תוכנית אימונים למישהי שבפעם הראשונה מתאמנת

• פותח/ת השרשור kosta
  • פורסם בתאריך
לא שאני לחוץ שהוא ילמד אותה דדליפט, אבל סקוואט הרבה יותר טכני.
אני מסכים איתך, אני קצת מתקשה לנסח אבל הכוונה שלי הייתה:
שהביצוע הבסיסי של סקווט - שים מוט על הגב, רד לישיבה ועלה לחזרה יהיה יותר דומה לתנועה "נכונה" מאשר בדדליפט מכיוון שברוב המקרים המשיכה תהיה עם הידיים.
בנוסף בסקווט ברמת ההחלה טכניקה טובה מסייעת לתנועה, ברכיים לצדדיםף להחזיק גב, להרים מרפיקים ואילו בדדליפט קל להתכופף "עקום" ולמשול ביחס להכנס לסטאפ.
אני אקבל את המוניטין השלילי בהבנה 😃

@oz25 לפני שמישהו נהיה מתאמן מתחיל יש תקופה מקדימה שבה הוא עוד בכלל לא יודע להתאמן. בתקופה הזאת צריך 1. להקנות לו מוטיבציה להתאמן 2. להסביר לו איך מבצעים אימון, עד שלא מסיימים את השלבים האלה שיכולים לקחת אימון אחד או 3 חודשים, טיעונים פיזיולגים הרבה פחות רלוונטים.
לא משנה מה היא/הוא יעשו באימון הראשון השרירים יתפסו וזה יכאב לבוא להתאמן באימון השני וגם האימון השלישי לא יהיה להיט, אז פקטור ההתאוששות מאימון לאימון הוא שונה

אני מסכים איתך, אני קצת מתקשה לנסח אבל הכוונה שלי הייתה:
שהביצוע הבסיסי של סקווט - שים מוט על הגב, רד לישיבה ועלה לחזרה יהיה יותר דומה לתנועה "נכונה" מאשר בדדליפט מכיוון שברוב המקרים המשיכה תהיה עם הידיים.
בנוסף בסקווט ברמת ההחלה טכניקה טובה מסייעת לתנועה, ברכיים לצדדיםף להחזיק גב, להרים מרפיקים ואילו בדדליפט קל להתכופף "עקום" ולמשול ביחס להכנס לסטאפ.
אני אקבל את המוניטין השלילי בהבנה 😃

מוניטין שלילי? מה אנחנו בגן?

החשיבה שלך כנראה נובעת מהצורה שבה אתה חושב שמלמדים דדליפט. אני חושב שלפי הסטאפ ב-SS, לוקח בדיוק 40 שניות ללמד בחורה לעשות דדליפט. כמובן שזה לא קריטי לאימון הראשון.

• אהבתי
Reactions: Tom
@oz25 לפני שמישהו נהיה מתאמן מתחיל יש תקופה מקדימה שבה הוא עוד בכלל לא יודע להתאמן. בתקופה הזאת צריך 1. להקנות לו מוטיבציה להתאמן 2. להסביר לו איך מבצעים אימון, עד שלא מסיימים את השלבים האלה שיכולים לקחת אימון אחד או 3 חודשים, טיעונים פיזיולגים הרבה פחות רלוונטים.
לא משנה מה היא/הוא יעשו באימון הראשון השרירים יתפסו וזה יכאב לבוא להתאמן באימון השני וגם האימון השלישי לא יהיה להיט, אז פקטור ההתאוששות מאימון לאימון הוא שונה
לא כ"כ מבין את מה שאתה מכנה "שלב מקדים". אדם שרק נרשם למכון ומתאמן הוא "מתאמן מתחיל". לא?

לא כ"כ מבין את מה שאתה מכנה "שלב מקדים". אדם שרק נרשם למכון ומתאמן הוא "מתאמן מתחיל". לא?

הוא מתכוון שלפני שאתה מתחיל לאמן בחורה, אתה צריך להיות פסיכולוג ולשכנע אותה שהיא לא תראה כמו גבר, לא יצנח לה הרחם ושזה לא יהפוך אותה לפחות נשית. זה עלול לקחת 5 דקות או חיים שלמים.

אני מתכוון שלפני שמישהו יכול להתאמן עצמאית לפי תוכנית ולהתחיל להתקדם במשקלים. יש שלב מקדים שבו הוא לומד איך בכלל לעבוד, מבחינת טכניקה, משקלי עבודה מתאימים לו וכד'. אחרי השלב הזה הוא יכול לצאת לדרך כ'מתאמן מתחיל' שיכול להתקדם מאימון לאימון.

ואחרי 2, 3 סטים של צ'ינאפס ל-8-10 חזרות היא תהיה שמחה שהתכנית שלה כזאת "קצרה"
תודה על המחמאה 🤭 אבל לקח לי בערך שנתיים להגיע לזה...

אל תתקדם מהר מידי עם משקלי העבודה והכי חשוב תסביר לה על מה היא עובדת בכל תרגיל כדי שהיא תלמד להרגיש את התנועה וכדי להעלות מוטיבציה.
תשווק לה את הסקווט עבור הישבן אבל גם שתלמד להבחין איך מרגיש סקווט נכון כי לוקח זמן עד שמשקלי העבודה מאתגרים מספיק.
אני בעד להוסיף יד קדמית ואחורית במיוחד למתאמנת מתחילה. אימת שרירי הזרוע מתמרצת את מרבית הנשים שאני מכירה.

Back
למעלה תחתית