הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ספיגה של יותר מ 30 גרם חלבון בארוחה

מצב
השרשור נעול

PumpingIron

משתמש מתחיל
136
1
נק' מוניטין:
103
136
1
אני צריך סימוכין לכך שהגוף מסוגל לספוג מעל 30 גרם חלבון בארוחה (להוכיח למישהו)

והפורטל לא עובד לי.

תודה רבה וחג שמח

אז אתה צריך... גם אני צריך הרבה דברים.
תעשה חיפוש בפורום דובר על כך מיליון פעם.

האמת שאני כבר מבולבל לגמרי כנראה שאני שטוף ביותר מדי מיתוסים וגם אחרי שקראתי את המאמרים אני לא כל כך מבין.
בעצם אתה אומר שבשורה התחתונה מה שחשוב זה האוכל שמגיע בסופו של יום? זה נשמע לי קצת מוזר כי הגוף של יודע מה זה "סוף של יום" מה הסף שהוא יכול להיות בלי אוכל בלי להתחיל להאיץ תהליכי פירוק?

הגוף יכול לספוג כמה חלבון שיש בארוחה אחת ? זה קצת נוגד לי את ההגיון הכימי כי יותר מדי אלאנין למשל יאיץ סינתזה של שומן וגלוקונאוגנזה.

קראת את המאמר על ה IF?
"יותר מדי אלאנין" זה נחמד בתאוריה, בפועל יש עוד תהליכים רבים עד שחומצת אמינו מתפרקת לדם.
בסופו של דבר הכל מתבסס על תהליכי עיכול, אם תאכל 1 ק"ג עוף הוא לא יתעכל באותה המהירות כמו 200 גרם עוף, אם תקח את הפרשי השעות בתאוריה ל 200 גרם לוקח 3 שעות ול 1 ק"ג לוקח פי 5 אז יוצא שתהליכי העיכול יקחו 15 שעות לערך, ויהיה שיחרור איטי יותר של המזון מהקיבה וכך גם שיחרור איטי יותר לדם.

אני מסכים לגמרי, אבל אז אתה צריך גם צריך לסייג, עוף הוא באופן כללי חלבון שלוקח לו הרבה זמן להתפרק ולהיספג.
תיקח 200 גרם חלבון מי גבינה שאולי ייקח לזה 4 שעות בהגזמה והרווחת מזה בעיקר שומן.

אני מסכים לגמרי, אבל אז אתה צריך גם צריך לסייג, עוף הוא באופן כללי חלבון שלוקח לו הרבה זמן להתפרק ולהיספג.
תיקח 200 גרם חלבון מי גבינה שאולי ייקח לזה 4 שעות בהגזמה והרווחת מזה בעיקר שומן.
כדי שחלבון יהפוך לשומן צריך להיות יותר מדי יצרתיים, זה לא קורה גם ברמות מאוד גבוהות של חלבון כי הדבר דורש אנרגיה מטורפת מהגוף להפוך ולהכניס אותו באמת לתא שומן, זה הבעצם המסלול הארוך ביותר מכל שאר אבות המזון (אולי אלכוהול אבל לא היה על כך מחקר לכן אי אפשר לדעת).
בקשר לשומן, שומן מצטבר במאזן קלורי חיובי ותו לא.

בטח שלא הכל אבל חלק ניכר.
תראו, אני ניזון בעיקר ממה שלמדתי בביוכימיה ומההרגשה שלי עקב היכרותי עם מערכות ביולוגיות.

אני לא בקיא במחקרים בנושא תזונה או תזונת ספורט. יש גם בעיה שאין מספיק מחקרים בנושא כי היום הכל בנוי סביב מענקי מחקר, מי שאין לו כסף לא יכול לחקור, הנושא הזה לא מעניין יותר מדי אנשים ב FDA או בחברות התרופות (ביחס למחקרים שקשורים למחלות כמו סרטן איידס וכאלה שם נמצא הכסף הגדול) הכסף כמעט היחיד למחקרים האלה מגיע מחברות שמייצרות תוספי תזונה שמן הסתם לא יממנו מחקר שעלול לפגוע בהן.

ומגיעה השאלה על מי כן אפשר לסמוך בדברים האלה, מצד אחד יש לך אתרים כמו באדיבילדינג.קום או איזה אתר ישראלי מתחרה שגם לקח ממנו המלצות לצריכת קריאטין עם כמות מטורפת והזויה (גם אחרי תקופת ההעמסה, כדי שאנשים יקנו יותר כנראה) ומצד שני יש לך אנשים כמו יאיר להב מויינגייט שפרסם ספר על תזונת ספורט אבל הוא בעצם לא אומר שם שום דבר או לא מתייחס ל 90% מהנקודות החשובות

זה תהליך שדורש הרבה אנרגיה להפוך חלבון לשומן אבל הוא קורה כל הזמן (בקצב איטי מאד) ברגע שתעלה בצורה משמעותית את הכמות של המגיב ככה אתה דוחף את זה ליצירת תוצר משמע ככה תקבל שומן

אתה לא תקבל שומן, ואני מצטער שזה מה שלמדת בלימודי הביוכימיה שלך.

תתחיל להריץ חיפוש בפורום ולדפדף בין עמודים, השאלה הזו הייתה כבר עשרות פעמים.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית