה התברר כקרע בסיבי השריר, אבל תמיד הכאב הופיע אך ורק כשביצעתי מתח ולא בשום תרגיל אחר.. אפילו כשעשיתי חתירה לא הרגשתי..
*אני מצטער אם זה לא אותו דבר, אבל אני חושב שהתבלבלתי ונזכרתי שהרופא אמר קרע בסיבי הגיד, לא בטוח בזה
UP

איך אבחנו לך "קרע בסיבי השריר/גיד"? עשית US?

הייתי בדיקור סיני ולאחר כמה לחיצות במקום ושתיארתי איך זה קרה המדקרת שכבר מכירה אותי איבחנה את זה

א. אתה יכול לעבוד בתרגילים שאינם גורמים לכאב. כמובן שלא הייתי ממליץ לעבוד עם משקלים גבוהים בתרגילים שמערבים הפעלה של שרירים באזור.
ב."מדקרים סיניים" לא אמורים "לאבחן" שום דבר. אין להם שום הכשרה רפואית רלוונטית.
ג. למה לא הגעת לפיזיותרפיה?

• פותח/ת השרשור
א. אתה יכול לעבוד בתרגילים שאינם גורמים לכאב. כמובן שלא הייתי ממליץ לעבוד עם משקלים גבוהים בתרגילים שמערבים הפעלה של שרירים באזור.
ב."מדקרים סיניים" לא אמורים "לאבחן" שום דבר. אין להם שום הכשרה רפואית רלוונטית.
ג. למה לא הגעת לפיזיותרפיה?
המשקלים שלי גם ככה לא גבוהים עדיין (אני מתחיל).
דדליפט 80x6x2
סקוואט 67.5x6x3
בנץ 57.5x6x3
פרס 35x6x3

הלכתי לדיקור בגלל שלאמא שלי כבר היה תור (לוקח הרבה זמן לחכות לתור) ו״הצטרפתי״ אליה רק כדי לראות אם המדקרת יכולה לראות משהו.

המשקלים שלי גם ככה לא גבוהים עדיין (אני מתחיל).
דדליפט 80x6x2
סקוואט 67.5x6x3
בנץ 57.5x6x3
פרס 35x6x3

הלכתי לדיקור בגלל שלאמא שלי כבר היה תור (לוקח הרבה זמן לחכות לתור) ו״הצטרפתי״ אליה רק כדי לראות אם המדקרת יכולה לראות משהו.

כן , היא יכולה לראות דרך העור/שומן את הקרע...
אל תבין אותי לא נכון , בהחלט סביר שמדובר באיזשהי פגיעה של קרע קל בסיבי השריר , אבל שוב , אין לה שום כלים/הכשרה רלוונטית לאבחן.

בכל אופן , "משקל גבוה" הוא ביחס ליכולת שלך כרגע. לא ביחס לאנשים אחרים.

• פותח/ת השרשור
כן , היא יכולה לראות דרך העור/שומן את הקרע...
אל תבין אותי לא נכון , בהחלט סביר שמדובר באיזשהי פגיעה של קרע קל בסיבי השריר , אבל שוב , אין לה שום כלים/הכשרה רלוונטית לאבחן.

בכל אופן , "משקל גבוה" הוא ביחס ליכולת שלך כרגע. לא ביחס לאנשים אחרים.
אז מה לדעתך עליי לעשות כרגע? אתאר לך איך זה קרה:
בערך בחודש האחרון כל פעם שעשיתי מתח הרגשתי כאב חלש ליד עצם הscapula. חשבתי שזה סתם כאב "בא ועובר" כמו הרבה אחרים ולכן התעלמתי ממנו והמשכתי לעשות. עם כל פעם הכאב התחזק, וזה הגיע עד למצב שבאימון האחרון (שישי) לא יכולתי לבצע אפילו עליית מתח אחת ונפלתי ישר למטה. מאז יש לי את הכאב כל הזמן (בעבר זה היה רק בזמן ביצוע המתח ואולי קצת אחרי זה אבל לא הרגשתי את זה במנוחה ובמצב נייטרלי).
המדקרת לחצה בכמה מקומות ואיבחנה את זה, היא שמה לי פלסטרים על הגב שהייתי איתם כל היום מאתמול עד היום.
UP
אשמח לעזרה...
........

אז מה לדעתך עליי לעשות כרגע? אתאר לך איך זה קרה:
בערך בחודש האחרון כל פעם שעשיתי מתח הרגשתי כאב חלש ליד עצם הscapula. חשבתי שזה סתם כאב "בא ועובר" כמו הרבה אחרים ולכן התעלמתי ממנו והמשכתי לעשות. עם כל פעם הכאב התחזק, וזה הגיע עד למצב שבאימון האחרון (שישי) לא יכולתי לבצע אפילו עליית מתח אחת ונפלתי ישר למטה. מאז יש לי את הכאב כל הזמן (בעבר זה היה רק בזמן ביצוע המתח ואולי קצת אחרי זה אבל לא הרגשתי את זה במנוחה ובמצב נייטרלי).
המדקרת לחצה בכמה מקומות ואיבחנה את זה, היא שמה לי פלסטרים על הגב שהייתי איתם כל היום מאתמול עד היום.
UP
אשמח לעזרה...
........

א. אין צורך "להקפיץ" הודעות
ב. קודם כל להוריד עומס בתרגילים שמערבים את השרירים באזור , להימנע כרגע ממתח עם משקל גוף ( מתח בגרביטון/פולי עם משקלים קלים זאת אופציה ) , אם אתה רוצה טיפול לפגיעה שלך - גש לפיזיותרפיה.

• פותח/ת השרשור
א. אין צורך "להקפיץ" הודעות
ב. קודם כל להוריד עומס בתרגילים שמערבים את השרירים באזור , להימנע כרגע ממתח עם משקל גוף ( מתח בגרביטון/פולי עם משקלים קלים זאת אופציה ) , אם אתה רוצה טיפול לפגיעה שלך - גש לפיזיותרפיה.
אוכל להחלים לדעתך גם ללא טיפול? וכמו שאמרתי הרגשתי את זה רק במתח ולא בשום תרגיל אחר, לכן לדעתך אוכל לבצע תרגילים אחרים כרגיל כל עוד אני לא מרגיש כאב?

אוכל להחלים לדעתך גם ללא טיפול? וכמו שאמרתי הרגשתי את זה רק במתח ולא בשום תרגיל אחר, לכן לדעתך אוכל לבצע תרגילים אחרים כרגיל כל עוד אני לא מרגיש כאב?
זאת בדיוק מטרת הבדיקה בפיזיותרפיה - להעריך את הפגיעה ולראות אלו תרגילים ניתן לעשות ואלו לא. מבלי לבדוק אותך כל מה שנכתב כאו הוא בגדר השערה בלבד.
תחשוב שאתה מבקש חוות דעת על ביצוע של תרגיל מבלי לספק סרטון או מבלי שמאמן רואה אותך - זה פחות או יותר שווה ערך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית