הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שבוע חופש, אפשר להתפרע בלי להרוס חיטוב?

• פותח/ת השרשור E60d
  • פורסם בתאריך

E60d

משתמש קבוע
1,369
43
נק' מוניטין:
64
1,369
43
אני בחיטוב בערך 3 חודשים (מתאמן מתחיל, התחלתי ישר בחיטוב)
ירדתי מ69 ל64 עד עכשיו.
ביום ראשון אני נוסע לאילת לשבוע למלון.. שם לא אתאמן ויש לי מוטיבציה להמשיך לאכול בריא אבל מצד שני אני פעם בשנה באילת בחופשה ובא לי להתפרע רצח ולאכול כמעט כל מה שעולה לראש..
אז השאלות שלי הן
1. כמה גרוע יהיה אם אוכל מה שבא לי כל השבוע ? זה יכול להתבטא בגירעון חיובי של 1000 קלוריות ביום אפילו.. שבוע צ׳יט
2. אולי כדאי לאכול מה שבא לי בגבולות מסויימים שאני אגדיר כגון ניטראלי ורק פעם פעמיים בשבוע לפרגן בצ׳יט?
3. מה אתם הייתם עושים? באמת בא לע ליהנות אבל מצד שני לא בא לי להרוס 3 חודשים של עבודה באמת קשה כי אני באמת מתמיד ויש תוצאות עד עכשיו.
עריכה : המטרה שלי היא להגיע ל60 קילו ואז להתחיל מסה עצבנית. אני 1.75

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תסע תאכל תהנה. אתה פאקינג משלם למלון לא בשביל מלפפון וקוטג
מסכים איתך ב100%
אך בכל זאת רוצה לדעת מה יהיו ההשלכות של לזה , שבוע פינוק לעומת 3 חודש השקעות מטורפות..
רוצה לדעת אם יש גבול מסוים שאפשר לשמור עליו על מנת לא להרוס הכל.. כי שבוע זה 5 ימים שם וזה די הרבה יחסית לצ׳יט מעל או צ׳יט דיי

• פותח/ת השרשור
השלכות מזעריות ומינימליות, לך תהנה, תתפרע,
תחזור ותמשיך עם החיטוב.
באמת?
אני שורף ביום מנוחה 2050 קלוריות
אני אציב לעצמי בערך 3000-3500 קלוריות (בחדר אוכל שם במלך שלמה אין גבולות...) ביום וזה יהיה בסדר?
אני אנסה כמובן לחפש שם אם יש אפשרות למכון כושר נעשה אירובי בשביל שאוכל להשלים את בקלוריות בחיוך, אשמור על חלבונים ושומנים את המינימום. ובכללי כל השאר יהיה כמו צ׳יט

באמת?
אני שורף ביום מנוחה 2050 קלוריות
אני אציב לעצמי בערך 3000-3500 קלוריות (בחדר אוכל שם במלך שלמה אין גבולות...) ביום וזה יהיה בסדר?
תאכל מה וכמה שאתה רוצה, שבוע לא יהרוג אף אחד ולא יהרוס שום דבר.

אני מבין את כל הרעיון של החופש ולבלות וזה.
אבל צריך גם את זה לעשות במידה בלי לדפוק את כל מה שעשית לפני זה.
אני הייתי מנסה לאכול נירטלי אם לא פחות והייתי מנסה לעשות כמה שיותר אירובי ולהיות כמה שיותר פעיל.
אבל זו רק דעתי.

• פותח/ת השרשור
אני מבין את כל הרעיון של החופש ולבלות וזה.
אבל צריך גם את זה לעשות במידה בלי לדפוק את כל מה שעשית לפני זה.
אני הייתי מנסה לאכול נירטלי אם לא פחות והייתי מנסה לעשות כמה שיותר אירובי ולהיות כמה שיותר פעיל.
אבל זו רק דעתי.
מסכים איתכם מאוד, לכן אני בא לפה על מנת לשאול מה. הגבולות? ניטראלי לדעתכם ?
כל גירעון חיובי כלשהו יעלה לי בהעלאה של נטו שומן וזה ?

מסכים איתכם מאוד, לכן אני בא לפה על מנת לשאול מה. הגבולות? ניטראלי לדעתכם ?
כל גירעון חיובי כלשהו יעלה לי בהעלאה של נטו שומן וזה ?
זה פחות העניין של כמה תעלה במשקל זה יותר כמה ממאזן קלורי שלילי ישר לקפוץ לחיובי גדול.
זאת טעות שהרבה אנשים עושים כשהם עוברים מחיטוב ישר למסה ואז דופקים לעצמם את הגוף.

• פותח/ת השרשור
זה פחות העניין של כמה תעלה במשקל זה יותר כמה ממאזן קלורי שלילי ישר לקפוץ לחיובי גדול.
זאת טעות שהרבה אנשים עושים כשהם עוברים מחיטוב ישר למסה ואז דופקים לעצמם את הגוף.
מבין.
אבל פה זה לא מעבר למסה, אלא שבוע של חופשה שבא אני רוצה להתפנק.
אתה מציע שעד יום ראשון אני אהיה במאזן קלורי ניטראלי, ורק אז בחופשה לעשות ניטרלי + גירעון חיובי קל?

לפי לייל מקדונלד, ניתן לבצע הגבלות תזונה בחיטוב, כשהאופציה הטובה ביותר לדעתו היא לתת ארוחה אחת ביום של "התפרעות" ו2 ארוחות טובות ביום. לדעתי זאת אופציה לא רעה בשבילך שתמנע השמנה מיותרת וגם תאפשר לך להנות כמו שצריך בחופשה, כי בסופו של דבר ארוחה אחת של התפרעות ביום לא תעשה יותר מדי נזק לאומת 3 ארוחות כאלה, ובכל זאת כל יום אתה תאכל כמו שצריך ותהנה!

מבין.
אבל פה זה לא מעבר למסה, אלא שבוע של חופשה שבא אני רוצה להתפנק.
אתה מציע שעד יום ראשון אני אהיה במאזן קלורי ניטראלי, ורק אז בחופשה לעשות ניטרלי + גירעון חיובי קל?
תעשה את מה ש @Tank כתב לך זאת אופציה יותר נוחה.

• פותח/ת השרשור
לפי לייל מקדונלד, ניתן לבצע הגבלות תזונה בחיטוב, כשהאופציה הטובה ביותר לדעתו היא לתת ארוחה אחת ביום של "התפרעות" ו2 ארוחות טובות ביום. לדעתי זאת אופציה לא רעה בשבילך שתמנע השמנה מיותרת וגם תאפשר לך להנות כמו שצריך בחופשה, כי בסופו של דבר ארוחה אחת של התפרעות ביום לא תעשה יותר מדי נזק לאומת 3 ארוחות כאלה, ובכל זאת כל יום אתה תאכל כמו שצריך ותהנה!
נשמע טוב ! הדבר הזה באמת לא יגרום לנזק אבל כמו שאתה אומר?
אני חשבתי על זה ככה, בבוקר/צהריים/ערב אני אוכל צ׳יט ואז בשאר אני אוכל לפי תפריט, הכוונה ממלא את הערכים כמו שצריך מבחינת חלבונים שומנים פחמימות , ובלילה (מכיוון שאני אצא) אגביל את עצמי פעם בפיצוחים פעם בבירה וכדומה..
זה יגרום לנזק?

כל עוד לא תוכל כמו משוגע, תאכל כמויות קטנות,
אין סיבה שיקרה משהו, אז יעלה לך גרם שומן. אוי ואבוי, זה חופשה, תהנה.

נשמע טוב ! הדבר הזה באמת לא יגרום לנזק אבל כמו שאתה אומר?
אני חשבתי על זה ככה, בבוקר/צהריים/ערב אני אוכל צ׳יט ואז בשאר אני אוכל לפי תפריט, הכוונה ממלא את הערכים כמו שצריך מבחינת חלבונים שומנים פחמימות , ובלילה (מכיוון שאני אצא) אגביל את עצמי פעם בפיצוחים פעם בבירה וכדומה..
זה יגרום לנזק?
לדעתי האישית זה לא רלוונטי איזו ארוחה תבחר בתור ארוחת ההתפרעות כל עוד 2 הארוחות האחרות יהיו מתונות. אני מאמין שכתוצאה מכך השבוע ילווה בעליה של 2-3 קילו שברובם יהיו נוזלים

• פותח/ת השרשור
לדעתי האישית זה לא רלוונטי איזו ארוחה תבחר בתור ארוחת ההתפרעות כל עוד 2 הארוחות האחרות יהיו מתונות. אני מאמין שכתוצאה מכך השבוע ילווה בעליה של 2-3 קילו שברובם יהיו נוזלים
ומה הכוונה שרובם יהיו נוזלים, שלאחר כמה ימים של חזרה לשגרה כמה קילו באמת עליתי? (לאחר שהנוזלים נעלמו)

חמישה ימים כאלה יעלו לך בכמעט קילו של שומן. שווה לך?
אולי כדאי לך לתקוף את הבעיה, לפחות באופן חלקי, דווקא מהצד הזה.
אויש, קילו שומן אפשר להוריד בשקט בשבועיים. אז הוא יחזור שבועיים אחורה, זה עדיף מללכת לחופשה באילת ובמקום להנות בבריכה לעשות בה אינטרוולים ובמקום ג'חנון עם בורקס לאכול טונה

שיעלה קילו שומן, אפילו שתיים. אז מה? תוך שבועיים אתה חוזר לרגיל כמו ש @יהב אמר..
זאת חופשה, אין גבולות לדעתי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית