הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שרירים בדדלפיט

Sharp578

משתמש פעיל
435
11
נק' מוניטין:
11
435
11
היי, יש לי שאלה לגבי דדלפיט, אני יודע שבתרגיל הזה עובדים הרבה שרירים, אבל רציתי לשאול איזה שרירים אתם הכי מרגישים שאתם עושים את הדדליפט? אני שואל את זה כדי לדעת אם יש לי איזשהי טעות כי השריר היחידי שאני מרגיש בזמן התנועה הוא הגב תחתון..
עוד שאלה, שאני במצב המוצא ההתחלתי בדדליפט, שאני בא להרים את המוט מהריצפה, לפי מה שאני יודע צריך שהמוט יהיה בערך מעל אמצע הנעל וקרוב לרגל, וצריך שהברכיים לא יעברו את המוט כדי שמתי שאני ירים את המוט הוא לא התנגש בברכיים ויהיה תנועה חלקה, אני צודק?
בכל מקרה אני לא מצליח להגיע למצב שהברכיים לא עוברות את המוט בהתחלה.. למשהו יש טיפים?

טיפ, תראה את הסרטון ותעשה

בסט אפ לפני המשיכה הברכיים כן עוברות קצת את המוט אבל כשאתה מתחיל למשוך אתה מיישר את הברכיים במקביל.
לגבי השרירים, אולי הגב התחתון זה החוליה החלשה אצלך לכן אתה מרגיש אותו ואולי אתה לא עושה בטכניקה נכונה, שזה אפשר לדעת רק אם תצלם את עצמך ותעלה לכאן. בכל מקרה התנועות של הגוף שמתרחשות בדדליפט זה פשיטת אגן (שאת זו עושים שרירי הגלוטאוס (ישבן) וההאמסטרינס (רגל אחורית)) ופשיטת ברכיים (שרירי הארבע ראשי) ויש עוד לא מעט שרירים שעובדים בצורה איזומטרית (כלומר לא אחראים על תנועה אלא מכווצים במצב סטטי) כמו זוקפי גב שמונעים מהגב להתעגל ולקרוס, אמות שבעזרתן מחזיקים את המוט בידיים, לטיסימוס שבעזרתן מקרבים את המוט לגוף ועוד.

• פותח/ת השרשור
טיפ, תראה את הסרטון ותעשה

בסט אפ לפני המשיכה הברכיים כן עוברות קצת את המוט אבל כשאתה מתחיל למשוך אתה מיישר את הברכיים במקביל.
לגבי השרירים, אולי הגב התחתון זה החוליה החלשה אצלך לכן אתה מרגיש אותו ואולי אתה לא עושה בטכניקה נכונה, שזה אפשר לדעת רק אם תצלם את עצמך ותעלה לכאן. בכל מקרה התנועות של הגוף שמתרחשות בדדליפט זה פשיטת אגן (שאת זו עושים שרירי הגלוטאוס (ישבן) וההאמסטרינס (רגל אחורית)) ופשיטת ברכיים (שרירי הארבע ראשי) ויש עוד לא מעט שרירים שעובדים בצורה איזומטרית (כלומר לא אחראים על תנועה אלא מכווצים במצב סטטי) כמו זוקפי גב שמונעים מהגב להתעגל ולקרוס, אמות שבעזרתן מחזיקים את המוט בידיים, לטיסימוס שבעזרתן מקרבים את המוט לגוף ועוד.

תודה רבה על התגובה, העלה סרטון בקרוב, לגבי הסט אפ בהתחלה, בסרטון הוא עושה את זה ממש טוב אולי בקטנה הוא טיפה עובר כמו שאמרת, אבל המצב אצלי הוא שאני מנסה להיות ישר עם הרגל בשביל לעשות את התנועה, אבל אין לי ברירה שאני ישר עם הרגל אני לא מצליח להגיע למוט עם הידיים, אז אני יורד טיפה עם הגוף להחזיק את המוט וברגע שאני יורד פשוט הרגל ניהיית באלכסון.. במקום ככה: | , ניהיית ככה \ .

שים לב למצב ההתחלתי, הברכיים שלי עוברת את המוט ושאני מנסה להיות ישר ולא לעבור הגב שלי מתעגל:

יש לי את אותה בעיה
זה נגרם עקב האמסטרינג קצר לפי כל הדעות...אז בינתיים כשאתה עובד על גמישות האמסטרינג

תעשה סומו דדליפט

יש לי את אותה בעיה
זה נגרם עקב האמסטרינג קצר לפי כל הדעות...אז בינתיים כשאתה עובד על גמישות האמסטרינג

תעשה סומו דדליפט
זה נגרם מטכניקה לקויה. אין סיבה לסומו דדליפט.
@Sharp578 תתחיל מזה שתמשוך מגובה נורמלי לדוגמא פלטה אולימפית (אם אין לך תשים הגבהות).
ובחיים אל תכופף ידיים, הם סהכ משמשות כחבלים בתרגיל הזה. בסיום התנועה, תכווץ ישבן ותדחוף אגן קדימה. ותיישר רגליים.

