ייעוץ שאלות לגביי תכניקת הפרס

• פותח/ת השרשור maor23
  • פורסם בתאריך

maor23

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
ברוב ההסברים והסרטונים שראיתי אומרים לשמור על גב ישר ומותניים ישרות נעולות ואז להרים את המוט כמו פה :

ואז יש את הסרטונים של מארק שאומר לעשות את זה עם תנועת המותניים קדימה ואז בעזרת הדחיפה חזרה להרים את המוט ככה :
(תראו באיזור הדקה - 5:50 בסרטון)

2.ולגבי הבנץ' פרס אף פעם לא הבנתי עם צריך בשכיבה לדחוף את השכמות והכתפיים שיהיו צמודים וככה יש תנועה רק של הזרועות בלי תנועה של הכתפיים או להשאיר את הכתפיים והשכמות רפויות ?

3.שאלה אחרונה - מישו יכול להסביר לי מה זה בדיוק לשבור מקביל בסקווט ?

2.ולגבי הבנץ' פרס אף פעם לא הבנתי עם צריך בשכיבה לדחוף את השכמות והכתפיים שיהיו צמודים וככה יש תנועה רק של הזרועות בלי תנועה של הכתפיים או להשאיר את הכתפיים והשכמות רפויות ?
השכמות צריכות להיות מכווצות לאורך כל הסט.
3.שאלה אחרונה - מישו יכול להסביר לי מה זה בדיוק לשבור מקביל בסקווט ?
squatdepth.jpg

לשבור מקביל בסקוואט דהיינו שעצם הירך תשבור את ההקבלה שלה לרצפה, במהלך הסקוואט יש נקודה שבה עצם הירך מקבילה לרצפה,אתה רוצה לרדת טיפה יותר מהנקודה הזאת
Squat-Tips-Breaking-Parallel.jpg

הקווים שבתוך הרגליים מייצגים את העצמות,ואתה יכול לראות שעצם הירך לא מקבילה לרצפה ולכן הסקוואט כאן שבר מקביל

לשבור מקביל בסקוואט דהיינו שעצם הירך תשבור את ההקבלה שלה לרצפה, במהלך הסקוואט יש נקודה שבה עצם הירך מקבילה לרצפה,אתה רוצה לרדת טיפה יותר מהנקודה הזאת
Squat-Tips-Breaking-Parallel.jpg

הקווים שבתוך הרגליים מייצגים את העצמות,ואתה יכול לראות שעצם הירך לא מקבילה לרצפה ולכן הסקוואט כאן שבר מקביל
דוגמא גרועה,
המקביל נקבע כשמפרק האגן נמוך יותר מהפטלה (פיקת הברך)
ותעשה כמו שריפטו מלמד

סבבה תודה!
אבל לא עניתם איך אתם עושים את press שלכם ? עם תנועה של האגן או בלי?

@Matty
@NonCivilized
לפי מה שהבנתי יש שתי טכניקות אפשריות.
1.השיטה של ריפטו-אחרי כל חזרה אתה עוצר עם המוט על החזה ואז לוקח תנופה עם האגן.
2.את העצירה אתה עושה עם המוט למעלה וכשאתה מוריד את המוט אתה מעלה ישר חזרה ומקבל באונס מהיידים שפוגעות בצד של הגב (נראלי)

מה זאת אומרת?
1. חזרה בטכניקה של ריפטו מבוצעת מהנקודה שהמוט בנעילה למעלה עד לחזרה עד לנעילה. בשום פנים ואופן לא מתחילים חזרה כשהמוט על החזה ובחיים לא עוצרים את המוט על החזה. בזמן עצירה על החזה המוט מפעיל מומנט על כל שרירי הידיים שלך ומעייף אותם כאשר כשאתה עוצר את המוט בנעילה המומנט נפרש על כל המייצבים לפי עיקרון השרשרת הקינטית.
2. הכנסת האגן ממש לא נועדה כדי לתת תנופה עם האגן אלה כדי שהמוט יוכל לעלות אנכית בלי שהסנטר יפריע לו ויגרום לתנועה בזווית שתיצור מומנט בין המוט למרפק. בשום פנים ואופן אל תתן תנופה עם האגן אחרת אתה עושה פוש פרס.

1. חזרה בטכניקה של ריפטו מבוצעת מהנקודה שהמוט בנעילה למעלה עד לחזרה עד לנעילה. בשום פנים ואופן לא מתחילים חזרה כשהמוט על החזה ובחיים לא עוצרים את המוט על החזה. בזמן עצירה על החזה המוט מפעיל מומנט על כל שרירי הידיים שלך ומעייף אותם כאשר כשאתה עוצר את המוט בנעילה המומנט נפרש על כל המייצבים לפי עיקרון השרשרת הקינטית.
2. הכנסת האגן ממש לא נועדה כדי לתת תנופה עם האגן אלה כדי שהמוט יוכל לעלות אנכית בלי שהסנטר יפריע לו ויגרום לתנועה בזווית שתיצור מומנט בין המוט למרפק. בשום פנים ואופן אל תתן תנופה עם האגן אחרת אתה עושה פוש פרס.
אם הבנתי נכון, אני צריך להתחיל את הפרס שהמוט מעל הראש?
למה כל הזמן התחלתי אותו שהוא בקו הכתפיים כזה, ולפעמים אני עוצר על החזה(יותר בקו הכתפיים) ובחזרה החמישית לוקח נשימה עמוקה ואז באמת היידים שלי מתעייפות.

למה כל הזמן התחלתי אותו שהוא בקו הכתפיים כזה, ולפעמים אני עוצר על החזה(יותר בקו הכתפיים) ובחזרה החמישית לוקח נשימה עמוקה ואז באמת היידים שלי מתעייפות.
לא!!!
תסתכל על הסרטון של ריפטו פשוט...

לא!!!
תסתכל על הסרטון של ריפטו פשוט...
ראיתי וזה מה שאני עושה.
מתחיל את התנועה מקו הכתפיים בערך, מכווץ ישבן ובטן, עולה בקו ישר ונועל עם הטרפזים.
חוזר לקו הכתפיים ועושה אותו דבר.
תקן אותי אם אני עושה משהו לא נכון 😃

אין לך דרך להוציא את המוט ככה שהוא לא יהיה על החזה,אז תוציא את המוט, תעשה חזרה, ואז תעצור, קח אוויר ותעשה חזרות שבהן אתה מתחיל למעלה ובסוף החזרה חוזר למעלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית