הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ במתח/פולי הברכיאליס(ביד קדמית) עובד ?

בפרונציה (כפות הידיים פונות קדימה) יש מעורבות רבה יותר של שרירי הברכיאליס (שנמצא מתחת לבייספס) והברכיוראדיאליס (החלק הבשרני של האמה, שנמצא מתחת למרפק בחלק העליון) מאשר הבייספס. בעיקר של הברכיוראדיאליס.
באחיזה נייטרלית, מה שנקרא אחיזת פטיש, יש מעורבות רבה יותר של שריר הברכיאליס.
וסופינציה (כפות הידיים פונות אליך, מה שנקרא במתח 'מתח בנות') יש מעורבות רבה יותר של הבייספס מאשר של השניים האחרים.
בסופו של דבר ההבדלים לא כל כך קריטיים, בעיקר בגלל שהמטרה שלך בתרגיל היא למזער את עבודת כופפי המרפק ולהפעיל בעיקר את שריר הרחב גבי. לחלק מהאנשים יהיה קל יותר לעשות את זה כאשר האגודל מעל המוט ולא תחתיו (Thumbless grip).
מה שכן, מומלץ בדרך כלל בפרונציה לאחוז יחסית רחב, מחוץ לרוחב כתפיים ובסופינציה לאחוז צר מרוחב כתפיים.

בצ'ין אפס המעורבות גדולה יותר
זה לא נכון, הברכיאליס מחובר לעצם האולנה ולכן אינו מושפע ממנח כף היד, אי אפשר להפעיל אותו יותר או פחות באף מנח.
בפרונציה (כפות הידיים פונות קדימה) יש מעורבות רבה יותר של שרירי הברכיאליס
אין פשוט מוערבות של הבייספס זה לא שהברכיאליס עובד חזק יותר.
השוואה שנויה במחלוקת, הברכיאליס בעל המסה הגדולה כנגד הברכיורדיאליס במנח אופטימלי עם יתרון מכאני מובהק, לדעתי הברכיורדיאליס מנצח, אבל כמו שכתבתי די שנוי במחלוקת.
כותרת וישר לעניין
לשאלתך,
הברכיאליס הוא השריר הראשי מבין כופפי המרפק וגם החזק מביניהם, הוא יעבוד במלוא עוצמתו בכל כפיפת מרפקים, מכיוון שהוא אינו מחובר לעצם הרדיוס אלא לאולנה כוחו אינו משתנה בהתאם למנח כף היד.

זה לא נכון, הברכיאליס מחובר לעצם האולנה ולכן אינו מושפע ממנח כף היד, אי אפשר להפעיל אותו יותר או פחות באף מנח.
המחסור הפחמימות כנראה דפק אותי יותר מידיי.....
קראתי בייספס, ולא התייחסתי ספציפית לברכיאליס.

טוב שאתה כאן 😉

טוב שאתה כאן 😉
כן גם אני תהיתי אולי התכוונת לבייספס והתבלבלת, אגב אתה כבר הרבה זמן בחיטוב מורן, שלא תהפך לשלד בסוף אנחנו צריכים אותך. 😃

כן גם אני תהיתי אולי התכוונת לבייספס והתבלבלת, אגב אתה כבר הרבה זמן בחיטוב מורן, שלא תהפך לשלד בסוף אנחנו צריכים אותך. 😃
זהו, סיימתי 😃
התחילה התכוננות לתחרות בדצמבר 🏋️😅

זהו, סיימתי 😃
התחילה התכוננות לתחרות בדצמבר 🏋️😅
מעולה! אני מניח שאני לא מעודכן כי המתמטיקה לא משאירה לי זמן להכנס לפורום. האמת שאני הרבה בפתח תקווה כי חברה שלי גרה שם, אולי אני אבוא ביום של התחרות לעודד את חברי הפורום 😉

מעולה! אני מניח שאני לא מעודכן כי המתמטיקה לא משאירה לי זמן להכנס לפורום. האמת שאני הרבה בפתח תקווה כי חברה שלי גרה שם, אולי אני אבוא ביום של התחרות לעודד את חברי הפורום 😉
אני יותר מאשמח שתבוא לעודד! 👏

• פותח/ת השרשור
בפרונציה (כפות הידיים פונות קדימה) יש מעורבות רבה יותר של שרירי הברכיאליס (שנמצא מתחת לבייספס) והברכיוראדיאליס (החלק הבשרני של האמה, שנמצא מתחת למרפק בחלק העליון) מאשר הבייספס. בעיקר של הברכיוראדיאליס.
וסופינציה (כפות הידיים פונות אליך, מה שנקרא במתח 'מתח בנות') יש מעורבות רבה יותר של הבייספס מאשר של השניים האחרים.
בסופו של דבר ההבדלים לא כל כך קריטיים, בעיקר בגלל שהמטרה שלך בתרגיל היא למזער את עבודת כופפי המרפק ולהפעיל בעיקר את שריר הרחב גבי. לחלק מהאנשים יהיה קל יותר לעשות את זה כאשר האגודל מעל המוט ולא תחתיו (Thumbless grip).
מה שכן, מומלץ בדרך כלל בפרונציה לאחוז יחסית רחב, מחוץ לרוחב כתפיים ובסופינציה לאחוז צר מרוחב כתפיים.

טוב שאתה כאן 😉

אחלה קיבלתי תשובה שרציתי תודה לכם 😃

ואיך לא באת להרקולס?

ואיך לא באת להרקולס?
אני מניח שאתה מתכוון לחדר כושר, אני תמיד מתאמן במקום העבודה שלי, הכי נוח שם, אני לא מחכה לבנצ' או לסקוואט אף פעם, ויש לי דאמבלים עד 65 קילו, ככה שקשה לי להתאמן במקום אחר שככה נוח. 😃

אני מניח שאתה מתכוון לחדר כושר, אני תמיד מתאמן במקום העבודה שלי, הכי נוח שם, אני לא מחכה לבנצ' או לסקוואט אף פעם, ויש לי דאמבלים עד 65 קילו, ככה שקשה לי להתאמן במקום אחר שככה נוח. 😃
במה אתה עובד שיש בו מכון כושר?😲
או שאתה עובד במכון כושר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית