הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שבוע חופש, אפשר להתפרע בלי להרוס חיטוב?

• פותח/ת השרשור E60d
  • פורסם בתאריך

E60d

משתמש קבוע
1,369
43
נק' מוניטין:
64
1,369
43
אני בחיטוב בערך 3 חודשים (מתאמן מתחיל, התחלתי ישר בחיטוב)
ירדתי מ69 ל64 עד עכשיו.
ביום ראשון אני נוסע לאילת לשבוע למלון.. שם לא אתאמן ויש לי מוטיבציה להמשיך לאכול בריא אבל מצד שני אני פעם בשנה באילת בחופשה ובא לי להתפרע רצח ולאכול כמעט כל מה שעולה לראש..
אז השאלות שלי הן
1. כמה גרוע יהיה אם אוכל מה שבא לי כל השבוע ? זה יכול להתבטא בגירעון חיובי של 1000 קלוריות ביום אפילו.. שבוע צ׳יט
2. אולי כדאי לאכול מה שבא לי בגבולות מסויימים שאני אגדיר כגון ניטראלי ורק פעם פעמיים בשבוע לפרגן בצ׳יט?
3. מה אתם הייתם עושים? באמת בא לע ליהנות אבל מצד שני לא בא לי להרוס 3 חודשים של עבודה באמת קשה כי אני באמת מתמיד ויש תוצאות עד עכשיו.
עריכה : המטרה שלי היא להגיע ל60 קילו ואז להתחיל מסה עצבנית. אני 1.75

נערך לאחרונה:
תתחיל לשקול שם מאכלים?
מיותר.

תאכל מספיק כדי להיות שבע ולא להגזים, ולא לאכול סביב השעון.. סה"כ 3 ארוחות טובות ויפות ביום יכולות להיות מהנות וגם לא משמינות יותר מידיי.
כשתחזור תרד לניטראלי ולאחר מכן תחליט אם להמשיך בחיטוב או לא.

אני הייתי הולכת על ורסיה של פליאו+
תאכל כמה שאתה רוצה חלבון ושומן ותוסיף אלכוהול במידה. בלי סוכרים/פחממות (אם אתה ממש חייב מתוקים אז קינוח אחד ליום).
לדעתי אתה תסיים את החופשה בלי שום עלייה אמיתית במשקל.

• פותח/ת השרשור
תודה שסוף סוף ציינו את זה,אף בנאדם לא צריך לחטב למשקל כזה כשהוא בגובה 1.75.

הבעיה במה שציינתם ״פליאו״ היא שנראלי שכל הרעיון זה אם אפשר לאכול פחמימות או לא כי זה רוב הצ׳יט לדעתי.. חלבון סבבה אני אוכל בשר בקר ופרגיות , שומן סבבה אני אוכל טחינה ופיצוחים וכו׳ אבל פחמימות זה הכי קשה לוותר, הכוונה בפנקייקים גלידות ובכללי דברים עם סוכר.
וברור שאני אוכל בגבול ההיגיון , אבל לפנ חישוב שעשיתי אם אני אוכל מה שאני מתכנן לאכול יוצא לי גירעון קלורי חיובי של 1000-1500 קלוריות ביום ללא ספורט, אני אנסה לשלב פעם ביום שחייה של חצי שעה וזה ישרוף אני מאמין עוד איזה 200 קלוריות.. אבל זה עדיין זניח. מה דעתכם? על כמה גירעון קלורי חיובי גבולי מותר לי להיות שם בלי להרוס ? 200? 400? 500?
בקשר למשקל , זה מאוד מורכב , זה בהתייעצות עם מנהל הפורום , יש לי המון עור עודף(אפשר לראות באשכול שפתחתי לא מזמן) ופשוט אני רוצה לשרוף כמה שיותר שומן בתור מתאמן מתחיל, על מנת להתחיל כאילו מ״0 ״ ואז המסה שאני אעשה תגרום לכל העור שלי להימתח ואז נעבוד עם המשחק של חיטוב מסה חיטוב..

רק כדי להסביר את מה ש @יהושע64 כתב:
מאזן קלורי ניטראלי - אתה מכניס בדיוק מה שהגוף צורך. אתה לא עולה במשקל ולא יורד במשקל.
מאזן קלורי חיובי = עודף קלורי - אתה מכניס יותר ממה שאתה צורך (מסה וכו').
מאזן קלורי שלילי - גירעון קלורי (כי אתנ גורע קלוריות מהמאזן הניטראלי) - אתה מכניס פחות ממה שאתה צורך (חיטוב וכו').

מקווה שהבנת עכשיו שאין דבר כזה
גירעון קלורי חיובי

רק כדי להסביר את מה ש @יהושע64 כתב:
מאזן קלורי ניטראלי - אתה מכניס בדיוק מה שהגוף צורך. אתה לא עולה במשקל ולא יורד במשקל.
מאזן קלורי חיובי = עודף קלורי - אתה מכניס יותר ממה שאתה צורך (מסה וכו').
מאזן קלורי שלילי - גירעון קלורי (כי אתנ גורע קלוריות מהמאזן הניטראלי) - אתה מכניס פחות ממה שאתה צורך (חיטוב וכו').

מקווה שהבנת עכשיו שאין דבר כזה
- + = -

אני לא אחד שיתווכח עם עצתו של משה אבל אני יודע שהוא לא קובע לך מסה/חיטוב וזה בחירתך.
אני מאמין שמסה מתונה תעזור לך הרבה יותר מאשר חיטוב חסר טעם

• פותח/ת השרשור
אני לא אחד שיתווכח עם עצתו של משה אבל אני יודע שהוא לא קובע לך מסה/חיטוב וזה בחירתך.
אני מאמין שמסה מתונה תעזור לך הרבה יותר מאשר חיטוב חסר טעם
אני גם חושב, פשוט אמרתי נלך על 60 קילו כדי שיתאפשר לי מסה עם אחוז שומן מינימלי ביותר.
הבעיה העיקרית שלי זה חזה ובטן .. בבטן יש לי כרס מעצבנת לא של שחיפים אלא של שמנים לשעבר(אתה מוזמן להסתכל באשכול השני שלי ולהבין..) אז אמרתי ננסה כמה שאפשר להוציא את המיץ מה חיטוב ואז מסה של +300 קלוריות

אני גם חושב, פשוט אמרתי נלך על 60 קילו כדי שיתאפשר לי מסה עם אחוז שומן מינימלי ביותר.
הבעיה העיקרית שלי זה חזה ובטן .. בבטן יש לי כרס מעצבנת לא של שחיפים אלא של שמנים לשעבר(אתה מוזמן להסתכל באשכול השני שלי ולהבין..) אז אמרתי ננסה כמה שאפשר להוציא את המיץ מה חיטוב ואז מסה של +300 קלוריות
הכרס הזאתי לא תרד בחיטוב,לפחות לא בלי מסת שריר.
הייתי שמן גם והכרס הזאתי נשארה איתי עד עכשיו,ההבדל הוא שבגלל המסת שריר מקבלים פרופורציות ונראים טוב יותר.
זו בסך הכל הדעה והשיטה שלי,אם אין למה לחטב(אין מסה)-לא ממשיכים חיטוב.

• פותח/ת השרשור
הכרס הזאתי לא תרד בחיטוב,לפחות לא בלי מסת שריר.
הייתי שמן גם והכרס הזאתי נשארה איתי עד עכשיו,ההבדל הוא שבגלל המסת שריר מקבלים פרופורציות ונראים טוב יותר.
זו בסך הכל הדעה והשיטה שלי,אם אין למה לחטב(אין מסה)-לא ממשיכים חיטוב.
אז אתה אומר כדאי להתחיל מסה גם כשאני שוקל 64 קילו? ועד כמה לעלות?
לזה שמעליי, עשיתי את זה כמה שיותר איטי כדיי שיישמר וייבנה (מכיוון שאני מתאמן מתחיל) מסת שריר מקסימלי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית