הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ידיים לא גדלות

• פותח/ת השרשור misheu
  • פורסם בתאריך

misheu

משתמש מתחיל
85
1
נק' מוניטין:
1
85
1
אהלן.

יש לי שתי שאלות שונות:
הראשונה - אני עושה תוכנית AB בתקופת מסה. אני משתדל לנוח דקה וחצי בין סט לסט. לפעמים יש סטים שאת השלישי אני עושה פחות כי דקה וחצי לא מספיק לי (למשל סט שלישי בבנץ').
השאלה שלי האם אפשר לנוח יותר וזה לא יפגע בהיפרטרופיה?

שאלה שניה - אני מתאמן כבר 8 חודשים ועושה את התרגילים המורכבים קרי; בנץ', סקוואט, פרס, דדליפט, ובכל זאת הידיים שלי לא גדלות משמעותית בכלל! הן כן גדלו מאז שהתחלתי, אבל ממש טיפה. אני עושה גם תרגילי עזר קטנים ליד אחורית וקדמית, אבל אני יודע שהתרגילים המורכבים והכבדים הם שמגדילים את הידיים, ועדיין, הידיים לא גדלות. מה כדאי לעשות ?

תודה מראש.

ממה שאני רואה לפחות אצלי,קשה לי להבחין בשינוי שהוא לאורך זמן,תבדוק את ההיקף של הידיים שלך כל כמה זמן.

הראשונה - אני עושה תוכנית AB בתקופת מסה. אני משתדל לנוח דקה וחצי בין סט לסט. לפעמים יש סטים שאת השלישי אני עושה פחות כי דקה וחצי לא מספיק לי (למשל סט שלישי בבנץ').
השאלה שלי האם אפשר לנוח יותר וזה לא יפגע בהיפרטרופיה?
זמן המנוחה תלוי בעצימות המאמץ, כשמדברים על זמני מנוחות מדברים על זמנים מינימלים שדרושים להתאוששות בין סט לסט, זאת אומרת שאם שמעת פעם שההמלצות אומרות שצריך לנוח 1-2 דקות מסט בעצימות בינונית הכוונה לזמן מינימלי כדי שהמערכת תתאושש כך שאם תנוח פי שתיים לא יהיה הבדל, אם תנוח פחות זה אומר שלא התאוששת מספיק ולא יכלת לתת את המקסימום. לכן אין בעיה שתדבר אם החבר שלידך בחדר כושר עוד דקה זה לא המירוץ לסט.
שאלה שניה - אני מתאמן כבר 8 חודשים ועושה את התרגילים המורכבים קרי; בנץ', סקוואט, פרס, דדליפט, ובכל זאת הידיים שלי לא גדלות משמעותית בכלל! הן כן גדלו מאז שהתחלתי, אבל ממש טיפה. אני עושה גם תרגילי עזר קטנים ליד אחורית וקדמית, אבל אני יודע שהתרגילים המורכבים והכבדים הם שמגדילים את הידיים, ועדיין, הידיים לא גדלות

כמו ש@Muzi כתב, כדי לדעת בודאות צריך מדידת היקפים תקופתית, ומכיוון שרובנו לא עושים זאת, אנחנו נתונים בפסיכולוגיה של עצמנו..

יעזור גם תמונה כמו שאמרו, וגם לראות את התכנית שלך. וגם כאמור אם אתה לא עושה מדידות אז אי אפשר לדעת באמת אם הידיים גדלו או לא. בשאר הגוף אתה גודל?
מתח אתה עושה? אם לא אני מציע לעשות צ'ין אפס (מתח בנות), אם אתה יכול לעשות מעל 8-10 חזרות אז תוסיף משקל, ומקבילים גם. אבל את התכנית שלך יעזור לראות בכל זאת

• פותח/ת השרשור
העלתי קצת קצת משקל בבנץ' והצלחתי לבצע אותו ביעילות עם מנוחה של 2-3 דקות בין סט לסט. אני מרגיש שקצת רימיתי, כי יצאתי מהמומנט וכאילו היה לי "קל" יותר. אתם טוענים שזה בסדר?

מדדתי את היקף הידיים והוא עומד על 30-32 (בערך ממוצא בין שתי הידיים).
התוכנית שלי:
:
בנץ' 3X8 חזרות 60 ק"ג.
דאמבלים בשיפוע חיובי 3X12 חזרות 20 ק"ג.
פרפר במכונה 3X10 חזרות 60 ק"ג.
סקוואט 3X8 חזרות 70 ק"ג.
יד אחורית 3X12
מקבילים בתוספת משקל 3X10

B:
מתח בתוספת משקל 3X8
T-BAR אחיזה צרה 3X8 חזרות 42 ק"ג
פולי עליון 3X10 חזרות 50 ק"ג/דדליפט 3X6 (דדליפט פעם בשבוע)
פרס 4X8 חזרות 35 ק"ג.
לחיצת כתפיים לצדדים 3X10 חזרות 10 ק"ג.
יד קדמית 3X12 חזרות 12 ק"ג.
יד קדמית 3X10 מוט.

העלתי קצת קצת משקל בבנץ' והצלחתי לבצע אותו ביעילות עם מנוחה של 2-3 דקות בין סט לסט. אני מרגיש שקצת רימיתי, כי יצאתי מהמומנט וכאילו היה לי "קל" יותר. אתם טוענים שזה בסדר?

מדדתי את היקף הידיים והוא עומד על 30-32 (בערך ממוצא בין שתי הידיים).
התוכנית שלי:
:
בנץ' 3X8 חזרות 60 ק"ג.
דאמבלים בשיפוע חיובי 3X12 חזרות 20 ק"ג.
פרפר במכונה 3X10 חזרות 60 ק"ג.
סקוואט 3X8 חזרות 70 ק"ג.
יד אחורית 3X12
מקבילים בתוספת משקל 3X10

B:
מתח בתוספת משקל 3X8
T-BAR אחיזה צרה 3X8 חזרות 42 ק"ג
פולי עליון 3X10 חזרות 50 ק"ג/דדליפט 3X6 (דדליפט פעם בשבוע)
פרס 4X8 חזרות 35 ק"ג.
לחיצת כתפיים לצדדים 3X10 חזרות 10 ק"ג.
יד קדמית 3X12 חזרות 12 ק"ג.
יד קדמית 3X10 מוט.
אני לא רואה איך אפשר לעשות דדליפט אחרי מתח וחתירה תשים את הדדליפט בהתחלה 6×1
ואחרי זה מתח 8×3
וחתירה 8-10×3
ברגליים הייתי מוסיף עוד תרגיל והייתי עושה 6×3 בסקוואט
ומעביר את הרגליים להתחלה לפני הבנץ

קודם כל בין 30 ל 32 זה הבדל גדול באחוזים.
תבקש עזרה ממישהו במדידה כדי שתהיה לך נקודת התייחסות לעתיד.
חוץ מזה כמה עלית במשקל ב 8 חודשים? איך משקלי העבודה עלו?

• פותח/ת השרשור
ב 8 חודשים עליתי בין 8-10 ק"ג. הגוף שלי מאבד משקל בשניה ומחזיר אותו לאט לאט, ככה שיש כל הזמן תנודות במשקל הגוף שלי, אבל זאת פחות או יותר העלייה שלי.

מדדתי במדיוק וזה 31.

בנוסף, מישהו במכון אמר לי פעם כשהתחלתי שאני חייב לנוח גג דקה וחצי, אחרת אני פוגע בהיפרטרופיה ובעצם פוגע בגדילה, אני מניח שזה לא נכון?

ב 8 חודשים עליתי בין 8-10 ק"ג. הגוף שלי מאבד משקל בשניה ומחזיר אותו לאט לאט, ככה שיש כל הזמן תנודות במשקל הגוף שלי, אבל זאת פחות או יותר העלייה שלי.

מדדתי במדיוק וזה 31.

בנוסף, מישהו במכון אמר לי פעם כשהתחלתי שאני חייב לנוח גג דקה וחצי, אחרת אני פוגע בהיפרטרופיה ובעצם פוגע בגדילה, אני מניח שזה לא נכון?
אל תקשיב ל"מישהו במכון"

איך התפריט? איך קצב ההתקדמות?
העצה הכי טובה שתקבל היא להוסיף צ'ין אפס ומקבילים.
ותעלה תמונה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית