הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פחמימות מורכבות VS פשוטות

• פותח/ת השרשור kosta
  • פורסם בתאריך

kosta

מושעה
3,955
2,114
נק' מוניטין:
3,874
3,955
2,114
אקטיב "ACT" ,חיפה
אהלן
אשמח אם מישהו יסביר לי על למה עדיף במסה לאכול פחמימות מורכבות מאשר פשוטות.
חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי הסבר למה במסה עדיף לאכול פחמימות מורכבות ולא פשוטות ?
האם הגוף מנצל את הפחמימות הפושטות כמו המורכבות ?
מה ההבדלים ש2 סוגי הפחמימה עוברים בגוף האדם.

אם אין לך משהו להוסיף אז תחסוך מעצמך ו מכולם
א. תדבר יפה אף אחד לא חייב לך כלום, אל תשכח שביקשת עזרה.

ב. יש לי הרבה מה להוסיף ולעוד הרבה יהיה מה להוסיף, אבל כולם כבר עשו את זה יותר מפעם אחת. ואתה מתעצל לחפש בפורום.

דווקא במסה לא הייתי אומר שיש "עדיפות" לאחד מהסוגים, אלא לגיוון.
לא רואה משהו רע בשילוב פחמימות מורכבות עם פשוטות.
אממה,

קח בחשבון שגם אורז לבן לצורך העניין נחשב פחמימה מורכבת.. ואני אישית מעדיף שרוב הפחמימה שלי תגיע מאורז וש"ש למשל.. ואולי קצת לחם מלא.

אבל לא מוותר על הבן אנד ג'ריז בשייק של הבוקר... ☝️

• פותח/ת השרשור
אממה,

קח בחשבון שגם אורז לבן לצורך העניין נחשב פחמימה מורכבת.. ואני אישית מעדיף שרוב הפחמימה שלי תגיע מאורז וש"ש למשל.. ואולי קצת לחם מלא.

אבל לא מוותר על הבן אנד ג'ריז בשייק של הבוקר... ☝️
רוב הפחמימה שלי מגיע מגילדות ופירות 80% ומעלה

• פותח/ת השרשור
א. תדבר יפה אף אחד לא חייב לך כלום, אל תשכח שביקשת עזרה.

ב. יש לי הרבה מה להוסיף ולעוד הרבה יהיה מה להוסיף, אבל כולם כבר עשו את זה יותר מפעם אחת. ואתה מתעצל לחפש בפורום.
על סמך מה קבעת שאני מתעצל ?
ואם חיפשתי בגוגל ובפורמים שונים ?
מאיפה לך הידע הזה?
המון פרוקטוז.

תוסיף אורז וש"ש, למה הכל כמעט רק מסוכרים פשוטים?
כי אני משלים את החוסר מהחיטוב;)

על סמך מה קבעת שאני מתעצל ?
ואם חיפשתי בגוגל ובפורמים שונים ?
מאיפה לך הידע הזה?

כי אני משלים את החוסר מהחיטוב;)
פשוט, אני אישית עניתי על שאלה כזאת בדיוק, פעמיים, ועל עוד שאלות בסגנון כמה פעמים.
חיפוש קצר בפורום היית מוצא תשובה מפורטות ועןד דיון ארוך בנושא

שים 50 גרם גלידה בשייק וזה מספיק סוכר רגיל ביום.. 😉
מה רע בסוכר רגיל?
אני לא מסכים שהכול צריך לבוא מגלידות כי כנראה כמו שאמרת שזה עם פירות יביא אותו לכמןת מוגזמת של פרוקטוז וצריך לגוון. אבל אם זה נכנס לו בערכים שיאכל גלידה..

מה רע בסוכר רגיל?

איפה קבעתי שזה רע? 😃
שים לב מה כתבתי, כתבתי שהכי טוב יהיה לגוון.. ושלא כמעט כל הפחמימות יהיו מסוכרים פשוטים.

אם זה נכנס לו בערכים שיאכל גלידה..
משפט שיש לו סוגייה בעייתית בעיניי, כי אנשים יכולים לפרש שאת כל הפחמימות הם יכולים לקבל מגלידה ואת כל השומן לצורך העניין מטחינה..
כשאנו יודעים שלא לזה התכוון המשורר.

ואפרופו גלידה,
אני כן חושב שזה יהיה חכם להכניס בערכים כמות מסויימת של גלידה או מאכלים כאלה ואחרים שאוהבים, רק לשמור על גיוון בתזונה.

משפט שיש לו סוגייה בעייתית בעיניי, כי אנשים יכולים לפרש שאת כל הפחמימות הם יכולים לקבל מגלידה ואת כל השומן לצורך העניין מטחינה..
כשאנו יודעים שלא לזה התכוון המשורר.

ואפרופו גלידה,
אני כן חושב שזה יהיה חכם להכניס בערכים כמות מסויימת של גלידה או מאכלים כאלה ואחרים שאוהבים, רק לשמור על גיוון בתזונה.
מסכים איתך לגמרי
איפה קבעתי שזה רע? 😃
שים לב מה כתבתי, כתבתי שהכי טוב יהיה לגוון.. ושלא כמעט כל הפחמימות יהיו מסוכרים פשוטים.
קיבלתי, לא שמתי לב לזה.. עדיין בוקר מדי 😃

שאתם אומרים גיון בפחמימה כאילו כמה אתם מגוונים כמה סוגים 2 או 3 או יותר ? כי אני רוצה לסדר את התפריט שיהיה עם גיוון אבל ברור אני לא יאכל עכשיו 6 ארוחות כל ארוחה אחד בטטה קואקר לחם קינואה וכוסמת כי זה כאב ראש.
ככל שיש גיון גדול יותר בתפריט חוץ מזה שזה בקטע הבריאותי מבחינת התקדמות נגיד בתקופת מסה זה משנה משהו ?

שאתם אומרים גיון בפחמימה כאילו כמה אתם מגוונים כמה סוגים 2 או 3 או יותר ? כי אני רוצה לסדר את התפריט שיהיה עם גיוון אבל ברור אני לא יאכל עכשיו 6 ארוחות כל ארוחה אחד בטטה קואקר לחם קינואה וכוסמת כי זה כאב ראש.
ככל שיש גיון גדול יותר בתפריט חוץ מזה שזה בקטע הבריאותי מבחינת התקדמות נגיד בתקופת מסה זה משנה משהו ?
אצלי זה קצת סוכרים רגילים והרוב פחימימות מורכבות (אורז,ש"ש,פריכיות אורז מלאות,קינואה וכו')

הרבה.ומה לגבי אגוזים שקדים טחינה גולמית אבוקדו חמאת בוטנים וכל השאר כמה מגוון בהרבה סוגים ? או מספיק איזה 2 או 3

הרבה.ומה לגבי אגוזים שקדים טחינה גולמית אבוקדו חמאת בוטנים וכל השאר כמה מגוון בהרבה סוגים ? או מספיק איזה 2 או 3
מגוון..מה הכיף בלאכול רק טחינה או רק אבוקדו.
צריך לשמור על רמות נורמליות של אמוגה 6 מול אומגה 3, וגם אומגה 9 לקחת בחשבון.

האמת אני לא כל כך מסתכל מה זה מה בקטע של האיזון אבל מקפיד לאכל טחינה גולמית אבוקדו אגוזים לשחק עם זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית