הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דילמה רצינית

OrDavid

משתמש מתחיל
64
0
נק' מוניטין:
-14
64
0
אני כרגע עושהab מסה
4פעמים בשבוע ואני מתקדם במשקלי עבודה ורואה אחלה תוצאות ..
ואני ממש לא יודע אם להתחיל ss הרבה ממליצים עלייה אבל זה דורש ממני לשבת לקרוא תעקרונות הקטנים ואין לי בעיה אבל יש דברים שהצטרך לשבת בצד תוך כדי אימון ולראות שהכל לפי הספר מה שנקרא..

עכשיו אם אני סבבה עם התוכנית שלי עד כמה באמת מומלץ ss על פני ab

תעשה SS ותעזוב אותך משטויות. תשב על התחת תתחיל לקרוא ולהשכיל ותראה תוצאות מהר מאוד.

למה לנסות לתקן את מה שתקין לחלוטין? אם, כמו שאמרת, אתה סבבה עם התוכנית שלך והיא משרתת את המטרות שלך אז אין טעם לשנות כרגע. כשתתחיל להתקע בתוכנית הנוכחית שלך, אז תעבור למשהו אחר כמו ss.

אני חושב שכדאי לך לעשות SS, אתה תתקדם בה מהר יותר מהתוכנית הנוכחית.
אח"כ אם כבר אז תעבור לתוכנית על פי המטרה שלך.
לדעתי כל עוד יש לך פוטנציאל התקדמות, אז כדאי שתתחיל מתוכנית עם התקדמות מהירה כמו SS.

חלאס לדחוף ת אסס הזאת לכל חור.. הבחור אמר בפירוש שהוא מתקדם במשקלים בתוכנית הנוכחית שלו אז למה לדחוף את התוכנית הזאת לכל נושא לא מבין את זה.
אור-כל עוד אתה מתקדם במשקלים, תשאר עם התוכנית שלך. במידה ותתקע, תחשוב איך לשנות את התוכנית כדי שתמשיך בהתקדמות.

חלאס לדחוף ת אסס הזאת לכל חור.. הבחור אמר בפירוש שהוא מתקדם במשקלים בתוכנית הנוכחית שלו אז למה לדחוף את התוכנית הזאת לכל נושא לא מבין את זה.
כי זאת התוכנית שמתחילים מתקדמים בה הכי מהר, זאת עובדה אין מה לעשות.
אלא אם כן הבחור עוסק בפעילות ספורטיבית נוספת בעצימות גבוהה בפרט למכון כמו כדורגל לדוגמא, אך זה בינתיים לא צוין.
אני לא שולל את התוכנית שהוא עושה, אבל אני רק אומר שעם התוכנית שלו הוא יתקדם לאט יותר מ-SS, והתקדמות מהירה יותר = מסת שריר בזמן קצר יותר.

תלוי במטרה שלך, אבל בעקרון אל תחליף מה שעדיין עובד לך.
SS תוכנית מעולה, אבל לא בכל מצב היא תוכנית חובה...

כי זאת התוכנית שמתחילים מתקדמים בה הכי מהר, זאת עובדה אין מה לעשות.
אלא אם כן הבחור עוסק בפעילות ספורטיבית נוספת בעצימות גבוהה בפרט למכון כמו כדורגל לדוגמא, אך זה בינתיים לא צוין.
אני לא שולל את התוכנית שהוא עושה, אבל אני רק אומר שעם התוכנית שלו הוא יתקדם לאט יותר מ-SS, והתקדמות מהירה יותר = מסת שריר בזמן קצר יותר.

על סמך מה אתה אומר שעם התוכנית שלו הוא יתקדם לאט יותר? Ss תוכנית מעולה אין ספק. אבל אתם דוחפים אותה לכל מתאמן מתחיל. גם ב ab אפשר להתקדם יפה מאוד במשקלים במידה והיא בנויה כמו שצריך כמובן.

על סמך מה אתה אומר שעם התוכנית שלו הוא יתקדם לאט יותר?
עם התוכנית שלו הוא לא יצליח לעלות 10 ק"ג דדליפט פר אימון. לפחות לא לטווח הארוך.
בנוסף, גם כתוב במאמר של השאלות והתשובות של ה-SS שאם מוסיפים תרגילי עזר למתאמן מתחיל, אז זה רק מאט את ההתקדמות.
וזה בעצם מה שקורה בתוכנית כמו AB.
Ss אבל אתם דוחפים אותה לכל מתאמן מתחיל.
למעט אנשים ספורטאים/מבוגרים, אני לא רואה סיבה שלא.
גם ב ab אפשר להתקדם יפה מאוד במשקלים במידה והיא בנויה כמו שצריך כמובן.
נכון, אבל לא כמו ב-SS...

עם התוכנית שלו הוא לא יצליח לעלות 10 ק"ג דדליפט פר אימון. לפחות לא לטווח הארוך.
בנוסף, גם כתוב במאמר של השאלות והתשובות של ה-SS שאם מוסיפים תרגילי עזר למתאמן מתחיל, אז זה רק מאט את ההתקדמות.
וזה בעצם מה שקורה בתוכנית כמו AB.

למעט אנשים ספורטאים/מבוגרים, אני לא רואה סיבה שלא.

נכון, אבל לא כמו ב-SS...
שוב פעם, על סמך מה אתה אומר את כל זה? נכון שיש הרבה מתאמנים מתחילים שתקועים במשקלים עם כלמיני תוכניות שונות ומשונות אבל זה רק בגלל שהתוכנית שהם בנו מלכתחילה גרועה. בכל מקרה זה ויכוח מיותר. אני לא מאמין שמתאמן מתחיל חייב לרוץ לאסס במיוחד בלי לדעת לפני הכל טכניקה.

על סמך מה אתה אומר שעם התוכנית שלו הוא יתקדם לאט יותר? Ss תוכנית מעולה אין ספק. אבל אתם דוחפים אותה לכל מתאמן מתחיל. גם ב ab אפשר להתקדם יפה מאוד במשקלים במידה והיא בנויה כמו שצריך כמובן.
אתה לא שם לב שSS זו למעשה AB ש"בנויה כמו שצריך"?
בנוסף, תן לי לנחש - או שלא עשית אותה, או שעשית לא טוב ונתקעת מוקדם, נכון?

פותח האשכול - למתאמן מתחיל אין מה לחפש בתוכנית אחרת. להמליץ על SS זה להמליץ להתחיל להתאמן ברצינות. "אני סבבה עם התוכנית שלי" זה לא להתאמן ברצינות. כשאתה מתאמן ברצינות, אתה ממש לא סבבה עם התוכנית, כי זה קשה.

אתה לא שם לב שSS זו למעשה AB ש"בנויה כמו שצריך"?
בנוסף, תן לי לנחש - או שלא עשית אותה, או שעשית לא טוב ונתקעת מוקדם, נכון?

פותח האשכול - למתאמן מתחיל אין מה לחפש בתוכנית אחרת. להמליץ על SS זה להמליץ להתחיל להתאמן ברצינות. "אני סבבה עם התוכנית שלי" זה לא להתאמן ברצינות. כשאתה מתאמן ברצינות, אתה ממש לא סבבה עם התוכנית, כי זה קשה.

לא נחשתה נכון - עשיתי אותה והתקדמתי בה המון. אני רק אומר שלא חובה לעשות אותה זה הכל.

לא נחשתה נכון - עשיתי אותה והתקדמתי בה המון. אני רק אומר שלא חובה לעשות אותה זה הכל.
למה לא לעשות אותה בהתחלה? כמתחיל אין סיבה לבודד שרירים עדיף לעשות את תרגילי הבסיס להתחזק מהר,תרגילי עזר שיש ברוב תוכניות הפיצולים יפגעו בהתאוששות של המתאמן יהיה עליו יותר עומס וזה יכול לגרום לפציעות וחבל

לא מדע טילים אחי

אם אתה מקבל תקיעה רצינית במשקלים נמוכים ולא באלך לעבוד עם pussy weights
תעשה קצת SS

אם לא אכפת לך מהמשקלים / מתקדם
אז אין לך ממש סיבה..

שוב פעם, על סמך מה אתה אומר את כל זה? נכון שיש הרבה מתאמנים מתחילים שתקועים במשקלים עם כלמיני תוכניות שונות ומשונות אבל זה רק בגלל שהתוכנית שהם בנו מלכתחילה גרועה. בכל מקרה זה ויכוח מיותר. אני לא מאמין שמתאמן מתחיל חייב לרוץ לאסס במיוחד בלי לדעת לפני הכל טכניקה.
זה אמור להיות מובן מאליו שלפני הכל צריך להיות סגור על טכניקה.

אני אנסח את עצמי טוב יותר הפעם:
לפני שאדבר על ה-SS, אסביר כעת למה אני לא ממליץ על תוכניות פיצולים באופן כללי (גם אם הן בנויות טוב).
מה שקורה ב-AB/C/D וכן הלאה, זה שהזמן שעובר בין חלק מסוים באימון לאותו חלק הוא ארוך יותר ככל שממשיכים בפיצולים, ולכן ככל שהתדירות מאימון לאימון היא גבוהה יותר, כך ההתקדמות תהיה גבוהה יותר (זה נאמר פה בפוסט שנפתח לא מזמן אם אתה שואל על סמך מה אני אומר את זה).

עכשיו, אם נשווה FBW לעומת SS, אז SS תהיה עדיפה מהסיבה שהוספת תרגילי עזר למתאמן מתחיל גורמת להתקדמות איטית יותר בתרגילי הבסיס (נאמר במאמר של השאלות והתשובות של ה-SS).

לדעתי רק אם ממצים את פוטנציאל ההתקדמות מאימון לאימון (שזה יקרה ברגע שמסיימים SS), אז עדיף יהיה לעבור לתוכנית אחרת על פי המטרה.

לפני שאדבר על ה-SS, אסביר כעת למה אני לא ממליץ על תוכניות פיצולים באופן כללי (גם אם הן בנויות טוב).
מה שקורה ב-AB/C/D וכן הלאה, זה שהזמן שעובר בין חלק מסוים באימון לאותו חלק הוא ארוך יותר ככל שממשיכים בפיצולים, ולכן ככל שהתדירות מאימון לאימון היא גבוהה יותר, כך ההתקדמות תהיה גבוהה יותר (זה נאמר פה בפוסט שנפתח לא מזמן אם אתה שואל על סמך מה אני אומר את זה).

נכון, בAB אתה נותן לכל שריר עבודה פעמיים בשבוע לעומת 3 פעמים בFBW כך שהתדירות אימון גדולה ב33%
אבל מתאמן בשלב מסויים מגיע למצב שבו הנפח נמוך מידי (פר אימון / פר תקופת זמן)
פר אימון בAB אתה מקבל לערך פי 4 נפח פר שבוע פי 2.5
הנפח שאתה מקבל פה בAB גדול פי מאות אחוזים מFBW

אני לא אומר שיותר נפח יותר טוב לכולם, במיוחד לא למתחילים
אבל מתאמן בינוני ייאלץ להקריב תדירות בשביל נפח כדי להפיק יותר היפרטרופיה או במקרים מסויימים אפילו לצאת מהתקיעה

יש עוד פאקטורים שמשחקים פה כמו אחוז העצימות שגם תלויה בנפח והנפח תלוי בתדירות וזה בלאגן אחד גדול ואין לנו טעם לנסות לחשב את זה
מה שאנחנו כן יודעים זה עקרונות,
עקרונות שלרוב פועלים

והעקרונות פועלים ככה:
כמתחיל (מתאמן שמסוגל לעלות משקל מאימון לאימון ולא לאבד מסת שריר \ לצבור במהלך חיטוב)
האימונים "אמורים" להיות עם תדירות גבוהה, עצימים בלי הרבה נפח - FBW

וכמה שאתה מתקדם יותר, ככה אתה "מקריב" יותר בשביל נפח
ואז האימונים מתפצלים לAB ולרוב גם לABC

אין בושה בלפצל, בטח ובטח שזה לא טיפשות כי אז 90% מהמתאמנים לא היו עושים את זה..

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית