הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך להשתמש ברגליים בדדליפט

Fsociety

משתמש פעיל
886
102
נק' מוניטין:
194
886
102
כשאני עושה הדדליפט הגב לוקח כמעט את כל העומס ואת הרגליים אני בקושי מרגיש אם בכלל.
הרבה אמרו לי לדמיין שאני דוחף את הריצפה בשביל להשתמש בלג דרייב אבל הקיו הזה לא ממש עובד בשבילי.
יכול להיות שהסיבה שאני מתקשה להשתמש ברגליים שלי היא המבנה גוף שלי,הרגליים ארוכות ביחס לטורסו ולכן חשבתי אולי לנסות מעבר לסומו
אבל ממה שהבנתי לא כדאי ברמה שלי לעבור לסומו (105 ל5 כרגע בss).
אשמח לשמוע עצות בנושא,תודה מראש

דווקא רגליים ארוכות טורסו קצר וידיים ארוכות/ממוצעות יותר אידיאלי לדדליפט רגיל אם אני לא טועה, יש סרטון של massthetics ביחד עם omar isuf שהם מדברים על זה ואומרים לך מה עדיף לך על פי המבנה גוף שלך,משהו שדי עזר לי להרגיש לג דרייב זה deficit deadlift.

• פותח/ת השרשור
דווקא רגליים ארוכות טורסו קצר וידיים ארוכות/ממוצעות יותר אידיאלי לדדליפט רגיל אם אני לא טועה, יש סרטון של massthetics ביחד עם omar isuf שהם מדברים על זה ואומרים לך מה עדיף לך על פי המבנה גוף שלך,משהו שדי עזר לי להרגיש לג דרייב זה deficit deadlift.
רגליים ארוכות מתאים לסומו.
תחשוב על זה,בעצם מה שאתה עושה בעמידה כל כך רחבה בסומו זה לקצר את הרגליים.

כמה הגבהה צריך בשביל deficit? פלטה מספיק?

רגליים ארוכות מתאים לסומו.
תחשוב על זה,בעצם מה שאתה עושה בעמידה כל כך רחבה בסומו זה לקצר את הרגליים.

כמה הגבהה צריך בשביל deficit? פלטה מספיק?
גם כשיש לך רגליים קצרות זה מקצר לך,חוץ מזה שסומו זה לא בהכרח ממש רחב,הקטע העיקרי בסומו,זה שזה די מדמה סקוואט, הרגליים שלך יותר פתוחות,הכפות רגליים יותר מסובבות,והתחת שלך יותר למטה.
קיצר תראה את זה,ותראה שכנראה שיותר מתאים לך דדליפט רגיל.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
גם כשיש לך רגליים קצרות זה מקצר לך,חוץ מזה שסומו זה לא בהכרח ממש רחב,הקטע העיקרי בסומו,זה שזה די מדמה סקוואט, הרגליים שלך יותר פתוחות,הכפות רגליים יותר מסובבות,והתחת שלך יותר למטה.
קיצר תראה את זה,ותראה שכנראה שיותר מתאים לך דדליפט רגיל.

כמו שאתה אומר זה יותר מדמה סקוואט ולכן כנראה מפעיל את הרגליים יותר שזה בדיוק מה שאני רוצה

המשפט "אתה לא משתמש ברגליים אלא בגב" זה ברו-סיינס במיטבו.
הגב לא מרים כלום בדדליפט, כי הוא לא יכול. מה שמרים את המשקל הם פושטי הירך ופושטי הברך. הכוח רק עובר דרך הגב. אין שום דרך לבצע דדליפט "עם הגב" או "בלי להשתמש ברגליים".
והמכניקה של הדדליפט נקבעת ב-100% על פי האנתרופומטריה, רוחב העמידה ורוחב האחיזה. אין לך שום דרך לשנות את זה גם ככה (כשהמשקל כבד - מוט ריק אפשר להרים גם ביד אחת, אין מה להסיק מזה).
כאן יש הסבר מפורט יותר.

אתה לא צריך סומו דדליפט, אתה לא צריך דפיציט דדליפט ואתה לא צריך תרגילי עזר לדדליפט.

אתה צריך ללמוד לעשות דדליפט ואם כבר אתה מתאמן בטכניון לבוא כשהאנשים הכבדים מגיעים, כמו שכבר אמרו לך.

• פותח/ת השרשור
הגב לא מרים כלום בדדליפט, כי הוא לא יכול. מה שמרים את המשקל הם פושטי הירך ופושטי הברך. הכוח רק עובר דרך הגב. אין שום דרך לבצע דדליפט "עם הגב" או "בלי להשתמש ברגליים".
והמכניקה של הדדליפט נקבעת ב-100% על פי האנתרופומטריה, רוחב העמידה ורוחב האחיזה. אין לך שום דרך לשנות את זה גם ככה (כשהמשקל כבד - מוט ריק אפשר להרים גם ביד אחת, אין מה להסיק מזה).
כאן יש הסבר מפורט יותר.
אז אני לא מבין למה הרגליים אפילו לא מורגשות בעוד שהגב התחתון מרגיש גמור בסוף דדליפט? כבד וזה לא שהרגליים שלי חזקות.
אתה לא צריך סומו דדליפט, אתה לא צריך דפיציט דדליפט ואתה לא צריך תרגילי עזר לדדליפט.

אתה צריך ללמוד לעשות דדליפט ואם כבר אתה מתאמן בטכניון לבוא כשהאנשים הכבדים מגיעים, כמו שכבר אמרו לך.
כשהעלתי לפה סרטון אנשים רציניים כמו סטס לדוגמא אמרו לי שהטכניקה בסדר גמור

בהנחה שהגב לא עגול.
כמובן שתמיד תהיה תנועה ברגליים (לפחות בירך), אבל בהחלט אפשר להרים עם הזוקפים בטכניקה לקויה.

אנשים כבדים ? זה מילה יותר יפה לשמנים ?

בהנחה שהגב לא עגול.
כמובן שתמיד תהיה תנועה ברגליים (לפחות בירך), אבל בהחלט אפשר להרים עם הזוקפים בטכניקה לקויה.
תפקיד הזוקפים בדדליפט הוא לשמור על מנח הגב.
אף אחד לא מקבל את הפריוילגיה להגדיר מחדש את התרגיל ועל פי ההגדרות האלה לנתח את התרגיל...

אז אני לא מבין למה הרגליים אפילו לא מורגשות בעוד שהגב התחתון מרגיש גמור בסוף דדליפט? כבד וזה לא שהרגליים שלי חזקות.

כשהעלתי לפה סרטון אנשים רציניים כמו סטס לדוגמא אמרו לי שהטכניקה בסדר גמור
כי הגב עובד, והרבה. הוא פשוט לא מרים.

בהנחה שהגב לא עגול.

גם כשהגב מתעגל, אתה לא "מרים עם הזוקפים". מקסימום מסיים את התנועה.

בהחלט
הם מרימים כמה סנטימטרים בסוף... האם זה נחשב "להרים עם הגב"?
אני הייתי אומר שזה זניח ומתגמד ביחס לירך והברך, ושבכל מקרה דדליפט בטכניקה טובה מבוצע עם גב במנח ניטרלי.

בהחלט
הם מרימים כמה סנטימטרים בסוף... האם זה נחשב "להרים עם הגב"?
אני הייתי אומר שזה זניח ומתגמד ביחס לירך והברך, ושבכל מקרה דדליפט בטכניקה טובה מבוצע עם גב במנח ניטרלי.

זה בטוח לא מה שאנשים מתכוונים אליו כשהם אומרים "אתה מושך עם הגב".

הכוונה שלי הייתה שהזוקפים כן יכולים להשתתף בתנועה בטכניקה לקויה, לא שהם יעשו את כל העבודה.

ושבכל מקרה דדליפט בטכניקה טובה מבוצע עם גב במנח ניטרלי.
על זה אנחנו מסכימים כמובן...

אז איזה שריר גורם לגב להזדקף?
אתה לא מדבר על להזדקף בגב, אלא אתה מדבר על פשיטת ירך.
השרירים הם פושטי הירך כמובן (גלוטאוס, האמסטרינגס ומקרבים במידה מועטה יחסית בדדליפט).

אתה לא מדבר על להזדקף בגב, אלא אתה מדבר על פשיטת ירך.
השרירים הם פושטי הירך כמובן (גלוטאוס, האמסטרינגס ומקרבים במידה מועטה יחסית בדדליפט).
כן, לזה התכוונתי, גב תחתון לא עובד בכלל בלמשוך את הגב למעלה?
אז מה ההבדל בין דד רומני לרגיל מבחינת השרירים? (אולי חוץ מהרבע ראשי שלא עובד)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית