הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יתרונות השימוש בתרגילים מורכבים - האומנם?

AmitS85

משתמש פעיל
431
25
נק' מוניטין:
54
431
25
שלום,
יש משהו שלא כל כך הבנתי אותו, וחשבתי על זה הרבה בימים האחרונים, בנוגע לשימוש בתרגילים מורכבים.
למה חוץ מתרגילי הבסיס מומלץ להשתמש בתרגילים מורכבים?
נגיד למה ב-FBW מומלץ לעשות מקבילים ליד אחורית ולא תרגיל מבודד?
הרי מקבילים (גם בווריאציה של הטרייספס) עובדים על החזה, והחזה עבד מספיק בבנץ', לא?
אז למה להמשיך להתיש אותו אחרי הבנץ' ולקחת סיכון שייצור חוסר התאוששות?

אני עכשיו מגיע מזה למסקנה שחוץ מתרגילי הבסיס אין צורך בשימוש בתרגילים מורכבים.
תגידו לי בבקשה אם אני מגיע למסקנה נכונה, ובכלל, אשמח אם תביעו את דעתכם בנושא.

תודה מראש 😃

בשביל לשכנע אותי שזה נכון אתה תצטרך חתיכת מכניזם.
לפחות עבור גיאומטריה שונה, בה מרכז המסה המורמת נמצא מתחת לשרירים שעובדים, הראיתי איך זה אפשרי בהחלט, כפי שמר תפר ציין ואף הביא קישור. האם אפשר לצאת מנקודת הנחה שלפחות לגבי עליות מתח אתה מקבל את הטענה שמבחינה מכנית גרידא ניתן לבצע אותן בעזרת הבייספס בלבד (למרות ששני מפרקים משנים את הזוית שלהם בתרגיל)? אם לא, נא הסבר איפה הכשל. אם כן, נוכל להמשיך מהנקודה הזאת.

אין לי דעה בנושא, אני לא בעד לחפש שרירים חלשים וגם לא נקודות חלשות בכל מקרה. כל אתר שדיבר על board press מדבר על לחזק את הנעילה. אבל למה להניח שזה שקול ללחזק את הטרייספס?
כל אתר מדבר על הטרייספס. לא שזה עוזר לטיעון שלי, אבל בוא נדייק.
ולא יצאתי מהנחה כזו, אלא הגעתי למסקנה כזו.
שים את המוט על מוטות ביטחון גבוהים ותלחץ, ותגיד לי שאתה לא מרגיש שהטרייספס לוקח הרבה יותר עומס ממה שהוא עושה בתחילת התנועה.

לפחות עבור גיאומטריה שונה, בה מרכז המסה המורמת נמצא מתחת לשרירים שעובדים, הראיתי איך זה אפשרי בהחלט, כפי שמר תפר ציין ואף הביא קישור. האם אפשר לצאת מנקודת הנחה שלפחות לגבי עליות מתח אתה מקבל את הטענה שמבחינה מכנית גרידא ניתן לבצע אותן בעזרת הבייספס בלבד (למרות ששני מפרקים משנים את הזוית שלהם בתרגיל)? אם לא, נא הסבר איפה הכשל. אם כן, נוכל להמשיך מהנקודה הזאת.
לא, אני לא מסכים, כי בדיוק כפי שסטיץ' לא לקח בחשבון שרוחב האחיזה נשאר זהה, האיור שלך לא לקח בחשבון את הצד השני: שרוחב הכתפיים נשאר זהה.
בשביל שהאיור שלך יתקיים, אתה צריך להכניס את הכתפיים אחת לשנייה. וכן, אני מתייחס אליו כדו-מימדי, כלומר מניח שהמרפקים לא זזים קדימה אלא החוצה, כי זה מה שמאוייר.

ואם נתייחס לזה כתלת מימדי, אז כשהכתף כפופה והמרפק כפוף כף היד (והמתח) בכל מקרה מעל הראש, כך שהוא לא עובר את המתח. ובגלל שאתה לא בשיווי משקל במצב הזה, הגוף שלך יזוז תחת המתח.

בשביל שהאיור שלך יתקיים, אתה צריך להכניס את הכתפיים אחת לשנייה
כלומר אתה טוען שלא ניתן לבצע עליית מתח בלי לשנות את רוחב הכתפיים? אם נניח שהמרפקים נשארים במישור הפרונטלי ושהכתפיים מקובעות מבחינת רוחבן, מה ימנע את העליה ע"י כיפוף המרפקים החוצה תוך שינוי הזוית בין האמה לזרוע?

לא, אני לא מסכים, כי בדיוק כפי שסטיץ' לא לקח בחשבון שרוחב האחיזה נשאר זהה, האיור שלך לא לקח בחשבון את הצד השני: שרוחב הכתפיים נשאר זהה.
בשביל שהאיור שלך יתקיים, אתה צריך להכניס את הכתפיים אחת לשנייה. וכן, אני מתייחס אליו כדו-מימדי, כלומר מניח שהמרפקים לא זזים קדימה אלא החוצה, כי זה מה שמאוייר.
ביסט, תחשוב שניה - קח את הציור של יהושע, תפעיל רק את הבייספס - מה יקרה? אתה באמת חושב שהבחור לא יעלה למעלה? אז מה, בהנחה שהידיים מקובעות למוט והמוט לא הולך להישבר, הבחור פשוט לא יזוז?

כלומר אתה טוען שלא ניתן לבצע עליית מתח בלי לשנות את רוחב הכתפיים? אם נניח שהמרפקים נשארים במישור הפרונטלי ושהכתפיים מקובעות מבחינת רוחבן, מה ימנע את העליה ע"י כיפוף המרפקים החוצה תוך שינוי הזוית בין האמה לזרוע?
כפי שאמרתי, רוחב הכתפיים.
נסה לאייר את אותו אדם שאיירת, בtop position של המתח. התנאי הוא כמובן שהכתפיים ישארו כפופות, כלומר הupper arm לצדי האוזניים (אם הן משנות את הזווית - זה אומר שהתרחשה גם פשיטת כתף, לא רק כפיפת מרפק). תראה באיזו בעייה תתקל.

ביסט, תחשוב שניה - קח את הציור של יהושע, תפעיל רק את הבייספס - מה יקרה? אתה באמת חושב שהבחור לא יעלה למעלה? אז מה, בהנחה שהידיים מקובעות למוט והמוט לא הולך להישבר, הבחור פשוט לא יזוז?
תסתכל בעצמך על האיור ותגיד לי איך אתה רוצה שהוא יעלה בלי שהזרועות יכנסו לו לתוך בית החזה. או כמו מה שאמרתי ליהושע: תצייר את הtop position. בהצלחה.

תסתכל בעצמך על האיור ותגיד לי איך אתה רוצה שהוא יעלה בלי שהזרועות יכנסו לו לתוך בית החזה. או כמו מה שאמרתי ליהושע: תצייר את הtop position. בהצלחה.
כל עוד האחיזה לא רחבה מדי, אני לא מבין מה הבעיה. מהמצב למטה, תפעיל את הבייספס - כפות הידיים מקובעות כמובן, המרפקים יצאו החוצה והגוף יימשך למעלה. כמה למעלה? עד שרוחב האחיזה לא יאפשר יותר. אבל אם הוא מתחיל באחיזה צרה, נניח רוחה בכתפיים, לא רואה בעיה.

סליחה, אני מתבלבל. ציירו את האמצע, לא את הטופ פוזישן. את השלב בו הupper arms שלו מקבילות לקרקע, ששם הוא כמובן חייב לעבור כדי לבצע עליית מתח שלמה. בהצלחה.

סליחה, אני מתבלבל. ציירו את האמצע, לא את הטופ פוזישן. את השלב בו הupper arms שלו מקבילות לקרקע, ששם הוא כמובן חייב לעבור כדי לבצע עליית מתח שלמה. בהצלחה.
אתה באמת מתבלבל. דיברנו על השאלה אם הבחור מסוגל לעלות מלמטה בעזרת הבייספס בלבד, לא אם הוא עובר בוחן בר-אור. למי אכפת אם הוא מבצע עליית מתח שלמה?

אתה באמת מתבלבל. דיברנו על השאלה אם הבחור מסוגל לעלות מלמטה בעזרת הבייספס בלבד, לא אם הוא עובר בוחן בר-אור. למי אכפת אם הוא מבצע עליית מתח שלמה?
התשובה היא לא, כי ככל שהupper arms שלו מתקרבות למקביל, הן בהגדרה מתארכות מבחינה אופקית - כך שאם רוחב הכתפיים לא קטן, זה לא אפשרי.

התשובה היא לא, כי ככל שהupper arms שלו מתקרבות למקביל, הן בהגדרה מתארכות מבחינה אופקית - כך שאם רוחב הכתפיים לא קטן, זה לא אפשרי.
אם יהושע ירצה לצייר, אני אשמח, כישורי הציור שלי לא יעמדו בזה.
אבל אם הבחור מתחיל מרוחב הכתפיים, הוא מגיע בלי בעיה למצב שהסנטר שלו מעל המתח.
חוץ מזה שהוא ינגח במתח כי הוא נמצא בעולם דו מימדי, אבל זה לא משנה.
ומספיק עם ההגדרה הזאת, זה פשוט לא נכון. הן לא מתארכות, תנסה לדמיין את זה.

נו מה, אתה רציני?

הנה, טרחתי:
http://oi58.tinypic.com/2hicqwg.jpg

אל תתפוס אותי על הדיוק, אורך הקווים שהוספתי לא זהה לאורך הupper arms שיהושע צייר (ונראה לי ששלו יותר ארוכים למען האמת - הם בערך באותו אורך אבל שלו יוצאים "מרחוק יותר" מהמפרק)
אבל זה הכיוון אליו הupper arms הולכות, ושים לב לרוחב הכתפיים הדרוש באמצע התנועה VS בתחתית

זה באמת מאוד פשוט

נו מה, אתה רציני?

הנה, טרחתי:
http://oi58.tinypic.com/2hicqwg.jpg

אל תתפוס אותי על הדיוק, אורך הקווים שהוספתי לא זהה לאורך הupper arms שיהושע צייר (ונראה לי ששלו יותר ארוכים למען האמת - הם בערך באותו אורך אבל שלו יוצאים "מרחוק יותר" מהמפרק)
אבל זה הכיוון אליו הupper arms הולכות, ושים לב לרוחב הכתפיים הדרוש באמצע התנועה VS בתחתית

זה באמת מאוד פשוט
תהרוג אותי - אתה וטנק, שנורא התלהב - איך אתה לא מבין על מה אני מדבר. פשוט תהרוג.
נכון, זה הכיוון שהזרועות הולכות אליו, אבל משום מה אתה מניח שהאמות מקובעות למצב אנכי. למה?
מה מפריע לאמות ההיפותטיות של הבחור הזה להיפתח עם המרפקים הצידה, כך שיהיה מקום לרוחב הכתפיים שלו?

תהרוג אותי - אתה וטנק, שנורא התלהב - איך אתה לא מבין על מה אני מדבר. פשוט תהרוג.
נכון, זה הכיוון שהזרועות הולכות אליו, אבל משום מה אתה מניח שהאמות מקובעות למצב אנכי. למה?
מה מפריע לאמות ההיפותטיות של הבחור הזה להיפתח עם המרפקים הצידה, כך שיהיה מקום לרוחב הכתפיים שלו?
העובדה שבשביל שזה יקרה תצטרך להתרחש פשיטת כתף, ואז זה כבר לא כפיפת מרפק בלבד.
בדיוק כמו שהupper arms זזות למעלה הן מתקרבות במישור האופקי, כך גם הן יורדות במישור האנכי למטה ביחס לגוף כשהמרפק זז החוצה במישור האופקי. בהנחה שהן נשארות באותו אורך כל הזמן, כמובן.

הנה, טרחתי גם אני - ומי שצוחק על כישורי הציור שלי חוטף באן!

Untitled1.png

ירוק זה כתפיים, כתום זה זרועות, שחור זה אמות.
אפשר להגיע מהמצב השמאלי למצב הימני ע"י קפיצים, מנועים, שרירים - מה שתקרא לזה - במרפקים בלבד, בלי שום יכולת כיווץ בכתף?

הנה, טרחתי גם אני - ומי שצוחק על כישורי הציור שלי חוטף באן!

צפה בקובץ המצורף 28514

ירוק זה כתפיים, כתום זה זרועות, שחור זה אמות.
אפשר להגיע מהמצב השמאלי למצב הימני ע"י קפיצים, מנועים, שרירים - מה שתקרא לזה - במרפקים בלבד, בלי שום יכולת כיווץ בכתף?
התשובה היא לא, אי אפשר.
באיור שלך מאויירת פשיטת כתף
שים לב לזווית הupper arms ביחס לטורסו. בצד ימין התרחשה פשיטת כתף. בגלל שזה דו מימדי אפשר להתקטנן ולהגיד שזה קירוב כתף, אבל זה לא העניין. זו תנועה בכתף, בהגדרה. וכופפי המרפק לא מבצעים אותה.

באתי להעלות את התמונה הזו שתמחיש איך זה יראה כשהאמות לא אנכיות כמו שביקשת, ותמחיש את גובה המרפקים בשתי האופציות וכך תראה שבלי פשיטת כתף ו/או הארכה של הupper arm, אין אפשרות להגיע לפוזיצייה, אבל הקדמת אותי עם איור נפלא משלך.
כדי שזה לא ירגיש כאילו טרחתי לחינם:
http://oi62.tinypic.com/i59q1z.jpg

שים לב לזווית הupper arms ביחס לטורסו. בצד ימין התרחשה פשיטת כתף. בגלל שזה דו מימדי אפשר להתקטנן ולהגיד שזה קירוב כתף, אבל זה לא העניין. זו תנועה בכתף, בהגדרה. וכופפי המרפק לא מבצעים אותה.
אני לא בטוח שהבנתי אותך. או שאתה מדבר על שגיאות קטנות בשרטוט שלי (בצד ימין?) או שאתה מבין שהשרטוט כמובן אמור להיות סימטרי, ורוחב הכתפיים נשאר זהה ורוחב האחיזה נשאר זהה והמרפקים יוצאים באותה זוית החוצה.

אז בהנחה שהבנת, אני שואל שאלה פשוטה: האם אפשר להגיע למצב הימני, כולל פשיטת כתף, קירוב כתף, כיפוף אוחתו ואמו - מה שתקרא לזה - אם יש לנו קפיצים רק במרפקים, והכתפיים של הבחור הן סתם חיבורים חופשיים בלי שום יכולת תנועה אוטונומית? כן או לא?

אני לא בטוח שהבנתי אותך. או שאתה מדבר על שגיאות קטנות בשרטוט שלי (בצד ימין?) או שאתה מבין שהשרטוט כמובן אמור להיות סימטרי, ורוחב הכתפיים נשאר זהה ורוחב האחיזה נשאר זהה והמרפקים יוצאים באותה זוית החוצה.
לא "ירדתי" על הציור שלך, אלא להיפך. הוא הראה אפילו יותר טוב משלי את העובדה שרציתי להציג.

אז בהנחה שהבנת, אני שואל שאלה פשוטה: האם אפשר להגיע למצב הימני, כולל פשיטת כתף, קירוב כתף, כיפוף אוחתו ואמו - מה שתקרא לזה - אם יש לנו קפיצים רק במרפקים, והכתפיים של הבחור הן סתם חיבורים חופשיים בלי שום יכולת תנועה אוטונומית? כן או לא?
יום לימודים ארוך.
אם אין לך מנוע במפרק הכתף, אלא רק במפרק המרפק, אז לא, אתה לא יכול להגיע למצב הימני באיור שלך. כי הוא דורש פשיטת/קירוב כתף. שים לב לזווית הupper arm ביחס לטורסו בין שני המצבים. התרחשה שם תנועה. איך כופפי המרפק ביצעו אותה? אשמח לשמוע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית