הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התעגלות גב בדד ליפט למתאמן חדש

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
אהלן.
סיפור רקע:
התחלתי לאמן מתאמן חדש בימים הראשונים שלו בחדר הכושר ולימדתי אותו את כל טכניקות תרגילי הבסיס. הוא תפס את כל הטכניקות בצורה מעולה למתחיל חוץ מבעיה שנוצרה אצלו בדד ליפט של התעגלות בגב באזור מקרבי השכמות וגם התעגלות באזור הגב התחתון בסט אפ.

את הסט אפ הצלחתי לתקן עם CUE של הוצאת חזה וולסבה אבל השאר היה בעייתי וקיבלתי טיפ ממאמן אחד לתת לו לבצע PARTIAL STIFF LEG DL שיבוצע מנעילת הטרפזים עד הטווח שבו המוט נמצא בערך מעל הברך (טווח תנועה שבו לא יהיה צורך בשילוב הPOSTERIOR CHAIN בתנועה ויתמקד רק בבעיית ההתעגלות בגב).

מה דעתכם על העצה? האם יש לדעתכם דרכים אחרות לתקן את הבעיות?
לפרוטוקול, הוא נראה כמו הבחור השמאלי בתמונה בזמן תחילת העליה והCUE של הוצאת חזה והקשתת הגב התחתון לא עבד עליו (יתכן וזה היה כי הגזמתי שנתתי לו להרים 40 קילו על האימון הראשון)
deadlift-technique-rounding-the-back-neutral-spine.jpg

תודה רבה על העזרה!
@Beast and cheat
@stitch
@לוטם

• פותח/ת השרשור
@Tank
פתחת כאן קרקס. כל מה שקרה זה שאתה לא יודע ללמד את התרגיל בצורה טובה, וזה בסדר, עם הניסיון אתה תלמד. כל הדיון הזה מקולקל מלכתחילה, אני לא יודע ממה להתחיל - מזה שמה שהוא חושב שסטיף לג דדליפט זה בכלל דדליפט רומני, מזה שכל העולם ואחותו מואשמים בבעיית הטכניקה חוץ ממי שלימד את המתאמן לבצע דדליפט, וכו' וכו'
בהנחה שאנחנו לא מדברים על מתאמן חריג (נגיד מישהו בן 90), 40 ק"ג זה לא כבד לאימון ראשון לזכר בוגר, וגם לא לנער. וגם לא 60 קילו, כמעט לכולם. קור רוח.
וכל נושא המתיחות והגמישות? נו באמת. צריך מישהו שילמד את הבחור לבצע דדליפט, זה כל העניין. נא לשתות כוס מים, לקרוא את הפרק על הדדליפט בSS, לראות סרטונים של ריפטו מלמד, לצבור ניסיון בלימוד, ולהפסיק לחשוב שהבעיות נמצאות בכל דבר שהוא לא מי שלימד את התרגיל.

בהצלחה.
עם הנסיון אני בהחלט אלמד איך ללמד את התרגיל 😃
תודה על העזרה!

גם אני לא חושב ש-40 קילו אמור להיות כבד לו. לגבי הזוית בין הפימור לטיביה - אני חושב שאתה מנסה להכניס אותו למנח שפשוט לא מתאים לו (שוב, רק מהתיאורים שלך). לא כולם נראים אותו דבר בדדליפט, זה תלוי באנתרופומטריה של הבנאדם.

• פותח/ת השרשור
גם אני לא חושב ש-40 קילו אמור להיות כבד לו. לגבי הזוית בין הפימור לטיביה - אני חושב שאתה מנסה להכניס אותו למנח שפשוט לא מתאים לו (שוב, רק מהתיאורים שלך). לא כולם נראים אותו דבר בדדליפט, זה תלוי באנתרופומטריה של הבנאדם.

תודה! ודווקא התחשבתי בזה. יש לו פימור ממוצע וטורסו ארוך אז נתתי לו להתחיל זקוף יותר והוא פשוט לא הצליח

תודה! ודווקא התחשבתי בזה. יש לו פימור ממוצע וטורסו ארוך אז נתתי לו להתחיל זקוף יותר והוא פשוט לא הצליח
תזרום עם איך שמתאים לו להכנס לסטאפ, כל עוד הכתפיים מעבר למוט והגב ישר.
הרבה פעמים רואים אנשים שמנסים להכנס לסטאפ שלא מתאים להם, ואז בלי לשים לב שניה לפני ההרמה מתקנים אוטומטית למנח שיותר נכון עבורם. אלא אם המנח החדש לא תקין - זה סימן לכך שהמנח המקורי היה שגוי מבחינתם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית