עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אם אני נשאר על אותו משקל *בערך* בשבועיים (הממוצע זהה) זה לא אינדיקציה שאני די קרוב לנייטראלי?יש לי שאלה יותר טובה, איך אתה יודע שאתה בפלוס של 500 קלוריות? הרי מחשבוני הBMR הם לא מדויקים בכלל ורק נותנים לך כיוון חשיבה, כשבאמת מדובר על מקרים אינדיוידואלים שבכל אחד מהם צריך כמות קלורית שונה. הגוף לא שחור לבן ואתה בחיים לא יודע באיזה פלוס קלורי אתה באמת נמצא בגלל כל התהליכים הפנימיים שמתרחשים בו
זה כן, אבל כשהגוף נכנס לפלוס קלורי הוא מתחיל להגיב בהרבה צורות שחלקן ידועות לנו וחלקן לא. לדוגמא, כשהגוף נכנס למאזן חיובי הוא מתחיל להגביר את קצב חילוף החומרים, זאת גם הסיבה למה משקל גוף של בעלי חיים הוא לרוב זהה ולא משתנה, כי מדובר בתהליך שהגוף מבצע כדי להגיע לשיווי משקל שמתאים לו מבחינה הורמונלית. כלומר, יש לך הורמונים שאחראים על המטבוליזם שמתרחש בהם שינוי כתוצאה מכניסה של הגוף למאזן קלורי חיובי וכתוצאה מכך אם אתה שומר על אותו משקל שבועיים ואז מתחיל להכניס 300 קלוריות יותר אתה לא באמת מכניס 300 קלוריות יותר כי המטבוליזם נהיה מהיר יותר וכתוצאה מכך הBMR גדל.אם אני נשאר על אותו משקל *בערך* בשבועיים (הממוצע זהה) זה לא אינדיקציה שאני די קרוב לנייטראלי?
בהנחה שאפשר לסנטז כמות מוחלטת לשם בניית שריר זה כן.. כי אם לא היינו יכולים לאכול 1000 קלוריות שלא מעט מהן היה מסונטז לשריר..זה כן, אבל כשהגוף נכנס לפלוס קלורי הוא מתחיל להגיב בהרבה צורות שחלקן ידועות לנו וחלקן לא. לדוגמא, כשהגוף נכנס למאזן חיובי הוא מתחיל להגביר את קצב חילוף החומרים, זאת גם הסיבה למה משקל גוף של בעלי חיים הוא לרוב זהה ולא משתנה, כי מדובר בתהליך שהגוף מבצע כדי להגיע לשיווי משקל שמתאים לו מבחינה הורמונלית. כלומר, יש לך הורמונים שאחראים על המטבוליזם שמתרחש בהם שינוי כתוצאה מכניסה של הגוף למאזן קלורי חיובי וכתוצאה מכך אם אתה שומר על אותו משקל שבועיים ואז מתחיל להכניס 300 קלוריות יותר אתה לא באמת מכניס 300 קלוריות יותר כי המטבוליזם נהיה מהיר יותר וכתוצאה מכך הBMR גדל.
בקיצור חפרתי על דברים קצת מיותרים אבל תאכלס גם אם נדמיין מצב אידיאלי שבו אפשר לדעת בדיוק באיזה פלוס קלורי אתה נמצא אני לא חושב שזה הולך בצורה של "300 קלוריות ראשונות לשריר 200 קלוריות לאחר מכן לשומן" וזאת פעולה הרבה יותר מורכבת.
בדיוק מה ש @yujinius אמר, זה לא אפשרי לסנטז כמות מוחלטת לשם בניית שריר. לצערי הרב... בכל מקרה כמות מסוימת תלך לשומןבהנחה שאפשר לסנטז כמות מוחלטת לשם בניית שריר זה כן.. כי אם לא היינו יכולים לאכול 1000 קלוריות שלא מעט מהן היה מסונטז לשריר..
תגיד התמונה של בפרופיל זה שלך? סליחה שסטיתי מהנושא פשוט ראיתי אותה בסרטון ביוטיובממה שהבנתי העניין הוא כזה: למשל אתה בפלוס של 500, נגיד שמתוכם 300 הולך לבניית שריר ו 200 לשומן, נניח שאתה יודע שזו החלוקה. הבעיה שאם ההגיון אומר שאפשר אז להיות בפלוס 300 ואז כל ה 300 קלוריות ילכו לשריר אז זה לא נכון, כי אם תהיה ב 300 אז נגיד 200 ילכו לבניית שריר ו 100 לשומן, ואם תרד לפלוס של 200 אז 130 ילכו לכאן ו 70 לכאן (המספרים זה סתם מהראש לי, העיקרון עצמו זה מה שחשוב). כלומר זה לא שיש מספר כלשהו שאם תאכל מעל הניטרלי זה ילך לבניית שריר וכל מה שמעליו ילך לשומן, זה תמי יחס כלשהו.
לדעתי ההמלצה הרווחת היא לאכול בפלוס 500 כי זה המספר שיש חלוקה יחסית טובה לשריר שאתה עולה לעומת שומן (כמובן שתלוי בגנטיקה של כל אחד וכו), כי כמה שהפלוס גבוה יותר אתה כנראה תעלה יותר שריר אבל האחוז של השומן שתעלה יגדל
מה שני השמנים בתמונה? לא אף אחד מהם הוא לא אני, זה פשוט גוף מטרה שלי 🤣🤣תגיד התמונה של בפרופיל זה שלך? סליחה שסטיתי מהנושא פשוט ראיתי אותה בסרטון ביוטיוב
🤣🤣🤣🤣מה שני השמנים בתמונה? לא אף אחד מהם הוא לא אני, זה פשוט גוף מטרה שלי 🤣🤣
אני חושב שזה אופטימי מידיי 😃כמה שהפלוס גבוה יותר אתה כנראה תעלה יותר שריר
הלוואי וזה היה קייםאני חושב שזה אופטימי מידיי 😃
למה? בהמשך למה שציטטת אמרתיאני חושב שזה אופטימי מידיי 😃
התכוונתי שאם נגיד מפלוס של 500, 300 קלוריות ילכו לבניית שריר ו 200 לשומן כלור 60%-40%, אז מפלוס של 1000 נגיד 450 ילכו לבניית שריר ו 550 לשומן כלומר היחס כבר יהיה 45%-55% שזה יחס פחות טוב, אבל עדיין תעלה יותר שריר מאותו פרק זמן מאשר אם תהיה בפלוס 500, פשוט השאלה אם זה שווה לך לעלות כמות הרבה יותר גבוהה של שומן בשביל זה. וכמה שתהיה בפלוס עוד יותר גבוה יחס העליה ישתנה עוד ועוד לטובת השומן. שוב, אל תתפוס אותי על המספרים אבל ממה שאני מבין זה בערך המצב.אבל האחוז של השומן שתעלה יגדל
תודה רבה, אז נגיד בפלוס של 1000 אולי נעלה יותר שריר אבל זה לא משמעותי לעומת כמות השומן שתצבר?למה? בהמשך למה שציטטת אמרתי
התכוונתי שאם נגיד מפלוס של 500, 300 קלוריות ילכו לבניית שריר ו 200 לשומן כלור 60%-40%, אז מפלוס של 1000 נגיד 450 ילכו לבניית שריר ו 550 לשומן כלומר היחס כבר יהיה 45%-55% שזה יחס פחות טוב, אבל עדיין תעלה יותר שריר מאותו פרק זמן מאשר אם תהיה בפלוס 500, פשוט השאלה אם זה שווה לך לעלות כמות הרבה יותר גבוהה של שומן בשביל זה. וכמה שתהיה בפלוס עוד יותר גבוה יחס העליה ישתנה עוד ועוד לטובת השומן. שוב, אל תתפוס אותי על המספרים אבל ממה שאני מבין זה בערך המצב.
אין לי באמת ידע על כמויות, אבל למיטב הבנתי כן, יש כמות מסויימת שיותר ממנה זה פשוט הופך להות ממש לא משתלם להיות בפלוס כזה מבחינת יחס עליה של שריר-שומןתודה רבה, אז נגיד בפלוס של 1000 אולי נעלה יותר שריר אבל זה לא משמעותי לעומת כמות השומן שתצבר?
אם נגיד מפלוס של 500, 300 קלוריות ילכו לבניית שריר ו 200 לשומן כלור 60%-40%, אז מפלוס של 1000 נגיד 450 ילכו לבניית שריר ו 550 לשומן כלומר היחס כבר יהיה 45%-55% שזה יחס פחות טוב, אבל עדיין תעלה יותר שריר מאותו פרק זמן מאשר אם תהיה בפלוס 500, פשוט השאלה אם זה שווה לך לעלות כמות הרבה יותר גבוהה של שומן בשביל זה. וכמה שתהיה בפלוס עוד יותר גבוה יחס העליה ישתנה עוד ועוד לטובת השומן. שוב, אל תתפוס אותי על המספרים אבל ממה שאני מבין זה בערך המצב.
כן.בפלוס של 1000 אולי נעלה יותר שריר אבל זה לא משמעותי לעומת כמות השומן שתצבר