הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תחקיר ''תעשיית השרירים'' ביום רביעי

היתה הרופאה שלי כשהייתי בפנימיה בווינגיט (לפני יותר מעשרים שנה), אם אני זוכר נכון היא עסקה אז בעיקר בתחום התזונה.
מומחית לעייפות החומר כמסתבר...
אין תועלת לילדים להתאמן
מה עם גיוס שרירים
שיפור יכולות מוטוריות
הטמעת טכניקה מגיל קטן

ככה יוצרים אלופים, היא רק רוצה להראות רצינית בטלוויזיה ומדברת שטויות תוך כדי.

נדמה לי שקראתי אפילו תיאוריה לפיה זרחן דווקא עוזר לקליטת סידן דרך איזה מנגנון שכבר שכחתי
זה נכון שהוא חיוני לאגירת סידן ,כי הסידן נאגר ביחד איתו בעצמות. העצמות שלנו הם מלח שעשוי מסידן ופוספט .

לא.. זה לא מה שאני טוענת. לקחת את התגובה שלי בנושא יעילות קולה בהסרת חלודה והשלכת אותה על נושא התזונה..
אם תחבר את התגובות שלי פה תבין שהכוונה שלי הייתה שאם מתייחסים למוצר כלשהו שמרכיב חלק בתזונה שלנו צריך לבחון את ההשפעות החיוביות שלו (למה הוא הכרחי לתזונה שלנו) לעומת הנזק. וכשבוחנים "נזק" צריך להתייחס גם לתמונה הכללית. מצב של חוסר בזרחן בתזונה המערבית הוא נדיר לעומת מצב של עודף זרחן (שכיח).
אדם שכבר מקבל עודף של זרחן בתזונה בגלל שהוא צורך הרבה מוצרי חלב ובשר וכו' - עוד תוספת של זרחן עלולה להזיק. וההשפעה היא לרוב לטווח הרחוק.. במיוחד אם אותו אדם גם לא מקבל מספיק סידן מהתזונה בהתאם.
גם אם לבן אדם יש חוסר בזרחן לא הייתי ממליצה לו לשתות קולה.. אם כבר אז מוצרי חלב שלפחות גם תורמים לך סידן.. כך שהיחס יותר מאוזן.
בנוסף, לחומצה זרחתית יש השפעה שלילית על שכבת האימייל בשיניים.
אז למה הזכרת את הנושא של החלודה אם זה לא קשור?

העניין הוא שצריך את הסידן כחלק מתהליך הביפור של הדם מחומצות במצבים מסויימים.

זה שבמקרה בקולה החומצה שמוסיפים מבוססת על פוספט לא מעיד על כך שדווקא הפוספט הוא המזיק. להפך ,הפוספט אם כבר עוזר לאגירה ולא מפריע לה. אגב, זה אותו הסיפור עם השיניים.

אני מניח גם שיכול להצטבר עודף של פוספט אבל מעניין עד כמה העניין באמת נפוץ כי בד"כ הכליות מטפלות במצבים האלה די מהר.

אז למה הזכרת את הנושא של החלודה אם זה לא קשור?

העניין הוא שצריך את הסידן כחלק מתהליך הביפור של הדם מחומצות במצבים מסויימים.

זה שבמקרה בקולה החומצה שמוסיפים מבוססת על פוספט לא מעיד על כך שדווקא הפוספט הוא המזיק. להפך ,הפוספט אם כבר עוזר לאגירה ולא מפריע לה. אגב, זה אותו הסיפור עם השיניים.

אני מניח גם שיכול להצטבר עודף של פוספט אבל מעניין עד כמה העניין באמת נפוץ כי בד"כ הכליות מטפלות במצבים האלה די מהר.
למה לא קשור? הגבתי למישהו שטען שקולה לא יעילה יותר ממים בהסרת חלודה. עניתי לו.
תסתכל איזה תגובה ציטטתי לפני שאתה רושם.

כל כך הרבה אנשים זיינו לי את השכל על התכנית הזאת שהחלטתי שאני אראה לפחות חלקים ממנה.

אם הייתי עונה בנקודות לכל שטות שנאמרה שם זה היה לוקח לי יותר מדי זמן שאין לי, אז הינה איך שאני מסכם את רוב מה שנאמר שם -
😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣😣

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית