הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חולשה רצינית בכתפיים

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
לפני כחצי שנה הייתי מסוגל לעשות סטים של 10 חזרות של לחיצת כתף עם דאמבלים ששוקלות 32 קילו בישיבה כנגד משענת.

היום ניסיתי ולא הצלחתי לעשות אפילו חזרה אחת!

בחודשיים שלושה האחרונים הפסקתי כמעט לחלוטין לעשות לחיצות כתפיים כי באימוני חזה יש לא מעט לחץ ועומס שם. פשוט רציתי להפחית עומס על הכתף ועברתי לביצוע של תרגילי כתפיים שכוללים רק הנפות למיניהם בדאמבלים.

הקושי בתרגיל היום נבע גם מתחושת חולשה בכתפיים, אבל בעיקר מתחושת כאב שפשוט מנעה ממני לבצע את התנועה.(אתמול עבדתי חזה כבד)

האם החולשה נובעת מזה שהפסקתי לעבוד על הכתפיים, או שמא בגלל שאני בעומס יתר?
ואיך אוכל לדעת האם נחלשתי משמעותית או שאני פשוט בעומס יתר?

אם לא לחצת כתפיים במשך כמה חודשים זה מאוד הגיוני.

השאלה למה התחלת ממשקל יחסית גבוה?

לצורך השוואה, אני גם הפסקתי לעבוד על לחיצות מעל הראש (״כתפיים״) במשך חודשים כדי לתעדף את הבנץ׳ (טעות בדיעבד...) שחזרתי לזה עשיריות עם 50 היה לי קשה, עכשיו אחרי 8 שבועות של התקדמות נכונה סיימתי עם 70 לעשיריה. בעיקר בגלל שהייתי סבלני עם ההתקדמות. לא בגלל כוח.

אם לא לחצת כתפיים במשך כמה חודשים זה מאוד הגיוני.

השאלה למה התחלת ממשקל יחסית גבוה?

לצורך השוואה, אני גם הפסקתי לעבוד על לחיצות מעל הראש (״כתפיים״) במשך חודשים כדי לתעדף את הבנץ׳ (טעות בדיעבד...) שחזרתי לזה עשיריות עם 50 היה לי קשה, עכשיו אחרי 8 שבועות של התקדמות נכונה סיימתי עם 70 לעשיריה. בעיקר בגלל שהייתי סבלני עם ההתקדמות. לא בגלל כוח.
מוזר.. גם אני הפסקתי עם הכתפיים לכמה חודשים כדאי לתת פוש בבנצ׳. ודווקא שילשום החלטתי לעשות כתפיים ולהפתעתי דווקא התחזקתי בהן. בנצ הרי גם עובד על כתפיים, לא באופן ישיר אבל כן עובד.

• פותח/ת השרשור
70 לעשיריים בדאמבלים כאשר כל דאמבל שוקל 70?!

שאלה שנייה חשובה יותר... איך כדאי לשלב בתכנית את האימוני כתפיים?

לא, לחיצת כתפיים במוט.

המשקל זה לא העניין,העניין שאתה נחלש במה שאתה לא עושה.
תלוי בתכנית כמובן... שאלה כללית מדי.

• פותח/ת השרשור
המצב ממש מחמיר לי. היום עבדתי חזה והפסקתי את האימון באמצע התרגיל השני, בגלל לחץ אדיר בשתי הכתפיים. יכולתי כביכול להמשיך אבל זה היה מלווה בתחושה של חוסר נוחות והרגשתי שאני פשוט הורס וגורע אם אני ממשיך. אין לי מושג כמה ימים לנוח, כואב לי אפילו כשאני נשען על המרפקים על הספה בבית, כואב לי במקבילים, יד קדמית, אני מנוטרל...
אני גם עייף מהרגיל בשלושה ימים אחרונים.

קרה למישהו פעם?
מה הסיכוי שזה אימון יתר?
( דווקא לא הגזמתי בכלל בשבוע האחרון.... )

לצורך השוואה, אני גם הפסקתי לעבוד על לחיצות מעל הראש (״כתפיים״) במשך חודשים כדי לתעדף את הבנץ׳ (טעות בדיעבד...)

למה אתה מרגיש שזו הייתה טעות? אני במצב דומה כי אני כרגע עם סבבים של סמולוב ג'וניור לבנץ' כחלק מהכנה לתחרות אז זה לא כל כך אפשרי לשלב עם זה פרס, בטח הפרס (שגם ככה חלש אצלי) יהיה חלש אח"כ אפילו יותר אבל הבנץ' מרגיש בקצב ממש טוב כרגע

• פותח/ת השרשור
אני חשבתי שדווקא עבודה על לחיצות אמורה לעזור לחזה...
הגיוני לא?
לחיצות כתפיים הכוונה *

אתה בהדרדרות, קשה לשים את האצבע לאבחן אימון יתר אבל זה ניחוש לא רע. יכול מאוד להיות כי הלכת כבד מדי בתרגיל ״חדש״.

הייתי מציע שבוע דילואד, עם משקלים 50%~ ולאט לאט לטפס חזרה. עדיף ״לבזבז״ עכשיו שבוע מאשר להלחם בשיניים בדלקות ותשישות גבוהה.

לגבי תרגילי כתפיים בסמולוב-
אני הייתי ממליץ לעשות לחיצה כלשהי מעל הראש, במשקלים די נמוכים לחזרות גבוהות במטרה לשמור על בריאות הכתף ואיזון של השרירים, לאו דווקא להתחזק / לעלות במאסת שריר. הרגשתי שזו טעות כי היו לי לא מעט בעיות כתפיים לאורך זמן ושחזרתי לעשות לחיצות מעל הראש במשקלים מאוד נמוכים הייתי חלש בטירוף והיה לי פאמפ פסיכי כאילו מעולם לא עשיתי את זה. זה התאזן אחרי כמה שבועות.

אני מתחיל השבוע סמולוב מחדש ביחד עם פרס, נראה איך ילך הפעם.

• פותח/ת השרשור
כרגע, המצב כל כך קשה, שאפילו שכיבות סמיכה כואב לי. יכול לעשות, אבל ממש לא נעים. להרים ידיים מעל הראש בלי שום משקל מלווה בחוסר נעימות. אני לוקח שבוע חופש מוחלט לפלג עליון ועבודה השבוע רק רגליים.

לאחר מכן אעבוד בהתאם להרגשה על שאר הגוף כאשר בכתפיים אעבוד עם משקלים נמוכים לחזרות גבוהות.

נשמע כמו דרך פעולה בריאה?

נשמע שאתה צריך ללכת לפיזיו ושזה קצת יותר מעומס.

בהנחה ואתה טכנית בריא, אז כן, זו דרך פעולה חכמה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית