הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה זה ''ללא כשל''?

• פותח/ת השרשור ueran2
  • פורסם בתאריך

ueran2

משתמש מתחיל
36
0
נק' מוניטין:
0
36
0
שלם רב,
נתקלתי פה בביטוי של ''הרמת משקולות ללא כשל''. מה הכוונה בלא כשל? הרי כל תרגיל שעושים (שהוא לא חימום) צריך להגיע לכשל? אז אם לא כשל
אז מה ??

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה 😃
אז רק כדי להבין. ללא כשל -שעושים את כל החזרות. אבל זה ברור. אז מתי לא עושים את כל החזרות.
כי כל סט אמור להיגמר בכשל. לא כך?

תודה על התשובה 😃
אז רק כדי להבין. ללא כשל -שעושים את כל החזרות. אבל זה ברור. אז מתי לא עושים את כל החזרות.
כי כל סט אמור להיגמר בכשל. לא כך?
ממש לא. תוכנית אימונים טובה היא כזאת שתאפשר לך להתקדם במשקלי עבודה בלי להכשל באימונים.
מגיעים לכשל רק כשאין ברירה ואתה נתקע באמצע סט. מתאמן חכם יודע לעצור חזרה לפני שנתקעים

כשל כשמו כן הוא, כשל. זו לא המטרה. כל אימון יש לך משקל מטרה שאותו אתה אמור להרים למספר החזרות, בהתאם לתוכנית. אם התוכנית בנויה טוב - היא כוללת התקדמות, כלומר עלייה במשקלי העבודה. האינטרס שלך הוא לא להכשל, כי ככה אתה ממשיך להתקדם ולהתחזק.

• פותח/ת השרשור
אוקי, אני מבולבל. כי ברור שעליי להיכשל בטווח מסויים של חזרות בכל סט. אני חושב שאתה מתכוון להתשה. כלומר לא להתיש את עצמי ולשמר כוחות לשאר התרגילים. האם אני טועה?

כי ברור שעליי להיכשל בטווח מסויים של חזרות בכל סט.
לא.
לדוגמה, בתכנית מסויית אתה אמור לעשות 3 סטים של 5, אם הצלחת אתה מעלה משקל, אימון הבא אותו דבר. אם לא הצלחת 5 אז אתה לא מעלה, כשל זה לא המטרה. זה דוגמה אחת, יש תכניות שאתה לא אמור אפילו להתקרב לכשל

• פותח/ת השרשור
סליחה על האיחור, מקווה שתוכל להמשיך לענות לי פה.
אז מתי אני לא אמור להיכשל ובכל זאת לעשות מספר מסוים של חזרות?
זה דוגמה אחת, יש תכניות שאתה לא אמור אפילו להתקרב לכש[/QUOTE

אני לא ממש יודע מה לענות לך מעבר למה ש BEAST AND CHEAT כתב
כשל כשמו כן הוא, כשל. זו לא המטרה. כל אימון יש לך משקל מטרה שאותו אתה אמור להרים למספר החזרות, בהתאם לתוכנית. אם התוכנית בנויה טוב - היא כוללת התקדמות, כלומר עלייה במשקלי העבודה. האינטרס שלך הוא לא להכשל, כי ככה אתה ממשיך להתקדם ולהתחזק.

תקשיבו אני לא מבין איך אתם לא מבינים שזה טרול,אף בנאדם ביקום לא כל כך חסר קליטה ברמה הזו.
גבר-אתה לא רוצה להיכשל,אל תתכנן להיכשל ואל תלך להיכשל.
לא מאמין שבזבזתי על השטות הזאתי דקה.

• פותח/ת השרשור
אוקי, אני פשוט אף פעם לא באתי לאימון במטרה להרים משקל מסויים. זה חדש לי. אני מכיר לבוא ולעשות תוכנית מסודרת עם חזרות וסטים ידועים מראש, אבל לא משקל מסויים. אני כן מכיר בהעלאת משקלי עבודה לאחר הסתגלות השריר למשקל הקיים או הקודם לו. זאת אומרת אני בא, אני מרים משקל כבד לי מספר פעמיים ומוסיף משקל כשזה כבר קל לי. מקווה שלא טעיתי במשהו. זה לא שאני לא מבין מה זה משקל עבודה, פשוט בלבל אותי המושג ''ללא כשל'' שגורם לי לחשוב שאני לא צריך להיכשל במספר חזרות מסויים.

אוקי, אני פשוט אף פעם לא באתי לאימון במטרה להרים משקל מסויים. זה חדש לי. אני מכיר לבוא ולעשות תוכנית מסודרת עם חזרות וסטים ידועים מראש, אבל לא משקל מסויים. אני כן מכיר בהעלאת משקלי עבודה לאחר הסתגלות השריר למשקל הקיים או הקודם לו. זאת אומרת אני בא, אני מרים משקל כבד לי מספר פעמיים ומוסיף משקל כשזה כבר קל לי. מקווה שלא טעיתי במשהו. זה לא שאני לא מבין מה זה משקל עבודה, פשוט בלבל אותי המושג ''ללא כשל'' שגורם לי לחשוב שאני לא צריך להיכשל במספר חזרות מסויים.
בתוכנית אימונים טובה, אתה יודע מראש איזה משקל אתה צפוי להרים באימון ולכמה חזרות. בהתאם לתוצאות האימון, נקבעים המשקלים באימון הבא וכך הלאה.
תכנון המשקלים הנכון, יהיה כזה שימזער את מספר הפעמים שתכשל ולכן תתקדם הכי מהר.

זה נקרא לעשות פעילות גופנית, זה לא נקרא להתאמן.
זה עובד בשלבים ההתחלתיים, אבל כשזה כבר לא קל - זה כבר אף פעם לא יהיה קל. במיוחד לאור העובדה שככל שמתקדמים יותר, קצב השיפור יורד, ואז ההתקדמות קטנה. כלומר, מישהו שהדדליפט שלו 400 לא יכול בשום שלב להגיד "טוב, 400 כבר קל לי. אימון הבא 401".

• פותח/ת השרשור
קראתי פה עכשיו את המאמר על ה-SS ויש שם ממש פיסקה המוגדשת לנושא הנ''ל פה.
צר לי לומר, ואני לא טיפש שאני פשוט לא מבין את הנושא.
אולי פשוט צריך להגדיר את המושג ''כשל'' בהקשרו לעבודה עם משקולות. ואיך מתאמן מתחיל כמוני אמור לעבוד?
כלומר 3 סטים של 10-12 חזרות - ללא כשל ???? אז איך ??

נ.ב
קראתי פה תגובה של מישהו שכועס עליי שאני לא מבין. צר לי
לא.
לדוגמה, בתכנית מסויית אתה אמור לעשות 3 סטים של 5, אם הצלחת אתה מעלה משקל, אימון הבא אותו דבר. אם לא הצלחת 5 אז אתה לא מעלה, כשל זה לא המטרה. זה דוגמה אחת, יש תכניות שאתה לא אמור אפילו להתקרב לכשל

אוקי, אז פה לפי דעתי אתה מתאר מצב שבו המתאמן נכשל אחרי 5 חזרות ולאחר מכן מעלה משקל עבודה. לא כך???

אוקי, אז פה לפי דעתי אתה מתאר מצב שבו המתאמן נכשל אחרי 5 חזרות ולאחר מכן מעלה משקל עבודה. לא כך???
לא, איפה ראית את המילה "נכשל" במשפט של העלאת משקל? תיארתי מצב שהמתאמן עשה 3 סטים של 5 חזרות, הצליח את כל החזרות בכל סט, החזיר את המוט לאחר 5 חזרות בכל סט בלי להכשל, ואז אימון הבא מעלה משקל.
אם קראת כאן את המאמר על SS אז אתה אמור להבין שמה שתיארתי זה בדיוק מה שהולך בתכנית הזאת.

• פותח/ת השרשור
אוקי, תודה. אז הכוונה היא לפי משקל. נכון? כלומר אני מרים משקל הכי כבד ל-5 חזרות 3 פעמים. וגם אני הבנתי נכון אז לא צריך להתיש את עצמך אחרי התרגיל המדובר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית