עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
@yonizarkh
אני לא מנסה להציג את תחום הפסיכיאטריה כמיותר וכחסר יעילות בגלל שהוא לא מספיק "מדעי".
אני מתייחסת לקשר שלו לפסאודו מדע -ומציגה מצב בו לרוב האבחנה נעשית לפי "עצוב לי..", "ירד לי התיאבון.." שזה נתון לתפיסתו של המאובחן והמאבחן..
מגדירים תחום כפאסאודו מדע גם לפי טענות או תאוריות שלא ניתן לאמתן או להפריכן.
ובפסיכיאטריה כל עוד האבחון לא נעשה על פי שום שיטה למדידה- אי אפשר לאמת מחלה או להפריכה.
לפי דעתך תשאול המאובחן לגבי התחושות שלו ושל הסובבים אותו זה כלי אמין ומדיד אשר מאפשר קביעה של מחלה?
@yonizarkh
אני לא מנסה להציג את תחום הפסיכיאטריה כמיותר וכחסר יעילות בגלל שהוא לא מספיק "מדעי".
אני מתייחסת לקשר שלו לפסאודו מדע -ומציגה מצב בו לרוב האבחנה נעשית לפי "עצוב לי..", "ירד לי התיאבון.." שזה נתון לתפיסתו של המאובחן והמאבחן..
מגדירים תחום כפאסאודו מדע גם לפי טענות או תאוריות שלא ניתן לאמתן או להפריכן.
ובפסיכיאטריה כל עוד האבחון לא נעשה על פי שום שיטה למדידה- אי אפשר לאמת מחלה או להפריכה.
לפי דעתך תשאול המאובחן לגבי התחושות שלו ושל הסובבים אותו זה כלי אמין ומדיד אשר מאפשר קביעה של מחלה?
וכל הדיון הזה התחיל מכך שטענת שנטורופתיה זה פסאודו מדע עם הנחה סמויה שזה תחום לא יעיל.. אבל ישנו חיבור גוף ונפש ודוגמא לכך נמצא באפקט פלצבו
כבר לא ברור לי על מה הויכוח.. אז אתה טוען שאפקט פלסיבו כן יעיל בטיפול.נטורופתיה , בחלקה , מתבססת על שיטות פסאודו - מדעיות כגון הומיאופתיה , אירידיולוגיה רפלוקסולוגיה וכו'. שיטות טיפול שנבדקו ונחקרו ונמצא שכולן מתבססות על פלסבו.
ופלסבו זה לא סתם "חיבור גוף - נפש" כמו שנהוג לחשוב ( בכלל , המושג הזה של "גוף ונפש" יחלוף כשנבין טוב יותר את פעילות המוח. בסופו של דבר הכל זה ריאקציות ביוכימיות ( עד כמה שזה לא רומנטי ))
אפקט הפלסיבו והתהליכים הקשורים אליו נחקרים , וזה תחום מחקר בפני עצמו.
הדיון הזה עדיין נמשך, ניראה לי שצריך להפנות אותם אליו.איזה דיון כבד התחלתם.
דוד שלי מנהל מחלקה בשער מנשה, אפנה אותו אליכם 😲
כבר לא ברור לי על מה הויכוח.. אז אתה טוען שאפקט פלסיבו כן יעיל בטיפול.
אם כך, נסכים על העובדה שגם תחום הנטורופתיה שלרוב מבוסס על פסאודו מדע יכול להימצא כיעיל.
זה נכון שיש סיכון בכך שאדם חולה יתעלם לחלוטין מהמלצות הרפואה הקונבנציונלית ויסתמך רק על המלצות נטורופת. עם זה אני מסכימה.יכול להיות. אבל לא בגלל שיש משהו ספציפי בשיטות הללו שעובד.
באותה מידה את יכולה לחבק ארנבים כשיטת טיפול.
הבעיה העיקרית היא כמובן במצבים בהם נמנע טיפול יעיל מאדם שזקוק לו , כיוון שהוא סובר / סיפרו לו שטיפול כזה יכול לבוא במקום.
בכל אופן , אני לא חושב שיש כאן ויכוח. אני פשוט חושב שאת לא מבדילה בין פסאודו-מדע למדע שאין לו מספיק ראיות טובות בתת-תחומים מסויימים.
ויש מצבים בהם גם רק טיפול לפי שיטות קונבנציונלית לא יעיל ונדרש לשלב בין שני התחומים.
כאב ללא הסבר ביולוגי שלפעמים מפנים לרפואה משלימה.. מקרים שהרפואה הקונבנציונלית לא מצליחה לאבחן..למשל?
כאב ללא הסבר ביולוגי שלפעמים מפנים לרפואה משלימה.. מקרים שהרפואה הקונבנציונלית לא מצליחה לאבחן..
כאב ללא הסבר ביולוגי שלפעמים מפנים לרפואה משלימה.. מקרים שהרפואה הקונבנציונלית לא מצליחה לאבחן..
ואת חושבת שלמישהו ברפואה משלימה יש מושג מה המקור של הכאב? או איך כאב עובד בכלל?
המחקר פה אומר בצורה שטחית ״יש תוצאות״ אנחנו לא יודעים בדיוק אילו ולמה..יש נתונים?
תודה, נראה מעניין.אם את רוצה לקבל מושג למה טיפולי פלסיבו עשויים לעזור במצבי כאב , אני ממליץ לך לקרוא את זה :
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2770065/
יש כאן הסבר תמציתי על מנגנונים שכאלו.