הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ צומת דרכים רצינית !

• פותח/ת השרשור Miata
  • פורסם בתאריך

Miata

משתמש מתחיל
140
4
נק' מוניטין:
92
140
4
שלום ,

אני דיי נמצא במצב שלא ברור לי מה לעשות איתו וחשבתי אולי לקבל כמה עצות ...

בן 20,המשקל שלי כרגע עומד על כמעט 85,הגובה שלי הוא 173 ואחוז השומן עומד על 20-21

אני מתאמן כשנה וחצי...שאם אני מסתכל אחורה בא לי לתת לעצמי כמה סטירות על כל מיני טעויות של תזונה ואימונים...חייב לציין שרק לפני חודש הכרתי את הפורום הזה ואני לומד כאן המון..ובגלל זה אני מרגיש שאני לא יודע לאיזה כיוון ללכת

כרגע אני עובד בחלוקת abc...קראתי כמה שזה לא חלוקה טובה ואין צורך...למרות ההתקדמות במשקל שאני עולה (מועטת מאוד...) אני תקוע במשקלים...אני מבין כמה שזה דבילי וזה לא מתאים לי לתת גירוי פעם בשבוע לשריר כי לא תמיד אני מצליח להגיע ל 6 פעמים ..אפילו ל5 וגם אם כן ,אני בטוח לא מתאושש מספיק עם 6 שעות שינה באמצע שבוע...מה לעשות אי אפשר יותר

כשהתחלתי להיתאמן...באתי בגישה שכל מה שמעניין אותי זה לשים כמה שיותר משקל על המוט...פחות עיניין אותי הגוף שלי והדבר האחרון שעיניין אותי זה להיות חטוב וקטן עם קוביות בים... רק אחרי שנה הבנתי שיש דבר כזה תוכניות כוח...מושגים כמו בילדינג וליפטינג פתאום הסבירו לי כל כך הרבה טעויות שעשיתי...אבל החלטתי שאני רוצה לגדול ולהיות חזק ביחד אבל לא להשמין יותר מדיי אז לא אכלתי נכון ודרכתי במקום חצי שנה (טיפפשש!!!!!!!!)
כשהחלטתי שאני מפסיק עם המשקלים והטכניקה הגרוע ואני מתחיל טווח חזרות גבוהה ולא מוותר על זה ...התחלתי לשים דגש על פחמימות ושומן כי "רק חלבון מגדיל את השריר" זה נכון כמו להגיד שסקוואט עובד על הבייספס,התחלתי באמת לגדול...אבל שוב...אני תקוע ,ונמאס לי מהחלוקה הדבילית הזאת של ה abc..אני רוצה להיתקדם..להפסיק עם התוכניות "פח".

פה הבעיה ! (סליחה על כל חפירה חברה)
קראתי הרבה על התכנית של ביל סטאר מדקאו...היא ממש מעניינת אותי...אפילו פה בפורום אמר לי בחור חכם משהו שלקחתי לתשומת ליבי וגרם לי להבין שאני טועה שאני ממשיך עם החלוקה הזאת ונותן גירוי חד שבועי כמעט
הבעיה היא כזאת :
-אני לא יכול לבצע סקוואט ! (בעיה בברך)
יכול לבצע רק לאנצים וסטיף דדליפט (רומני אם אני לא טועה)
-עם כמה שאני רוצה לגדול ולגדול,אחוז השומן שלי גבוהה וזה מציק לי ..בכל זאת עברתי את ה 20
-אני כן רוצה לתת פוש עוד חודש חודשיים במסה ואז להתחיל לחטב כי חייב ואין מה לעשות (שלא תבינו לא נכון...אני אוהב להזיע ולשרוף..פשוט לא אוהב להיות יותר קטן )
-אני תקוע במשקלי העבודה ולא מתקדם
-אני מרגיש מתוסכל ומגיע למכון ומתחיל לחפש את עצמי

מה לעשות?
להתחיל את התכנית עם ריסט של חודש שאני לא יכול לבצע סקוואט,אחוז השומן גבוהה ואני גם ככה מתבאס על היידים שלי ממש?

-להתחיל את התכנית עם חיטוב שאני עדיין לא מבסוט מהמסה ממש ומרגיש שאני רוצה עוד קצת?

-לשנות לתכנית ab..אבל איך?
מה אני עושה עם הבנצ והמילטרי...איך אני עושה בנצ כבד ומיליטרי באותו אימון או יום אחרי יום...ואולי זה לא הפיתרון הכי טוב?

משקלים (שכחתי לציין)
בנצ 80
פרס 47.5
חתירה 67.5
סקוואט הפסקתי ב80 מזמן
דדליפט לא עשיתי מעולם...ואני רוצה !

אני אוכל טוב..מנסה להגיע ל5 ארוחות משתדל לישון כמה שאפשר...מה עושים עכשיו?

חברים יקרים אני יודע שאני חופר לא ידעתי איך לקצר....אשמח לשמוע דעתכם !!

אהלן 😃

שוחחנו על זה בעבר.
אתה ממש, אבל ממש, לא נראה 20 א.ש
אני לא יודע מאיפה הבאת את זה..באמת....

למה לא להתחיל SS, להתחזק כמו שצריך, ואחכ לחטב ולעבור ל AB כלשהי או ללינארית עם תוספת נפח אם תיהיה מעוניין?

• פותח/ת השרשור
אהלן 😃

שוחחנו על זה בעבר.
אתה ממש, אבל ממש, לא נראה 20 א.ש
אני לא יודע מאיפה הבאת את זה..באמת....

למה לא להתחיל SS, להתחזק כמו שצריך, ואחכ לחטב ולעבור ל AB כלשהי או ללינארית עם תוספת נפח אם תיהיה מעוניין?

עשיתי בעבר תכנית כוח...אולי אני טועה...אבל מרגיש לי כאילו התכנית של ביל תהיה מתאימה לי יותר...השאלה היא האם להתחיל אותה עכשיו עם חיטוב...או להתחיל אותה ולראות תוצאות רק עוד חודשיים שלושה...ומה לעזעזל אני עושה עם הסקוואט הזה

בהתחלה אמרתי לעצמי שאני אעבור לפיצול Ab למשך חודש או חודשיים...ואז אתחיל את הליניארית בחיטוב...אבל איפשהו נמאס לי לשחק במcontent://media/external/file/78813שחק של הילדים ובא לי כבר לעבוד כמו שצריך...לראות התקדמות וגם במשקלים

נראה לי ש ss תהיה פחות טובה לי מליניארית...אבל לעזעזל שמישהו יתן לי כאפה על השאלה : הליניארית באמת תביא לשינוי בגוף מבחינת מסה כמו או לפחות קרוב לתכנית עם יותר נפח בפיצול?

אגב,רוב השומן שלי ברגליים...בגלל זה אולי זה נראה לך כך

תראה בסופו של היום זה הגוף שלך..אתה מרגיש שמן? תחטב.
נכון זה לא הכי יעיל,ואלי אתה לא באמת 20 אחוז שומן ועדיף לך כרגע לנצל את הזמן להתחזק,אבל בסופו של דבר הכי חשוב שתרגיש שלם עם עצמך.
קח לך חודש חודשיים לחטב ותרגיש עם עצמך הרבה יותר בנוח. חודשיים איחור במסה לא יהרגו אף אחד.
נ.ב-אחרי החיטוב גם יהיה לך יותר נוח במיאטה ;)

עשיתי בעבר תכנית כוח...אולי אני טועה...אבל מרגיש לי כאילו התכנית של ביל תהיה מתאימה לי יותר...השאלה היא האם להתחיל אותה עכשיו עם חיטוב...או להתחיל אותה ולראות תוצאות רק עוד חודשיים שלושה...ומה לעזעזל אני עושה עם הסקוואט הזה

בהתחלה אמרתי לעצמי שאני אעבור לפיצול Ab למשך חודש או חודשיים...ואז אתחיל את הליניארית בחיטוב...אבל איפשהו נמאס לי לשחק במcontent://media/external/file/78813שחק של הילדים ובא לי כבר לעבוד כמו שצריך...לראות התקדמות וגם במשקלים

נראה לי ש ss תהיה פחות טובה לי מליניארית...אבל לעזעזל שמישהו יתן לי כאפה על השאלה : הליניארית באמת תביא לשינוי בגוף מבחינת מסה כמו או לפחות קרוב לתכנית עם יותר נפח בפיצול?

אגב,רוב השומן שלי ברגליים...בגלל זה אולי זה נראה לך כך
אתה יכול לבחור במה שיותר נראה לך.. אני רק הצעתי את האופציות היותר טובות 😃
אף תוכנית כוח לא תביא לך שינוי מהיר כמו שאתה מייחל, אבל אם תסתכל לטווח הרחוק.. ואם תתחיל מעכשיו להתאמן כמו שצריך - בעוד שנה וחצי כבר לא תצטרך להרגיש כמו שאתה מרגיש עכשיו, בהתחייבות.

גם בחיטוב ניתן להתחזק, בהנחה ואתה מחליט שאתה מחטב.

• פותח/ת השרשור
לעזעזל זה נכון!

אז כמה שאלות:
1.מה אני עושה עם הסקוואט
2.האם לשנות את התזונה
3. White walker,אמרת לי ש"שנים הייתי עובד כמוך ולא מתקדם לשום מקום..." עד שיישמת מה שאתה מייעץ לי...זה ממש מעודד לשמוע...אולי תפרט קצת מה ואיך

1.מה עושים עם הסקוואט
גם אני מוגבל בסקוואט עקב פציעה, הכי טוב יהיה לגשת לפיזיו או רופא ספורט ולבדוק כיצד לטפל בזה ומה האלטרנטיבות.
האם מכרעיים יכול? האם בוקס סקוואט מכאיב לך גם או שלא ניסית?

2.האם לשנות את התזונה
תלוי בהחלטה בהאם להתחיל להתחזק משמעותית או לרדת באחוזי שומן

3.white walker,אמרת לי ששנים היית מתאמן כמוני...עד שתפסת שכל וזה עבד וזה הרבה יותר עדיף...זה ממש עוזר לדעת את זה...אולי.תפרט יותר?
אתה מוזמן לבקר אצלי בלוג ולראות את התהליך, פתחתי אותו לפני שנה וקצת בערך כשהבנתי מה הם תוכניות כוח וכיצד הן עדיפות לכל המתאמנים המתחילים.

• פותח/ת השרשור
1.מכרעיים יכול ,בוקס סקוואט לא ניסיתי אף פעם...אבל נראה לי שזה לא יהיה שונה מבחינת הכאב

2.מבחינת להיתחזק משמעותית איך , ומבחינת ירידה באחוזי שומן איך?

3.כתבת שם שעבדת תקופה ארוכה ב fbw ,אחרכ ab עם עצימות בתרגילי הבסיס ונפח בתרגילי העזר..
בכוונה אני שואל כאן , כדי שכל הטועים למינהם כמוני יוכלו ללמוד

ועוד שאלה...אם אני אתחיל כבר עכשיו תכנית ab כמו שביצעת...ועוד כחודשיים לעבור לליניארית בחיטוב..זאת תהיה החלטה שגויה לדעתך?

3.כתבת שם שעבדת תקופה ארוכה ב fbw ,אחרכ ab עם עצימות בתרגילי הבסיס ונפח בתרגילי העזר..
בכוונה אני שואל כאן , כדי שכל הטועים למינהם כמוני יוכלו ללמוד
כשהתחלתי את הלוג הייתי לקראת סיום אותה AB ועברתי ל SS -> משם ללינארית בחיטוב -> אח"כ שוב SS קצר לחזור למשקלי עבודה -> תוכנית כוח\לינארית שנבנתה לי בהתאמה אישית -> וכיום אני שבוע 12 בטקסס (תוכנית כוח)

1.מכרעיים יכול ,בוקס סקוואט לא ניסיתי אף פעם...אבל נראה לי שזה לא יהיה שונה מבחינת הכאב
נסה בוקס סקוואט, הייתי מעדיף את זה ממכרעיים בגלל היכולת להתקדם יותר טוב במשקלי העבודה ובעבודה עצימה יותר.

2.מבחינת להיתחזק משמעותית איך , ומבחינת ירידה באחוזי שומן איך?
התחזקות משמעותית = תוכנית כוח בפלוס קלורי
ירידה באחוזי שומן = גירעון קלורי ועדיין עבודה בתוכנית כוח

• פותח/ת השרשור
ובהתחשב בעובדה שרוב התכניות היו תכניות כוח...איך הייתה ההתקדמות הגופנית? מה קרה למשקלים בחיטוב? כמה גדלת בתקופת ה "מסה" ?
"תכנית שנבנתה לי בהתאמה אישית"..עכשיו אני סקרן!

ובהתחשב בעובדה שרוב התכניות היו תכניות כוח...איך הייתה ההתקדמות הגופנית? מה קרה למשקלים בחיטוב? כמה גדלת בתקופת ה "מסה" ?
"תכנית שנבנתה לי בהתאמה אישית"..עכשיו אני סקרן!
חביבי....כל המידע הזה נמצא עמוק בתוך הלוג. 😃
לשאלת המשקלים.. אם נשים בצד את הסקוואט ואת שאר הפציעות שמנעו ממני להתקדם במשך השנה-
אז בבנץ' לפני שנה וחודשיים לחצתי 80 לחמישיה לא קלה והיום 110 לשלשה, פרס 49 לחמישיה כבדה והיום (אני מעריך) סביב ה 70, ודדליפט התחלתי עם 60 והיום 160 לרביעיה.
אז התקדמות במשקלים בטח שהייתה.. גם במסת השריר....גם בשומן 🤡
אבל זה כבר עניין אינדיבידואלי אצל כל אחד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית