הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יתרונות השימוש בתרגילים מורכבים - האומנם?

AmitS85

משתמש פעיל
431
25
נק' מוניטין:
54
431
25
שלום,
יש משהו שלא כל כך הבנתי אותו, וחשבתי על זה הרבה בימים האחרונים, בנוגע לשימוש בתרגילים מורכבים.
למה חוץ מתרגילי הבסיס מומלץ להשתמש בתרגילים מורכבים?
נגיד למה ב-FBW מומלץ לעשות מקבילים ליד אחורית ולא תרגיל מבודד?
הרי מקבילים (גם בווריאציה של הטרייספס) עובדים על החזה, והחזה עבד מספיק בבנץ', לא?
אז למה להמשיך להתיש אותו אחרי הבנץ' ולקחת סיכון שייצור חוסר התאוששות?

אני עכשיו מגיע מזה למסקנה שחוץ מתרגילי הבסיס אין צורך בשימוש בתרגילים מורכבים.
תגידו לי בבקשה אם אני מגיע למסקנה נכונה, ובכלל, אשמח אם תביעו את דעתכם בנושא.

תודה מראש 😃

יום לימודים ארוך.
אם אין לך מנוע במפרק הכתף, אלא רק במפרק המרפק, אז לא, אתה לא יכול להגיע למצב הימני באיור שלך. כי הוא דורש פשיטת/קירוב כתף. שים לב לזווית הupper arm ביחס לטורסו בין שני המצבים. התרחשה שם תנועה. איך כופפי המרפק ביצעו אותה? אשמח לשמוע.
I give up.
אולי יהושע יוכל להסביר יותר טוב ממני, כי השלב הבא שלי זה לבנות דמות כזאת ולצלם אותה, ובשביל זה לא משלמים לי מספיק.
אה, ואיך כל זה קשור לנעילה בבנץ' פרס? אני לא יודע.
זה בא לפסול את הטענה שלך שתנועה (=פתיחת זוית) בכתף לא יכולה לבוא מהטרייספס, בהינתן כפות ידיים מקובעות למוט.

זה בא לפסול את הטענה שלך שתנועה (=פתיחת זוית) בכתף לא יכולה לבוא מהטרייספס, בהינתן כפות ידיים מקובעות למוט.
גם אם נדמיין שכופפי המרפק שלך יכולים to force everything למקום, למה זה קשור לבנץ' פרס לא דמיוני, שבו לטרייספס שלך אין כוח סוס של טנק ולפקטורליס מייג'ור כוח סוס של קיפוד?

גם אם נדמיין שכופפי המרפק שלך יכולים to force everything למקום, למה זה קשור לבנץ' פרס לא דמיוני, שבו לטרייספס שלך אין כוח סוס של טנק ולפקטורליס מייג'ור כוח סוס של קיפוד?
צריך הבדל כוח כזה כדי ששריר יקח את רוב התנועה על עצמו?
טוב, לפחות אתה מדמיין שכופפי המרפק שלי יכולים to force everything.... זאת גם התקדמות.
אני באמת לא יודע כבר איך להסביר את עצמי.
סורי.

טוב, לפחות אתה מדמיין שכופפי המרפק שלי יכולים to force everything.... זאת גם התקדמות.
סורי.
אם לומר את האמת אני גם לא מבין מה אתה מנסה להגיד, כי לא הגיוני שאתה לא רואה שחייבת להיות תנועה בכתף . אם יש תנועה בכתף הבייספס לא לבדו.

סורי.
אתה מפספס את הנקודה
גם אם נדמיין שהכוח בכפיפת המרפק לא מוגבל והכתף והטורסו שלך יכולים להחזיק כל כוח דחיסה מבלי שהזרוע תדחס פנימה, עדיין בשביל שתתרחש עליית מתח אתה תצטרך לשנות את הזווית במפרק הכתף.
ככה שלא, אתה לא יכול רק בעזרת שריר אחד, אלא אם התנאים הנ"ל מתקיימים. והם לא מתקיימים בבנץ' פרס, או במתח, או בכל תרגיל אחר.
בכל מקרה שני המפרקים ינועו, ואני לא רואה תסריט שבו הקירוב האופקי בבנץ' פרס מתרחש ע"י המצב המתואר כאן ולא ע"י הפקטורליס מייג'ור. מצטער. זה לא קשור למציאות.

אם לומר את האמת אני גם לא מבין מה אתה מנסה להגיד, כי לא הגיוני שאתה לא רואה שחייבת להיות תנועה בכתף . אם יש תנועה בכתף הבייספס לא לבדו.
אם הכתף והטורסו יכולים לעמוד בדחיסה של הזרועות לתוך הגוף, והבייספס שלך יותר חזק משל יוסי יד 50, אז באופן תיאורטי כן, הבייספס שלך will force the movement לדעתי. אבל זה לא משנה את העובדה שתתרחש תנועה בכתף, ושהתסריט הנ"ל הוא אף פעם לא מתקיים במקום התסריט שבו פושטי הכתף פשוט פושטים אותה, ולכן תורמים לתנועה. אולי אצל רובוטים שיהיו קיימים בשנת 3234, לא יודע.

I give up.
אולי יהושע יוכל להסביר יותר טוב ממני, כי השלב הבא שלי זה לבנות דמות כזאת ולצלם אותה, ובשביל זה לא משלמים לי מספיק.

נעזוב את זה שזה לא פוסל את הטענה שלו, איך פתאום כדי לתמוך בטענה של טרייספס בבנץ׳ עברנו לדבר על מתח וכשאני דיברתי על דדליפט זה היה לא לגיטימי?

אז להזכירך: טרייספס בבנץ׳.

אם הכתף והטורסו יכולים לעמוד בדחיסה של הזרועות לתוך הגוף, והבייספס שלך יותר חזק משל יוסי יד 50, אז באופן תיאורטי כן, הבייספס שלך will force the movement לדעתי. אבל זה לא משנה את העובדה שתתרחש תנועה בכתף, ושהתסריט הנ"ל הוא אף פעם לא מתקיים במקום התסריט שבו פושטי הכתף פשוט פושטים אותה, ולכן תורמים לתנועה. אולי אצל רובוטים שיהיו קיימים בשנת 3234, לא יודע.
אז אתה מסכים שזה אפשרי מבחינה פיזיקלית, אתה רק חושב שגוף האדם חלש מדי.
אז קודם כל, טענה נהדרת עם הרובוטים, כשמדובר בעיקרון פיזיקלי. באמת.
דבר שני, כל מי שלא הבין איך זה אפשרי לעלות עליית מתח אך ורק על ידי בייספס - ביסט יסביר.

נעזוב את זה שזה לא פוסל את הטענה שלו, איך פתאום כדי לתמוך בטענה של טרייספס בבנץ׳ עברנו לדבר על מתח וכשאני דיברתי על דדליפט זה היה לא לגיטימי?

אז להזכירך: טרייספס בבנץ׳.
איך זה לא פוסל את הטענה שלו? בוא ננסה שוב, לאט: כמו שבמתח אפשר (תיאורטית) לבצע פשיטת כתף ע"י שימוש בבייספס בלבד, כך בבנץ' אפשר (תיאורטית, שוב) לבצע קירוב כתף ע"י שימוש בטרייספס בלבד.
לכן, הטענה שלו שאם אני רואה תנועה בכתף היא בהכרח כיווץ בפקטורליס - אינה נכונה. מש"ל.

נ.ב. עברנו לדבר על מתח כי זו תנועה בדיוק הפוכה לבנץ'. קיוויתי שאני אצליח להבהיר משהו בעזרתה. boy, I was wrong.

דבר שני, כל מי שלא הבין איך זה אפשרי לעלות עליית מתח אך ורק על ידי בייספס - ביסט יסביר.

איך זה לא פוסל את הטענה שלו? בוא ננסה שוב, לאט: כמו שבמתח אפשר (תיאורטית) לבצע פשיטת כתף ע"י שימוש בבייספס בלבד, כך בבנץ' אפשר (תיאורטית, שוב) לבצע קירוב כתף ע"י שימוש בטרייספס בלבד.
לכן, הטענה שלו שאם אני רואה תנועה בכתף היא בהכרח כיווץ בפקטורליס - אינה נכונה. מש"ל.

נ.ב. עברנו לדבר על מתח כי זו תנועה בדיוק הפוכה לבנץ'. קיוויתי שאני אצליח להבהיר משהו בעזרתה. boy, I was wrong.

זה לא פוסל את הטענה, כי גם במתח לא הראית שאפשר, וגם כי זו ממש לא תנועה הפוכה לבנץ׳. תנסה להשאר בנושא, אוקיי?

אתה בורח מהנקודה.
גם אם זה אפשרי, זה לא אומר שזה מה שקורה. בשום תסריט מציאותי אתה לא רואה מישהו עושה מתח ע"י כפיפת מרפק של טנק מרכבה שפושטת את הכתף כי הכתף והטורסו שלו משוריינים כמו טנק מרכבה ובלתי דחיסים.
כנ"ל בבנץ'. שהוא לא התנועה ההפוכה, דרך אגב.
אתה לא רואה קירוב אופקי ע"י התסריט הלא מציאותי הזה, אתה רואה קירוב כתף ע"י הפקטורליס מייג'ור.
אלה שתי האפשרויות שבהן יכול להתקיים קירוב אופקי, ורק האופציה השנייה אפשרית במציאות.

זה לא פוסל את הטענה, כי גם במתח לא הראית שאפשר, וגם כי זו ממש לא תנועה הפוכה לבנץ׳. תנסה להשאר בנושא, אוקיי?
אני מת על ההחלטיות שלך. בוא, גם אני אנסה:
1. כן הראיתי. תשאל את ביסט, הוא בסוף הבין אותי. ובשנת 3234 אפילו יהיו רובוטים שידגימו!
2. היא כן הפוכה. חזה, כתף קדמית, יד אחורית לוחצים - גב, כתף אחורית, יד קדמית מושכים. כמה פשוט.
3. זה בדיוק הנושא. תנסה לעקוב, אוקיי?
גם אם זה אפשרי, זה לא אומר שזה מה שקורה. בשום תסריט מציאותי אתה לא רואה מישהו עושה מתח ע"י כפיפת מרפק של טנק מרכבה שפושטת את הכתף כי הכתף והטורסו שלו משוריינים כמו טנק מרכבה ובלתי דחיסים.
עוד פעם בלתי דחיסים? מה הקשר? אפשר לבנות דמות מגפרורים שתעשה את זה.

אני מת על ההחלטיות שלך. בוא, גם אני אנסה:
1. כן הראיתי. תשאל את ביסט, הוא בסוף הבין אותי. ובשנת 3234 אפילו יהיו רובוטים שידגימו!
2. היא כן הפוכה. חזה, כתף קדמית, יד אחורית לוחצים - גב, כתף אחורית, יד קדמית מושכים. כמה פשוט.
3. זה בדיוק הנושא. תנסה לעקוב, אוקיי?

הראית שבמודל שבו אין אפילו דמיון לצורה בה עושים מתח במציאות, בהנחה שלבייספס יש כוח אינסופי והגוף לא רוצה להשתמש בשרירים האחרים שיש לו ומעדיף להיות מאוד לא יעיל, תיתכן תנועה חלקית של מתח בעזרת הבייספס. שאר המסקנות הן פרי הדמיון שלך. גם הקפיצה הלוגית שזה תופס לתנועה ״הפוכה״ בצורה מוזרה כלשהי.

אם זה מה שאתה שואל, אז אתה לא הבנת למה הרובוט עם הכוח של טנק המרכבה ומשקל הגוף של רקדנית בלט שהרכבת, יכול בשנת 3234 לעשות את מה שאמרת.

כפיפת מרפק דוחסת את הזרועות לתוך הגוף, ורק אם הוא בלתי דחיס והכוח בבייספס לא מוגבל - התוצר יהיה דחיפת המרפקים החוצה, מה שגורם לפשיטת כתף.

וההפך מהמתח זה הפרס. לא הבנץ'.

הראית שבמודל שבו אין אפילו דמיון לצורה בה עושים מתח במציאות, בהנחה שלבייספס יש כוח אינסופי והגוף לא רוצה להשתמש בשרירים האחרים שיש לו ומעדיף להיות מאוד לא יעיל, תיתכן תנועה חלקית של מתח בעזרת הבייספס. שאר המסקנות הן פרי הדמיון שלך. גם הקפיצה הלוגית שזה תופס לתנועה ״הפוכה״ בצורה מוזרה כלשהי.
לא... הראיתי מצב תיאורטי שבו ניתן לעלות באמצעות בייספס בלבד. המטרה היתה להבהיר שיתכן שהבייספס יהיה חזק יותר במשיכה מאשר שרירי הגב - לא שיש לו כוח אינסופי ושהגב חלש באופן אינסופי. ממש פספסתי כנראה את ההסבר, אם זה מה שהבנתם...
מכאן - הייתם אמורים להבין שיתכן מצב שבו הטרייספס יהיה חזק יותר מהפקטורליס בלחיצת חזה. לפחות בנקודות מסוימות. ולכן הטענה של ביסט, שאם אני רואה תנועה בכתף, זה אומר שהפקטורליס נותן את אותו הכוח בדיוק לכל אורך התנועה - היא לא נכונה.
כפיפת מרפק דוחסת את הזרועות לתוך הגוף, ורק אם הוא בלתי דחיס והכוח בבייספס לא מוגבל - התוצר יהיה דחיפת המרפקים החוצה, מה שגורם לפשיטת כתף.
אתה טועה. כמו שאמרתי, גם דמות מגפרורים תעלה בשרטוט של יהושע.
וההפך מהמתח זה הפרס. לא הבנץ'.
יופי. לא יכולת לדמיין חתירה במקום מתח. זה באמת הבדל ענק. שמיים וארץ.

לא... הראיתי מצב תיאורטי שבו ניתן לעלות באמצעות בייספס בלבד. המטרה היתה להבהיר שיתכן שהבייספס יהיה חזק יותר במשיכה מאשר שרירי הגב - לא שיש לו כוח אינסופי ושהגב חלש באופן אינסופי. ממש פספסתי כנראה את ההסבר, אם זה מה שהבנתם...
מכאן - הייתם אמורים להבין שיתכן מצב שבו הטרייספס יהיה חזק יותר מהפקטורליס בלחיצת חזה. לפחות בנקודות מסוימות. ולכן הטענה של ביסט, שאם אני רואה תנועה בכתף, זה אומר שהפקטורליס נותן את אותו הכוח בדיוק לכל אורך התנועה - היא לא נכונה.

הראית בדיוק את מה שכתבתי. אף אחד לא הסיק שיש לבייספס כוח אינסופי ושהגב חלש באופן אינסופי. אמרתי שאלה הדרישות למצב שאתה מציג.
אף אחד גם לא אמר שהפקטורליס נותן את אותו הכוח, אלא ששניהם מייצרים כוח לאורך כל התנועה ולכן אתה לא יכול לדעת מי מייצר את רוב הכוח ומתי.

טיעון לפנתיאון.
בניגוד לטיעון חסר ההיגיון וההסברים שלך שצריך דחיסות של טנק בכתפיים?
אתה התווכחת איתי שעות שבשרטוט של יהושע לא יקרה כלום והדמות לא תעלה, מה קרה לטיעון המדהים הזה?

רגע, אם זה סבבה להחליף תרגילים אז גם אני רוצה. קח בנץ׳ עם דאמבלים. שם עוד יותר קל לראות שהטיעון שלך מתפרק.

בניגוד לטיעון חסר ההיגיון וההסברים שלך שצריך דחיסות של טנק בכתפיים?
אתה התווכחת איתי שעות שבשרטוט של יהושע לא יקרה כלום והדמות לא תעלה, מה קרה לטיעון המדהים הזה?
אז דיברנו על ה"מציאות", שההגבלה היחידה היא שבמפרק הכתף לא תתרחש תנועה. לא שמת לב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית