הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה קלוריות יש בכוס פתיתים קוסקוס?

• פותח/ת השרשור gb10
  • פורסם בתאריך

gb10

משתמש פעיל
729
24
נק' מוניטין:
24
729
24
בדרך כלל יש הבדל משמעותי בין פחמימה לפני בישול לבין פחמימה אחרי בישול. נגיד 100 גרם אורז לפני בישול יכול להיות איזה 350 קלוריות, אבל כוס אחרי בישול יכולה להיות 160 ככה. קבלו דוגמה: קישור.

יש לי בבית את הפתיתים הרגילים של אסם, העגולים. משום מה על השקית כתוב שיש 228 קלוריות ב"כוס פתיתים מוכנים", שזה לפי השקית "60 גרם פתיתים יבשים מבושלים". אין לי מושג מה זה אמור להביע. זה 228 לכוס פתיתים אחרי בישול?! זה מטורף!

תודה רבה.

אכן פתיתים ופסטה לא ממש "משתלם" לאכול כל עוד מדובר בחיטוב, כי זה יוצא די מעט ולא משביע. ותגיד, אתה בייעוץ, למה אתה לא שואל שם.. ?

אם אתה רוצה לדייק כמה שאפשר תשקול את הפתיתים לפני וככה תדע. פשוט אני ואתה כנראה לא יודעים לאיזה גודל של כוס הם מתכוונים.
וכן, יש גם את העניין הזה
כן פתיתים ופסטה לא ממש "משתלם" לאכול כל עוד מדובר בחיטוב, כי זה יוצא די מעט ולא משביע.

בדרך כלל יש הבדל משמעותי בין פחמימה לפני בישול לבין פחמימה אחרי בישול. נגיד 100 גרם אורז לפני בישול יכול להיות איזה 350 קלוריות, אבל כוס אחרי בישול יכולה להיות 160 ככה. קבלו דוגמה: קישור.

יש לי בבית את הפתיתים הרגילים של אסם, העגולים. משום מה על השקית כתוב שיש 228 קלוריות ב"כוס פתיתים מוכנים", שזה לפי השקית "60 גרם פתיתים יבשים מבושלים". אין לי מושג מה זה אמור להביע. זה 228 לכוס פתיתים אחרי בישול?! זה מטורף!

תודה רבה.

הפתיתים שהם 60 גרם זה לפי ההכנה שהם מציגים שם , שהמשקל שלהם הוא כמעט נקי לגמרי , כשאתה מבשל אותם הם סופחים אליהם את המים ואת שאר המרכיבים ומכפילים את המשקל שלהם , בגלל זה קשה לחשב את הכמויות אחרי בישול , עדחף שתחשב לפני בישול.

• פותח/ת השרשור
אבל יש הבדל גדול בין לפני בישול לבין אחרי בישול. זה הבדל קריטי מאד. אם כוס פתיתים אחרי בישול זה 220 קלוריות אז זה יותר מדי...

אבל יש הבדל גדול בין לפני בישול לבין אחרי בישול. זה הבדל קריטי מאד. אם כוס פתיתים אחרי בישול זה 220 קלוריות אז זה יותר מדי...

פתיתים כדורים של אסם שהם לא מבושלים באותו משקל מגיעים ל217 קלוריות לפי מה שרשום לי לא יודע אם בהכרח זה מדויק. ברור שאחרי בישול אותה כמות תיהיה עם מעט יותר קלוריות אבל הפרש גדול לא יהיה במידה ואתה לכ מוסיף דברים שיעלו את הקלוריות אני מתחשב במעט שמן וסך הכל מים .

תעשה את החישוב במחשבון אתה תראה שזה יוצר כמעט אותו דבר, אתה סתם מסתבך במשקל של אחרי בישול , פשוט תשקול לפני ויהיה יותר טוב לכולם 😃

נערך לאחרונה:
אין לי משקל מזון
משקל האריזה כולה רשום על התוית. אתה יכול לבדוק כמה כוסות האריזה הזאת ממלאת, וכך אתה יודע מה משקל הפתיתים בכוס אחת, וממנו קל לחשב את המשקל של חצי כוס וכו'.

אין הבדל בקלוריות בין לפני ואחרי הכנה
כולה הוספת מיים למה שהקלוריות ישתנו?

רק המשקל משתנה לא הערך הקלורי.

בכוס אורז לאחר בישול למשל יש הבדל משמעותי לעומת כוס אורז לפני בישול.

על מה אתה מדבר?
היא שוקלת יותר נכון אבל זה מיים, הקלוריות זה אותן קלוריות .... זה לא שניצל שהוספת לו שמן ופרורים לעומת חזה עוף

• פותח/ת השרשור
קיצר התכוונתי שבכוס אורז מבושל יש יותר קלוריות מכוס אורז לא מבושל. אני מדבר על גודל הכוס, לא משקל האורז. אני פשוט משתמש בכוס פלסטיק. לא משנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית