הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התייעצות 😃

• פותח/ת השרשור Karin1
  • פורסם בתאריך

Karin1

משתמש מתחיל
19
6
נק' מוניטין:
6
19
6
היי לכולם,

אשמח להתייעצות,עזרה,תובנות וכל דבר אחר שיסייע לי:s85:

לפני 9 חודשים(משקל התחלתי 58 גובה 1.58) התחלתי להתאמן, התחלתי עם 4 פעמים בשבוע ועם הזמן והתוצאות שבאו הגברתי ל5 פעמים בשבוע (3-4 כוח +2 אירובי. כוח עושה פעמיים רגליים פעמיים פלג גוף עליון, באירובי 45 דק קרוס) מעלה משקלים אחד לחודש בערך. משקל נוכחי 50 קג.

משתדלת לשמור על 1000-1200 קלוריות ביום (מנסה כמה שיותר חלבון פחות פחמימות למרות שבתקופת מבחנים זה קשה 🤬 החשקים האלו...)

אני כן רואה שינוי, כן יש הצרת היקפים כן הגוף נראה מוצק יותר. אחרי שהגעתי למשקל 50 שהוא סבבה והכל וזה כן הייתה חלק מהמטרות שלי אני עדין לא מרוצה מהמראה הכללי, אני מרגישה שיש עוד איפה לחטב, להוריד אחוזי שומן בעיקר באיזור הבטן צדדים אך זה אומר להמשיך לשמור על גירעון הקלורי, השאלה היא איך אני עושה מבלי לרדת יותר מדיי במשקל?

לא מחפשת להיות מקל, מחפשת להראות מוצקה ובריאה. וכן שיצאו ריבועים מתישהו... 🤭

יש המלצות על דרך חדשה? דרך טובה יותר להגיע לתוצאות טובות יותר? או להמשיך להאזר בסבלנות ולתת לתוצאות להגיע? כי עד כה אני דיי מרוצה מהתהליך שאני מעבירה את עצמי

תודה מראש!!!

לצערנו זו הדרך היחידה.
כאשר תרגישי שאת בשום אופן לא רוצה לאבד עוד משקל מהפנים/חזה/ישבן אבל צריכה עדיין לחטב את הבטן זה יהיה הזמן לנסות מסה.
מסה תאפשר לך לחטב למשקל גבוה יותר עם מראה מוצק יותר.

• אהבתי
Reactions: Tom
משתדלת לשמור על 1000-1200 קלוריות ביום

לצערנו זו הדרך היחידה.
כאשר תרגישי שאת בשום אופן לא רוצה לאבד עוד משקל מהפנים/חזה/ישבן אבל צריכה עדיין לחטב את הבטן זה יהיה הזמן לנסות מסה.
מסה תאפשר לך לחטב למשקל גבוה יותר עם מראה מוצק יותר.

זה נכון מבחינתך לבחורה במשקל ובגובה שלה ?

מה זה נכון?!?
היא מרוצה מהתוצאות למעט הבטן.
הנה הגדרתי עבורך את 80% מהאוכלוסיה הנשית (יש עוד 80% שלא מרוצות מהישבן ועוד 80% של מרוצות מהירכיים. תחשב לבד את האחוז שלא מרוצות משלושתם).

עכשיו זה עניין של המחיר שאת מוכנה לשלם עבור התוצאות או כמה קרוב מספיק לך להגיע.
אף אחד לא יכול לחשב את זה עבורך, זה בינך ובין החזיה ב700 שח שקנית לא מזמן.
😃

• פותח/ת השרשור
זה נכון מבחינתך לבחורה במשקל ובגובה שלה ?

את האמת שנעזרתי במחשבון RMR אני משתמשת במחשבון קלוריות כמעט על בסיס יומי
הירידה שלי במשקל לא הייתה דרסטית, בערך קילו כל חודש שאני חושבת לעניות דעתי שככה גוף נורמלי אמור לרדת ב"דיאטה"..
עדיף על הדיאטות של קילו בשבוע יומיים אנארף
ונכון אני לא הכי גבוהה שיש אבל אני מאוד פרופורציונלית לעצמי:)
וכמו שמרטין אמרה מה יותר מזה שבחורה מרוצה מעצמה?
שאלה נוספת.. בתהליך החיטוב, האם אני מאבדת הרבה מהמסת שריר שלי?
אני משתדלת כן לעלות משקלים, לפעמים זה מצריך ממני גם להוריד במספר החזרות (גג 10 ההשתדלות היא לשמור על 12-15)
כי לפי מה שקראתי ,ואני עדין קוראת ומנסה ללמוד ולחקור את ענין השילוב תזונה וכושר ואורח חיים בריא, הבנתי שעצם ההפחתה בתזונה ושילוב נרחב של אירובי כן פוגע בשריר באיזה שהוא אופן

תחשב לבד את האחוז שלא מרוצות משלושתם
אין מספיק נתונים 8-)
אם אני מאבדת הרבה מהמסת שריר שלי
כמו שכתבת בעצמך, את מאבדת מסת שריר, אבל לא בהכרח הרבה ממנה. נראה שמבחינת האימונים את עובדת נכון כדי למזער את הנזק. יש לך מספיק חלבונים בדיאטה?

לפעמים זה מצריך ממני גם להוריד במספר החזרות
נכון. קשה לחטב מבלי לאבד מסת שריר והעבודה שלך תהיה להוריד את הפגיעה למינימום. לצריכת החלבון יש כאן תפקיד חשוב ולתכנית האימונים תפקיד מכריע. מבחינת מספר חזרות 6-8 יעשו את העבודה באותה יעילות.

אין מספיק נתונים 8-)
כשמדובר בנשים לעולם אין מספיק נתונים!😆

כשמדובר בנשים
היום בחד"כ עלתה בדעתי המחשבה הבאה: השוני בין כרומוזום Y ל-X גורם לכך שמבחינה גנטית הגבר האנושי קרוב יותר לשימפנזה זכר מאשר לאישה. אני חושב שהתובנה הזאת יכולה להסביר דבר או שניים 😃

(סליחה על הגלישה למחוזות אוף טופיקיים בהחלט)

היום בחד"כ עלתה בדעתי המחשבה הבאה: השוני בין כרומוזום Y ל-X גורם לכך שמבחינה גנטית הגבר האנושי קרוב יותר לשימפנזה זכר מאשר לאישה. אני חושב שהתובנה הזאת יכולה להסביר דבר או שניים 😃

(סליחה על הגלישה למחוזות אוף טופיקיים בהחלט)
יהושע תובנות זהב יש לך. 😉

• פותח/ת השרשור
אין מספיק נתונים 8-)

כמו שכתבת בעצמך, את מאבדת מסת שריר, אבל לא בהכרח הרבה ממנה. נראה שמבחינת האימונים את עובדת נכון כדי למזער את הנזק. יש לך מספיק חלבונים בדיאטה?
משתדלת לשמור על 70 גר ליום למרות שזה לא פשוט לי אבל כן מתאמצת לשמור על אחוז חלבון גבוה בארוחות

זה גבולי מבחינת החלבון.
מה קשה? להעלות חלבון או העובדה שזה בא על חשבון פחמימה?

• פותח/ת השרשור
זה גבולי מבחינת החלבון.
מה קשה? להעלות חלבון או העובדה שזה בא על חשבון פחמימה?
השילוב של שני הדברים שאמרת..
אין לי בעיה להקפיד על זה עכשיו יותר.. את ממליצה לעלות ב10 ג? או יותר?
בכללי מבחינת פחמימה אני לא עוברת את ה100 גרם ליום
ואני חייבת רגע להגיד תודה לכולכם על הרצון לעזור ולתת ידע זה בהחלט עוזר לי 😃 ממש תודה! 😃 ומכל פוסט שאני קוראת פה אני לומדת עוד איזה כייףףף O(:
חשבתי על לצרוך אבקת חלבון כדי לעזור לכמות חלבון היומית (אני מרגישה שקשה לי להגיע אליה)
אפשר קצת מידע על זה מבחינת ערך קלורי, פחמימה?, האם זה תחליף ארוחה? שותים כל יום?
אולי יש מאמר שאוכל לקרוא בנושא?

חשבתי על לצרוך אבקת חלבון כדי לעזור לכמות חלבון היומית (אני מרגישה שקשה לי להגיע אליה)
אפשר קצת מידע על זה מבחינת ערך קלורי, פחמימה?, האם זה תחליף ארוחה? שותים כל יום?

https://www.kilogram.co.il/63/אבקות-חלבון-תוספי-תזונה-ומה-שבינהם/

השילוב של שני הדברים שאמרת..
אין לי בעיה להקפיד על זה עכשיו יותר.. את ממליצה לעלות ב10 ג? או יותר?
בכללי מבחינת פחמימה אני לא עוברת את ה100 גרם ליום
ואני חייבת רגע להגיד תודה לכולכם על הרצון לעזור ולתת ידע זה בהחלט עוזר לי 😃 ממש תודה! 😃 ומכל פוסט שאני קוראת פה אני לומדת עוד איזה כייףףף O:)
חלבון משייק הוא תיסוף. הוא נועד להשלמת הערך בקרב אלה שפשוט אינם מסוגלים לאכול מספיק להשלמת מנת החלבון המתאימה ואינו תחליף לארוחות מלאות.
במשקל הגוף שלך השאיפה צריכה להיות צריכה של כ-90g חלבון ליום (חיטוב או מסה) ומדובר בכמות שסביר שגופך מסוגל לסנטז.
אבדן מסת שריר בחיטוב מתרחש כמעט תמיד, הרבה או מעט תלוי בעומק הגירעון ובמסת השריר הקיימת. כאשר מסת השריר נמוכה אמנם לא נאבד "הרבה", אך גם במצב כזה ה"מעט" עלול להביא למראה שאינו משביע רצון.
אפילו מבלי להכיר את המראה החיצוני, ברור למגי שבכדי להתקדם תיאלצי לחתוך את הגירעון בקרוב (היום/מחר/בעוד חודש).

• פותח/ת השרשור
@Tom היי תודה על התגובה..אני בנתיים החלטתי לנסות בלי תוסף חלבון ולהקפיד על תזונה. ולמה אתה מתכוון בלחתוך את הגירעון? לעלות בקלוריות יותר?

@Tom היי תודה על התגובה..אני בנתיים החלטתי לנסות בלי תוסף חלבון ולהקפיד על תזונה. ולמה אתה מתכוון בלחתוך את הגירעון? לעלות בקלוריות יותר?
מראה מספק (גברים/נשים) הוא עניין סובייקטיבי. אם אצא (ללא בסיס 😃) מנקודת הנחה שהשאיפה היא למראה פיטנסי ממוצע, חשוב להבין שכל מתאמן יהיה חייב לבצע תקופות מסה (פלוס קלורי ואימונים תואמים) בכדי להתקדם למראה כזה.האפשרות שתמשיכי בחיטוב ובהדרגה יקבל הגוף מראה שכזה פשוט לא אפשרית... אז כן, ביקשת בפתיחת הפוסט מראה מוצק יותר, או במילים אחרות להוסיף מסת שריר באיזורים מסויימים (ריבועים, טרייספס שאינם מתדלדלים...).
אין דבר כזה "התמצקות נקודתית", בשלב כלשהו תהיי חייבת לספק לגופך את התנאים המתאימים לכך והמשמעות היא סגירת הגירעון ומעבר הדרגתי לפלוס קלורי.

• פותח/ת השרשור
אז הבנתי אותך נכון אני בהחלט מנסה עכשיו לעבוד על עצמי ולהכין את עצמי לתרופת מסה אני פשוט כבר הרבה זמן בתפריט מסוים ולשנות אותו יהיה קשה מבחינה מנטלית פחות מבחינה ביצועית. הקטע הוא שאני לא מרגישה שירדתי מספיק באחוזי שומן שכן הפריעו מלכתחילה, כן ירדתי בהיקפים בצורה ממש משמעותית, הרגליים שינו צורה לחלוטין והן קיבלו מיצוק יפה אך לא באמת פיטנס מצד שני הבייספס למשל והגב התחטבו לי יפה כמו שרציתי..אבל זה כנראה כי ככה בנויה הגנטיקה..יש אזורים שמגיבים מאוד מהר ויש כאלו שיקרעו אותי. אני סבלנית השאלה היא האם להמשיך בחיטוב כדי לפחות להשטיח את הבטן לגמרי ולהפטר מהצדדים שמפריעים לי עדין וקצת ברגליים ובעוד כמה חודשים להתחיל מסה?
אני חושבת הגיוני? תקן אותי איפה שצריך אני סהכ חובבנית ששואלת הרבה שאלות ומזה לומדת

בהמשך לדבריו של @Tom , את בהחלט יכולה להגיע לערך של כ-90ג' חלבון ליום, ללא תוספת אבקת חלבון.

בנוסף, נשמע כאילו את חושבת/מרגישה שהאבקת קסמים הזו אינה בריאה וכו' (הקפדת לציין שאת רוצה להקפיד על התסונה, אך ללא אבקת חלבון).
לאמיתו של דבר, אין לך מה לחשוש נהאבקה. בסה"כ מדובר בחלבון שמגיע מחלב בצורה דומה להכנת אבקת נס קפה.

• פותח/ת השרשור
בהמשך לדבריו של @Tom , את בהחלט יכולה להגיע לערך של כ-90ג' חלבון ליום, ללא תוספת אבקת חלבון.

בנוסף, נשמע כאילו את חושבת/מרגישה שהאבקת קסמים הזו אינה בריאה וכו' (הקפדת לציין שאת רוצה להקפיד על התסונה, אך ללא אבקת חלבון).
לאמיתו של דבר, אין לך מה לחשוש נהאבקה. בסה"כ מדובר בחלבון שמגיע מחלב בצורה דומה להכנת אבקת נס קפה.
את האמת שאף פעם לא הייתי נגד, ניסיתי להתייעץ עם אנשים במכון הרבה לא היו בעד ואמרו לי שאני לא צריכה את זה מצד שני גם אמרו לי שאני לא צריכה חיטוב יותר אבל זה כי הם גברים חחחואיכשהו גברים אחרי הכל כמה שהם אוהבים לראות בחורה מרימה משקלים בסוף יעדיפו שיש בה מה לתפוס... איי.. סליחה על הנסיגה מהנושא

את האמת שאף פעם לא הייתי נגד, ניסיתי להתייעץ עם אנשים במכון הרבה לא היו בעד ואמרו לי שאני לא צריכה את זה מצד שני גם אמרו לי שאני לא צריכה חיטוב יותר אבל זה כי הם גברים חחחואיכשהו גברים אחרי הכל כמה שהם אוהבים לראות בחורה מרימה משקלים בסוף יעדיפו שיש בה מה לתפוס... איי.. סליחה על הנסיגה מהנושא

בקיצור, תחשבי עלמאבקה רק אם את שמה לב שאת לא מצליחה להגיע לערכי החלבון הרצויים.

Back
למעלה תחתית