שים לב למצב ההתחלתי, הברכיים שלי עוברת את המוט ושאני מנסה להיות ישר ולא לעבור הגב שלי מתעגל:

איזה פלטות זה? זה לא נראה פלטות אולימפיות, כלומר אתה מתחיל למשוך מגובה נמוך יותר. כמו שנאמר למעלה או שתיקח פלטות בקוטר סטנדרטי או תשים הגבהות, כי זה משנה מאוד את הסטאפ. עכשיו זה נראה כאילו אתה מנסה לעשות סקוואט עם מוט בידיים וזה לא התנועה של דדליפט.
לגבי ביצוע המשיכה, זה גם מוסבר בסרטון ששמתי.וכמו שעידו אמר, בחיים אל תכופף ידיים, לא מובן לי למה אתה עושה את זה בסוף התנועה אבל תפסיק לעשות את זה.

• פותח/ת השרשור
זה נגרם מטכניקה לקויה. אין סיבה לסומו דדליפט.
@Sharp578 תתחיל מזה שתמשוך מגובה נורמלי לדוגמא פלטה אולימפית (אם אין לך תשים הגבהות).
ובחיים אל תכופף ידיים, הם סהכ משמשות כחבלים בתרגיל הזה. בסיום התנועה, תכווץ ישבן ותדחוף אגן קדימה. ותיישר רגליים.
לצערי אין לי פלטה אולימפית רק את אלה, מה זה הגבהות ואיך שמים אותם?
איפה אתה רואה שאני מכופף ידיים ? לא שמתי לב לזה פשוט.
ומה שאמרת בסוף, סיום התנועה אתה מתכוון מהרגע שאני יורד עם המוט מלמעלה למטה? בחלק הזה צריך לדחוף את האגן? הוא לא צריך להיות אחורה כמה שיותר?
איזה פלטות זה? זה לא נראה פלטות אולימפיות, כלומר אתה מתחיל למשוך מגובה נמוך יותר. כמו שנאמר למעלה או שתיקח פלטות בקוטר סטנדרטי או תשים הגבהות, כי זה משנה מאוד את הסטאפ. עכשיו זה נראה כאילו אתה מנסה לעשות סקוואט עם מוט בידיים וזה לא התנועה של דדליפט.
לגבי ביצוע המשיכה, זה גם מוסבר בסרטון ששמתי.וכמו שעידו אמר, בחיים אל תכופף ידיים, לא מובן לי למה אתה עושה את זה בסוף התנועה אבל תפסיק לעשות את זה.
אני מתאמן בבית, זה פלטות רגילות כי יש לי מוט הברגה, שוב איך שמים הגבהות? ולגבי הכיפוף ידיים, איפה אתם רואים את זה?
תודה.

לצערי אין לי פלטה אולימפית רק את אלה, מה זה הגבהות ואיך שמים אותם?
תהיה יצירתי. תשים את הפלטות שבמוט על משטחים כלשהם כך שזה יגביה את המוט. לדוגמא פלטות ששוכבות על הרצפה
איפה אתה רואה שאני מכופף ידיים ? לא שמתי לב לזה פשוט.
כל חזרה כשאתה בסיום תנועת המשיכה (כלומר, למעלה)
ומה שאמרת בסוף, סיום התנועה אתה מתכוון מהרגע שאני יורד עם המוט מלמעלה למטה? בחלק הזה צריך לדחוף את האגן? הוא לא צריך להיות אחורה כמה שיותר?
בסיום התנועה אני מתכוון שהמוט נמצא הכי גבוה. מעל הברכיים. באזור של הירכיים. בירידה האגן צריך להיות אחורה אתה צודק.

• פותח/ת השרשור
תהיה יצירתי. תשים את הפלטות שבמוט על משטחים כלשהם כך שזה יגביה את המוט. לדוגמא פלטות ששוכבות על הרצפה

כל חזרה כשאתה בסיום תנועת המשיכה (כלומר, למעלה)

בסיום התנועה אני מתכוון שהמוט נמצא הכי גבוה. מעל הברכיים. באזור של הירכיים. בירידה האגן צריך להיות אחורה אתה צודק.
תודה, פלטה אחת מתחת לכל אחד תספיק לדעתך לגובה?
לגבי הכיפוף ידיים, ואו אני לא רואה את זה, אתה יכול להגיד לי באיזה שניות בסרטון אתה רואה את זה?

תודה, פלטה אחת מתחת לכל אחד תספיק לדעתך לגובה?
לגבי הכיפוף ידיים, ואו אני לא רואה את זה, אתה יכול להגיד לי באיזה שניות בסרטון אתה רואה את זה?
יותר לכיוון 2..
מהשנייה ה 6 עד ה 11, ומה 15 עד ה 19.

• פותח/ת השרשור
אני מדבר על המרפק. סוף הדדליפט שלך הופך לחתירה.. אתה מביא את המוט לאגן
עכשיו ראיתי, תודה איישם את זה.
אני מדבר על המרפק. סוף הדדליפט שלך הופך לחתירה.. אתה מביא את המוט לאגן
יישמתי את מה שאמרתם, יש לי מדרגה אחת עם שני חלקים מגביהים, שמתי אותם מתחת לצלחות, האם הגובה הזה בסדר?
לגבי העליה הידיים הירידה האם יותר טוב?
אני שם לב שהגב תחתון שלי נראה עגלגל אבל נראה לי כי אני סתם שמן
תודה:

תמדוד שהמוט נמצא 20 ס"מ מהרצפה.
אתה לא מתחיל עם מוט מעל אמצע כף רגל, אתה שוב מכופף ידיים (כנראה שהמשקל בכלל לא מאתגר אותך) והגב התחתון שלך עגול.
לגבי הגב, אתה צריך בסטאפ לבצע סיבוב אגן לפנים. במילים פשוטות יותר, להצביע עם התחת כמו פרחה.
ואתה לא שמן.

• פותח/ת השרשור
תמדוד שהמוט נמצא 20 ס"מ מהרצפה.
אתה לא מתחיל עם מוט מעל אמצע כף רגל, אתה שוב מכופף ידיים (כנראה שהמשקל בכלל לא מאתגר אותך) והגב התחתון שלך עגול.
לגבי הגב, אתה צריך בסטאפ לבצע סיבוב אגן לפנים. במילים פשוטות יותר, להצביע עם התחת כמו פרחה.
ואתה לא שמן.
מדדתי, אם אתה מתכוון מהריצפה לאמצע המוט זה יוצא 20 ס"מ, אבל אם הכוונה מהריצפה למתחת המוט זה יוצא 17.8 .. תופס?
לגבי הכיפוף ידיים זה נקרא כיפוף? השארתי את המוט ישר חוץ משניה אחת שלא היה נוח לי המוט ביד אז כיפפתי אבל ישר החזרתי ליד ישרה.
לגבי הגב, למרות המילים הפשוטות, הבנתי את הכוונה להוציא את התחת החוצה אבל לא הבנתי באיזה שלב של התרגיל.
חח ואני יודע שאני לא שמן אבל נצבר לי שומן באיזור השניצלים, וכל פעם שאני יורד אז רואה את זה ממש והגב נראה עגול לגמרי, אולי הוא באמת עגול אבל לא כמו שזה נראה

תודה!

מדדתי, אם אתה מתכוון מהריצפה לאמצע המוט זה יוצא 20 ס"מ, אבל אם הכוונה מהריצפה למתחת המוט זה יוצא 17.8 .. תופס?
אם אתה רוצה להיות מהדייקנים אז תוסיף 2.5 ס"מ אבל לא קריטי.. אני כרגע עובד מיותר נמוך בלית ברירה.
לגבי הכיפוף ידיים זה נקרא כיפוף? השארתי את המוט ישר חוץ משניה אחת שלא היה נוח לי המוט ביד אז כיפפתי אבל ישר החזרתי ליד ישרה.
במשקלים כבדים השנייה הזאת תהיה השנייה האחרונה שתחזיק מוט בידיים. (הגזמתי, אבל זה באמת מאוד מסוכן. אפשר בכיף לקרוע את הבייספס ככה)
לגבי הגב, למרות המילים הפשוטות, הבנתי את הכוונה להוציא את התחת החוצה אבל לא הבנתי באיזה שלב של התרגיל.
בשלב שאתה מתכונן להרים את המוט מהרצפה. זה נקרא סטאפ (Set Up)

• פותח/ת השרשור
אם אתה רוצה להיות מהדייקנים אז תוסיף 2.5 ס"מ אבל לא קריטי.. אני כרגע עובד מיותר נמוך בלית ברירה.

במשקלים כבדים השנייה הזאת תהיה השנייה האחרונה שתחזיק מוט בידיים. (הגזמתי, אבל זה באמת מאוד מסוכן. אפשר בכיף לקרוע את הבייספס ככה)

בשלב שאתה מתכונן להרים את המוט מהרצפה. זה נקרא סטאפ (Set Up)
תודה רבה...
חוץ ממה שאמרת יש עוד משהו בעייתי? הכל טוב?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית