ייעוץ איך להשתמש ברגליים בדדליפט

Fsociety

משתמש פעיל
886
102
נק' מוניטין:
194
886
102
כשאני עושה הדדליפט הגב לוקח כמעט את כל העומס ואת הרגליים אני בקושי מרגיש אם בכלל.
הרבה אמרו לי לדמיין שאני דוחף את הריצפה בשביל להשתמש בלג דרייב אבל הקיו הזה לא ממש עובד בשבילי.
יכול להיות שהסיבה שאני מתקשה להשתמש ברגליים שלי היא המבנה גוף שלי,הרגליים ארוכות ביחס לטורסו ולכן חשבתי אולי לנסות מעבר לסומו
אבל ממה שהבנתי לא כדאי ברמה שלי לעבור לסומו (105 ל5 כרגע בss).
אשמח לשמוע עצות בנושא,תודה מראש

כן, לזה התכוונתי, גב תחתון לא עובד בכלל בלמשוך את הגב למעלה?
אז מה ההבדל בין דד רומני לרגיל מבחינת השרירים? (אולי חוץ מהרבע ראשי שלא עובד)

רפלקס מתיחה לעומת התחלה ממצב מת + ארבע ראשי כמעט מנוטרל לחלוטין לטובת יותר מעורבות האמסטירנגס. גב תחתון עובד רק איזומטרית, אלא אם כן הוא עגול ואז בכמה סנטימטרים האחרונים הוא מתיישר (וגם זה בהנחה שיש מספיק מומנטום מהעלייה בעזרת פושטי הירך והברך).

רפלקס מתיחה לעומת התחלה ממצב מת + ארבע ראשי כמעט מנוטרל לחלוטין לטובת יותר מעורבות האמסטירנגס. גב תחתון עובד רק איזומטרית, אלא אם כן הוא עגול ואז בכמה סנטימטרים האחרונים הוא מתיישר (וגם זה בהנחה שיש מספיק מומנטום מהעלייה בעזרת פושטי הירך והברך).
תקן אותי אם אני טועה, אבל לפי מה שהבנתי ההבדל הוא ביחס השימוש בשרירים אבל לא משנה את השרירים הפועלים באופן כללי.
אני מוותר על הראבע ראשי בשביל להשתמש טיפה יותר בהאמסטרינג, אבל מאבד הרבה כוח.
אם ככה, למה לעשות את התרגיל מלכתחילה?

תקן אותי אם אני טועה, אבל לפי מה שהבנתי ההבדל הוא ביחס השימוש בשרירים אבל לא משנה את השרירים הפועלים באופן כללי.
אני מוותר על הראבע ראשי בשביל להשתמש טיפה יותר בהאמסטרינג, אבל מאבד הרבה כוח.

זו בדיוק הסיבה שזה לא תרגיל בסיס אלא תרגיל עזר. תרגיל עזר מיועד לעבוד על נקודה חלשה בתרגיל הבסיס, או לחליפין אם נדבר במונחי בילדינג - "לתת דגש" לשריר זה או אחר.

זו בדיוק הסיבה שזה לא תרגיל בסיס אלא תרגיל עזר. תרגיל עזר מיועד לעבוד על נקודה חלשה בתרגיל הבסיס, או לחליפין אם נדבר במונחי בילדינג - "לתת דגש" לשריר זה או אחר.
במונחי ליפטינג, אני אבחר לעשות רומני במידה ויש חוסר פרופורציה בין הסקווד להאמסטרינג?

במונחי ליפטינג, אני אבחר לעשות רומני במידה ויש חוסר פרופורציה בין הסקווד להאמסטרינג?

כן. זה גם עוזר לאחיזה כי אתה לא מוריד את המוט לגמרי לרצפה, אלא מחזיק אותו לאורך כל הסט. גם הזוקפים נמצאים תחת עומס רצוף בצורה כזאת.

הדדליפט הרומני הוא תרגיל עזר. יש 3 סיבות לבצע תרגילי עזר: https://www.lbs.co.il/threads/63251/page-2#post-826443

הדדליפט הרומני עונה על סעיף 3, כי הוא עובד על ההאמסטרינגס בעזרת רפלקס המתיחה כפי שצויין מעליי. ההאמסטרינגס לא עובדים באופן הזה בדדליפט. גם לא הגלוטאוס מקסימוס. ככה שאתה למעשה עובד על אותם שרירים, אבל באופן שונה. הגלוטאוס מקסימוס עובד באופן הזה בסקוואט, אבל ההאמסטרינגס לא כל כך - או שלא או שהרבה פחות, כי השינוי באורך שלהם בסקוואט מינורי מאוד, אם הוא בכלל קיים. בדדליפט הרומני השינוי באורך שלהם משמעותי ובהחלט מאפשר לך לאמן אותם על רפלקס המתיחה, שזה משהו ששום תרגיל אחר, בטח שלא הדדליפט, עובד עליו.

תשען בסט אפ מעט אחורה שתרגיש שהמשקל יושב לך קצת יותר על העקב מאשר כרית כף הרגל
ותדחף את הרצפה עם העקב כאילו אתה עושה לג פרס

ותשלים את התנועה עם הרמה של החזה למעלה

אתה יכול להכנס למדריכים באתר שלי בחתימה פה למטה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית