ייעוץ שיקום הגוף לאחר חיטוב ארוך

tal1990

משתמש מתחיל
16
0
נק' מוניטין:
0
16
0
שלום רב, שמי טל ואני בן 16, בעברי הייתי ילד שמן. 1.60 ושוקל 90 קילו, עברתי דיאטת כסאח שבמהלכה התדרדרתי לאנורקסיה, במצב הנוכחי אני 1.80 ושוקל 55 קילו, הבנתי שזה חמור, העלתי את הקלוריות בהדרגה אך כמות הקלוריות שהנני עומד עליה עדיין נמוכה(כ 900 קלוריות), המטרה שלי היא לשקול כ 65 ז"א לעלות 10 קילו כי הבנתי שאני חיה בצורה לא בריאה וזה מוגזם, רציתי לדעת כיצד אני אמור לעלות את כמות הקלוריות כך שלא אעלה במשקל באופן מהיר מדי, אני מעוניין לעשות זו בצורה איטית ועלייה נקייה, כמוכן, רציתי לדעת האם הגוף שלי יחזור לעצמו ולא אשמין כ"כ הרבה ברגע שאני מעלה קלוריות? לכמה קלוריות אני צריך לעלות בשלב הראשוני? אני מעוניין בעלייה כמה שיותר נקייה ואיטית, כמוכן, אני יודע ש 65 עדיין משקל נמוך, אך זה המשקל האידיאלי בשבילי מאחר ואני יודע שזה גם לא נחשב לתת משקל,
תודה לעוזרים.
כמוכן, האם ה BMR שלי יחזור לעצמו והאם זה יקח זמן רב לגוף להשתקם?
עד שאעלה ל 65 קילו אוכל להתייצב על משקל של 65?✌️

תעלה כל שבוע ב500 קלוריות עד שתגיע למאזן נייטרלי שלך ואני מניח שבגלל שזה פגוע אז יקח לזה זמן להשתקם אז לדעתי חכה חודש ואז תעלה עוד 500 ככה בשביל לפצות על הזמנים 😃 וגם תפתח שרירים, הדרך הכי טובה לעלות משקל גוף 😃
אבל אל תקח את מה שאני אומר כמובן מעליו כי אני לא יודע הרבה, פשוט אומר לפי הגיון....
לדעתי גם אל תשקל בזמן הקרוב כי אתה תעלה בנוזלים וזה סתם ילחיץ אותך ואתה תאכל שוב פחות

1. אתה מתאמן ?
2. אתה בגיל ההתבגרות ואתה עושה יותר נזק מתועלת , אבל בכל מקרה הייתי מרכז את הקלוריות שאני מוסיף מסביב לאימון במידה ואתה מתאמן
3. תעלה כל3-4 ימים ב150-250 קלוריות את התפריט , אם אתה מתאמן תדאג למנת חלבון יומית מספקת לפי המשקל הייתי אומר ~100 גרם חלבון , ושאר הקלוריות שיבואו מפחממה (בהנחה שהתפריט שלך לפחות 20% מסך כל הקלוריות בא משומן).

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על תגובתך העניינית משה, לדעתך עד שאגיע ל 65 קילו אוכל להתייצב על המשקל הזה עם לאכול כמות נורמלית? אני מתכוון, הגוף שלי יצליח להשתקם? ואני מתאמן, אבל לא בחד"כ, אין לי מספיק כוח פיזי כבר, רק שכיבות סמיכה ותרגילים ביתיים

אם תאכל נטראלי אתה תשאר על המשקל של ה"סט פויינט" שלך (נקודה גנטית של הגוף שלך) , סט פויינט ניתן לשינוי אין לי ממש יכולת להרחיב על הסט פויינט בשלמותו בהודעה אחת מסכנה כי זה נושא בפני עצמו , אבל בוא נגיד ככה ברגע שתתחיל לעלות פחממות הגוף שלך יקבל שוק של חייו ותאגור נוזלים , אבל אלו רק נוזלים אתה בטח בכמה שבועות הראשונים תרגיש לא נוח עם העניין אבל אתה תתרגל , ככה הגוף אוהב אותך ואותו ביחד.
אתה כרגע מין הסתם שאין לך כוח כי אתה נמצא במחסור מינרלים , ויטמנים , וכמובן בגירעון שלילי מטורף כבר המון זמן ה BMR שלך צועק הצילו ואתה לא מציל אותו. בעיקרון כמו שאמרתי תעלה בהדרגה עד שתגיע לנטראלי ותתקע שם , אתה תראה שפתאום תתחיל להרגיש טוב יותר ותתחיל לקבל אולי סוף סוף שמחת חיים ,
בהצלחה. (ד"א אם אפשר פעם הבאה בבקשה כותרת עניינית , תודה - הא וכן לא היית צריך לפתוח משתמש חדש כדי לרשום את ההודעה הזו , אין במה להתבייש אנחנו קהילה אוהבת ומטפחת)

• פותח/ת השרשור
ז"א עם אכילה על מאזן נייטרלי הגוף יעלה ללא הפסקה עד ל SET POINT? כלומר אם ה SETPOINT לדוגמא 70, יעלה ל 70 ? אי אפשר לדוגמא לעלות ולשמר על משקל,(לדוגמא בכל התהליך, מ 55 ל 65 בזמן שיקח) - כאשר אגיע ל 65, זה אפשרי לשמר על המשקל הזה? או שהקטע הזה של הסט פוינט מגביל?

זה יותר מורכב מזה , אתה מוזמן אם אתה רוצה להעמיק בזה לקרוא את הפרק על זה בספר FIXABLE DIET של לייל , תמצא את זה בפורום באיזשהוא נעוץ של ספרייה כנראה

• פותח/ת השרשור
תודה רבה, בתאכלס האנגלית שלי לא משהו ככה שזה יהיה קשה :\
בגדול, עד שאגיע ל 65 קילו,(עוד כ 10 קילו עלייה), יהיה לי אפשרות לשמור על המשקל הזה עם אכילה על מאזן נייטרלי?🤩

גבר בלי להעליב אתה חי בסרט? אתה שוקל 55 קילו על 1.80 וחשוב לך לעלות נקי?
לך קודם כל לפסיכולוג ואח"כ תחשוב על עליה במשקל.

תודה רבה, בתאכלס האנגלית שלי לא משהו ככה שזה יהיה קשה :\
בגדול, עד שאגיע ל 65 קילו,(עוד כ 10 קילו עלייה), יהיה לי אפשרות לשמור על המשקל הזה עם אכילה על מאזן נייטרלי?🤩
בעיקרון אין סיבה שלא , אבל שוב אני לא יכול לנחש את הסט פויינט שלך , באיזשהוא מצב הלפטין (הורמון שאחראי בין היתר על בקרת הרעב) יתחיל להשתגע אצלך (או שלא , שוב סט פויינט) ותתחיל לאכול , אם תצליח לעמוד עדיין על מאזן נטראלי זה כבר תלוי בך

• פותח/ת השרשור
הבנתי, זה שבתאכלס אם אוכלים מאזן נייטרלי= לא עולים, מה שישפיע על העלייה זה בכללי ההפרשה של הלפטין שאחראי על הרעב.. שבגדול מה שבסוף קובע זה שליטה פסיכולוגית?
והחזרה למאזן נייטרלי, לפי נתוני מחשבונים שונים לוקח לו זמן רב להתרחש עד שהוא חוזר לעצמו(ז"א לגובה ולמשקל הנוכחי ה BMR לא יהיה כפי שאכן מחשבונים מראים - עקב תהליך ההתרגלות לפחות)..

כמו שאמרתי זה לא קשור ללפטין יש עוד הרבה שמוערבים בזה , תקרא את ה FIXABLE DIET תבין הכל אי אפשר להסביר הכל על רגל אחת.

די להתעסק בקקה ותתחיל לאכול.
חורף עכשיו, אז תעלה טיפה בבום ובסוף זה יתייצב.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה משה, אי אפשר למצוא איכשהו את המאמר מתורגם? האנגלית שלי חרא :/ :(
בעיקרון, ה BMR אמור לחזור להיות נורמלי תוך עד חודשיים לערך?

שוב יש המון פרמטרים ואני לא נביא אי אפשר לדעת דברים כאלו אלא אם אתה בא יומיום ונמדד במכונה שבודקת BMR (אוהל יותר נכון אבל לא משנה).
במצב שלך הייתי אומר 3-4 שבועות מינימום "שיקום"

• פותח/ת השרשור
טוב שמע, קראתי את רוב הספר, דווקא רמת אנגלית בסיסית וקלה.
בגדול, לא הבנתי את הקטע, הבנתי שברגע שהמשקל הרבה פחות מהסט פוינט, התיאבון עולה באופן טבעי, וכשההפך התיאבון יורד, אבל סתם לדוגמא, גם אם התיאבון עולה, אתה עדיין בגדול יכול לשלוט על כמויות האוכל, הספר הזה בא בגדול להעריך את הגישה לטווח הרחוק יותר וטוען שאנשים נכשלים בגלל שהם חוזרים להרגלים ישנים ועושים דיאטות לטווח קצר, אני צודק?
ד.א - הקטע של העלת הקלוריות ביום אחד שכולל העמסה ואחר כך חזרה לBMR - זה נכון הדבר הזה?
ז.א - שבגדול, אני יכול להתייצב על משקל מסוים. כל עוד אני אוכל על כמות הנייטרלי - אבל יכול להיות שזה יהיה בעצם סתם בעסה כי זה לא משקל שקרוב ל SET POINT - משמע אני סתם יענה את עצמי ואני יהיה רעב..
הבנתי את הספר נכון או שיצאתי שמוק שלא מבין אנגלית?:nono:

טוב שמע, קראתי את רוב הספר, דווקא רמת אנגלית בסיסית וקלה.
בגדול, לא הבנתי את הקטע, הבנתי שברגע שהמשקל הרבה פחות מהסט פוינט, התיאבון עולה באופן טבעי, וכשההפך התיאבון יורד, אבל סתם לדוגמא, גם אם התיאבון עולה, אתה עדיין בגדול יכול לשלוט על כמויות האוכל, הספר הזה בא בגדול להעריך את הגישה לטווח הרחוק יותר וטוען שאנשים נכשלים בגלל שהם חוזרים להרגלים ישנים ועושים דיאטות לטווח קצר, אני צודק?
ד.א - הקטע של העלת הקלוריות ביום אחד שכולל העמסה ואחר כך חזרה לBMR - זה נכון הדבר הזה?
ז.א - שבגדול, אני יכול להתייצב על משקל מסוים. כל עוד אני אוכל על כמות הנייטרלי - אבל יכול להיות שזה יהיה בעצם סתם בעסה כי זה לא משקל שקרוב ל SET POINT - משמע אני סתם יענה את עצמי ואני יהיה רעב..
הבנתי את הספר נכון או שיצאתי שמוק שלא מבין אנגלית?:nono:
כן בערך , ואין מצב שקראת את הספר בחצי שעה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית