ייעוץ תפריט תזונה שמצאתי

כמו שאלכס אמר לפני, אתה באמת חסר תקנה.
זה אבסורד שאתה חושב שאם אתה מרסס את הפורום בטעויות ובחוסר ידע שלך זה לגיטימי. חבל באמת שאנשים יקשיבו לך ולשטויות שאתה מגולל פה בדפי הפורום.
ופשוש אתה יודע למי אתה יכול לקרוא...
לא... אני לא יודע... למי? בוא תן לי סיבה להעיף אותך מפה.
חלאס לזרוק קקי זה על זה מה אתם ילדים?
גם ככה אין לאף אחד מכם אפשרות לדעת באיזה פלוס קלורי אתם כי המדע פה לא מדויק בשיט.
סטיץ' צודק שכדאי להתחיל מפלוס קלורי קטן ככל האפשר (לפי הנוסחה המקורבת שיש לנו לחישוב BMR) ולראות את התקדמות הגוף לאחר ההסתגלות לתפריט. השינוי בתפריט לאומת זאת הוא שינוי דינאמי! אף אחד לא אמר לבחור פה לא לעלות במשקל או לעלות 30 גרם בשבוע, המטרה היא לעשות שינויים דינאמיים בתפריט למקרה שבו כמות הקלוריות הראשונים לא מספיקה כי כמו שאמרתי, המדע ממש לא מדויק ולחלק מהאנשים פה יהיה רשום 2100 בBMR אבל הם יעלו במשקל גם אם יצרכו 1900 קלוריות למרות שטכנית זה לא אמור להיות הגיוני בכלל, אבל זה קורה במקרים מסוימים.
אם תרצה להתחיל מכמות קלוריות גבוהה יותר אתה מוזמן, אבל כאשר תתקע לא יהיה לך לאן להוסיף ותצטרך לקפוץ מהר יותר למאזן נייטראלי ממתאמן שהתחיל מפלוס קלורי קטן יותר.
@Goa_Gil סליחה אם אני פוגע בך אבל אני לא חושב שאתה עדיין ברמת הידע וההבנה כדי להעביר ביקורת על סטיץ', עם כל הכבוד.

אתה ממש לא פוגע מהסיבה הפשוטה שאתה לא מכיר אותי, אתה לא יודע מה רמת הידע שלי, אתה לא יודע כמה נסיון יש לי וכו' וכו'
בכ"א בנוגע למה שכתבת, זה ברור שהפונקציות חישוב BMR/RMR רחוקות מלהיות מדויקות - אבל הן שם כדי לתת מושג.
מעבר לכך, ברגע ש"נתקעים" לאף אחד לא אכפת מאיזה מאזן התחלת, גם אם הוא היה מעט (באחוזים כמובן) מעל הנייטרלי וגם אם גבוה, ברגע שאתה נתקע אתה צריך להוסיף עוד קלוריות - זו פונקציה פשוטה.
נ.ב - שינויים דינאמיים יקרו כי הוא יעלה במשקל וכתוצאה מכך ישתנה הBMR - הוא לא יעלה 20 קילו בחודש ככה שזה לא הכי רלוונטי להתייחס לזה בקבועי זמן האלה.

@Tank

• פותח/ת השרשור
לא, זאת לא היתה כל הנקודה. הנקודה שאין שום דבר רע ב-7 אחוז שומן, ושהתופעות הרעות שקורות לו הן כתוצאה ממחסור במסת גוף רזה. דיברתי על היחס הלא ריאלי הזה כדי להבהיר נקודה, נקודה שאתה מתעקש להתחמק ממנה, וכשתודה שצדקתי אני אפסיק להציק. promise 🙃

ואם נעזוב לרגע את האגדות שאני אוהב - להגיד לבנאדם אנורקס "אל תספור קלוריות, תאכל הרבה" זה מתכון לאסון. בנאדם כזה חייב לספור קלוריות כדי להגיע לכמויות מזון נורמליות.
אני לא אנורקס. טכנית אנורקסיה זו מחלה נפשית שגורמת לדיכוי רצוני של אכילה בגלל שאתה רואה את עצמך כשמן ומעוות לא משנה עד כמה רזה אתה.

אני לא אנורקס. טכנית אנורקסיה זו מחלה נפשית שגורמת לדיכוי רצוני של אכילה בגלל שאתה רואה את עצמך כשמן ומעוות לא משנה עד כמה רזה אתה.
אל תיפגע. לא דיברתי עליך, זו היתה אמירה כללית.
אתה לא אנורקס כי אתה רואה שאתה בתת משקל ואתה יודע מה צריך לעשות כדי לתקן.

אתה ממש לא פוגע מהסיבה הפשוטה שאתה לא מכיר אותי, אתה לא יודע מה רמת הידע שלי, אתה לא יודע כמה נסיון יש לי וכו' וכו'
בכ"א בנוגע למה שכתבת, זה ברור שהפונקציות חישוב BMR/RMR רחוקות מלהיות מדויקות - אבל הן שם כדי לתת מושג.
מעבר לכך, ברגע ש"נתקעים" לאף אחד לא אכפת מאיזה מאזן התחלת, גם אם הוא היה מעט (באחוזים כמובן) מעל הנייטרלי וגם אם גבוה, ברגע שאתה נתקע אתה צריך להוסיף עוד קלוריות - זו פונקציה פשוטה.

@Tank
העובדה שאתה חושב שהכל כל כך פשוט מראה עד כמה אתה רחוק שנות אור מאפילו לדבר עם @stitch בגובה עיניים וזאת הסיבה שהוא גם לא לוקח אותך ברצינות.
רק כדי לסגור לך קצת פערים בנושא, כשאתה מתחיל להכנס למאזן קלורי חיובי הגוף מגיב על ידי שינוי הורמונלי בהורמונים האחראים על המטבוליזם כשההורמון הראשי הוא הלפטין. כניסה לגרעון קלורי מאיטה את המטבוליזם וכניסה לפלוס קלורי מגבירה את המטבוליזם והסיבה לכך היא נטו הורמונלית כי רמות ההורמונים גורמות למוח להחליט עד כמה מהר חילוף החומרים יהיה. אם ניקח מתאמן שנכנס למסה בפלוס קלורי קטן תהיה לו התקדמות לאורך זמן ארוך יותר, וכשיגיע לתקיעה יוכל להתקדם הרבה על ידי תוספת קלוריות לתפריט עד לשלב מאוחר שבו תצטרך לעבור לנייטראלי כדי לסדר את זה. במידה ותתחיל מפלוס קלורי גבוה יותר המאזן ההורמונלי ישתנה מהר יותר וטווח הזמן שבו תוכל להתקדם במסה יקטן.
פשוט לבוא ולהגיד "אתה נתקע? תוסיף קלוריות" זה כמו להגיד לבנאדם שנתקע במשקל העבודה "פשוט תוסיף עוד משקל". זה ממש לא נושא פשוט כמו שאתה גורם לו להראות

ברור שלא. אף אחד לא טען כך.

העובדה שאתה חושב שהכל כל כך פשוט מראה עד כמה אתה רחוק שנות אור מאפילו לדבר עם @stitch בגובה עיניים וזאת הסיבה שהוא גם לא לוקח אותך ברצינות.
רק כדי לסגור לך קצת פערים בנושא, כשאתה מתחיל להכנס למאזן קלורי חיובי הגוף מגיב על ידי שינוי הורמונלי בהורמונים האחראים על המטבוליזם כשההורמון הראשי הוא הלפטין. כניסה לגרעון קלורי מאיטה את המטבוליזם וכניסה לפלוס קלורי מגבירה את המטבוליזם והסיבה לכך היא נטו הורמונלית כי רמות ההורמונים גורמות למוח להחליט עד כמה מהר חילוף החומרים יהיה. אם ניקח מתאמן שנכנס למסה בפלוס קלורי קטן תהיה לו התקדמות לאורך זמן ארוך יותר, וכשיגיע לתקיעה יוכל להתקדם הרבה על ידי תוספת קלוריות לתפריט עד לשלב מאוחר שבו תצטרך לעבור לנייטראלי כדי לסדר את זה. במידה ותתחיל מפלוס קלורי גבוה יותר המאזן ההורמונלי ישתנה מהר יותר וטווח הזמן שבו תוכל להתקדם במסה יקטן.
פשוט לבוא ולהגיד "אתה נתקע? תוסיף קלוריות" זה כמו להגיד לבנאדם שנתקע במשקל העבודה "פשוט תוסיף עוד משקל". זה ממש לא נושא פשוט כמו שאתה גורם לו להראות

איזו הבנה עמוקה של המצב. איך כל זה קשור לטענה שמישהו בתת משקל צריך להוסיף 300 קלוריות, להתאמן כמה שובועת עם מוט ריק כדי לבזבז כמה שיותר זמן ואנרגיות סתם?

מצטער שלא חידשת לי הרבה, תודה על הנסיון.
בכ"א - אתה נכנס לזוטות, והנושא פה הרבה יותר פשוט ממה שאתה חושב, תזכור שמדובר בבחור בתת משקל ולא בבאדיבילדר לפני תחרות שצריך לתכנן את הדברים לפרטי פרטים - בדיוק מהסיבה הזו הסברתי את עצמי בפשטות.
שוב, עדיין לא רלוונטית ההמלצה של @stitch בנושא.

איזו הבנה עמוקה של המצב. איך כל זה קשור לטענה שמישהו בתת משקל צריך להוסיף 300 קלוריות, להתאמן כמה שובועת עם מוט ריק כדי לבזבז כמה שיותר זמן ואנרגיות סתם?
אם עד עכשיו לא הבנת, כבר לא תבין.
אני הבעתי את דעתי, אתם הבעתם את ה--- לא יודע איך אתם קוראים לזה, והשרשור הזה אוסף יותר טרולים משהדירה שלי אוספת אבק. חלאס.

לא קראתי את כל השרשור. ראיתי ויכוח בנושא תוספת קלורית לBMR לעליה במשקל ואני מסכים עם זה שצריך להתחיל עם פלוס קלורי קטן ולא ישר לקפוץ לכמות קלוריות גבוהה. אני לא מבין הרבה בתת משקל, אבל יש סיבה שלדעתך מתאמן בתת משקל צריך לצרוך בצורה שונה ממתאמן רגיל? וכיצד זה אמור להתבטא? ואיך זה קשור לאימונים עם מוט ריק ובזבוז זמן? ולמה שמישהו יבזבז זמן אם הוא רואה את ההתקדמות שלו ומשנה את התפריט בהתאם?
מצטער שלא חידשת לי הרבה, תודה על הנסיון.
בכ"א - אתה נכנס לזוטות, והנושא פה הרבה יותר פשוט ממה שאתה חושב, תזכור שמדובר בבחור בתת משקל ולא בבאדיבילדר לפני תחרות שצריך לתכנן את הדברים לפרטי פרטים - בדיוק מהסיבה הזו הסברתי את עצמי בפשטות.
שוב, עדיין לא רלוונטית ההמלצה של @stitch בנושא.
תסביר לי למה בנאדם בתת משקל צריך לאכול בצורה שונה ממני וממך ולמה הוא אמור להכנס למאזן חיובי גדול יותר ממה שסטיץ' ואני ממליצים

תסביר לי למה בנאדם בתת משקל צריך לאכול בצורה שונה ממני וממך ולמה הוא אמור להכנס למאזן חיובי גדול יותר ממה שסטיץ' ואני ממליצים

למה הוא אמור להכנס למאזן קלורי של 300+ קלוריות בלבד?
מה יעזור לו להעלות כל שבוע 100 קלוריות? זה רלוונטי בכלל?
כמה את חושב שהוא יעלה במשך חודשיים עם ההמלצות שלכם? איזה התקדמות תהייה לו?

לא קראתי את כל השרשור. ראיתי ויכוח בנושא תוספת קלורית לBMR לעליה במשקל ואני מסכים עם זה שצריך להתחיל עם פלוס קלורי קטן ולא ישר לקפוץ לכמות קלוריות גבוהה. אני לא מבין הרבה בתת משקל, אבל יש סיבה שלדעתך מתאמן בתת משקל צריך לצרוך בצורה שונה ממתאמן רגיל? וכיצד זה אמור להתבטא? ואיך זה קשור לאימונים עם מוט ריק ובזבוז זמן? ולמה שמישהו יבזבז זמן אם הוא רואה את ההתקדמות שלו ומשנה את התפריט בהתאם?

לא יודע, אולי אף אחד מכם מעולם לא ראה מתחיל רזה עושה התקדמות לינארית, אבל הוא צריך לאכול הרבה. ואני מתכוון להרבה, ולא להתעסק בפלוס של 300 קלוריות. כל פעם שהוא לא אוכל הרבה, הוא יורה לעצמו ברגל, ורואים את זה תוך מספר אימונים. בגלל זה אתה רואה אנשים ש"סיימו" SS עם 80 קילו סקוואט ו-60 בנץ'. מצב של מתאמן מתחיל קורה רק פעם בחיים, ובמצב הזה עדיף תמיד לפספס למעלה (אפילו הרבה למעלה) ולא למטה, בכל מה שקשור לקלוריות וחלבון.

אולי אתה וסטיץ' תקחו כמה אנשים אקראים במכון ששוקלים 60-70 קילו ותנסו להביא אותם לסקוואט 140x5. אני מבטיח שתלמדו כמה דברים בדרך.

למה הוא אמור להכנס למאזן קלורי של 300+ קלוריות בלבד?
מה יעזור לו להעלות כל שבוע 100 קלוריות? זה רלוונטי בכלל?
כמה את חושב שהוא יעלה במשך חודשיים עם ההמלצות שלכם? איזה התקדמות תהייה לו?
אז בעצם אתה טוען שאין הבדל ביני לבינו כי לא הסברת למה דווקא בגלל שהוא תת משקל הוא צריך לאכול בצורה שונה.
אתה לא סותר פה בכלל מה שאני אמרתי. אני אמרתי להתחיל מפלוס קטן ואז במידה והעליה היא קטנה להוסיף קלוריות בהדרגה! אף אחד לא אמר לו להתקדם 100 גרם בשבוע, הוא צריך להציב לעצמו מטרה ריאלית, לדוגמא עליה של 250 גרם בשבוע, ובמידה ושבוע מסוים הוא לא עלה את הכמות הזאת עליו להוסיף קלוריות לתפריט. כל כך קשה? הוא לא מבזבז על זה הרבה זמן ומרוויח התקדמות לאורך תקופת זמן ארוכה יותר.
אתה לא מסכים איתי לגבי זה שאם הוא יתחיל בפלוס גדול על ההתחלה אז התקיעה הסופית שלו תגיע מהר יותר בסופו של דבר? הוא צריך להתמקד בלמשוך את המסה כמה שיותר זמן ולא להגיע תוך 4 חודשים למצב שעל משקל גוף 65 קילו הוא צריך להכניס 4 וחצי אלף קלוריות כדי לגדול רק כי הרמות ההורמונליות בגוף שלו נדפקו לגמרי.

לא יודע, אולי אף אחד מכם מעולם לא ראה מתחיל רזה עושה התקדמות לינארית, אבל הוא צריך לאכול הרבה. ואני מתכוון להרבה, ולא להתעסק בפלוס של 300 קלוריות. כל פעם שהוא לא אוכל הרבה, הוא יורה לעצמו ברגל, ורואים את זה תוך מספר אימונים. בגלל זה אתה רואה אנשים ש"סיימו" SS עם 80 קילו סקוואט ו-60 בנץ'. מצב של מתאמן מתחיל קורה רק פעם בחיים, ובמצב הזה עדיף תמיד לפספס למעלה (אפילו הרבה למעלה) ולא למטה, בכל מה שקשור לקלוריות וחלבון.

אולי אתה וסטיץ' תקחו כמה אנשים אקראים במכון ששוקלים 60-70 קילו ותנסו להביא אותם לסקוואט 140x5. אני מבטיח שתלמדו כמה דברים בדרך.
אני לגמרי בעד הNOVICE EFFECT ולמען האמת אולי אתה צודק ואני טועה בנוגע לזה שתקופת המסה הראשונה של מתאמן מתחיל צריכה להראות בצורה שונה מתקופת מסה של מתאמן שנמצא במסה השלישית/רביעית שלו. השאלה היא, האם זה מקובל מצדך שאותו המתאמן שיאכל המון ידפוק לעצמו לגמרי את המטבוליזם בטווח זמן קצר ויגיע לצריכה קלורית ממש ענקית למטרת התקדמות. עד כמה זה טוב מבחינת בריאות?

אני לגמרי בעד הNOVICE EFFECT ולמען האמת אולי אתה צודק ואני טועה בנוגע לזה שתקופת המסה הראשונה של מתאמן מתחיל צריכה להראות בצורה שונה מתקופת מסה של מתאמן שנמצא במסה השלישית/רביעית שלו. השאלה היא, האם זה מקובל מצדך שאותו המתאמן שיאכל המון ידפוק לעצמו לגמרי את המטבוליזם בטווח זמן קצר ויגיע לצריכה קלורית ממש ענקית למטרת התקדמות. עד כמה זה טוב מבחינת בריאות?

איך מתאמן שאוכל הרבה דופק לעצמו את המטבוליזם? איך אכילה מרובה בטווח של מספר חודשים בהם בדיוק התחלת להתאמן קשה, משפיעה על הבריאות?

חזרת לספר לי כמה אתה מנוסה ולפנות לסמכות של עצמך?
תסביר לי איך זה שמתחיל זה פעם בחיים, וצריך למהר ולנצל כל שניה של זה, אם חופרים פה לכל מתאמן שגם אחרי עשר שנים הוא יכול להיות מתחיל ולעשות ss?

אני תמיד אוהב את זה שאתה עונה עם שאלה על שאלה כי זה גורם לי לחשוב מחוץ לקופסא 😃
1) במהלך צריכה במאזן קלורי חיובי הגוף מזרז את המטבוליזם. לכל חיה ולכל בן אדם יש נקודת שיווי משקל שהוא שואף אליה וזאת לדוגמא הסיבה שרוב בעליי החיים (אלה שלא בויתו) לא משנים את משקל גופם, במאזן שלילי הגוף מאיט את המטבוליזם ובמאזן חיובי הוא מגביר אותו, וככל שהפלוס הקלורי גדול יותר כך גם המטבוליזם גדל. כמובן שזה תלוי בהרבה פקטורים כמו סוג האוכל שאתה אוכל ולא לכל מזון תהיה השפעה זהה על אינסולין, לפטין ושאר ההורמונים האחראים לו, אבל בגדול ככה זה עובד.
2) אני מתבסס רק על הגיון כאן, אבל לא נראה לך שתיתכן פגיעה כלשהי בבנאדם שצורך כמות קלוריות ממש גדולה לטווח ארוך? אם לא אז אשמח לשמוע הסבר כי פה באמת אין לי שום ביסוס למה שאני אומר.

חזרת לספר לי כמה אתה מנוסה ולפנות לסמכות של עצמך?
תסביר לי איך זה שמתחיל זה פעם בחיים, וצריך למהר ולנצל כל שניה של זה, אם חופרים פה לכל מתאמן שגם אחרי עשר שנים הוא יכול להיות מתחיל ולעשות ss?

איפה דיברתי על עצמי?

איפה דיברתי על עצמי?
כשסיפרת כמה אתה צודק וכמה אנחנו טועים כי בחיים לא לימדנו אף אחד (וגם זה נמאס לי כבר להסביר שזה לא נכון).

2) אני מתבסס רק על הגיון כאן, אבל לא נראה לך שתיתכן פגיעה כלשהי בבנאדם שצורך כמות קלוריות ממש גדולה לטווח ארוך? אם לא אז אשמח לשמוע הסבר כי פה באמת אין לי שום ביסוס למה שאני אומר
מה לא שמעת שמישהו אכל 10k קלוריות ומת מסרטן כבד??

אני תמיד אוהב את זה שאתה עונה עם שאלה על שאלה כי זה גורם לי לחשוב מחוץ לקופסא 😃
1) במהלך צריכה במאזן קלורי חיובי הגוף מזרז את המטבוליזם. לכל חיה ולכל בן אדם יש נקודת שיווי משקל שהוא שואף אליה וזאת לדוגמא הסיבה שרוב בעליי החיים (אלה שלא בויתו) לא משנים את משקל גופם, במאזן שלילי הגוף מאיט את המטבוליזם ובמאזן חיובי הוא מגביר אותו, וככל שהפלוס הקלורי גדול יותר כך גם המטבוליזם גדל. כמובן שזה תלוי בהרבה פקטורים כמו סוג האוכל שאתה אוכל ולא לכל מזון תהיה השפעה זהה על אינסולין, לפטין ושאר ההורמונים האחראים לו, אבל בגדול ככה זה עובד.
2) אני מתבסס רק על הגיון כאן, אבל לא נראה לך שתיתכן פגיעה כלשהי בבנאדם שצורך כמות קלוריות ממש גדולה לטווח ארוך? אם לא אז אשמח לשמוע הסבר כי פה באמת אין לי שום ביסוס למה שאני אומר.

1. אני חושב שאתה מפשט את המצב קצת, אבל אני לא מומחה למטבוליזם. רק לא מבין מה לדעתך המשמעות של "לדפוק אותו".

2. מה ההיגיון שאתה מתבסס עליו? מה לדעתך ההשלכות הבריאותיות של אכילה של 4000 קלוריות ליום לבן אדם שמתאמן ברצינות? אני לא מכיר כאלה.
כשסיפרת כמה אתה צודק וכמה אנחנו טועים כי בחיים לא לימדנו אף אחד (וגם זה נמאס לי כבר להסביר שזה לא נכון).

יפה, עכשיו אתה גם מכניס לי מילים לפה. יש לי הרגשה שלא רק שבחיים לא לימדתם אף אחד, אלא עוד לא ממש לימדתם את עצמכם אפילו. אחרת הייתם יודעים שזה לא ממש מועיל לעבוד על טכניקה עם משקלים קלים למשך מספר שבועות.

Back
למעלה תחתית