הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנית כוח בלי עלייה במסת שריר

eden1234

משתמש מתחיל
232
1
נק' מוניטין:
4
232
1
שלום...
אני כדורגלן. וכמה שלא הרבה יודעים, אסור לספורטאים לעלות יותר מדי במסת השריר. זאת אומרת שצריך להגיד למסת שריר מסויימת [כל שחקן צריך יותר/פחות מסת שריר (בהתאם לתפקיד שלו)] אז אני כבר הגעתי למסת שריר שאני צריך ואני רוצה להתחיל תכנית כוח. (ולעומת זאת על כוח צריך להתאמן למשך כל הקריירה)
אבל אני לא רוצה לעלות במסת שריר בכלל... זה אפשרי? אם כן מה צריך לשלב או לשנות בתכנית כוח? איזה מאזן קלורי צריך להיות? ועוד...
עריכה:
יש לי עוד שאלה...
איזה תרגילים יש חוץ מ (PowerClean) שמשפרים את הכוח המתפרץ ברגליים?
תודה לעוזרים

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תקשיב המסת שריר שלך לא קרובה בכלל לשחקני הכדורגל הטובים ביותר
אתה סתם שואל עכשיו שאלה מפגרת-סליחה על הביטויי אתה פשוט מדבר שטויות וזה כבר מעצבן אותי אתה פותח כל הזמן פוסט על אותה שאלה
אתה חושב שזה קל לעלות במסת שריר שתפריע לך לרוץ ..... ???? בוא נגיד שאפילו לא תגיע תוך 5 שנים למסת שריר שתמנע ממך להגיע ליכולות האטלטיות שלך
אולי לא 5 שנים...
אבל בתור כדורגלן צריך לעבוד על כוח למשך כך הקריירה! שזה יוצא יותר מ5 שנים...

11737987_940106016030648_8654075134564905471_n.jpg

בהחלט רגל קטנה ולא מסיבית

• פותח/ת השרשור
תקשיבו.
אני פשוט שאלתי את המאמן כושר שלנו (הוא תותח) והוא אמר לי את זה
11737987_940106016030648_8654075134564905471_n.jpg

בהחלט רגל קטנה ולא מסיבית
אל תדאג. אתה יכול רק להרוויח מזה
לפותח האשכול -

ערן לוי גם חשב כמוך, והיום הוא לא יכול ללכת בלי חולצה בים
אני לא אמרתי שאני לא רוצה לעלות במסת שריר בכלל! אני אמרתי שיש גבול מסוים!
תקשיב המסת שריר שלך לא קרובה בכלל לשחקני הכדורגל הטובים ביותר
אתה סתם שואל עכשיו שאלה מפגרת-סליחה על הביטויי אתה פשוט מדבר שטויות וזה כבר מעצבן אותי אתה פותח כל הזמן פוסט על אותה שאלה
אתה חושב שזה קל לעלות במסת שריר שתפריע לך לרוץ ..... ???? בוא נגיד שאפילו לא תגיע תוך 5 שנים למסת שריר שתמנע ממך להגיע ליכולות האטלטיות שלך
אם אתה רחוק מהפוטנציאל הגנטי שלך, יש סיכוי שתצליח לעלות בכוח בלי להעלות משקל על ידי כך שהגוף שלך יידע לגייס יותר יחידות מוטוריות או, במלים פחות פלצניות, יידע לנצל יותר טוב את השרירים הקיימים. מטבע הדברים האפקט שמורגש בעיקר אצל מתחילים.
אם אתה תשלב את האימונים בחדר כושר עם אימוני הכדורגל שלך אתה תהיה בסדר גמור.
בכמה אתה חושב שתתחזק אם מסת השריר שלך לא תגדל בכלל ?
עניין למחשבה.

אפקט המתאמן המתחיל אכן יכול לעזור בתחילת האימונים, וכן אתה תעלה במסת השריר גם אם תיהיה על ניטראלי אך לזמן קצר.
לאחר מכן, תיתקע במשקלי עבודה מסויימים וללא תוספת קלורית לא תתקדם לא בהם ולא במסת השריר.

מה זה ייתן?
בעיקר בזבוז זמן וכסף.
חלק ממאמר של מאמן כושר

" למרות שהם כביכול מאותו הענף, הדרישות הפיזיות והפיזיולוגיות משוער שונות לחלוטין משחקן שדה.
בעוד ששניהם ירצו לפתח כוח מתפרץ לרמה הגבוהה ביותר שרק יוכלו - שחקן שדה יכול להוסיף לעצמו מסת שריר עד גבול מסויים (כדי לא לפגוע בדרישות האירוביות של תפקידו), בעוד ששוער יכול לפתח את מסת הרגליים שלו כמעט ללא הגבלה, היות והדרישות האירוביות ממנו הן שוליות לגמרי.

הרבה שוערים לא מנצלים עובדה זאת ובטעות מנסים לשפר את הניתור \ הזינוק \ הכוח המתפרץ - בעזרת אימוני ניתורים על המגרש בלבד.

שיפור משמעותי ביכולת הכוח המתפרץ יכולה להתרחש רק אם היא מבוססת על אימוני כוח רגליים עצימים בחדר הכוח."

יש בכל השעה הזאת אולי 5-7 דקות בנושא (או איכשהו קשור לנושא) שאין לי זין לחפש ואם זה מספיק חשוב לך תמצא.

• פותח/ת השרשור
זה כמה מאמני כושר...
וקוראים להם ProAthletes

אני בינתיים יחפש...
אבל מה הם אומרים ב5-7 דקות האלו?
שזה שטויות
הוא מספר שם גם חוויה שלו כשהוא היה שמן כמונו (120+ אם אני לא טועה) שחיין לשעבר שהגיע סתם עם נבחרת הנוער של ארה"ב בשחייה לשחייה ונתן בראש לכמה שם כי היה הרבה הרבה יותר חזק ומהיר מהם...

כמו כן אם תצפה בWSM אתה תראה כמה אנשים ששוקלים 100-120 מהירים מאוד מאוד מאוד.
משקל עודף כן יכול ליצור בעיה במהירות אבל לדעתי עד 90-95 קילו (בהנחה שאתה 1.80+) אין לך באמת מה לדאוג, אחרי זה אולי תצטרך להתעסק בשאלה הזאת של אם העודף מסה מפריעה לך.

לא נתת נתונים על עצמך אבל יש לי הרגשה שאתה שוקל 70-75 ומפחד לעלות במשקל בגלל הכדורגל

שזה שטויות
הוא מספר שם גם חוויה שלו כשהוא היה שמן כמונו (120+ אם אני לא טועה) שחיין לשעבר שהגיע סתם עם נבחרת הנוער של ארה"ב בשחייה לשחייה ונתן בראש לכמה שם כי היה הרבה הרבה יותר חזק ומהיר מהם...

כמו כן אם תצפה בWSM אתה תראה כמה אנשים ששוקלים 100-120 מהירים מאוד מאוד מאוד.
משקל עודף כן יכול ליצור בעיה במהירות אבל לדעתי עד 90-95 קילו (בהנחה שאתה 1.80+) אין לך באמת מה לדאוג, אחרי זה אולי תצטרך להתעסק בשאלה הזאת של אם העודף מסה מפריעה לך.

לא נתת נתונים על עצמך אבל יש לי הרגשה שאתה שוקל 70-75 ומפחד לעלות במשקל בגלל הכדורגל
באמת ? כי לי הוא נשמע 55 קילו רצח
שרירים פוגעים ביכולות אתלטיות?

לקראת דקה 3 יש לבן אדם שהוא 100 קילו+ קפיצה שהוא הגיע איתה עם הבהונות לידיים, אתה מסוגל לבצע כזאת קפיצה?

תקשיבו.
אני פשוט שאלתי את המאמן כושר שלנו (הוא תותח) והוא אמר לי את זה

אני לא אמרתי שאני לא רוצה לעלות במסת שריר בכלל! אני אמרתי שיש גבול מסוים!

חלק ממאמר של מאמן כושר

" למרות שהם כביכול מאותו הענף, הדרישות הפיזיות והפיזיולוגיות משוער שונות לחלוטין משחקן שדה.
בעוד ששניהם ירצו לפתח כוח מתפרץ לרמה הגבוהה ביותר שרק יוכלו - שחקן שדה יכול להוסיף לעצמו מסת שריר עד גבול מסויים (כדי לא לפגוע בדרישות האירוביות של תפקידו), בעוד ששוער יכול לפתח את מסת הרגליים שלו כמעט ללא הגבלה, היות והדרישות האירוביות ממנו הן שוליות לגמרי.

הרבה שוערים לא מנצלים עובדה זאת ובטעות מנסים לשפר את הניתור \ הזינוק \ הכוח המתפרץ - בעזרת אימוני ניתורים על המגרש בלבד.

שיפור משמעותי ביכולת הכוח המתפרץ יכולה להתרחש רק אם היא מבוססת על אימוני כוח רגליים עצימים בחדר הכוח."
כבר אמרתי לך אפילו תוך 5 שנים לא תגיע לגבול הזה ואפילו לא קרוב אני מדבר על אדם שלא לוקח חומרים
אז תפסיק לחפור על זה
ותכניס טוב לראש את מה שכתבתי לך

לקראת דקה 3 יש לבן אדם שהוא 100 קילו+ קפיצה שהוא הגיע איתה עם הבהונות לידיים, אתה מסוגל לבצע כזאת קפיצה?
בלי להכנס לעצם הויכוח, זה טיעון שהוא למטה מכבודך. אני בטוח שבשניה מחשבה תבין בעצמך למה.

לא, לא הבנתי.
יש לך מושג לאיזה גובה הבחור בתמונה היה קופץ עם גוף פחות מאסיבי? אם לשפוט לפי מבנה הגוף של קופצים לגובה, הוא היה יכול לשפר ביצועים עם פחות מסה (לפחות בפלג הגוף העליון). דוגמא (קופץ לגובה אולימפי):
upload_2015-7-21_16-31-4.png

ובכלל , הטיעון "אתה מסוגל לעשות את זה" הוא האמא של המדעכי.

יש לך מושג לאיזה גובה הבחור בתמונה היה קופץ עם גוף פחות מאסיבי? אם לשפוט לפי מבנה הגוף של קופצים לגובה, הוא היה יכול לשפר ביצועים עם פחות מסה (לפחות בפלג הגוף העליון). דוגמא (קופץ לגובה אולימפי):
צפה בקובץ המצורף 28128

ובכלל , הטיעון "אתה מסוגל לעשות את זה" הוא האמא של המדעכי.
הבן אדם באדי בילדר ותראה לאיזה גובה הוא קפץ על מה אתה מדבר פותח האשכול כנראה ילד ששוקל 60

הבן אדם באדי בילדר ותראה לאיזה גובה הוא קפץ
אני חוזר: יש לך מושג לאיזה גובה הבודי בילדר הזה היה קופץ אם במקום להיות בודי בילדר עם גוף כזה הוא היה שוקל 20 קילו פחות?

תשמע, אני חושב שכדאי שתעשה מסה עד שתגיע לאחוז שומן מקסימלי, ומשם תעשה ניטרלי או שתחטב קצת.
חשוב שהעלייה במסה תהיה כמה שיותר נקייה כדי לעלות כמה שפחות בשומן, כלומר לאכול דברים בריאים ולא ג'אנק פוד וכו', תוך כדי שמירה על הערכים הסופיים מבחינת חלבון-שומן-פחמימות. ואם חשוב לך לנתר גבוה אז תוסיף טיפה תרגילי ניתורים לתוכנית שלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית